Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

99% מהמגיבים הקבועים כאן ימניים

תרשה לי לצחקק קלות…

בתור אדם היודע לנתח נתונים, תוכל בקלות לספור את הלייקים שאתה קיבלת בהשוואה לגדי למשל.

ברור שאין דין לייקים כתגובות אך לתחושתי, כ-2/3 מהמגיבים כאן נוטים לשמאל (או לפחות מתעבים את השלטון הנוכחי) - וזה בסדר גמור ואפילו הגיוני - סביר שמספר ׳הלא מסכימים׳ יעלה משמעותית על מספר ׳המסכימים׳.

לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

לא כ"כ התייחסת למה שאמרתי. אם האמירה הישראלית היתה "פנינו לשלום, אבל ניסינו וזה לא עבד" - היה עוד אפשר לשכנע בזה. נניח. קשה. אבל אפשר. אבל האמירה הישראלית היום היא דתית לחלוטין. ושים לב כמה אפילו אתה מתקשה להפריד בין השניים.

מקבל את המשפט הראשון.

בדמוקרטיה מערבית, האמירות כלפי פנים אמורות לחפוף (לא במאת האחוזים אך קרוב) את המדיניות כלפי חוץ, בניגוד לדו-המשמעויות המקובלת כל כל אצל הצד השני.

לגבי האמירה הדתית - ודאי שהיא קיימת ובמקרה חופפת את גישת הבטחוניסטים. עם זאת, לא נכון להטיל את כל כובד המשקל על הדתיים/משיחיים - להערכתי, ראש ממשלה/קואליציה אחרת בראשות אייזנקוט/לפיד/גנץ לא הייתה מאמצת גישה שונה משמעותית משום שבאמת ניסינו ונכווינו.

מכיר את האמרה שמי שנכווה מהמרק נזהר בעת אכילת יוגורט? אז זהו, המסכות נפלו לחלוטין ונותר להתמודד בעינים פקוחות עם המציאות.

לטעמי לפחות, מי שטוען שתמורת שטחים נקבל שלום וכי רק אם נעשה כך וכך לרצות את הצד השני מצבנו יהיה נפלא, טועה במקצת.

עריכה אחרונה על ידי waterman
ניסוח
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 21 דקות, waterman כתב:

תרשה לי לצחקק קלות…

בתור אדם היודע לנתח נתונים, תוכל בקלות לספור את הלייקים שאתה קיבלת בהשוואה לגדי למשל.

ברור שאין דין לייקים כתגובות אך לתחושתי, כ-2/3 מהמגיבים כאן נוטים לשמאל (או לפחות מתעבים את השלטון הנוכחי) - וזה בסדר גמור ואפילו הגיוני - סביר שמספר ׳הלא מסכימים׳ יעלה משמעותית על מספר ׳המסכימים׳.

מבחינת המגיבים בדיון אתה צודק , מגיבים הרבה מהשמאל.. היותר קשה.
(כ 6 חברים שמאל קשה, ועוד כ 10 חברים שהם יותר מרכז הסולדים מנתניהו.. וקואליצית הלייצנים שלו)

מנגד - מהימין ומהמרכז ימין, יש הרבה יותר  חברי פורום העוקבים ולא מגיבים.
רוב החברים מהפורום, משאירים להם לפרכס אחד את השני, באחוות הנאורים.(ש.. רואים להם)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 50 דקות, waterman כתב:

תרשה לי לצחקק קלות…

אני מגיב בשרשור הזה ובשכן שלו בערך מאז שהם קיימים. אני מכיר חלק מהמגיבים בעולם האמיתי. אני זוכר למה אנשים אמרו שהם הצביעו ולמי. 

מהאנשים שבאמת מגיבים חוץ ממני שניים הצביעו בשנים האחרונות למפלגות שמאל. הרוב, כנראה כולם כמעט, חוץ ממגיב חרדי אחד בשרשור השכן, שונאים את הקואליציה.

