Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לרכבי יש תו נכה (בעבור אבי שיחיה).

חניתי ברח' הברזל בת"א למשך כשעתיים, במקום שאסורה החניה והעצירה למעט פריקה וטעינה.

2 בניינים קדימה, יש תמרור שאוסר חנייה אף לרכב נכים (בי"ח אסותא), ואני קיבלתי דוח על חניית רכב נכה במקום האוסר חנייה גם לנכים.

אין מחלוקת על העובדות, חשוב להדגיש, לגבי מקום או זמן החנייה.

שלחתי ערעור לעירייה, והם השיבו לי תשובה כי הפקח תמיד ממתין ליד הרכב 15 דק' (בהתאם לאיזו פסיקה, כך כתבו) ואז נותן דוח.

השבתי להם במכתב כי אין קשר בין הטענה לתשובה. טענתי שהחניה שם מותרת לנכים, והעבירה היא בגין חניה במקום אסור לנכים, העירייה השיבה לי כי באף שלב לא טענתי כי לקחתי איתי נכה ברכב. דהיינו יש להם טענה חדשה - לא לקחתי נכה.

באמת לא טענתי. ואין לי גם הוכחות לכך שלקחתי את אבי ברכב באותה העת (לקחתי את ביתי לטיפול שיניים בבי"ח ואבי גם הגיע, אך אין זו הוכחה כלל. נראה מצוץ מהאצבע).

מה שמפריע לי כאן כי עיריית ת"א מגלגלת עלי את חובת ההוכחה.

מבחינה משפטית, חובה עלי להוכיח בעת חנייה בחניית נכה (למפרע, כמובן) כי היה עימי נכה? התג לא מספיק?

תודה רבה ידידי היקרים!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

התו אמנם ניתן לרכב אבל במגבלה שהוא משמש את הנכה או מתלווה לנכה.

לפיכך ביצעת עבירה על חוק חנייה לנכים.

אם אביך הנכה היה אתך ברכב הוא היה יכול להגיש תצהיר, ולבקש את ביטול הדו"ח.

עונשין (תיקון תשס"א)

4א. (א) אדם שאינו נכה ואינו מתלווה לנכה, שהחנה רכב הנושא תג נכה במקום שאין החניה מותרת בו, דינו - קנס כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977.

פורסם

התו ניתן לכרב ותקף רק שהנכה מסתייע בו.

מטומטם או לא זה עניין של נקודת מבט של הבחור הצעיר שיצא לבלות או של הנכה שמגיע ורואה את הבחור הצעיר יוצא בצעד קל מן הרכב בחניה שתפס אל הפאב.

רשמתי יותר מדוח אחד וסילקתי יותר מרכב אחד כשנתקלתי בתופעה שכזאת.

פורסם

הטענה שלהם לא תמוהה כלל. אתה הגשת ערעור בגין טענה מסויימת, לטענתם היא נדחתה. כעת אתה מעלה טענה נוספת שלא נטענה בתחילה. לכן הם ענו לך שלא טענת את זה בהתחלה וכעת אתה לא יכול לעלות את הטענה.

לגבי ההגיון, אולי קשה לאכוף את זה אבל אין סיבה שבן של נכה יהנה מהתו של הנכה, יש עונשים כבדים בחוק לגבי אדם שעושה שימוש לא כחוק בתו. (זה רק אם שוטר/פקח יתפוס אותך אוןליין בשעת ביצוע העבירה).

עכשיו מה שאולי יעזור לך זה להגיש תצהיר שאביך היה איתך, אולי זה יעזור.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

תן לי להבין בסעיף 2 ציינתה שהמקום מיועד לפריקה וטעינה ואסורה חניה לכול סוג של רכב כולל רכב עם תו נכה.

אני לא מבין את הטענה שלך. איפה הבעיה?

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

הייתי בטוח שלא הסברתי נכון.

ידוע לי כי אסור לחנות במקום אסור לחנייה כשהנכה אינו עולה / יורד מהרכב.

הייתי עם אבי הנכה ברכב.

חניתי במקום שאסורה בו החנייה, קיבלתי דוח על תמרור שמתחיל רחוק יותר ברחוב (שם גם לנכים אסור לחנות, לא היכן שחניתי).

לאחר שהעירייה הבינה את טעותה בקשר למקום החנייה, הם רוצים הוכחה כי אבי היה ברכב.

השאלה האם חובת ההוכחה במקרה זה עלי או על העירייה. נא לענות משפטית עניינית ולא הערכות.

תודה!

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

שלח לעיריה מכתב שעונה לכל הטענות:

1. לא חנית במקום שאסור ספציפית גם לנכים

2. היה איתך נכה ברכב

3. צריך תצהיר של אביך על נוכחותו ברכב באותו ארוע, עם תיעוד המסמכים המוכיחים כי תו הנכה ניתן לו

פורסם

את סעיף החניה של רכב נכה בזמן שלא משמש את הנכה אפשר להפעיל אך ורק אם הדו"ח ניתן ביד ואי אפשר "להמציא" את הנכה.

אי אפשר לסרב לבטל דו"ח בטענה הזו ולשלוח אותך להוכיח שהוא היה איתך באוטו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על התגובות.

התצהיר של אבי אמור להיות אצל עו"ד או דף רגיל בו הוא מצהיר על מה שהיה?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תצהיר אמור להיות מאושר על ידי עו"ד

אבל....

תתחיל בתצהיר בלי אישור של עו"ד ואם יענו לך כי רוצים תצהיר מאושר על ידי עו"ד אז לא תישאר ברירה אלא לאשרו על ידי עו"ד.

בכל בית משפט ניתן לאשר תצהירים, הסכום משהו כמו 50 ש"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם מיקום חניית רכב נכה, הפריע לתנועה/הולכי רגל/גורמים אחרים, הרי שכל טענה לא תתקבל כי זה אחד מתנאי בסיס לחניית רכב נכה במקום אסור.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
האם במקום בו אסורה חנייה אלא אך פריקה וטעינה - מותר לרכב בעל תו נכה להחנות?

כן123

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באופן אישי, אני הייתי מחזיר להם תשובה

"בתאריך ובשעה היעודה, הרכב היה בשימוש הנכה,

במידה ויש לכם הוכחות שמפריכות טענה זו, אשמח לפגוש אתכם בבית המשפט!"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...