Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל על ההסברים. אם אחרי כל השנים האלו אנשים עדיין מדקלמים את המנטרות שדחפו להם על סיגרים ושמפניה ומתנות בין חברים לכאורה.

ותפירת תיקים. והם גם תמיד קורסים. אבל עדיין משום מה הבן אדם רועד מפחד ושולח את טראמפ לאיים על הרצוג שיבטל לו את המשפט.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אתה טועה מאוד.

כל ״מתנה״ עשויה להשפיע עיל מקבלה. בגלל זה יש חוקים המגבילים קבלת מתנות על ידי עובדי ציבור ונבחרי ציבור, וטיפול במתנות שהתקבלו. נדמה לי שבן גוריון קבע שמותרת מתנה.בשווי של ספר. כמובן שאי אפשר לסרב לקבל מתנה, נניח, של ראש מדינה מתארח - אז יש נוהל שמעביר את המתנה לרשות המדינה.

קוריוז קטן - אופנתי מאוד להאשים את הרופאים בקבלת שוחד בצורת מתנות מה״ביג פארמה״. אז האמת היא שבעבר היינו מקבלים מתנות. נניח, לפני עשרים ומשהו שנה קיבלתי פנס led ממותגים בלוגו חברת ציוד רפואי ענקית. אבל ב-20 השנים האחרונות חל שינוי - סוכנת תרופות יכולה לחלק, לכל היותק, עטים ממותגים (שבדרך כלל הם מהסוג שקונים בסטוק 10 יחידות ב-10 ש״ח). כל תרומה אחרת, למשל תמיכה בהשתתפות בכנס מקצועי, חייבת להנתן בתהליך מוסדר באמצעות המוסד הרפואי, הליך שחוצץ בין התורם למקבל. אז אם האדם הפשוט מוגבל בקבלת מתנה לרמות סמליות, מדוע תותר קבלת מתנות משמעותיות למי שמשפיע על גורל כל אזרח ואזרח?

הנקודה שלך לגבי מתנות לעובדי ציבור נכונה עקרונית.

אכן קיימים כללים שמגבילים קבלת מתנות כדי למנוע השפעה על שיקול הדעת.

אבל השאלה המשפטית היא לא רק אם המתנות היו גדולות או לא ראויות, אלא האם הן מהוות עבירה פלילית.

יש הבדל חשוב בין:

1. נורמה אתית או מנהלית, כלומר מה ראוי או לא ראוי לעובד ציבור לקבל.

2. עבירה פלילית, שמחייבת להוכיח יסודות מסוימים כמו מודעות לכך שהמתנה ניתנה בגלל התפקיד וציפייה לתמורה.

לכן גם אם מקבלים את הטענה שמתנות כאלה אינן ראויות לנבחר ציבור, עדיין צריך להראות שהן ניתנו בגלל כוחו השלטוני ושיש קשר לציפייה להשפעה על החלטות. בלי הקשר הזה, ייתכן שמדובר בהתנהלות בעייתית מבחינה ציבורית אבל ממש לא בהכרח בעבירה פלילית.

ההשוואה לרופאים או לנוהלי מתנות במערכת הציבורית מעניינת, אבל גם שם בדרך כלל מדובר בכללי אתיקה או רגולציה, ולא בכל מקרה בהליך פלילי.

בשורה התחתונה הנקודה שלי היא שעדיין יש שאלה ציבורית רחבה יותר.

מערכת משפט צריכה גם אמון ציבורי וגם סדרי עדיפויות נכונים.

כשחלק גדול מהציבור מרגיש שיש טיפול בעייתי במקרים אחרים, אז קשה להבין למה מתמקדים במשך שנים בעיקר בפרשת סיגרים ומתנות.

בסוף חוץ מתיק 1000 הם גם לוקחים חיילים שהגנו עלינו ב- 7/10 ושופטים אותם על "התעללות" במחבל נוחבה.

הבעיה מבחינתי אינה רק השאלה המשפטית של התיק, אלא שקיים פער באמון בין הציבור למערכת.

עומר :-)

פורסם

עבירה פחילית ישהמעצם הקבלה ואי הדיווח נתוקף חוק המתנוצץת.

