Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, Derish כתב:

תזכיר לי, בכמה מדינות גרת למעט ישראל? אני לא רוצה להניח, לכן שואל מראש כדי להבין מהיכן מגיע הבטחון הזה לקרוא לכולנו אידיוטים. 

אתם לא אדיוטים, אתם קוברים את הראש בחול כי זה נוח לכם.

פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

עזוב יו"ש.

ב7.10 כולם עלו על הרכב ונסעו דרומה. כולם.

תחשוב שכוח רדואן שהיה יותר מאומן היה משתלט על מה שבא לו עם חיפוי אווירי של 10 אלף רקטות, איזה כיפת ברזל הייתה עוצרת אותו? תחשוב כמה הרוגים היה לך, ואז אתה מוסיף לעניין מאות או אלפי טילים בליסטיים שכל פגיעה שלו זה פוטנציאל לעשרות הרוגים, ושוב, אין לך מספיק טילי חץ ואין לך סוללות THAAD.

אל תשכח גם שב7.10 לא ידענו מה זה שהות במקלטים או זמני התראה ולא היינו ערוכים לזה, הפוטנציאל נזק היה אדיר.

עריכה:

וגם בצפון ככל הנראה סיורים היו יוצאים כשלוחמים בלי,רימונים או עמדת קטלנית לא תקינה על ההאמר, אל תחשוב שהיה שם הבדל.

אתה אולי לא יודע מה זה שהות במקלטים או זמן התראה אבל את הצפון והדרום תרגלו בזה הרבה שנים. למעשה עד הפרסומים על החדירות זה היה עוד בוקר רגיל של ירי בדרום.

אתה גם שוכח שהרוגים בעורף לא קשורים לכוח העצירה בחזית וכמות הכוחות היתה שונה לחלוטין בצפון. גם בדרום עוד 500 לוחמים היו משנים לחלוטין את התמונה (גם כוננות נורמלית היתה משנה חלק מהתמונה לפחות בבסיסים ובמוצבים. מספיק לקרות את ההבדל בין בסיס טירונים שעמד בגבורה מול בסיסים עם פלוגות חיר שלא הצליחו למנוע כיבוש על ישי כמות קטנה יחסית של מחבלים כי התעוררו רק כשהם כבר בתוך הבסיס).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 58 דקות, Derish כתב:

אוקיי, זה עונה על השאלה שלי. אתה יכול להמשיך, אני פשוט אתעלם. 

תתעלם, אבל תשאל את עצמך דבר אחד - מה קורה לאוכלוסייה מנומנמת שלא רוצה להילחם כשמגיעה אליה אוכלוסייה לוחמנית עם אג'נדה רצחנית?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

הוא טען שהשגנו "נצחון שיעמוד לדורות"

הוא התכוון כנראה לדורות של זבובים

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

תתעלם, אבל תשאל את עצמך דבר אחד - מה קורה לאוכלוסייה מנומנמת שלא רוצה להילחם כשמגיעה אליה אוכלוסייה לוחמנית עם אג'נדה רצחנית?

אוכלוסייה לוחמנית עם אג'נדה רצחנית אתה מתכוון לבלגים, לרוסים, לגרמנים או לאיטלקים?

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

רק שיזכרו שאיחוד האמירויות עצרה מימון לסטודנטים שלה בבריטניה כי הם מקבלים שם *אג'נדה מוסלמית קיצונית*

של קאטרים... ואתה תוקך את איראן.

מעבר לכך שהייתי מצפה מהמדינה שלי לפעול נגד זה.

לפני כשעה, Derish כתב:

בכמה מדינות גרת למעט ישראל

בדיוק אפס, ובדיוק אפס אירופאיות עם הבנה בפוליטיקה פנימית. זה היופי.

הוא כן צודק שהאוכלוסיה פה לא ממהרת להילחם. מה שכן, הוא לא מבין לא בפוליטיקה פנימית, לא יחסי כוחות, לא דעות. הכול מגיע מפוזיציה ואיזה דעה שמבוססת על כמה כתבים שטוענים שאירופה שוקעת.

די אחד לאחד הרוסים שטוענים שאירופה נרקבת. 

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

6.10.2023, מי לדעתך מהווה איום אמיתי על ישראל, איראן חמאס או חיזבאללה?

אם אתה אומר חמאס אתה שקרן.

משהו קשה, אבל לצורך העניין בראייה היסטורית - חמאס לא באמת "עשה לנו משהו", ואני שם בצד את התוצאות הנוראיות של אותו יום. ישראל השתלטה על האירוע בדרום יחסית מהר.

