Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

אני חשבתי ש-7 באוקטובר התרחש כי חמאס רצה לשחוט יהודים.

חמאס (ולא רק הוא) חותר להשמדת היהודים מאז הקמתו. הטבח ב־7 באוקטובר התרחש משום שממשלות ישראל בראשות בנימין נתניהו, במשך שנים, אפשרו לתנועת מחתרת מצומצמת להפוך לארגון צבאי — מתוך תפיסה שחמאס הוא "נכס". בשילוב עם כישלון כוחות הביטחון, גם הם תחת הנהגתו של נתניהו, הדבר אפשר לחמאס לבצע את הטבח.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

איפה אמרתי שכולם אנטישמים ששונאים אותנו?   לא כולם, אבל מספיק להסתכל על מגמת ההצבעות באו"ם, ואיך ישראל מככבת שם ביחס למדינות אחרות, כדי להבין שמי ששונא אותנו, או "נגדנו", לא בהכרח עושה את זה מטעמים אובייקטיביים. או שהעולם לא הוגן, אם תרצה.

לגבי מדינות ערב - הגענו להסכמי אברהם למרות הסוגיה הפלשתינית, אחרי שאפילו האמריקאים סיפרו לנו שבלי פתרון הסוגיה הפלשתינית, אין סיכוי להסדרה עם מדינות המפרץ וכדומה, ומה קרה אז?   הגיע טראמפ.

רוצה לומר - השנאה אלינו, או ה"הישגים" ושיתופי הפעולה הושגו ללא קשר, או למרות הסכסוך עם הפלשתינים.

רוצה לומר 2 - הקמת מדינה פלשתינית לא תשנה את המצב לטובה, לפחות לא לטווח הרחוק.

שאלת אותי אם אני רוצה לצאת נגד כל המערב או משהו.

תראה, שוב, אני מבין את הקסם בגישה שכמעט ומסירה מאיתנו כל אחריות על משהו, אבל בכל זאת, זה בונה תפיסה שהיא קצת שבורה לוגית לפחות לדעתי.

הגענו להסכמי אברהם למרות הפלסטינאים. נכון. זה כבר כשלעצמו מספיק כדי לפקפק בטענה כאילו אנטישמיות ועוד דתית היא לב הסיפור כאן.

להסכמים הנוכחיים עם האיחוד האירופאי - שותפת הסחר הגדולה שלנו - הגענו אחרי אוסלו. הבסיס שלהם, בין היתר, אמור להיות באמונה שישראל חולקת ערכים משותפים עם המערב. אם אנטישמיות היתה כל הסיפור שם - לא היתה סיבה לחתום על ההסכם הזה. 

בוודאי שחלק עצום מהעולם מוטה נגדנו. כתבתי כבר בעבר - אם היינו מתאסלמים, היינו יכולים באמת להקים מחנות השמדה בעזה ולאיש לא היה איכפת +-. אבל זה בכל זאת קצת יותר מזה. ישראל כבר תקופה די ארוכה, כנראה פחות או יותר מאז שנתניהו בשלטון, למרות שעקרונית זה התחיל הרבה לפני, מנסה לשווק תהליך שבסיסו הוא דתי גזעני כמשהו שנכפה עלינו על ידי הפלסטינאים. וזה לא עובד. "רואים לכם", כמו שאומר ידיד ליין מן פה. 

אם ניתן להם מדינה זה יפתור את כל הבעיות? לא יודע. כנראה שלא. עזוב. יותר מזה: אני בספק אם הם רוצים מדינה. אבל כל עוד מי ששולט בישראל זה משיחיים - זה לא יעניין אף אחד. וגם החברים שלך, או לא חברים, אבל אנשים שעושים איתך עסקים מבחירה ומאמינים או האמינו שאתה חולק איתם בסיס ערכי משותף כלשהו, יתחילו להפנות לך את העורף. ואז מה? הרי גם טראמפ לא יהיה נשיא לנצח, ושוב, אין נראה לי שום אינדקיציה כרגע לנשיא פרו ישראלי שיהיה בבית הלבן עוד 3 שנים.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אתה מעוות את מה שאני רושם.

