Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

בטח שזה לא אומר שצריך לרוץ להפציץ עכשיו בצד השני של העולם כי אתה נאלץ לשמור על הבטחון שלך. 

בתמצית- האיראני התפאר שיש לו חומר ל-11 פצצות, האמריקאי טען שיש לו זכות למנוע זאת. זה פחות או יותר כל הויכוח. שם בצד את נושא הנפט האיראני שסין קונה בזול.

לפני 3 שעות, David32 כתב:

תתלונן למה ארהב וישראל לא משטחות את קטאר. למה לא? היא לא שולחת "גרורות סרטן איסלאמי" לישראל ולארהב? 

כמובן מתלונן. קטאר היא לא מדינה "מורכבת" היא מדינת אויב פר אקסלנס. אבל היא עושה את זה בתחכום גדול מאוד. מקווה שיגיעו גם אליה.

לפני שעה, Derish כתב:

'הסרטן האיסלאמי' לא מתחיל ולא נגמר באיראן, זה סיפור הרבה יותר מורכב שלרוב האירופאים אין כרגע יכולת להבין או להעריך.

אם היו מניחים לאיראן היא היתה ממשיכה לפתח את הטילים שלה ומגדילה את טווח הפגיעה עוד ועוד. כבר היום היא יכולה לאיים על חלק מאירופה, וגם מימשה את האיום הזה.

כן, איראן לא אחראית בלעדית. זה משנה?

לפני שעה, Derish כתב:

אבל הם כן מבינים שטראמפ יצא לפעולה צבאית ללא תיאום ועכשיו דורש מהם לתמוך בה תו"כ נשיאה בהשלכות הכלכליות.

איך אומרים? שיהיו חזקים. זה לא שיש להם יותר מידי אלטרנטיבה. אירופה מושקעת חזק באוקראינה מסיבות ברורות. לקטול את ראש הנחש (איראן) הוא אינטרס משמעותי כי הוא מחליש את האויב (רוסיה) שמאיים על כל אירופה. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

בתמצית- האיראני התפאר שיש לו חומר ל-11 פצצות, האמריקאי טען שיש לו זכות למנוע זאת. זה פחות או יותר כל הויכוח. שם בצד את נושא הנפט האיראני שסין קונה בזול.

מה אתה נאיבי?

האמריקאי וביבי שסיפרו שהם החזירו את תוכנית הגרעיון עשורים אחורה?

שמת בצד את הנושא היותר אמיתי. (וגם לאור היציאות של רוביו והשני, וכץ נראה שיש אמת שדחפנו אותם לזה קצת )

אבללל, הגבת לתגובה שלי הייתה לגבי הגרורות. אין שום קשר לגרורות. 

לפני 13 דקות, Gosser1860 כתב:

כמובן מתלונן. קטאר היא לא מדינה "מורכבת" היא מדינת אויב פר אקסלנס. אבל היא עושה את זה בתחכום גדול מאוד. מקווה שיגיעו גם אליה.

למה לא מכריזים עליה? בתכלס עשתה למעמד של ישראל בעולם כמות נזק עצומה.

לפני 13 דקות, Gosser1860 כתב:

לקטול את ראש הנחש (איראן) הוא אינטרס משמעותי כי הוא מחליש את האויב (רוסיה) שמאיים על כל אירופה. 

חירטוט נחמד. איך זה מחליש את רוסיה? הרגע העלת את מחיר הנפט. רוסיה לא מקבלת כלום מאיראן כבר כמה שנים.

מיקי אולי יקפוץ עכשיו ויגיד שאהדים, אבל השאהדים - או בתכלס בשם הנכון גרנים - מיוצרים ברוסיה כבר כמה שנים.

לפני 15 דקות, Gosser1860 כתב:

איך אומרים? שיהיו חזקים

יפה, אם זאת הגישה, אחרי השילשול שהוא דפק וממשיך לדפוק לאירופאים, למה יש טענות כלפיהם שהם לא באים לעזור לו?