תחשוב על התוצאות של אותו יום אם חיזבאללה משגר 10 אלף רקטות והאיראנים 1100 טילים בליסטיים, כשכל אחת משגרת בנוסף 2500 כטבמים.

כמו שאמר בכיר בצהל - חמאס וחיזבאללה היו יושבים ביחד לשתות קפה בגוש דן.

יש המון סתירות בטקסט שלך.

טענה א':

"מי לדעתך מהווה איום אמיתי על ישראל, איראן חמאס או חיזבאללה?"

טענה ב':

"תחשוב על התוצאות של אותו יום אם חיזבאללה משגר 10 אלף רקטות והאיראנים 1100 טילים בליסטיים, כשכל אחת משגרת בנוסף 2500 כטבמים."

מסקנה:

קודם כל חשוב להגיד - זה מעולם לא היה אפשרות בחירה ואין טעם שזה יוצג בצורה הזו.

האיום היה גם מאיראן, גם מחמאס וגם מהחיזבאללה.

זה כמו להגיד שלהיות גנב זה בסדר כי יש רוצחים.

ולטענתך, שהיא נכונה אגב, וזה מה שכולם חשבו - אם חיזבאללה / איראן היו מצטרפים באותו יום פשוט לא היה לנו מדינה. זה המזל שלנו.

הלאה.

טענה א':

"אם אתה אומר חמאס אתה שקרן."

"חמאס לא באמת "עשה לנו משהו""

טענה ב':

"ואני שם בצד את התוצאות הנוראיות של אותו יום."

מסקנה:

אם התוצאות של אותו יום היו נוראיות זה אומר שחד משמעית היה איום מהחמאס וכולם ידעו את זה.

בשביל קנה מידה - האירוע הזה היה גדול יותר מבחינה סטטיסיטית בהשוואה לגודל האוכלוסייה מול 9/11/2001, אירועי ספטמבר בניו יורק ומגדלי התאומים.

אני לא יודע איפה אתה גר פיזית בארץ, אבל תושבי הדרום והעוטף סבלו מהחמאס בצורה כרונית ויומיומית ככה שחד משמעית היה משם איום ומי שלא ראה את זה היה עיוור לחלוטין.

האלוף יצחק בריק בזמנו ראה את זה ודאג לדבר על זה בטלוויזיה לא מעט ויש עליו סרטונים ביוטיוב.

לגבי אם חמאס עשו לנו משהו, הם עשו.

הם פירקו משפחות, התירו אנשים פצועים נפשית, זאת מעבר לחיים שהרסו, למבנים שהחריבו, ואין טעם לגמד את זה כי זה מאוד מזלזל באירוע שהיה ואני ממש לא אוהב לשמוע את זה.

הם עשו המון.

ניכר (וברוך השם, כן?) שזה לא נגע בך. אז זה נראה קטן. אבל זה ענק. ההשלכות של מה שהם עשו גררו מלחמה מול חיזבאללה ומול איראן ואנחנו בתוך האירוע הזה שנתיים וחצי, תכף שלוש.

לגבי "ישראל השתלטה על האירוע בדרום יחסית מהר."

לא נכנס למה נחשב זמן תגובה טוב יותר או פחות, האירוע הזה לא היה צריך לקרות מלכתחילה נקודה, היו קצינות ותצפיתניות מפה ועד הודעה חדשה שהתריעו שמשהו הולך לקרות ודרכו עליהן.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR
  • אהבתי 4

עומר :-)

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

6.10.2023, מי לדעתך מהווה איום אמיתי על ישראל, איראן חמאס או חיזבאללה?

כשאתה נכנס לצומת, לאיזה כיוון אתה מסתכל?ימינה או שמאלה?

נו באמת…

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, stx כתב:

כשאתה נכנס לצומת, לאיזה כיוון אתה מסתכל?ימינה או שמאלה?

אם הוא היה ביביסט היה משיב למסך של הטלפון.

• מצחיק 1

פורסם

כמה דברים 

כוח רדואן היה יותר מקצועי ומיומן מנוחבות. 

הטופוגרפיה בצפון שונה מהטופוגרפיה בדרום אם בצפון הם היו כובשים ישובים ושולטים על נקודות שולטות המצב שלנו היה בכי רע

ובמצב הזה גם ביו"ש וערבים ישראלים לא היו יושבים בחיבוק ידיים 

לגבי אירופה מתה\גוססת\חיה באמת שאני לא יודע ולא מומחה לא לאירופה ולא להבדלים בין המדינות והתרבויות שם אבל גם ישראלי שגר שם לא באמת מבין את ההבדלים ויכול להעיד רק על האזור הקרוב אליו ומן הסתם הוא הולך לגור ליד אנשים בראש שלו אז גם הוא לא ממש מבין מה שהולך שם.

