Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

משום מה, לאנשים כמוך יש נטייה לשכוח שבשלב מסוים ביבי הוזהר שהכסף הולך ישירות לכיס של חמאס ומשמש להתחמשות. 

ממש גילית את אמריקה. כאילו לא כל ילד יודע שזה מה שקורה מאז ומעולם.

ולמרות זאת, המלצות מערכת הבטחון תמיד היו שלא לעצור לגמרי את הסיוע והעברת הכספים, הדלק ועוד (עוד לפני מזוודות הדולרים), מתוך חשש לאסון הומניטרי או "התלקחות".

אגב, גם בממשלת בנט עברו כספים ודלקים לצד אחד, ופועלים מעזה התחילו להיכנס בעשרות אלפיהם. שוב, בהמלצת מערכת הבטחון.

אז זה לא משנה אם ביבי במקום הראשון או השני במצעד האשמים. ראשי מערכת הבטחון צמודים אליו בתרומתם למחדל.

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 16 שעות, gadik6 כתב:

אני עדיין מחכה להסבר איך יאיר גולן היה עושה את כל מה שסיפרת, תוך חצי שנה, בלי להיכנע לדרישות החמאס ולהשארתו בשלטון.

ולא זכור לי שביבי הוא זה שמדליק מדורות על איילון בשנתיים וקצת האחרונות.

משהו מאוד פשוט: יאיר גולן (למעשה, כנראה כל פוליטיקאי שלא מהימין דתי כהניסטי) היה מדבר על יום שאחרי שכולל עתיד כלשהו לפלסטינאים, משהו שמזכיר עצמאות. מדבר. לא מיישם. ביבי נתן לסמוטריצ'ים ורוטמנים לדבר במקום. איכשהו פנטזיות על התנחלויות בריביירה לא עוזרות לתדמיתה של ישראל בעולם. לך תבין.

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

אז זה לא משנה אם ביבי במקום הראשון או השני במצעד האשמים. ראשי מערכת הבטחון צמודים אליו בתרומתם למחדל.

נכון, אבל הם הלכו או הודחו. הוא, מאידך, עדיין בטוח שהוא זה המשיח

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה חלומות בהקיץ. זה כמובן לא מועיל כל הדיבורים על פצצת אטום על עזה או ריביירה על שם סמוטריץ', אבל זה ממש לא הסיבה לחרא שאנחנו אוכלים.

זה גם עדיין לא מסביר איך תוך חצי שנה יאיר גולן היה משיג את מה שנטען שם, בזכות דיבורים יפים.

אגב, מה עם בנט וליברמן?   תחת איזה מחנה הם נופלים?   כי הם ממש לא בעד "עתיד" לפלשתינים בעזה כישות, אבל הם גם לא ביביסטים כרגע.

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

ברור שכל ראשי מערכת הביטחון נושאים באחריות למחדל, והם כבר הודו בכך — רובם התפטרו או פוטרו. ורק האשם המרכזי דבק בכיסאו כאילו היה חלק מגופו, וממשיך לגרור את המדינה מנזק לנזק בלי למצמץ.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

תלוי אם מחשיבים את האינתיפאדה השניה, במהלכה נרצחו 1000+ ישראלים.

גם אם לוקחים "רק" את החלק העצים עד מבצע חומת מגן, מדובר בתקופה דומה.

האינתיפאדה השנייה מעולם לא הוגדרה כ"מלחמה", אם כי בהחלט אפשר להחשיב אותה ככזאת

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 8.8.2025 בשעה 18:13, sperial כתב:

אין לי ספק שבגין היה ישר כסרגל. אבל אני לא יכול לסלוח לו את טיפוח רגשות הקיפוח העדתי. במידה רבה המנגנון שמשרת כעת את נתניהו.

לא היה צריך לטפח שום רגשות על קיפוח עדתי כי זה היה נוכח.

בתאריך 8.8.2025 בשעה 21:29, פריג'י כתב:

התפלגות ביחס המדינות למבצע עופרת יצוקה

ישראל-עזה
  מדינות שתמכו בעמדת ישראל
  מדינות שגינו רק את חמאס
  מדינות שגינו רק את ישראל
  מדינות שתמכו בעמדת חמאס
  מדינות שגינו את שני הצדדים או שלא גינו אף צד
  מדינות שיחסן למבצע לא ידועspacer.png

כשאולמרט היה בשלטון...

