Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רוצה דוגמה מהכיוון ההפוך.

אני רוצה שתשים לב שלפעמים אתה יורה את החץ ואז מסמן את המטרה.

והדוגמה לא טובה, אין לאף מבריח שום סיבה להרים טלפון לצה״ל ולהודיע לו - למסתננים לאירופה יש סיבה להירשם.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gadik6 כתב:

קרוב לחמישית מהאוכלוסיה פה שייכים לתרבות אלימה, שמקדשת רצח על כבוד המשפחה, "כבוד", סולחות ועוד. יחסית לנתוני הפתיחה, המצב שלנו מצוין.

אפשר לדון על הגורמים והסיבות לכך, על ההזנחה, על רשויות האכיפה שנכשלו, ועוד ועוד, אבל זה לא המקום.

אז כן, למרות הזלזול והיהירות הטיפוסית שלך, המצב פה מצוין ביחס לתנאים ולשכונה בה אנו נמצאים. זה לא סותר את זה שהמצב יכול וצריך להיות יותר טוב.

נחכה ונראה מה יהיה במדינות אירופה, כשאחוזי המוסלמים שם יגיעו למספרים דומים. כבר היום אנחנו רואים שם פרעות ולחימה עירונית בין המשטרה למהגרים הנחמדים, או את ההשתוללות של כנופיות מסתננים בשבדיה, בצרפת ועוד. כמו שאומרים, בהצלחה לשני הצדדים.

אבא, אחוז המוסלמים כמעט ולא השתנה מאז 1995. אולי משהו בתרבות שלהם השתנה ב-30 שנה מאז, שפתאום גרם להם לחבב יותר פרוטקשן וכו'? לא יודע, אולי. 

אני לא יודע אם המצב באירופה יהיה יותר טוב. אולי לא. אבל בינתיים קרבות יש גם פה. בטח ראית בחדשות מה קרה לפני איזה חודש, כשהמשטרה עשתה מבצע מתוקשר באיזה כפר בדואי. 

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

זה נגיד קשקוש שרץ פה כבר הרבה זמן, ומהווה חוסר הבנה משווע של הסיטואציה.

אני לא חושב, אגב, שאתה יכול לבקר את היהירות שלי, כשאתה מתנסח ככה. אבל אני פניתי אליך כי אתה מבין את הסיטואציה, וזכור לי מהעבר שיש לך גם הבנה עמוקה בשפה ותרבות הערבית סביבך. ולכן סיקרן אותי איך הטענה בציטוט מתחת מסתדרת עם המציאות שאנחנו חיים בה בישראל (והולכת ומחמירה משנה לשנה, אם אתה לא שם לב)

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

דבר לא פחות חשוב זה השילוב של המוסלמים במדינה, והיכולת של הרשויות ומערכות אכיפת החוק להתמודד איתם. פה אנחנו כבר יודעים מול מי אנחנו מתמודדים, באירופה הם עדיין שבויים בקונספציה ונימוסים אירופיים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

קרוב לחמישית מהאוכלוסיה פה שייכים לתרבות אלימה, שמקדשת רצח על כבוד המשפחה, "כבוד", סולחות ועוד. יחסית לנתוני הפתיחה, המצב שלנו מצוין.

בחברה היהודית בלבד היו 0.85 מקרי רצח ל 100,000 תושבים. ברשות הפלסטינאית 0.9.

קצת דופק לך את התיאוריה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני רוצה לחזור לרגע לאירופה הבוגדנית הנרקבת.

השתלשלות האירועים מכניסת טראמפ 2:

דרישה משאר נטו לעלות ל 5% - האירופאים מסכימים ועובדים על זה.

שינוי ממשל טראמפ לגבי חימושים לאוקראינה - האירופאים ממנים את זה.

טראמפ יוצא חד צדדית לבדו מההיסכם עם איראן.

טראמפ מחליט שהוא רוצה את גרינלנד.

על הדרך יורדים על כול האירופאים, מספרים שהם לא עשו כלום בשביל ארהב תוך התעלמות מאפגניסטן (ועיראק)

ארהב מנהלת לבדה שיחות לגבי הסכם עם איראן.

עכשיו מעבירים כוחות לאיזור איראן, הבריטים אומרים שהם מתנגדים לפעולה באיזור. אין תיאום עם שאר המדינות. 