לפני 16 דקות, Gosser1860 כתב:

וגם מימשה את האיום הזה.

הירי לכיוון טורקיה? החברה שלה? זה מימוש האיום? אחרי שתקפו ופיצצו אותה? זה לא מימוש איום ולא נעליים. 

הייתי רושם פה איך זה נראה מהצד כשיוצאים מהפוזיציה, אבל אני אחטוף כמות של שנאה כמו במם:

They Hated Jesus Because He Told Them The Truth Meme Template — Kapwing

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, David32 כתב:

מה אתה נאיבי?

אה לא, הם לא סיפרו את זה. אתה אולי קראת על זה בליינט או באיזה ציוץ בטוויטר, אבל זה לא אומר שזה נכון.

מה שנתניהו אמר אז זה שהם טיפלו באיום מיידי, והסירו אותו, ושאם יצטרכו, יתקפו שוב, וזה מה שבדיוק קורה עכשיו.

לא מסירים איום שנבנה במשך 30+ שנה בשבועיים של תקיפות.

לגבי "למה היה צריך לתקוף דווקא עכשיו", או משהו בסגנון - כל זמן שהמשטר בטהרן לא נפל, זה זמן מצוין לתקוף שם.

האם היה צריך לתקוף הרבה לפני?   בהחלט, אבל זה לא סותר את העובדה שגם עכשיו צריך לתקוף שם, וכמה שיותר יותר טוב.

קראתי ממש לא מזמן שמאיר דגן, ראש המוסד ז"ל, סיפר לכאורה, בספר שנכתב עליו, איך נתניהו רצה לתקוף את פרויקט הגרעין עוד בתקופת אובמה, ולפני שהם העבירו אתרים מסוימים עמוק מתחת לקרקע, ואז זה הודלף לאמריקאים, לכאורה, וככה זה נמנע. אז איך אומרים, מזל שיש לנו עכשיו את טראמפ.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 40 דקות, David32 כתב:

מה אתה נאיבי?

שמת בצד את הנושא היותר אמיתי. (וגם לאור היציאות של רוביו והשני, וכץ נראה שיש אמת שדחפנו אותם לזה קצת )

לא זוכר שהם אמרו את זה, אבל כן פוליטיקאים משקרים. אבל אני לא אתפלא אם האיראנים באמת ובתמים באו לעשות עוד סיבוב.

אם שואלים אותי? זה הכל טראמפ נוקם כי ניסו, לכאורה, להתנקש בו.

אבללל, הגבת לתגובה שלי הייתה לגבי הגרורות. אין שום קשר לגרורות. 

פסדר, מה אתה קשה..

למה לא מכריזים עליה? בתכלס עשתה למעמד של ישראל בעולם כמות נזק עצומה.

אני אהמר ואגיד שזה עוד לא באינטרסים המיידיים (כי לא יודעים להסתכל רחוק). אבל כן, בעיניי, זו טעות גדולה.

גרנים

אאל"ט היא סיפקה גם טק"ק (?) או שאני מתבלבל.

באופן כללי יש בין רוסיה ואיראן הסכם שת"פ אסטרטגי, וגם מי שסיפק לאויב שלי נשק/תוכניות/ייצור, טוב אם לא ימשיך להתקיים באותו היקף.

יפה, אם זאת הגישה, אחרי השילשול שהוא דפק וממשיך לדפוק לאירופאים, למה יש טענות כלפיהם שהם לא באים לעזור לו?

כי בלי ארה"ב אין נאט"ו. זה לא אשמתו שהאירופאים נרדמו בשמירה ושכחו שצריך גם לתחזק צבא. אז כן, הוא מצפה לעזרה בתור given. בנתיים צרפת שלחה נושאת מטוסים ובריטניה אישרה שימוש באי המפציצים. 

מאמין שאם ידרוש עוד, יקבל.

טורקיה

קפריסין. אבל גם טורקיה זה הזיה.

שנאה

שנאה? למה מה?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

היה את טראמפ ב 2016-2020.