אתה לא יכול להשוות

עופרת יצוקה היה 23 ימים

המלחמה הנוכחית כמעט 23 חודשים.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 9.8.2025 בשעה 13:07, gadik6 כתב:

זה חלומות בהקיץ. זה כמובן לא מועיל כל הדיבורים על פצצת אטום על עזה או ריביירה על שם סמוטריץ', אבל זה ממש לא הסיבה לחרא שאנחנו אוכלים.

זה גם עדיין לא מסביר איך תוך חצי שנה יאיר גולן היה משיג את מה שנטען שם, בזכות דיבורים יפים.

אגב, מה עם בנט וליברמן?   תחת איזה מחנה הם נופלים?   כי הם ממש לא בעד "עתיד" לפלשתינים בעזה כישות, אבל הם גם לא ביביסטים כרגע.

לא, זו לא הסיבה לחרא שאנחנו אוכלים. הסיבה היא המדיניות של נתניהו מזה עשור לפחות. כתבתי על זה בשרשור השני. בקצרה, הוא החליט שאפשר להתעלם מהפלסטינאים ושהבעיה איתם נפתרה כי אפשר לטוס לדובאי. 

אני לא יודע אם גולן או מישהו אחר היו מביאים ליותר השגים מבחינה צבאית. ישראל לא היתה מוכנה למלחמה הזו (שזה גם מעניין, הרי התווכחנו שנים פה על היכולת הישראלית לכבוש את עזה). אבל כשאני חוזר אחורה לתחילת הביקורת המערבית נגד המלחמה, אז חלק גדול ממה שעלה שם מהרגע הראשון, זה זה שנתניהו לא מציע שום דבר לפלסטינאים ליום שאחרי. ואני מניח שגולן היה מתנהל אחרת בתור כאילו שמאלני.

לגבי בנט וליברמן אני לא יודע. 

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שכל מי שהיה נמצא במקומו היה מתנהל אחרת. להיות ראש ממשלה ולהישאר ראש ממשלה זה דברים שונים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

לא, זו לא הסיבה לחרא שאנחנו אוכלים. הסיבה היא המדיניות של נתניהו מזה עשור לפחות. כתבתי על זה בשרשור השני. בקצרה, הוא החליט שאפשר להתעלם מהפלסטינאים ושהבעיה איתם נפתרה כי אפשר לטוס לדובאי. 

מה זה לא להתעלם, לתת להם מדינה?   זה התאבדות.

אין פה פתרון דיפלומטי שיעבוד - גם כשהציעו להם מדינה, הם לא רצו (עראפת וברק ועוד הזדמנויות), וגם אם הם איכשהו יסכימו, אתה תקבל עזה 2, רק במרחק יריקה מתל אביב.

אתה חושב ש"כיבוש" זה רע?   חכה כשתהיה להם מדינה.

זוכר איך כשיצאנו מעזה, הבטיחו לנו שאם הם רק יעזו לשגר טילים לטווח ארוך, או אם הם יתקפו, אנחנו ניתן להם בראש, וכולם יתמכו בנו?   אז זה לא ממש הצליח. אין סיבה שיהיה תרחיש שונה לגבי יהודה ושומרון.

דווקא בקטע הזה נתניהו צודק - עדיף "לנהל" את הסכסוך כמו שהוא, מאשר "לאפשר" הקמת מדינה פלשתינית. מזל שלפחות טראמפ מבין את זה.

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע אם גולן או מישהו אחר היו מביאים ליותר השגים מבחינה צבאית. ישראל לא היתה מוכנה למלחמה הזו (שזה גם מעניין, הרי התווכחנו שנים פה על היכולת הישראלית לכבוש את עזה). אבל כשאני חוזר אחורה לתחילת הביקורת המערבית נגד המלחמה, אז חלק גדול ממה שעלה שם מהרגע הראשון, זה זה שנתניהו לא מציע שום דבר לפלסטינאים ליום שאחרי. ואני מניח שגולן היה מתנהל אחרת בתור כאילו שמאלני.

די נו. חוץ מארה"ב, אף אחד לא מכיר בריבונות שלך בגולן. אולי נפנה גם את הגולן לג'וליאני?