ארהב וישראל תוקפות את אירופה.

"איך אירופה בוחרת בצד הלא נכון ומסרבת להצתרף ללחימה?". "זה הכול המהגרים"

אני יודע שהמשוכנעים לא ישתכנעו. ובכול זאת, בואו נשים את הדברים על טיימליין.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אבא, אחוז המוסלמים כמעט ולא השתנה מאז 1995. אולי משהו בתרבות שלהם השתנה ב-30 שנה מאז, שפתאום גרם להם לחבב יותר פרוטקשן וכו'? לא יודע, אולי. 

אם תצא רגע מתיבת התהודה שאתם חיים בה, תגלה שהיה פרוטקשן גם לפני קצת פחות מ-30 שנה.

גם בתור ילד/נער שגדל בעיירת פיתוח, אני זוכר פרוטקשן, הצתת עסקים או ירי אחרי שלא הכניסו בדואים למועדון, דקירות, ריבי חמולות, כולל ירי של חיילים בדואים בקניון ומה לא.

למה עכשיו שומעים על זה יותר?   כי יש יותר ערבים אבסולוטית, כי יש יותר הגשת תלונות, כנראה, כי יש תקשורת שמפמפמת את זה 24/7, ואולי כי יש גם עלייה בכמות המקרים, פשוט כי הם משתכללים עם הזמן, וגם רוצים לפתח את ה"עסק" שלהם, ולכן מתרחבים לתחומים נוספים ולאזורים נוספים.

אז לא, התרבות לא השתנתה, פשוט שומעים על זה יותר, ויש יותר מאותם אנשי "תרבות", וכנראה גם העסק שלהם מצליח יותר.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני לא חושב, אגב, שאתה יכול לבקר את היהירות שלי, כשאתה מתנסח ככה. אבל אני פניתי אליך כי אתה מבין את הסיטואציה, וזכור לי מהעבר שיש לך גם הבנה עמוקה בשפה ותרבות הערבית סביבך. ולכן סיקרן אותי איך הטענה בציטוט מתחת מסתדרת עם המציאות שאנחנו חיים בה בישראל (והולכת ומחמירה משנה לשנה, אם אתה לא שם לב)

מה בדיוק לא הבנת?   יש שילוב של המוסלמים בחברה, החל מ"פועלים פשוטים" כמו תחנות דלק, פועלי בניין ועוד (בלי לזלזל חלילה בשום מקצוע), ועד מהנדסים, רופאים, רוקחים, עורכי דין ועוד.

זה לא סותר את זה שכחברה, החברה המוסלמית סובלת מבעיות רבות, שמשפיעות גם על שאר האזרחים כאן. שני התהליכים מתרחשים במקביל.

בנוסף, לאור ניסיון העבר שלנו עם אינתיפאדות, פרעות, פיגועים ועוד, גם כוחות המשטרה וגם האזרח הממוצע יודעים ומכירים מול מה או מול מי אנחנו מתמודדים, לכן, יש לנו, לדעתי, יכולת להכיל ולהתמודד מול מרי אזרחי אלים טוב יותר מאשר למדינה האירופאית המערבית הממוצעת.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

בחברה היהודית בלבד היו 0.85 מקרי רצח ל 100,000 תושבים. ברשות הפלסטינאית 0.9.

קצת דופק לך את התיאוריה 

לי זה לא דופק שום תיאוריה, אתה פשוט, כרגיל, לא מסוגל לנתח מעבר לכותרות.

ראשית, 0.9, מהנתונים שאני רואה, זה עבור כל "פלשתין", כלומר גם עזה וגם הגדה.

שנית, עצם זה שאתה מאמין למספרים שמספקים הפלשתינים היא משעשעת - החישוב שלהם מתבסס על כ-3 מיליון פלשתינים בגדה, בעוד שלפי בדיקות של גופים אחרים, המספר עומד על קרוב לחצי, כלומר כ-1.6 מיליון בגדה, וגם בעזה המספרים מנופחים. לכן, 0.9 זה למעשה יותר קרוב ל-1.5 במציאות.

שלישית, זה לא רק התרבות, אלא זה גם הסביבה - מה שמוסלמים, או כנופיות של מוסלמים, יכולים לאפשר לעצמם בישראל, או למשל בצרפת, לא בהכרח יתאפשר במדינות עם שלטון מוסלמי. 