מה שהיה לטראמפ ב2016-2020 היה כח הרבה יותר מוגבל מהיום כי הוא רץ על בסיס של המון רפובליקנים וותיקים ובלי מספיק הכנה מראש.

טראמפ של 2024-2028 שונה לחלוטין ואתה רואה את זה בכל היום יום (לטוב ולרע) ובא מראש עם אוסף אסטרטגיות ותמיכה הרבה יותר חזקה וברורה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

זה סוג של בריונות, שבישראל מתקבלת כעניין של מה בכך אבל באירופה מנוגדת לכל התרבות ודרך החיים המקומית. 

אבל ביריונות של מהגרים ותרבות שטנית של גברים צעירים מוסלמים זה משהו שהם כן הצליחו להכיל...

בקיצור, כרגיל, איפה ואיפה.

רק כדי לאזן - כשמדברים על אירופה המתאבדת, זה תמיד ה-51-56 אחוז שכרגע אוחז בשלטון בצירוף הקלאסי של שמאל מתאבד / אידיוטים שימושיים / רדיקלים. ה-45-49 קיימים כמעט בכל מקום (חוץ מצרפת אולי שהיא כנראה מקרה אבוד) וכרגיל בתשקורת - מושתקים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הכל נכון, אין ויכוח ולדעתי ברור לכולנו (הישראלים בחו"ל) שהעימות עם איראן הוא long overdue. אבל אנחנו חיים את המציאות הזאת עשרות שנים, שירתנו בצבא, איבדנו חברים וקרובי משפחה... אירופה בינתיים הצליחה להישאר די מבודדת ושלווה, לכן להם זה מרגיש כאילו גוררים אותם למלחמת עולם שלישית מה שנקרא 'מאפס למאה', תו"כ יצירת איום ממשי ומיידי על אורח החיים שלהם.

המוסלמים היו חכמים מספיק כדי להבין שכיבוש עולמי מתחיל מהגירה בטפטוף ואינטגרציה מדורגת (אלגנטית יותר או פחות) בחברה. גם ביניהם יש לא מעט כאלה שרוצים לחיות בהרמוניה ומיעוט מסויים שרק מחכה לכפות את דרך החיים שלו על ה'כופרים', אבל את זה הרבה יותר קל לאירופה לבלוע מאשר את נימת ה'סמכו עליי, יש לכם בעיה ואני הולך לפתור אותה' של ביבי או את ההתנהלות הוולגרית של טראמפ. מה גם שכרגיל, אין שום תכנית ליום שלמחרת ויש אמונה מוגזמת במה שאפשר להשיג מהאוויר מבלי להתלכלך בפעולה קרקעית, שראינו איך עברה בעזה ובעיראק/אפגניסטן לפני כן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 11 שעות, ProMeR כתב:

מי זה "לא ראינו"?
הרבה ראו בהם איום מאוד משמעותי

6.10.2023, מי לדעתך מהווה איום אמיתי על ישראל, איראן חמאס או חיזבאללה?

אם אתה אומר חמאס אתה שקרן.

משהו קשה, אבל לצורך העניין בראייה היסטורית - חמאס לא באמת "עשה לנו משהו", ואני שם בצד את התוצאות הנוראיות של אותו יום. ישראל השתלטה על האירוע בדרום יחסית מהר.

תחשוב על התוצאות של אותו יום אם חיזבאללה משגר 10 אלף רקטות והאיראנים 1100 טילים בליסטיים, כשכל אחת משגרת בנוסף 2500 כטבמים.

כמו שאמר בכיר בצהל - חמאס וחיזבאללה היו יושבים ביחד לשתות קפה בגוש דן.

לפני 11 שעות, Derish כתב:

עם כל הכבוד - כשמספר ישראלים שחיים באירופה אומרים לכם שאין קשר, אז אין קשר. אתם לא כאלה חכמים ואנחנו בטח לא מטומטמים או נאיביים. 