פורסם
לפני 11 דקות, עדי-אל כתב:

לגבי אירופה מתה\גוססת\חיה באמת שאני לא יודע ולא מומחה לא לאירופה ולא להבדלים בין המדינות והתרבויות שם.

עדיף היה לסיים את המשפט הזה פה, משום שאח"כ כבר נכנסת להנחות ולהשערות לא מבוססות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, ProMeR כתב:

יש המון סתירות בטקסט שלך.

טענה א':

"מי לדעתך מהווה איום אמיתי על ישראל, איראן חמאס או חיזבאללה?"

טענה ב':

"תחשוב על התוצאות של אותו יום אם חיזבאללה משגר 10 אלף רקטות והאיראנים 1100 טילים בליסטיים, כשכל אחת משגרת בנוסף 2500 כטבמים."

מסקנה:

קודם כל חשוב להגיד - זה מעולם לא היה אפשרות בחירה ואין טעם שזה יוצג בצורה הזו.

האיום היה גם מאיראן, גם מחמאס וגם מהחיזבאללה.

זה כמו להגיד שלהיות גנב זה בסדר כי יש רוצחים.

ולטענתך, שהיא נכונה אגב, וזה מה שכולם חשבו - אם חיזבאללה / איראן היו מצטרפים באותו יום פשוט לא היה לנו מדינה. זה המזל שלנו.

הלאה.

טענה א':

"אם אתה אומר חמאס אתה שקרן."

"חמאס לא באמת "עשה לנו משהו""

טענה ב':

"ואני שם בצד את התוצאות הנוראיות של אותו יום."

מסקנה:

אם התוצאות של אותו יום היו נוראיות זה אומר שחד משמעית היה איום מהחמאס וכולם ידעו את זה.

בשביל קנה מידה - האירוע הזה היה גדול יותר מבחינה סטטיסיטית בהשוואה לגודל האוכלוסייה מול 9/11/2001, אירועי ספטמבר בניו יורק ומגדלי התאומים.

אני לא יודע איפה אתה גר פיזית בארץ, אבל תושבי הדרום והעוטף סבלו מהחמאס בצורה כרונית ויומיומית ככה שחד משמעית היה משם איום ומי שלא ראה את זה היה עיוור לחלוטין.

האלוף יצחק בריק בזמנו ראה את זה ודאג לדבר על זה בטלוויזיה לא מעט ויש עליו סרטונים ביוטיוב.

לגבי אם חמאס עשו לנו משהו, הם עשו.

הם פירקו משפחות, התירו אנשים פצועים נפשית, זאת מעבר לחיים שהרסו, למבנים שהחריבו, ואין טעם לגמד את זה כי זה מאוד מזלזל באירוע שהיה ואני ממש לא אוהב לשמוע את זה.

הם עשו המון.

ניכר (וברוך השם, כן?) שזה לא נגע בך. אז זה נראה קטן. אבל זה ענק. ההשלכות של מה שהם עשו גררו מלחמה מול חיזבאללה ומול איראן ואנחנו בתוך האירוע הזה שנתיים וחצי, תכף שלוש.

לגבי "ישראל השתלטה על האירוע בדרום יחסית מהר."

לא נכנס למה נחשב זמן תגובה טוב יותר או פחות, האירוע הזה לא היה צריך לקרות מלכתחילה נקודה, היו קצינות ותצפיתניות מפה ועד הודעה חדשה שהתריעו שמשהו הולך לקרות ודרכו עליהן.

אין שום סתירה, אתה מסתכל בקטן.

עבור מדינה באופן כללי, רצח של 1200 איש זה לא אירוע שמפרק את המדינה, כן את החברה ופצע מדמם מאוד שישאר איתנו לדורות, אבל לא איבדנו בסיסי צהל לצמיתות, לא השתלטו על מטוסי קרב ולא כבשו לנו ערים לשנים.

אם חמאס היו מקצועיים כמו כוח רדואן, נבטים היה נכבש מאוד מהר.

המלחמה בעזה נמשכה כי אנחנו משכנו אותה, אם ישראל הייתה הולכת באמת אול אין זה היה נגמר בכמה חודשים מבחינה צבאית, מה שאנחנו מבצעים בעזה בצורב שיטתית זה השמדת תשתיות שיכול להמשך עוד שנים, זה לא רלוונטי למלחמה עצמה.

ואם כולם ידעו שיש איום מחמאס, ראשי שבכ ומוסד היו צריכים לצאת לתקשורת עם זה, אבל העובדה היא שלא עשו את זה. אני לא מדמיין שביבי היה מעביר מזוודות לחיזבאללה או לאיראן וכולם היו זורמים עם זה.