לא אמרתי להסיר מאיתנו כל אחריות, אבל ברגע ש"חברות" כמו צרפת מצביעות 100% לא בעדנו (ולרוב נגדנו), או ברגע שיש עיסוק אובססיבי בישראל במוסדות האו"ם, או ברגע שיהודים מפחדים להסתובב ברחוב, כולל בעולם המערבי, מה שלא קורה לרוסים למשל (יש כמובן מקרים של "אנטי-רוסים" בעולם אבל לא ברמה של ההפגנות של האנטישמים למיניהם), או לאיראנים, או לכל מיני מדינות באפריקה, שם יש טבח פעיל כל שני וחמישי, אז זה אומר שאולי יש לנו אחריות מסוימת למצב, אבל לרוב זה נובע מבורות, מהסתה ומשנאה נטו.

איך אומרים - No Jews No News.

עכשיו אני לא אומר להשתין על אירופה מהמקפצה, אנחנו לא ארה"ב או רוסיה. עם זאת, אתה לא יכול להתיישר תמיד לפי הדרישות האירופאיות.

הדוגמה הכי פשוטה, שאתם אוהבים להתעלם ממנה, היא רמת הגולן. אם להאמין לאינטרנט, אז - "הקהילה הבינלאומית, כולל האו"ם ומועצת הביטחון של האו"ם, ממשיכה להתייחס לרמת הגולן כאל שטח כבוש, על פי ויקיפדיה. החלטות רבות של מועצת הביטחון של האו"ם, כמו החלטה 242, קוראות לנסיגה ישראלית מרמת הגולן".

אז מה?   אולי ניסוג מרמת הגולן כדי לא להרוס את היחסים עם אירופה ועם שאר העולם, מה אומר?

Golan.jpg

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

הדוגמה הכי פשוטה, שאתם אוהבים להתעלם ממנה, היא רמת הגולן. אם להאמין לאינטרנט, אז - "הקהילה הבינלאומית, כולל האו"ם ומועצת הביטחון של האו"ם, ממשיכה להתייחס לרמת הגולן כאל שטח כבוש, על פי ויקיפדיה. החלטות רבות של מועצת הביטחון של האו"ם, כמו החלטה 242, קוראות לנסיגה ישראלית מרמת הגולן".

ברור, הגולן הוא שטח כבוש — כמו יו״ש ומזרח ירושלים. אז מה? זה לא אומר שאין לנו סיבה טובה להחזיק בו, ולא שחייבים למסור אותו חזרה עם סרט מתנה.

פורסם (נערך)

אז פתאום אתה לא צריך למסור אותו במתנה, למרות שרוב העולם לא מכיר בו, כולל מדינות אירופה?

חשבתי שאסור להשתין על האיחוד האירופי, שותפי הסחר הכי גדולים שלנו, ואתה פתאום משתין על ההחלטה שלהם?

ולפי חוק רמת הגולן, הגולן הוא שטח ישראלי ריבוני. אם אתה מקבל דווקא את הקביעה הבינלאומית שזה שטח "כבוש", אז מה ההבדל בינו לבין יהודה ושומרון?   איזו סיבה יש לנו לוותר על יהודה ושומרון אם על הגולן אנחנו לא מוותרים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מישהו באיחוד דרש שנמסור אותו ואיים להחרים אותנו אם לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה צוחק, נכון?

אם האיחוד האירופי לא מכיר בריבונות הישראלית, אז מה זה אומר?   לא שדורשים מאיתנו להחזיר את הגולן?

וכן, בצרפת מסמנים (או לפחות סימנו) מוצרים שיוצרו ברמת הגולן ככאלו שיוצרו ב"התנחלויות".

https://eurojewcong.org/news/communities-news/france/french-supermarket-labels-settlement-products/

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

אז מה ההבדל בינו לבין יהודה ושומרון? 

כבר לא יודע אם אתה שואל ברצינות או מעמיד פנים שאתה לא יודע.