'הסרטן האיסלאמי' לא מתחיל ולא נגמר באיראן, זה סיפור הרבה יותר מורכב שלרוב האירופאים אין כרגע יכולת להבין או להעריך. אבל הם כן מבינים שטראמפ יצא לפעולה צבאית ללא תיאום ועכשיו דורש מהם לתמוך בה תו"כ נשיאה בהשלכות הכלכליות. ככה לא עובדת דיפלומטיה וכך לא בונים קואליציה בינלאומית. זה סוג של בריונות, שבישראל מתקבלת כעניין של מה בכך אבל באירופה מנוגדת לכל התרבות ודרך החיים המקומית. 

לפני 13 שעות, David32 כתב:

אולי האיראנים משגרים כול שנה שנתיים טילים על אירופה ולמודיעין האירופאי יש את התוכנית שלהם לכיבוש דרום הארץ אבל החליטו אקטיבית להתעלם ממנה. 

לפני 13 שעות, garicho כתב:

מה שנקרא - מה הקשר?

האיראנים נשבעו אי פעם לחסל את אירופה ולמחוק אותה מהמפה? האיראנים יושבים להם על הגבול?

מה המשמעות של הצעקות "מוות לישראל, מוות לאמריקה"?

האם זה אומר שהם תומכים בצורת החיים המערבית?

בחייאת כמה אתם יכולים לקבור את הראש בחול.. תחשבו על הפעולות של איראן עם גרעין, הם היו חסינים בדיוק כמו צפון קוריאה רק שהם מספיק פנאטיים כדי לתקוף תוך כדי.

פורסם
לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

אה לא, הם לא סיפרו את זה

ביבי סיפר שמתקני הגרעין באיראן הושמדו - הם לא.

הוא טען שהוסר מאיתנו איום של נשק גרעיני - הוא לא, אלא אם וויטקוף שיקר עכשיו כשאמר שהאיראנים הודו שיכולים לייצר 14 פצצות.

הוא טען שהשגנו "נצחון שיעמוד לדורות" - הנצחון הספיק לפחות זמן ממה שהספיקו נצחונות העבר בהובלתו בעזה. פחות משנה, ואנחנו בעוד סבב. ובמערכת הבטחו מסתבר "מופתעים" עכשיו מכמויות הטילים והמשגרים שיש לאיראנים.

לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

אם אתה אומר חמאס אתה שקרן.

אני אישית חשבתי שחיזבאללה. 

איראן מוצגת כבר עשרות שנים בישראל כarch nemesis. שנים אומרים לנו שעוד רגע, עוד שבוע, עוד שעה, יש להם גרעין. אני חושב שרבים וטובים התרגלו לראות בזה משהו שנאמר ברקע. קצת כמו השיחות על סין. כולם מדברים על זה שהם הרעים אבל לא יודע כמה באמת חושבים שבסוף תפרוץ איתם מלחמה.

חמאס כמובן שלא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

משהו קשה, אבל לצורך העניין בראייה היסטורית - חמאס לא באמת "עשה לנו משהו", ואני שם בצד את התוצאות הנוראיות של אותו יום. ישראל השתלטה על האירוע בדרום יחסית מהר.

תחשוב על התוצאות של אותו יום אם חיזבאללה משגר 10 אלף רקטות והאיראנים 1100 טילים בליסטיים, כשכל אחת משגרת בנוסף 2500 כטבמים.

כמו שאמר בכיר בצהל - חמאס וחיזבאללה היו יושבים ביחד לשתות קפה בגוש דן.

אם הם היו מתערבים גם אז היינו לא עם 1200 נרצחים אלא עם 12,000 ועדיין זה לא היה איום קיומי והם לא היו יושבים לשתות קפה בגוש דן.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

אני אישית חשבתי שחיזבאללה. 