אם זו "רק" הפרת אמונים או שוחד זה כבר עניין של התמורה ובשביל זה מנהלים משפט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אפשר להתווכח על נורמות עד מחר. אם הוא עוד לא הורשע בכלום, אפשר למנות 3 סיבות:

1. הקייס לא מספיק חזק

2. התביעה היא כישלון מקצועי מתמשך

3. הוא הצלופח הכי נכלולי וחמקמק בהיסטוריה האנושית

עכשיו, ידוע לכל שמחנה אנטי-ביבי הוא פשוט אספקט אחר של ביביזם - מייחסים לו יכולות-על בכל דבר -

ואוהבים לפמפמם מבוקר ועד ערב ״שלוש שלוש שלוש שלוש״.

שזה מטומטם. זה ביביזם.

הרבה יותר סביר שיש לנו שילוב של 2 עם 1, עם 3 שבסך הכול רוכב עליהם.

אני לא משפטן בשום צורה, אבל סתם ככה תחושת הבטן היא שאם היו ממקדים את התיקים

לעבירה אחת כל פעם ומנסים להתמקד בה בלי לקשור/לכרוך כל מיני השפעות

(״בגלל שקיבל שמפנייה פה הוא זכה להשפעה שם״) היה גדל סיכוי להכרעה כלשהי,

אבל איך שהוא הרעיון המבריק הזה לא צץ בפרקליטות עדיין ואנחנו תקועים לנצח

בגזרת סלט יווני / טלנובלה טורקית.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, פינדר כתב:

הצלחת למצוא מישהו יותר הזוי מטאוב ומשגב. עכשיו כבר הכל ברור.

עד לא מזמן היית מביא את משגב כרפרנס ל"חדשות", פתאום הוא הזוי?

לפני 17 שעות, MiniMiz3r כתב:

פרט שלא הרבה יודעים (אבל אפשר לנחש) על אלי ציפורי - שם המשפחה שלו מרמז על מנת המשכל שלו. מדובר בביביסט טיפש (מילים נרדפות בעצם) ומפסיד סדרתי בתביעות דיבה (45 אלף ש"ח לברוך קרא, 200 אלף ש"ח לאבישי גרינצייג, 25 אלף ש"ח ליהודה שפר והיד עוד נטויה). לא הייתי מסתמך עליו כדי לדעת מה השעה (אני מניח שהוא בכלל לא יודע לקרוא שעון אנלוגי).

אם לוקחים מכם את ההתנשאות והזחיחות הכה אופיינית, מה נשאר?

מעניין מי ה"עיתונאים" שאתם שואבים מהם את המידע על משפט נתניהו.

אורי משגב, המומחה לאיפור וטיפוח העור, או גליקמן, תוקף הנשים ושופר הפרקליטות, אולי גיא פלג, המומחה לבישול סרטונים, דרוקר, הממורמר הנצחי?

עמית סגל דווקא זוכה בתביעות דיבה, אז מה זה אומר, שכן צריך להקשיב לו, והוא לא "שופר"?

לפני 45 דקות, hans כתב:

עכשיו, ידוע לכל שמחנה אנטי-ביבי הוא פשוט אספקט אחר של ביביזם - מייחסים לו יכולות-על בכל דבר -

ואוהבים לפמפמם מבוקר ועד ערב ״שלוש שלוש שלוש שלוש״.

שזה מטומטם. זה ביביזם.

הרבה יותר סביר שיש לנו שילוב של 2 עם 1, עם 3 שבסך הכול רוכב עליהם.

יש אחד, בחור קצת מוזר עם משקפיים ושיער ארוך, שעשה "ניתוח" לגבי זה - התקשורת פה שטפה לאנשים את המח במשך עשורים, ברמה שהשנאה לנתניהו כבר עברה לשלב של מחלת נפש אצל חלק מהאנשים.

היחס לנתניהו ולמעשים שלו כבר עבר את השלב הרציונלי - הרי רק כך אפשר לטעון שנתניהו, אח שכול ואבא/סבא, מפקיר חטופים רק בשביל שרידות פוליטית.

רק כך אפשר לטעון שמצד אחד, נתניהו הוא כלומניק, לחיץ, פחדן, אבל מצד שני הוא גורר את נשיא ארה"ב, באחת התקופות הכי משמעותיות וקריטיות מבחינת ארה"ב, להתחיל להתערב במשפט שלו בישראל.

