Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

אין הפגנות. מהנהר ועד הים זה סתם סיסמה. הם בעצם מתכוונים לקווי 67, נכון?

ממתי מה שצועקים בהפגנות זה מדיניות רשמית?

האם יש מדינה באיחוד האירופי שטוענת שצריך להיות בלסטין מהנהר ועד הים?

מעבר לזה, אם חברה פרטית מחליטה להוריד מהמדפים מוצרים מהתנחלויות, זה מדיניות רשמית של אותה ארץ?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

זה נהיה מדיניות אצלכם לא לבדוק מה נאמר באיזה הקשר?

כתבו ש"אין הפגנות" בנושא הגולן. לזה התייחסה הטענה שלי לגבי מהנהר ועד הים - יש הפגנות שבהן כל ישראל זה שטח כבוש, הלכה למעשה.

לעניין המדיניות - מדיניות סימון המוצרים התקבלה על ידי חברות האיחוד האירופי, וכוללת גם את רמת הגולן. אז כן זה מדיניות רשמית. הרשת בסך הכל מבצעת את המדיניות, בכך שמסמנת את המוצרים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בכתבה שהבאת מדובר על רשת שמורידה מוצרים מהמדפים.

חוץ מזה, סימון מוצרים זה מה שיגרום לנו להחזיר את הגולן? או שזה בעיקר מס שפתיים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 3 שעות, waterman כתב:

ישראל זיו מבקש שתחשוב שוב

לא שמעתי את הראיון המלא, אז אני מניח שהוא התכוון לרעיון המופרע, שבו אנחנו אמורים להאשים את זה שהיה אמור לשמור על בטחוננו, לפני שאנחנו מאשימים ארגון טרור שידוע שחפץ להשמידנו.

image.thumb.png.0fb73eb6c524dd37444ebe198fd155d3.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אז פתאום אתה לא צריך למסור אותו במתנה, למרות שרוב העולם לא מכיר בו, כולל מדינות אירופה?

למה? איפה בדיוק כתבתי שצריך? בוא, תראה לי. ואם לא — אז אתה סתם מקשקש. בעצם כרגיל, אתה לא מאכזב.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

חשבתי שאסור להשתין על האיחוד האירופי, שותפי הסחר הכי גדולים שלנו, ואתה פתאום משתין על ההחלטה שלהם?

כן, אסור להשתין על האיחוד האירופי. זה שמור רק לטיפשים, כמו הממשלה שאתה כל כך אוהב.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

ולפי חוק רמת הגולן, הגולן הוא שטח ישראלי ריבוני.

איזה חוק בדיוק? של דוד המלך? מחר האוסף הזה יוציא חוק שגם ירדן היא שטח ישראלי ריבוני (סמוטריץ' כבר הכין מפות), אז גם ירדן תהיה שטח ישראלי ריבוני ונתחיל לבדוק איפה בונים את התחנה המרכזית בעמאן?

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אם אתה מקבל דווקא את הקביעה הבינלאומית שזה שטח "כבוש", אז מה ההבדל בינו לבין יהודה ושומרון?   איזו סיבה יש לנו לוותר על יהודה ושומרון אם על הגולן אנחנו לא מוותרים?

זה שטח "כבוש", כי כבשנו אותו במלחמה ואין הגדרה אחרת. אנחנו לא מוותרים על הגולן (או חלקו) מסיבות ביטחוניות. אם מישהו שאני סומך עליו ישכנע אותי שחייבים לשמור על חלקים מסוימים של יהודה ושומרון כי זה חיוני לביטחון המדינה, אז לדעתי גם אותם אסור להחזיר. שים לב – זו שיקול ביטחוני בלבד, ולא "אלוהים נתן לנו", "ארץ אבותינו" או כל שטות אחרת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 2 דקות, David32 כתב:

מה זה פסיכוזה קולקטיבית?

זה קטע של סמולנים מתנשאים כאלה, כשאין להם תשובה הם זורקים מושגים מפונפנים כאלה מהאוניברסיטה.

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

מה זה פסיכוזה קולקטיבית?