לפני 52 דקות, waterman כתב:

מכיר את האמרה שמי שנכווה מהמרק נזהר בעת אכילת יוגורט? אז זהו, המסכות נפלו לחלוטין ונותר להתמודד בעינים פקוחות עם המציאות.

לטעמי לפחות, מי שטוען שתמורת שטחים נקבל שלום וכי רק אם נעשה כך וכך לרצות את הצד השני מצבנו יהיה נפלא, טועה במקצת.

אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל, זה שוב מדלג מעל מה שאני אומר. המדיניות של ישראל היום לא לוקחת *בכלל* את האפשרות שהסדר אפשרי. היא מוכתבת 100% לחלוטין על ידי דת, שמחופשת לתפיסה בטחונית. והאמת שאני אומר "היום", אבל זה כנראה לא רק היום. תקופתו של רבין אופיינה בתנופנת בנייה והשקעות בהתנחלויות יו"ש, למשל. אבל מילא, זה היה לפני 30 שנה. 

והנקודה נשארת אותה נקודה. אני לא מתווכח איתך או עם אף אחד אחר כאן אם אנחנו יכולים להגיע לשלום עם הפלסטינאים. אני מתווכח על זה שגם אם חושבים שלא, יש דרכים, אולי, יותר טובות מלנסות ולשכנע בזה שזה בגלל הצד השני, מאשר לבחור בפנטים משיחיים לממשלה, שמספרים לכל העולם על ארץ ישראל השלמה כנקודת מוצא ומאשימים את כל מי שלא שותף לויז'ן הדתי שלהם באנטישמיות.

אני לא יודע מה הדיעות הפוליטיות של גנץ, לא בטוח שיש לו. גם לא של אייזנקוט, למרות שאני מחבב אותו מבחינת מה שהוא משדר לעולם. מה אני חושב על לפיד כתבתי מאות פעמים. ובכל זאת, סביר שכל אחד מהם היה מקבל יותר קרדיט מהעולם. ואני מחזיר אותך שוב לראשת ממשלת איטליה היקרה, שאמרה ש"נתניהו לא רוצה מדינה לפלסטינאים". ונראה לי שאפשר להסכים ש"לא רוצה" != "לא מאמין שזה רעיון ישים", נכון? וזה חלק עצום מהסיפור. לדעתי לפחות.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

סביר שכל אחד מהם היה מקבל יותר קרדיט מהעולם.

זה חלק גדול מהסיפור.

נתניהו עם השקרים והשטיקים שלו נמאס על המערב. שים בראש הממשלה אפילו ימני קיצוני, אבל עם קצת קרדיט -נניח בנט - וכבר יחול שיפור במצב המדינה.

חוץ מזה, מה שתומכי נתניהו מכנים ״שמאל״ הוא ברובו ״שמאל״ אולי בגישה הכלכלית חברתית, וגם זה בגישה צפון אירופית. מבחינה ביטחונית הניסיון מראה שחוץ מכמה קיצונים מדובר בביטחוניסטים שאולי יש להם חזות רכה, אבל כשמגיע הזמן לפעול הם קשוחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

חוץ מזה, מה שתומכי נתניהו מכנים ״שמאל״ הוא ברובו ״שמאל״ אולי בגישה הכלכלית חברתית, וגם זה בגישה צפון אירופית

מה שתומכי נתניהו מכנים "שמאל" זה כל מי שלא מסכים עם נתניהו. כך קיבלנו את ליברמן, בנט, יעלון ועוד כשמאלנים (לאחרונה הרמטכ"ל...)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, waterman כתב:

מורגן פירס

לא ברור לי למה אתה מרגיש צורך לצפות בראיון של ארבעים דקות שישכנע אותך באותן דעות שאתה כבר אוחז בהן.

אולי במקום לשלוח אותנו לצפות בראיונות ארוכים, תשאל את עצמך איך הפך פירס מורגן שהיה הכי פרו ישראלי שיש במהלך השנה הראשונה של המלחמה, לכזה שמתנגד לגמרי למהלכים של הממשלה ושל ראשה הנוכחי.