לעניין המשפט - כמה פרשות כבר היו סביב נתניהו, ומכולן הוא יצא זכאי (פרט לפרשת המתנות, כמדומני, שם שרה הואשמה שניצלה כספי מדינה לקניית אוכל).

לא משנה כמה שקרים וכשלונות של הפרקליטות יתגלו, מקהלת רק לא ביבי תמשיך בשלהם. 

אגב, דיברו פה על מתנות - זה שהתנועה לאיכות השלטון ייצגה בחינם את רינת סבן, זה לא "מתנה", או התנהלות שמשאירה טעם רע, ופתח ליחסים לא תקינים?

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • משעמם 1

פורסם
לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

עד לא מזמן היית מביא את משגב כרפרנס ל"חדשות", פתאום הוא הזוי?

החלטתי לבדוק

image.thumb.png.b95d29c0333270a0146c1bb6b17fdc98.png

לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

אם לוקחים מכם את ההתנשאות והזחיחות הכה אופיינית, מה נשאר?

מינימייזר ימין על מלא מלא. 

אני מת על זה שכול הימנים הפכו פה לשמאלנים מתנשאים רק כי העזו להגיד משהו נגד ביבוש. 

• אהבתי 4
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

אפשר להתווכח על נורמות עד מחר. אם הוא עוד לא הורשע בכלום, אפשר למנות 3 סיבות:

1. הקייס לא מספיק חזק

2. התביעה היא כישלון מקצועי מתמשך

3. הוא הצלופח הכי נכלולי וחמקמק בהיסטוריה האנושית

או שפשוט המשפט עוד לא הסתיים בגלל 1001 דחיות שבאו מהצד שלו.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

עבירה פחילית ישהמעצם הקבלה ואי הדיווח נתוקף חוק המתנוצץת.

אם זו "רק" הפרת אמונים או שוחד זה כבר עניין של התמורה ובשביל זה מנהלים משפט.

התיק לא כולל אישום שוחד, רק מרמה והפרת אמונים

לכן לפי המשפט הראשון שכתבת היה צריך להכריע כבר בשלבים הראשונים, אבל אחרי 6 שנים כנראה שזה לא כזה פשוט.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 57 דקות, gadik6 כתב:

עד לא מזמן היית מביא את משגב כרפרנס ל"חדשות"

ציטוט? יש?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 47 דקות, gadik6 כתב:

לא משנה כמה שקרים וכשלונות של הפרקליטות יתגלו, מקהלת רק לא ביבי תמשיך בשלהם. 

ושוב, בפוזיציה שלך מתגלים שקרים וכשלונות. בפוזיציה של אחרים, זה לא מה שקורה ומה שנזכור מהמשפט זה את כמות הפעמים שנתניהו שיקר, הביא פתק מרופא הילדים שלו שכואבת לו העין, וכמובן את השיא - את זה שהביא את נשיא ארהב לסחוט עבורו באיומים את הפסקת המשפט (וזו לא חנינה. הוא לא ביקש חנינה. הוא ביקש לעצור את המשפט, אחרי ששיקר שיוכל להיות גם ראש ממשלה וגם לספר את האמת שלו וגם שיקר שזה מה שהוא רוצה).

לגבי השנאה לנתניהו בכלליות - אני מסכים שיש אנשים שזה עבר בראש שלהם את גבול הסביר, וזה בדיוק כמו ביביזם, רק לצד השני. אני, כמו שאפשר לנחש, מתעב אותו. אבל לא ברמה של משגב ושות'. אני לא רואה בו ולא ראיתי בו אף פעם שליט על מישהו שלא רצה להחזיר את החטופים בשביל לשרוד פוליטית. אני חושב שהבעיות שם הן אחרות לגמרי. ואני כן חושד שיש שם בעיה קלילה של שגעון גדלות, שמטופח גם על ידי הסביבה שלו. אבל גם בלי זה, אני לא יכול לא לתעב בן אדם שמשקר כל כך הרבה, וגם לא מרגיש שהוא חייב דין וחשבון על שום כישלון שלו (או בכלל, לא מסוגל לייחס לעצמו טעויות לא משנה באיזו רמה וסדר גודל). ואני יותר מבטוח שגם אם תחת הנהגתו ננצח את כל הרעים מבחוץ - התפקיד שלו בפירור החברה הישראלית הוא כל כך חי, בועט ומרכזי - שזה מה שיזכרו לו. ובאופן די אירוני, ביחס להצלחות כרגע, נניח, באיראן - אני חושב שככה גם יזכרו אותו היסטורית. המפורר של ישראל. וזהו.

לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

או שפשוט המשפט עוד לא הסתיים בגלל 1001 דחיות שבאו מהצד שלו.

מה הוא אשם שכאבה לו העין?!

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 22 דקות, ProMeR כתב:

התיק לא כולל אישום שוחד, רק מרמה והפרת אמונים

לכן לפי המשפט הראשון שכתבת היה צריך להכריע כבר בשלבים הראשונים, אבל אחרי 6 שנים כנראה שזה לא כזה פשוט.

יש באחד התיקים גם שוחד.

מציע לך לבדוק למה נדחים דיונים כל הזמן. אתה עלול להיות מופתע.

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

יש באחד התיקים גם שוחד.

מציע לך לבדוק למה נדחים דיונים כל הזמן. אתה עלול להיות מופתע.

נכון, אבל דיברנו על הסיגרים והשמפניות.

במשפטים מורכבים עם הרבה עדים וראיות יש לא מעט דחיות מכל מיני סיבות: בקשות של ההגנה או התביעה, עומס בבית המשפט, עניינים אישיים של הנאשם או עדים, ועוד. עצם זה שיש דחיות לא בהכרח אומר משהו על האשמה או החפות.

אבל את זה בתקשורת לא מראים לך. כי הם רוצים תמיד לצייר אותו ה- VILLAIN, כמו שבערוץ 14 רוצים לצייר אותו משיח ישראל.

הקיצוניות הזו לא טובה, והאמת כנראה באמצע.

וחשוב לי להגיד משהו, אני ברוב דעותיי נגד נתניהו ואני חושב שהקשר בינו לבין ימין לא קיים.

אבל באמת שיש דברים כל כך יותר דחופים להעלות על סדר היום הציבורי שלהתעסק בזה שמישהו נתן לו סיגרים זה מבחינתי בדיחה.

פורסם
לפני 2 דקות, ProMeR כתב:

שמישהו נתן לו סיגרים

בנוסף לסיגרים והשמפניה, ניתנו תכשיטים בשווי של עשרות אלפי שקלים ועוד ״טובות״ ששוות הרבה כסף.

הנותן הנדיב קיבל חוק שקרוי על שמו, שפוטר אותו ממסים ומהצהרה על נכסים בחו״ל. הטבה קטנה ששווה מליוני שקלים.

אלו עובדות. האם ניתן להפוך את זה להרשעה? לא יודע. זה כבר תחום של מומחיות משפטית.

אבל אתה תמשיך לצטט פה את השטויות על סיגרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, ProMeR כתב:

כי רוצים למנוע מצב שמישהו יגיד לו בעתיד "שמע, נתתי לך XYZ, אתה חייב לי"

ורוצים להימנע ממצב שהמוח האנושי יחשוב "אה, הוא קיבל סיגרים ב4K ש"ח, גלידות ב 2K ש"ח, יין ב3K ש"ח, אולי זה קצה הקרחון"

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 9 דקות, ProMeR כתב:

במשפטים מורכבים עם הרבה עדים וראיות יש לא מעט דחיות מכל מיני סיבות: בקשות של ההגנה או התביעה, עומס בבית המשפט, עניינים אישיים של הנאשם או עדים, ועוד. עצם זה שיש דחיות לא בהכרח אומר משהו על האשמה או החפות.

אבל את זה בתקשורת לא מראים לך. כי הם רוצים תמיד לצייר אותו ה- VILLAIN, כמו שבערוץ 14 רוצים לצייר אותו משיח ישראל.

הקיצוניות הזו לא טובה, והאמת כנראה באמצע.

וחשוב לי להגיד משהו, אני ברוב דעותיי נגד נתניהו ואני חושב שהקשר בינו לבין ימין לא קיים.

אבל באמת שיש דברים כל כך יותר דחופים להעלות על סדר היום הציבורי שלהתעסק בזה שמישהו נתן לו סיגרים זה מבחינתי בדיחה.

המשפט מתנהל כדי לברר אם ניתנו טובות הנאה שלטוניות או לא. זה דבר מאוד חשוב כשמדובר בנושא משרה עם כוח אדיר.

• תוכן חדש...