תבדיל בין תפקוד גרוע של ממשלת נתניהו, לעובדה שישנאו אותנו ולא משנה מה נעשה.

אתה "תיתן" להם מדינה פלשתינית?   אז ימצאו משהו אחר כדי להעביר ביקורת עליך.

זה לא שברגע שתקום מדינה פלשתינית, הביקורת כלפיך תיעלם. היא פשוט תופנה למקום אחר. והחלק היותר גרוע הוא שהביקורת תהיה הרבה יותר קשה, ברגע שתתחיל שוב מלחמה עם המדינה הפלשתינית, ושנינו יודעים שזה יהיה רק עניין של זמן.

ואפשר לקחת מקרה דוגמה מהזמן האחרון - לפיד נתן לחיזבאללה "שטח", או עשה איתם סוג של הסכם. זה מנע מהם לתקוף אותנו ב-7 באוקטובר, או שזה שוב "בגלל" נתניהו?

אתה גר בשכונה שמבינים בה רק כח.

אני אמרתי את זה תמיד ואני אגיד את זה שוב - אין פתרון במצב הנוכחי לבעיה הפלשתינית. לתת להם מדינה רק יחמיר את המצב ואת הסכסוך, ולא יעזור למעמד שלנו בעולם, לטווח הרחוק.

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא מבין איך אחרי כל מה שקרה פה אפשר להגיד שהמדיניות של נתניהו להתעלם ו"לנהל" סכסוך טובה. באמת שלא.

המדיניות של שמירת הסכסוך על אש קטנה טובה בעיקר לדבר אחד - שמירה על השלטון. אפילו בזה נתניהו כשל, הוא לא הצליח לשמור את הסכסוך על אש קטנה וגם לא היה מוכן לאפשרות שהוא יתפרץ.

לא משנה איך מסתכלים על זה, הבן אדם (וכל המערכת תחת ניהולו) כשל בצורה חסרת תקדים.

בזכותו עוד תקום מדינה פלסטינית בעזה וכל הפחדים שהוא עמל להטמיע בציבור (חמאסטן/פת"חסטן) יחזרו לנשוך אותו בתחת ככישלון נוסף.

מה עדיף לישראל?

לשמור על סכסוך עמום מול ארגון טרור שמשתמש בחוק הבינלאומי ובאו"ם נגד כל פעולה שלה ולהילחם תמיד עם ידיים קשורות מאחורי הגב תחת איומים של המערב, או לשמור על סכסוך עמום מול עוד מדינה איסלמית נחשלת שכבר לא תעניין אף אחד?

האבסורד הוא שכולם יודעים שהפלסטינים לא באמת רוצים מדינה, ובכל זאת אף אחד לא טורח לחשוף את הבלוף הזה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

לא מבין איך אחרי כל מה שקרה פה אפשר להגיד שהמדיניות של נתניהו להתעלם ו"לנהל" סכסוך טובה. באמת שלא.

המדיניות של שמירת הסכסוך על אש קטנה טובה בעיקר לדבר אחד - שמירה על השלטון. אפילו בזה נתניהו כשל, הוא לא הצליח לשמור את הסכסוך על אש קטנה וגם לא היה מוכן לאפשרות שהוא יתפרץ.

ניהול סכסוך זה מה שקורה ביהודה ושומרון, לא מה שקורה בעזה.

עזה זה יותר קרוב למדינה פלשתינית, או 2 מדינות ל-2 עמים כמו שאוהבים לספר לנו שם בשמאל.

אתה רוצה להשוות הרוגים, ירי טילים ועוד בין עזה ליהודה ושומרון ב-20 השנים האחרונות?

לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

או לשמור על סכסוך עמום מול עוד מדינה איסלמית נחשלת שכבר לא תעניין אף אחד?

האבסורד הוא שכולם יודעים שהפלסטינים לא באמת רוצים מדינה, ובכל זאת אף אחד לא טורח לחשוף את הבלוף הזה.

אתה עד כדי כך תמים?   לחשוף בפני מי בדיוק?

זה כמו עם זוועות ה-7 באוקטובר. למרות שיש עדויות, יש סרטונים, שמחבלי חמאס עצמם צילמו ושידרו, עדיין אנשים מספרים שזה לא קרה.