הוא בטח מתכוון לקטע שאנשים בטוחים שיש ישות על טבעית שהבטיחה שהאדמה פה שייכת רק להם ושמותר להם לעשות מה שהם רוצים בשביל ליישב את האדמה ואם הם יישבו אותה, יגיע איש מיוחד שנקרא משיח ויביא גאולה ונירוונה לעם הנבחר.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, mikyl כתב:

למה? איפה בדיוק כתבתי שצריך? בוא, תראה לי. ואם לא — אז אתה סתם מקשקש. בעצם כרגיל, אתה לא מאכזב.

מי אמר שכתבת שצריך?   מתי כבר תלמד עברית?

"אז פתאום" במשפט שלי אומר באופן בלתי צפוי, ובא בהקשר של אי מסירת השטח, למרות אי הכרה של רוב מדינות העולם.

לפני 28 דקות, mikyl כתב:

איזה חוק בדיוק? של דוד המלך? מחר האוסף הזה יוציא חוק שגם ירדן היא שטח ישראלי ריבוני (סמוטריץ' כבר הכין מפות), אז גם ירדן תהיה שטח ישראלי ריבוני ונתחיל לבדוק איפה בונים את התחנה המרכזית בעמאן?

על חוק רמת הגולן, שנחקק ב-1981, וסיים את השלטון הצבאי שמעת?

https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_רמת_הגולן

איך לדעתך החילו את החוק והשיפוט (והריבונות) הישראלי על רמת הגולן?

לפני 28 דקות, mikyl כתב:

זה שטח "כבוש", כי כבשנו אותו במלחמה ואין הגדרה אחרת. אנחנו לא מוותרים על הגולן (או חלקו) מסיבות ביטחוניות. אם מישהו שאני סומך עליו ישכנע אותי שחייבים לשמור על חלקים מסוימים של יהודה ושומרון כי זה חיוני לביטחון המדינה, אז לדעתי גם אותם אסור להחזיר. שים לב – זו שיקול ביטחוני בלבד, ולא "אלוהים נתן לנו", "ארץ אבותינו" או כל שטות אחרת.

כמובן. לשמור על שליטה בשטח ששולט על כל גוש דן, ונמצא במרחק יריקה ממנו, לרשות הפלשתינית, עם סיכוי גדול שהחמאס ישתלט שם גם עוד כמה שנים, בדיוק כמו שקרה בעזה, זה לא חיוני לבטחון המדינה. מה כבר יכול להשתבש אם נשאיר לנו צוואר של קצת יותר מ-10 ק"מ בלב המדינה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 28 דקות, David32 כתב:

אוקיי, רואים לי. 

מה זה פסיכוזה קולקטיבית?

לקחת ביטוי כמעט חסר משמעות ולחזור עליו באקסטזה חצי דתית אם וללא קשר. כמו, נגיד, "רואים לכם".

לפני 8 שעות, gadik6 כתב:

אתה מעוות את מה שאני רושם.

לא אמרתי להסיר מאיתנו כל אחריות, אבל ברגע ש"חברות" כמו צרפת מצביעות 100% לא בעדנו (ולרוב נגדנו), או ברגע שיש עיסוק אובססיבי בישראל במוסדות האו"ם, או ברגע שיהודים מפחדים להסתובב ברחוב, כולל בעולם המערבי, מה שלא קורה לרוסים למשל (יש כמובן מקרים של "אנטי-רוסים" בעולם אבל לא ברמה של ההפגנות של האנטישמים למיניהם), או לאיראנים, או לכל מיני מדינות באפריקה, שם יש טבח פעיל כל שני וחמישי, אז זה אומר שאולי יש לנו אחריות מסוימת למצב, אבל לרוב זה נובע מבורות, מהסתה ומשנאה נטו.

איך אומרים - No Jews No News.

עכשיו אני לא אומר להשתין על אירופה מהמקפצה, אנחנו לא ארה"ב או רוסיה. עם זאת, אתה לא יכול להתיישר תמיד לפי הדרישות האירופאיות.