בשביל לפרק משפחות לא צריך איום כל כך גדול, מספיק מחבל נאצי מאיוש שחודר עם קרל גוסטב מאולתר ויורה באמא שמחזיקה את התינוק שלה במנשא ברכבת, ונאחל לכל בני משפחתו שימותו היום אמן.

פורסם
לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:

אין שום סתירה, אתה מסתכל בקטן.

עבור מדינה באופן כללי, רצח של 1200 איש זה לא אירוע שמפרק את המדינה, כן את החברה ופצע מדמם מאוד שישאר איתנו לדורות, אבל לא איבדנו בסיסי צהל לצמיתות, לא השתלטו על מטוסי קרב ולא כבשו לנו ערים לשנים.

אם חמאס היו מקצועיים כמו כוח רדואן, נבטים היה נכבש מאוד מהר.

המלחמה בעזה נמשכה כי אנחנו משכנו אותה, אם ישראל הייתה הולכת באמת אול אין זה היה נגמר בכמה חודשים מבחינה צבאית, מה שאנחנו מבצעים בעזה בצורב שיטתית זה השמדת תשתיות שיכול להמשך עוד שנים, זה לא רלוונטי למלחמה עצמה.

ואם כולם ידעו שיש איום מחמאס, ראשי שבכ ומוסד היו צריכים לצאת לתקשורת עם זה, אבל העובדה היא שלא עשו את זה. אני לא מדמיין שביבי היה מעביר מזוודות לחיזבאללה או לאיראן וכולם היו זורמים עם זה.

בשביל לפרק משפחות לא צריך איום כל כך גדול, מספיק מחבל נאצי מאיוש שחודר עם קרל גוסטב מאולתר ויורה באמא שמחזיקה את התינוק שלה במנשא ברכבת, ונאחל לכל בני משפחתו שימותו היום אמן.

שינית קריטריון באמצע הדיון.
השאלה הייתה מי מהווה איום על ישראל, לא מי מסוגל לפרק את המדינה.

ארגון שהורג כ- 1,200 אזרחים ביום אחד ומצית מלחמה אזורית הוא איום עצום, גם אם קיימים איומים גדולים ממנו.

לגבי "להסתכל בקטן" - דווקא להפך. אתה זה שמתמקד רק במספר ההרוגים ומתעלם מההשלכות ומהתמונה הכוללת של האירוע.
גם ביחס לגודל האוכלוסייה מדובר באירוע חריג: ב- 7/10 נהרג בערך 1 מכל 8,000 ישראלים, בעוד שב- 9/11 נהרג בערך 1 מכל 95,000 אמריקאים.
כלומר ביחס לאוכלוסייה מדובר באירוע גדול בערך פי 10 (!) וה- 9/11 צרוב להם כתאריך שדואגים כל שנה להעלות אותו לזיכרון.

אז כן מה שעברנו היה קיצוני וכמו שאמרתי אני מאוד לא אוהב שאתה מגמד את זה ואין לזה מקום.
זה לא רק 1,200 הרוגים זה גם הזוועות שביצעו באזרחים ואני מעדיף לא לפרט.

ולגבי עזה - התוואי שם מהקשים בעולם מבחינה צבאית, בין היתר בגלל רשת מנהרות עצומה מתחת לשטח אורבני צפוף.

וכן בדיעבד פורסם שהיו התרעות ממספר גורמים: תצפיתניות התריעו, 8200 התריעו, מודיעין התריעו, גם בלילה בין 6/10 ל- 7/10 מפקד פיקוד דרום ידע על האירוע. מה היה בפועל ולמה לא עשו כלום? בשביל זה צריך ועדת חקירה.

לכן הטענה שלא היה איום מהחמאס פשוט לא עומדת במבחן העובדות והמציאות.

עומר :-)

פורסם

שלא תטעה, ואם אתה עוקב אחרי התגובות שלי זה קל מאוד להבין שמבחינתי דם של כל ישראלי שנרצח זה אסון. אני עוקב אחרי מרתוניסט יהודי מאוסטרליה שרץ מחופש לבטמן כמחווה לילדי ביבס, וכל פוסט שלו זה דיכאון אמיתי.

ועדיין, כשמנהלים דיון כזה צריך לנתק רגש, אין מה לעשות. חמאס עשה בנו טבח למרות שמיקי זוהר מנסה להעלים את זה, אבל לא היווה לבדו איום קיומי למדינת ישראל.

המלחמה בעזה התארכה כי *אנחנו בחרנו להאריך אותה*.

• תוכן חדש...