הפלשתינים אומרים וכותבים שהם רוצים להשמיד את ישראל, את מישהו זה מעניין?   הם אומרים שהם רוצים פה מדינה פלשתינית מהנהר עד לים, ולאף אחד זה לא מפריע.

ושוב, מדינה פלשתינית לא תשנה כלום מבחינת הלגיטימציה שלנו בעולם, תפסיקו למכור לעצמכם חלומות. ברגע שניכנס לסבב מול המדינה הפלשתינית החדשה, כל מה שקורה עכשיו בעולם, מבחינת גינויים, הפגנות ועוד, כל זה יקרה גם אם נילחם מול "מדינה פלשתינית" ולא מול "חמאס".

אגב, מה אתה חושב שיקרה ביהודה ושומרון ברגע שנצא משם?   זה רק עניין של זמן עד שחמאס ישתלט שם על העניינים, במיוחד לאור העובדה שיש לו תמיכה מאוד רחבה בקרב האוכלוסיה המקומית. ואז מה, אתה תמשיך להחזיק את היד לרשות הפלשתינית?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מה זה לא להתעלם, לתת להם מדינה?   זה התאבדות.

להתעלם זה לשים בפח הזבל כל ניסיון להסברה, לשבת בשקט ולהסתכל מהצד איך קטאר מממנת הסברה אנטי ישראלית בעולם, לא לנסות אפילו כבר להציג את עצמנו כמי שרוצה פתרון, להמר על זה שטראמפ יהיה נשיא, להתכחש לזה שיש סדר גודל של 0 אלטרנטיבות שיתנו את אותה התמיכה לישראל כשהוא ילך וכמובן לצווח ״נאצים אנטישמים״ כשמישהו בעולם אומר משהו.

בתחילת 24 ראשת ממשלת איטליה, חברה לכאורה של ביבי שאירחה אותו שנה לפני ובאה לכאן אחרי הטבח, דיברה על מדינה לפלסטינים ועל זה שביבי לא רוצה אחת. ההסברים שלך למה אתה חושב שמדינה לפלסטינים היא רעה לא מעניינת אף אחד. אבל ישראל לא ניסתה אפילו לספק אותם בשנים האחרונות. בעוד שהדבר ההגיוני לעשות היה להמשיך ולייצר מראית עין כאילו יש כאן תהליך שאנחנו מעוניינים בו, כי מימלא זה לא היה מביא לכלום אבל לפחות עוזר קצת לתדמית שלנו.

לפני שעה, gadik6 כתב:

דווקא בקטע הזה נתניהו צודק - עדיף "לנהל" את הסכסוך כמו שהוא, מאשר "לאפשר" הקמת מדינה פלשתינית. מזל שלפחות טראמפ מבין את זה.

נתניהו נכשל בניהול הסכסוך. מה טראמפ מבין זה נחמד לשלוש שנים הקרובות. הבעיה היא שהחיים אמורים להמשיך גם אחרי. חלק ענק מהבעיה עם ביבי זה שהוא לא מסוגל בכלל לתכנן לשם. כמו חברו שמנהל כלכלה בעזרת ה׳, גם הוא בערך ככה.

לפני שעה, gadik6 כתב:

תבדיל בין תפקוד גרוע של ממשלת נתניהו, לעובדה שישנאו אותנו ולא משנה מה נעשה.

זו לא עובדה. זה בכי שהימין הישראלי אוהב לבכות בכל פעם כשהוא רוצה להסיר מעצמו אחראיות למצבה של ישראל.

מי לשיטתך שונא אותך, זה אותן המדינות שמנהלות איתך יחסי מסחר והסכמי שתפ כלכלים ומדעיים, מכרו ומוכרות לך נשק, תמכו בך נגד איראן ועוד.

אם שנאה היתה כל הסיפור, ישראל היתה קורסת כבר לפני שנים.

לפני שעה, gadik6 כתב:

זה לא שברגע שתקום מדינה פלשתינית, הביקורת כלפיך תיעלם. היא פשוט תופנה למקום אחר. והחלק היותר גרוע הוא שהביקורת תהיה הרבה יותר קשה, ברגע שתתחיל שוב מלחמה עם המדינה הפלשתינית, ושנינו יודעים שזה יהיה רק עניין של זמן.

ואפשר לקחת מקרה דוגמה מהזמן האחרון - לפיד נתן לחיזבאללה "שטח", או עשה איתם סוג של הסכם. זה מנע מהם לתקוף אותנו ב-7 באוקטובר, או שזה שוב "בגלל" נתניהו?