ברמת הגולן כל תושב שהיה סורי במקור זכאי לקבל אזרחות ישראלית. התושבים שם לא חיים תחת משטר צבאי והחוק החל על כל התושבים, יהודים וערבים, הוא חוק אחד.

בנוסף לזה 99% מהאוכלוסיה שנכבשה, לא באמת רצה אי פעם לחזור לשלטון סורי וכל המחאות שלהם היו סמליות בלבד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

אתה צוחק, נכון?

אם האיחוד האירופי לא מכיר בריבונות הישראלית, אז מה זה אומר?   לא שדורשים מאיתנו להחזיר את הגולן?

וכן, בצרפת מסמנים (או לפחות סימנו) מוצרים שיוצרו ברמת הגולן ככאלו שיוצרו ב"התנחלויות".

https://eurojewcong.org/news/communities-news/france/french-supermarket-labels-settlement-products/

סימון מוצרים זה לא דרישות ולא איומים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

כבר לא יודע אם אתה שואל ברצינות או מעמיד פנים שאתה לא יודע.

תלמד לקרוא ולהתייחס לכל המשפט או הפסקה. אין לי צורך להתווכח לגבי טענות שלא טענתי.

כתבתי - "ולפי חוק רמת הגולן, הגולן הוא שטח ישראלי ריבוני. אם אתה מקבל דווקא את הקביעה הבינלאומית שזה שטח "כבוש", אז מה ההבדל בינו לבין יהודה ושומרון?   איזו סיבה יש לנו לוותר על יהודה ושומרון אם על הגולן אנחנו לא מוותרים?

פורסם
לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

כתבתי

וגם קיבלת תשובה.

הדרישות הבין לאומיות בקשר לרמת הגולן הן ברמה הצהרתית בלבד, בדיוק בגלל שאין שם בעיה אמיתית של אוכלוסיה כבושה. אין הפגנות, אין סנקציות, אין איומים באמברגו וכו׳.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

נראה כמו ״הוצא מהקשרו״ קלאסי. אבל בריאיונות כאלה לפעמים יש פליטות פה. אתה יודע, הבן אברם וכאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

וגם קיבלת תשובה.

הדרישות הבין לאומיות בקשר לרמת הגולן הן ברמה הצהרתית בלבד, בדיוק בגלל שאין שם בעיה אמיתית של אוכלוסיה כבושה. אין הפגנות, אין סנקציות, אין איומים באמברגו וכו׳.

אין הפגנות. מהנהר ועד הים זה סתם סיסמה. הם בעצם מתכוונים לקווי 67, נכון?

מבחינת שונאי ישראל, או אפילו סתם אירופאים, אין הבדל בין רמת הגולן ליהודה ושומרון. אומנם אתה החלת את החוק הישראל ונתת זכויות לכלל תושבי הרמה, אבל זה עדיין שטח כבוש מבחינתם, שלקחת מסוריה, בצורה "לא חוקית" (כלומר לא במסגרת הסכם כלשהו). וצריך להוסיף לזה את ה"נכבה" של הסורים שגורשו משם במלחמת ששת הימים (מעל 100 אלף כמדומני). אבל תמשיכו לספר לעצמכם סיפורים שזה שונה לגמרי.

עכשיו נחזור שניה לטראמפ - אדם חכם פעם כתב:

בתאריך 20.1.2025 בשעה 16:43, gadik6 כתב:

למדינות כמו סודן, תשלום על 200 אלף פליטים יהיה שווה לכ-10% מתקציב המדינה, לשנה.

...

פה לא הבנת אותי - אנחנו לא אלו שנעשה להם רילוקיישן. זאת תהיה יוזמה של ארה"ב, אולי בשיתוף עם מדינות ערב, דוגמת סעודיה, מצרים וכדומה.

ועכשיו:

Sudan.jpg

אולי מישהו בבית הלבן קורא כאן בפורום אחרי הכל. מלאניה זאת את?

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

או אפילו סתם אירופאים, אין הבדל בין רמת הגולן ליהודה ושומרון

איזה בולשיט.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...