הדוגמה הכי פשוטה, שאתם אוהבים להתעלם ממנה, היא רמת הגולן. אם להאמין לאינטרנט, אז - "הקהילה הבינלאומית, כולל האו"ם ומועצת הביטחון של האו"ם, ממשיכה להתייחס לרמת הגולן כאל שטח כבוש, על פי ויקיפדיה. החלטות רבות של מועצת הביטחון של האו"ם, כמו החלטה 242, קוראות לנסיגה ישראלית מרמת הגולן".

אז מה?   אולי ניסוג מרמת הגולן כדי לא להרוס את היחסים עם אירופה ועם שאר העולם, מה אומר?

אני אומר את מה שכבר אמרתי כמה פעמים.

בוודאי שהעולם מוטה נגד ישראל וNo jews no news. סבבה.

עדיין, אתה מתאר את זה כאילו צרפת או מדינות אחרות באירופה מחפשות למוטט אותך ולהחליף אותך בפלסטין חינם. זה לא המצב. ומאוד רחוק מזה. אבל הן כן חתמו איתך על הסכמים שנגזרים, בין היתר, מהאמונה שיש לנו בסיס משותף. והבסיס הזה לא קיים עם סמוטריץ' ובן גביר. והאמת גם לא עם ביבי והחרדלים שסביבו. והאמת? גם לי אין בסיס משותף איתם, חוץ מזה ששונאים אותנו אותם האנשים. אז למה שלצרפתים יהיה?

ישראל לא צריכה לפנות את הגולן. היא גם לא צריכה ולא יכולה לנסות לשווק מדיניות דתית משיחית ככזו שיש לה הצדקה בטחונית, כי, כמו שכבר נראה לי כתבי בבוקר וכמו שחברי פה אומר - "רואים לכם".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אוקיי, רואים לי. 

מה זה פסיכוזה קולקטיבית?

פסיכוזה קולקטיבית, המכונה גם היסטריה המונית או פסיכוזת המונים.
היא תופעה שבה מספר אנשים מפתחים תסמינים פסיכוטיים דומים.
לעיתים קרובות כתוצאה מלחץ חברתי או אירוע טראומטי משותף.

התופעה מתאפיינת בהתפרצות של הזיות, מחשבות שווא, או התנהגויות לא רציונליות
אצל קבוצת אנשים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

ואיך ההגדרה הזאת תופסת לזה שאני טוען שיש הבדל בין התפיסה של איוש וגולן ע"י "סתם אירופאים"?

חשבת אולי שההגדרה הזאת תופסת גם עליך?

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

למה יש לי הרגשה שאם אני מחייג עכשיו למירי רגב, הקו תפוס.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ישראל לא צריכה לפנות את הגולן.

@gadik6, אני רוצה לעשות raise על ידידי השמאלני פה.

גם את הגדה המערבית ישראל לא צריכה לפנות, מהסיבות הבטחוניות שאתה מציין. אבל היא כן צריכה להצהיר, גם אם זה למראית עין, שאם הפלסטינים יסכימו לשלום עם מדינת ישראל ובהינתן סידורי ביטחון מתאימים, היא תומכת בהקמת מדינה לפלסטינים.

עכשיו, אני גר שעה ריצה מהקו הירוק אז אתה לא צריך להסביר לי שמדינת חמאס בגדה זה רעיון גרוע.

אז למה להצהיר את השורה שלמעלה?

כי איך שלא תסובב את זה הפלסטינים הם עם.

אני חושב שזה לא נכון ושירדן צריכה להיות בית לאומי שלהם, אבל האירופאים ימח שמם כן חושבים שהם עם ולא תשכנע אותם אחרת.

אז בהינתן שהם עם, אתה לא יכול להשתייך למערב הליברלי ולהגיד שאתה מחזיק בשטח שלך עם ללא זכויות. הערכים (הצודקים כשלעצמם) דורשים שתדאג לתת לו זכויות או לתת לו את השטח.

עם הקלפים האלה צריך לשחק והדרך הכי טובה (לדעתי לפחות) היא לסמוך על הפלסטינאים שימשיכו להתנהג כמו שהם יודעים ולהציב דרישות לביטחון שלך שכנראה גם ככה אף אחד לא יוכל לעמוד בהם.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • תוכן חדש...