והתשובה היא לא ששכנעו אותו לשעברים למיניהם. בכלל כל הטקסט שלך פה הוא גרסה מעודנת לשלט ״שמאלנים בוגדים״:

לפני 7 שעות, waterman כתב:

יש לא מעטים בקרבנו שעושים ככל שלאל ידם לחבל בהסברה - בין אנשי קואליציה בלהג מיותר ובין לשעברים למיניהם המחזקים את טענות המאשימים, ואין צורך להרחיב - כולנו יודעים במי מדובר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

כ-2/3 מהמגיבים כאן נוטים לשמאל (או לפחות מתעבים את השלטון הנוכחי)

שמאל וימין הם בראש ובראשונה גישות חברתיות ־ כלכליות. הימין אומר "לא" למדינה בתוך מדינה (ההסתדרות במתכונתה הישנה), "לא" לחיים על חשבון אחרים באמצעות קצבאות, תלושי מזון והנחות שונות. אין לזה קשר ישיר לגישה ביטחונית.

משיחיות איננה ימין – היא פשוט משיחיות. להזכירך, דווקא בתקופת שלטון השמאל נכבשו הגולן, יו"ש וסיני. ומנגד – ממשלת ימין החזירה את כל חצי האי סיני. גם תוכנית ההתנתקות היא פרי יוזמתו של "אבי הליכוד", אריאל שרון, אשר בוצעה על ידי מי שהיה אחד הבכירים באגף הימיני של ליכוד. 

וימין ליברלי, כפי שייצגו זאב ז'בוטינסקי ומנחם בגין, זה לא ימין קיצוני ופשיסטי – כמו חלק מהגורמים בקואליציה הנוכחית.

אבל עבור תומכי ממשלת ה־7 באוקטובר,"שמאל" זה כל מה שלא סוגד לביבי. ליברמן, בנט, לפיד — כולם באותה חבילה.

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

לא ברור לי למה אתה מרגיש צורך לצפות בראיון של ארבעים דקות שישכנע אותך באותן דעות שאתה כבר אוחז בהן.

צפיתי בראיון בדיוק מאותה סיבה שאני קורא כאן: לשמוע דעות שונות משלי, להקשיב לטיעוני הנגד - ולהחכים. אגב, מדובר פחות בדעות ויותר בדיוק עובדות, אתה ודאי מודע להבדל.

אנשי ה׳אידאה פיקס׳ יעדיפו ככל הנראה להתדיין מול מי שמסכימים עם דעתם.

לפני 18 דקות, פינדר כתב:

תשאל את עצמך איך הפך פירס מורגן שהיה הכי פרו ישראלי שיש במהלך השנה הראשונה של המלחמה, לכזה שמתנגד לגמרי למהלכים של הממשלה ושל ראשה הנוכחי.

יתכן ופירס מורגן ראה את האור והגיע למסקנה שנתניהו וממשלתו הם הם המכשול לעולם טוב יותר.

ויתכן וישנן סיבות אחרות אך אין בדעתי להעלות ספקולציות.

אני כמובן מצר על כך שהנ״ל הפנה גבו לישראל (שים לב, הוא כמובן מאשים את הממשלה במדיניות מכוונת אך לא חוסך שבטו גם מצה״ל כולל אמירות בנוגע לפשעי מלחמה שעפ״י מייק האקבי יתכן שלא כצעקתה) אך לא אלמן ישראל.

תראה, המערב בדגש על אירופה איבד כל רצון להלחם ורבים מעדיפים את הגישה של ׳עזוב אותי באמשך׳, תן לחיות בשקט׳.

לכן כל מי שמפר את השקט, נחשב לגורם מפריע ולא רצוי - את זה אפשר בהחלט להבין (ואולי אף להבין) אך אניח שגם אתה מבחין באובססיה כלפי ישראל ועולה אצלך התהייה האם כל הטענות נובעות מ-100% אשמה/אחריות שלנו או שיש גם משהו אחר?

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

ובל נשכח שלרוב בישראל אין קשר בין ימין ביטחוני לימין כלכלי. להפך. רוב האנשים בארץ שנושאים בגאווה את דגל הימניות שלהם, הם אולטרא-סוציאליסטים כשזה נוגע לכסף. 