רוצה דוגמה?   תסתכל על הפשיעה של מוסלמים בסין, או היעדרה למעשה. למה?   כי שם אין "זכויות אדם", שופטים מנותקים ועוד פינוקים של מדינה מערבית דמוקרטית.

רביעית, מיטב בניה של הרשות הפלשתינית נוהרים לישראל כמחוללי פשיעה, בין אם זה גניבת רכבים, שוד, פרוטקשן אפילו ועוד. עצם זה שהרשות מייצאת גורמי פשיעה החוצה, גורמת לירידה בפשיעה בתוך הבית.

חמישית, פשע מאורגן פחות נפוץ שם מאשר בישראל. שוב, מדינה דמוקרטית, מעצם כל הזכויות בה, גם של פושעים, היא כר פורה להתפתחות פשע מאורגן, כנופיות, ועוד. בפלשתין יודעים לגדוע את זה עוד בשלב מוקדם (ראינו איך תומכי חמאס מתמודדים עם תומכי פתח, ולהיפך - השלכה מהגגות וירי בברכיים, במקרה הטוב).

אז לא, זה לא "תרבות" שונה, זה פשוט סביבה שונה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 4

פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

אם תצא רגע מתיבת התהודה שאתם חיים בה, תגלה שהיה פרוטקשן גם לפני קצת פחות מ-30 שנה.

גם בתור ילד/נער שגדל בעיירת פיתוח, אני זוכר פרוטקשן, הצתת עסקים או ירי אחרי שלא הכניסו בדואים למועדון, דקירות, ריבי חמולות, כולל ירי של חיילים בדואים בקניון ומה לא.

למה עכשיו שומעים על זה יותר?   כי יש יותר ערבים אבסולוטית, כי יש יותר הגשת תלונות, כנראה, כי יש תקשורת שמפמפמת את זה 24/7, ואולי כי יש גם עלייה בכמות המקרים, פשוט כי הם משתכללים עם הזמן, וגם רוצים לפתח את ה"עסק" שלהם, ולכן מתרחבים לתחומים נוספים ולאזורים נוספים.

אז לא, התרבות לא השתנתה, פשוט שומעים על זה יותר, ויש יותר מאותם אנשי "תרבות", וכנראה גם העסק שלהם מצליח יותר.

מה בדיוק לא הבנת?   יש שילוב של המוסלמים בחברה, החל מ"פועלים פשוטים" כמו תחנות דלק, פועלי בניין ועוד (בלי לזלזל חלילה בשום מקצוע), ועד מהנדסים, רופאים, רוקחים, עורכי דין ועוד.

זה לא סותר את זה שכחברה, החברה המוסלמית סובלת מבעיות רבות, שמשפיעות גם על שאר האזרחים כאן. שני התהליכים מתרחשים במקביל.

בנוסף, לאור ניסיון העבר שלנו עם אינתיפאדות, פרעות, פיגועים ועוד, גם כוחות המשטרה וגם האזרח הממוצע יודעים ומכירים מול מה או מול מי אנחנו מתמודדים, לכן, יש לנו, לדעתי, יכולת להכיל ולהתמודד מול מרי אזרחי אלים טוב יותר מאשר למדינה האירופאית המערבית הממוצעת.

לי זה לא דופק שום תיאוריה, אתה פשוט, כרגיל, לא מסוגל לנתח מעבר לכותרות.

ראשית, 0.9, מהנתונים שאני רואה, זה עבור כל "פלשתין", כלומר גם עזה וגם הגדה.

שנית, עצם זה שאתה מאמין למספרים שמספקים הפלשתינים היא משעשעת - החישוב שלהם מתבסס על כ-3 מיליון פלשתינים בגדה, בעוד שלפי בדיקות של גופים אחרים, המספר עומד על קרוב לחצי, כלומר כ-1.6 מיליון בגדה, וגם בעזה המספרים מנופחים. לכן, 0.9 זה למעשה יותר קרוב ל-1.5 במציאות.

שלישית, זה לא רק התרבות, אלא זה גם הסביבה - מה שמוסלמים, או כנופיות של מוסלמים, יכולים לאפשר לעצמם בישראל, או למשל בצרפת, לא בהכרח יתאפשר במדינות עם שלטון מוסלמי. 