איראן מוצגת כבר עשרות שנים בישראל כarch nemesis. שנים אומרים לנו שעוד רגע, עוד שבוע, עוד שעה, יש להם גרעין. אני חושב שרבים וטובים התרגלו לראות בזה משהו שנאמר ברקע. קצת כמו השיחות על סין. כולם מדברים על זה שהם הרעים אבל לא יודע כמה באמת חושבים שבסוף תפרוץ איתם מלחמה.

חמאס כמובן שלא.

בול.

עכשיו, לי ולך מותר לחשוב את זה, אנחנו רק אזרחים.

למג"ד בעזה לא. למח"ט צפונית לא, למח"ט דרומית לא, ולמפקד האוגדה לא.

זה שהם נרדמו בשמירה ואפשרו לקצינים מסריחים לאיים על תצפיתניות שזיהו תנועות, או שביבי זלזל והעביר כסף לחמאס זה משהו אחר שצריך לתחקר.

לעניין שלנו פה, זה מה שקורה באירופה וכולם שם ישנים על האף.

מצד שני, אני לא יכול להאשים את יורגן או קלוד שמתעלמים בזמן שיש לנו פה ישראלים שאמורים להבין מה קורה ומתעלמים בעצמם, אז בסדר, נחכה כמה שנים נראה כמה כיף יהיה להם.

רק שיזכרו שאיחוד האמירויות עצרה מימון לסטודנטים שלה בבריטניה כי הם מקבלים שם *אג'נדה מוסלמית קיצונית* לפני שהם מחרטטים אותנו על זה שאנחנו טיפשים שלא יודעים כלום.

Just now, Night Driver כתב:

אם הם היו מתערבים גם אז היינו לא עם 1200 נרצחים אלא עם 12,000 ועדיין זה לא היה איום קיומי והם לא היו יושבים לשתות קפה בגוש דן.

היו באים לקחת לך את המפעל יא גנוב.

12 אלף בחלום הרטוב שלך, רק על הפגיעות בגוש דן היית סופר עשירייה.

• מעניין 1
פורסם

באו מעזה. הגיעו עד איזור התעשייה.

אתה שוכח שההיערכות בצפון היתה שונה לחלוטין ושם ההצלחה היתה הרבה יותר מוגבלת.

העורף היה חוטף אבל אל תשכח שזמן ההתראה מאפשר להמתגן.

אם יו"ש היו מצטרפים זה כבר סרט אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

באו מעזה. הגיעו עד איזור התעשייה.

אתה שוכח שההיערכות בצפון היתה שונה לחלוטין ושם ההצלחה היתה הרבה יותר מוגבלת.

העורף היה חוטף אבל אל תשכח שזמן ההתראה מאפשר להמתגן.

אם יו"ש היו מצטרפים זה כבר סרט אחר.

עזוב יו"ש.

ב7.10 כולם עלו על הרכב ונסעו דרומה. כולם.

תחשוב שכוח רדואן שהיה יותר מאומן היה משתלט על מה שבא לו עם חיפוי אווירי של 10 אלף רקטות, איזה כיפת ברזל הייתה עוצרת אותו? תחשוב כמה הרוגים היה לך, ואז אתה מוסיף לעניין מאות או אלפי טילים בליסטיים שכל פגיעה שלו זה פוטנציאל לעשרות הרוגים, ושוב, אין לך מספיק טילי חץ ואין לך סוללות THAAD.

אל תשכח גם שב7.10 לא ידענו מה זה שהות במקלטים או זמני התראה ולא היינו ערוכים לזה, הפוטנציאל נזק היה אדיר.

עריכה:

וגם בצפון ככל הנראה סיורים היו יוצאים כשלוחמים בלי,רימונים או עמדת קטלנית לא תקינה על ההאמר, אל תחשוב שהיה שם הבדל.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 55 דקות, יובל .מ. כתב:

בחייאת כמה אתם יכולים לקבור את הראש בחול

תזכיר לי, בכמה מדינות גרת למעט ישראל? אני לא רוצה להניח, לכן שואל מראש כדי להבין מהיכן מגיע הבטחון הזה לקרוא לכולנו אידיוטים. 

• תוכן חדש...