אתה גר בשכונה שמבינים בה רק כח.

דוגמא מצויינת. קיבלת את אותו השיטסטורם במלחמה נגד חיזבאללה או איראן כמו מה שקרה עם הפלסטינאים? לא.

לפני שעה, gadik6 כתב:

אני אמרתי את זה תמיד ואני אגיד את זה שוב - אין פתרון במצב הנוכחי לבעיה הפלשתינית. לתת להם מדינה רק יחמיר את המצב ואת הסכסוך, ולא יעזור למעמד שלנו בעולם, לטווח הרחוק.

אפשר להמשיך לשקר שאנחנו מנהלים תהליך. נתניהו והימין מעדיפים לא לעשות אפילו את זה. ואת הבעיות שזה מייצר לפתור בבכי שכולם שונאים אותנו. זה לא עובד.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

להתעלם זה לשים בפח הזבל כל ניסיון להסברה, לשבת בשקט ולהסתכל מהצד איך קטאר מממנת הסברה אנטי ישראלית בעולם,

ומה בדיוק אתה מציע?   לתקוף בקטאר?

מצד אחד אתה אומר שאי אפשר לשים פס על העולם, ומצד שני אתה מציע לצאת כנגד כל המערב, שהם סחבקים של קטאר, כולל צרפת, שנהנית מכסף קטארי, האיחוד האירופי, ואפילו ארה"ב, ומה בדיוק לעשות?

כולם יודעים מי הם קטאר, אבל עדיין נהנים מהכסף שלה, ומוכנים למכור כל עיקרון בשביל זה (למשל גביע העולם בכדורגל ב-2022).

זה לא שאין הסברה, אלא שזה קרב שנועד מראש לכישלון, הן בגלל יחסי הכוחות (מיליארדי מוסלמים מול כמה מיליוני יהודים), והן בגלל התמיכה הכמעט אוטומטית של כל מיני "ליברלים" ופרוגרסיבים בפלשתינים.

לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

דוגמא מצויינת. קיבלת את אותו השיטסטורם במלחמה נגד חיזבאללה או איראן כמו מה שקרה עם הפלסטינאים? לא.

זה לא ממש בר השוואה. ראשית, הסבב העצים מול איראן ומול חיזבאללה נמשך כחודש עד חודש וחצי (תקיפה באיראן ומערכה קרקעית בלבנון), בעוד שהמלחמה בעזה נמשכת קרוב לשנתיים.

שנית, אתה כבר חוטף מספיק חרא על עזה. אתה יודע מה היית חוטף נטו על מבצע קרקעי בלבנון, אם לא הייתה שום מערכה בעזה?   אני לא יודע.

אבל אתה כן צודק בדבר אחד - הפרופוגנדה של הפלשתינים ותומכיהם הרבה יותר חזקה מזו של החיזבאללה, או של איראן, רק שזה לא הולך להשתנות במקרה שתקום מדינה פלשתינית.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ההסברים שלך למה אתה חושב שמדינה לפלסטינים היא רעה לא מעניינת אף אחד. אבל ישראל לא ניסתה אפילו לספק אותם בשנים האחרונות. בעוד שהדבר ההגיוני לעשות היה להמשיך ולייצר מראית עין כאילו יש כאן תהליך שאנחנו מעוניינים בו, כי מימלא זה לא היה מביא לכלום אבל לפחות עוזר קצת לתדמית שלנו.

ההסברים אולי לא מעניינים אף אחד, אבל אותי כן (ועוד רבים).

מראית עין תחזיק מעמד שנה עד שנתיים, ומה אחרכך?

אפשר, מותר ורצוי לחשוב שנתניהו אינו המנהיג האהוד עליך אך לטעמי לפחות, תמצות תולדות הסכסוך עפ״י דבריו (החל מדקה 3:40) - בהחלט עושה שכל בעיני.

אפשר להתווכח על ניואנסים שונים, איך ומה ניתן היה לעשות אחרת/טוב יותר, אך שורשי הסכסוך נותרו בעינם - מי שמקבל תזה זו, ימשיך להתנגד לקידום הקמת מדינה פלסטינאית בין בפועל ובין למראית עין.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...