רוצה דוגמה?   תסתכל על הפשיעה של מוסלמים בסין, או היעדרה למעשה. למה?   כי שם אין "זכויות אדם", שופטים מנותקים ועוד פינוקים של מדינה מערבית דמוקרטית.

רביעית, מיטב בניה של הרשות הפלשתינית נוהרים לישראל כמחוללי פשיעה, בין אם זה גניבת רכבים, שוד, פרוטקשן אפילו ועוד. עצם זה שהרשות מייצאת גורמי פשיעה החוצה, גורמת לירידה בפשיעה בתוך הבית.

חמישית, פשע מאורגן פחות נפוץ שם מאשר בישראל. שוב, מדינה דמוקרטית, מעצם כל הזכויות בה, גם של פושעים, היא כר פורה להתפתחות פשע מאורגן, כנופיות, ועוד. בפלשתין יודעים לגדוע את זה עוד בשלב מוקדם (ראינו איך תומכי חמאס מתמודדים עם תומכי פתח, ולהיפך - השלכה מהגגות וירי בברכיים, במקרה הטוב).

אז לא, זה לא "תרבות" שונה, זה פשוט סביבה שונה.

לא רציתי ללכת לשם אבל אחוז הפשיעה היהודית בשטחי הרשות ביחס למספר. התושבים היהודים גדול בסדרי גודל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

אני לא חושב שאמרתי שלא היה. אבל נניח מספר הרציחות בחברה הערבית קפץ פי 2 תוך כמה שנים. זה מספרים יחסית קטנים. ובכל זאת. אני גם לא בטוח שבשנות ה90 פרוטקשן ופשע בחברה הערבית היו איום ברמה כזו שדיברו על כמות כלי נשק שמספיקה לצבא גרילה קטן. ואני לא חושב שראו בזה איום ברמה שדורש את המעורבות של השבכ. כמובן, אולי זה תיבת התהודה ש"אנחנו חיים בה" (אין לי כח לרדת על הכשל התורן בדבריך - אבל בכל זאת, למה פתאום דווקא עכשיו זה חדר את תיבת התהודה שאנחנו חיים בה? מעניין, לא?).

לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

אני מסכים עם הפסקה הראשונה. ולא מסכים עם השניה. אזרחים לא הצליחו למנוע אינתיפאדות, בטח לא כשהיה מדובר במחבלים מתפוצצים, אף פעם. אבל גם מערכתית. לא ממש הצלחנו ב"שומר חומות". לא רק שאנחנו לא מצליחים להתמודד עם השפיעה במגזר - היא בעליה (אני גם לא חושב שמישהו באמת מנסה לטפל בה. ואולי גם אי אפשר. לפחות לא באמצעים הנוכחיים). גם בתאונות דרכים (עוד תחום שישראל לא ממש מצטיינת בו) יש יותר נפגעים מהמגזר הערבי מאחוזם באוכלוסיה.

אני לא יודע מה יהיה באירופה עוד 20 שנה. אבל אנחנו לא מאוד טובים פה בהתמודדות עם בעיות שאנחנו חושבים שהולכות להקריס את אירופה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אגב טראמפ, היה אחד, מומחה בזיהוי תהליכים, שניבא מה יהיה איתנו ועם איראן, מעט לאחר ניצחון טראמפ:

Trump.jpg

איך אנשים כאלו מגיעים לתפקידי פיקוד בכירים בצבא באמת שאני לא יודע, אבל זה מסביר למה הצבא שלנו היה נראה ככה עד לאחרונה.

• רעיון גרוע 1

פורסם

הוא לא רחוק מהמציאות. ביטול הסכם הגרעין האיץ את התהליך והביא את כולם למצב של אין ברירה. 

פורסם (נערך)

זה תיאוריה לא מבוססת, מהסיבה הפשוטה שהסכם הגרעין היה חסר שיניים, ואי אפשר היה באמת לאכוף אותו בצורה יעילה. אותם אנשים שסיפרו לנו שהסכם הגרעין "עובד" זה אותם אנשים שסיפרו איך חמאס מורתע, או איך טראמפ לא יתקוף באיראן, או איך מבצע הביפרים מול חיזבאללה זה סתם בזבוז יכולות.