כותב את זה בדמעות ימניות "על מלא". 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 48 דקות, ניקו פ. כתב:

כותב את זה בדמעות ימניות "על מלא". 

אל תיהיה בטוח, די מהר תתוייג כשמאלן כפי שכבר קרה ללא מעט חברים פה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

רוב האנשים בארץ שנושאים בגאווה את דגל הימניות שלהם, הם אולטרא-סוציאליסטים כשזה נוגע לכסף. 

הליכוד זה לא "ימין", גם לא החרדים.

ימין אמיתי (בטחוני/מדיני) זה ליברמן, בנט, אולי פייגלין. רובם, אם לא כולם, תומכים גם בימין כלכלי.

אז זה ממש לא "רוב". הרי באותה מידה אפשר להגיד שרוב האנשים שנושאים בגאווה את דגל השמאלניות שלהם הם יותר שמאל קיצוני או ימין פלשתיני כשזה נוגע לבטחון ומדיניות חוץ.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

הליכוד זה לא "ימין", גם לא החרדים.

ימין אמיתי (בטחוני/מדיני) זה ליברמן, בנט, אולי פייגלין. רובם, אם לא כולם, תומכים גם בימין כלכלי.

אז זה ממש לא "רוב". הרי באותה מידה אפשר להגיד שרוב האנשים שנושאים בגאווה את דגל השמאלניות שלהם הם יותר שמאל קיצוני או ימין פלשתיני כשזה נוגע לבטחון ומדיניות חוץ.

כמה מנדטים יש לליכוד ולחרדים? 

כמה מנדטים יש לימניים האמיתיים שציינת? 

איך אתה יכול לכתוב שזה לא הרוב, כשזה ליטרלי הרוב. 

הימין השפוי בישראל הוא במיעוט, לכל הפחות פוליטי, אם לא כמותי אבסולוטי. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 שעות, פינדר כתב:

אולי במקום לשלוח אותנו לצפות בראיונות ארוכים, תשאל את עצמך איך הפך פירס מורגן שהיה הכי פרו ישראלי שיש במהלך השנה הראשונה של המלחמה, לכזה שמתנגד לגמרי למהלכים של הממשלה ושל ראשה הנוכחי

אף פעם לא היה פרו או אנטי, הוא הולך עם הסיפור שמביא הכי הרבה קהל. 

בלי קשר למהלכים של הממשלה הגרועה שלנו.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

כמה מנדטים יש לליכוד ולחרדים? 

כמה מנדטים יש לימניים האמיתיים שציינת? 

איך אתה יכול לכתוב שזה לא הרוב, כשזה ליטרלי הרוב. 

הימין השפוי בישראל הוא במיעוט, לכל הפחות פוליטי, אם לא כמותי אבסולוטי. 

בנט די שווה לליכוד מבחינת מספר מנדטים, לפי הסקר האחרון. תוסיף את ליברמן, אולי אפילו בן גביר, וקיבלת שהליכוד הוא לא רוב.

החרדים הם ממש לא ימין, לא כלכלית, ולדעתי גם לא בטחונית/מדינית. זה לא שיש להם בעיה לשבת עם ה"שמאל" כשנוח להם.

הנקודה היא - הליכוד, וחוסר "ימניותו" ממש לא מייצגים את רוב אלו שמגדירים עצמם ימין מדיני.

פורסם
לפני 20 שעות, waterman כתב:

יתכן ופירס מורגן ראה את האור והגיע למסקנה שנתניהו וממשלתו הם הם המכשול לעולם טוב יותר.

דקה של לראות את מאי גולן מתראיינת אצלו (או בכל מקום) וגם אני בטוח.

לא רק בטוח שהממשלה מכשול, אלא שכל האנושות זה לא מי יודע כמה הצלחה...

אם מאי גולן מתראיינת אצלו, אז שאף אחד לא יספר לי שמנהלים את ההסברה שלנו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...