כבר הסברתי את זה פעם:

בתאריך 10.5.2025 בשעה 15:25, gadik6 כתב:

טראמפ יצא מהסכם הגרעין והטיל סנקציות.

הטענה המגוחכת כאילו תחת טראמפ הם התקדמו יותר מאשר תחת אובמה והסכם הגרעין למשל, זה פשוט בדיחה.

הסכם הגרעין היה חסר שיניים, וחוץ מלתת מרווח נשימה, כסף, וסוג של יד חופשית לאיראן, לא ממש תרם לשליטה או בקרה על תכנית הגרעין.

אם כבר, אז דווקא סנקציות הן שהקשו על פרויקט הגרעין, בהיבט הכספי, הלוגיסטי ועוד.

לא הקשו מספיק כנראה, אבל עדיין הקשו.

הפיקוח, כביכול, כחלק מאותו הסכם, זה סתם אחיזת עיניים.

וגם פה:

בתאריך 13.12.2024 בשעה 13:53, gadik6 כתב:

מאיפה המידע שזה האיץ?

הרי איראן הסתירה מידע מסבא"א ושאר מדינות, אז על סמך מה קובעים שזה האיץ?

מה הבסיס להשוואה?

וגם עצם הטענה שיציאה מ"הסכם" עם יישות קיצונית דוגמת איראן זה דבר רע, היא טענה די מגוחכת.

למה "הסכם" במרכאות?   כי איראן הפרה אותו, וגם הסכמים קודמים, פעמים רבות, ולמעשה ההסכם הזה לא היה שווה את הנייר עליו הוא כתוב. זה רק נתן לאיראן זמן ואוויר לנשימה (כלכלית, מבחינת משאבים וכדומה).

אתה אבל צודק שסנקציות לא עובדות. מצד שני, גם הסכמים לא עובדים, וראינו את זה עם צפון קוריאה, שבדיעבד התברר שפיתחה נשק גרעיני לשימושים צבאיים גם במהלך שיחות, הסכמים ואמנות שהיא חתמה עליהן.

הדבר היחיד שעובד זה כח צבאי, ונקווה שעכשיו, כשטראמפ נכנס לכהונה השניה והאחרונה שלו בבית הלבן, וכשחלק גדול מהפרוקסי של איראן באזורנו נפגע בצורה משמעותית, ארה"ב תוביל מהלך צבאי שיחריב את תכנית הגרעין של איראן, ואת מה שנשאר מהכח הצבאי שלה.

• רעיון גרוע 1

פורסם

בפועל הם הגיעו לכמות חומר מועשר הרבה יותר מהר אפילו מההערכה הכי פסימית.

וזה גם די סביר. גם פיקוח חלש יותר טוב מכלום.

פורסם
לפני 10 שעות, gadik6 כתב:

בישראל המצב דווקא הפוך - האוכלוסיה היהודית, שמהווה כרגע כ-74%, צפויה להוות 78% ב-2040 (כלומר יותר יהודים כאחוז מהאוכלוסיה).

המוסלמים, אגב, זה כ-18% כרגע, לא 22%.

והסיבה העיקרית לתחזית הזאת להבנתי היא מספר הילדים הגבוה במשפחות חרדיות. ילדים שברובם לא לומדים לימודי ליבה, לא יתגייסו לצבא ולא יעבדו. לא בטוח איך זה משפר את מצבנו יחסית לאירופה

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הופה! ארה"ב חוזרת להיות השוטרת הימית?

טראמפ מוביל תמיכה בביטוח למיכליות שיעברו במיצרי הורמוז. ביטוח שעלול להוביל לליווי המיכליות על ידי ספינות מלחמה אמריקאיות.

די מדהים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני כבר לא זוכר אם זה בשרשור הזה או במקביל, אבל לגבי הצטרפות אירופה - https://www.france24.com/en/middle-east/20260303-france-deploys-fighter-jets-over-uae-to-protect-its-military-bases

לכאורה נראה שהצרפתים מזיזים איזה ראפאל או שניים לכיוון איחוד האמירויות. איך זה מועיל נגד כטבמ"ים / טילים בליסטיים השד יודע אבל יש פה מפנה היסטורי מרעיש עולמות - צרפת עשתה משהו. משהו!

יום אחד אולי אפילו נדע סוף כל סוף מה שווה המטוס הזה שהשתתף בכלום ושום דבר.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...