Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע- הרכב תמיד שמור ומטופל וכל ציוץ שלו נענה על ידי בטיפול מיידי ללא הזנחה.

ברכב הזה (שעדיין לא הגיע ל87,000 ק"מ,נרכש מהרץ יד ראשונה ליסינג עם 31,000) הוחלפו כבר:

שני טרמוסטטים צמודים לרדיאטור (פעם אחת כולל בית טרמוסטט),פעם אחת תוקן אחד הפלסטיקים ברדיאטור.

נוזל קירור המשיך להאבד ללא התחממות הרכב ובדיקת לחץ שנעשתה,הראתה,שיש נזילה מפלסטיקים נוספים ובגלל מחיר סביר החלטתי,שכדאי כבר להחליף רדיאטור לחדש.(הרדיאטור הוחלף רק לפני שבוע)

חשבתם שסיימנו ? ממש לא .

אתמול באמצע כביש 65 כמעט בלי אפשרות לעצור,הרכב התחמם בפתאומיות לכיוון ה 100 מעלות.

הזינוק הדרמטי של השעון פחות ממספר המעלות,די הלחיץ אותי,הרכב הזה עובד על 90 מעלות ומטה לכל היותר ואף פעם לא התחמם).

כמובן שעצרתי בצד,וכשהרכב "חזר" לטיפה מתחת ל 90 מעלות המשכתי בנסיעה ועוד לא חשדתי בכלום.

כשהגעתי ליעד,עצרתי בתחנת דלק והמחוג הראה טיפה מעל 90 מעלות (לכאורה לא נורא).

נתתי לרכב להתקרר,עד שירד ל 70 מעלות,פתחתי מכסה רדיאטור והתברר,שחסרו כמעט 3.5 ליטר מים .

הוספתי כמובן את החסר,שמרתי על קשר עין עם שעון החום והשגחתי (אם כי בחשש גדול,כיוון שיש קטעים גדולים בכביש חזרה מצומת מגידו ללא שוליים לעצירה)וכשחזרתי לכיוון הבית (בקריות)כמובן הרכב הובל אחר כבוד לטיפול.

בדיקת הלחץ הראתה דליפה קשה ביותר מהחלק שאצרף בתמונות.(לא פחות ולא יותר יחידת טרמוסטט שיושבת על ראש המנוע)

האם מישהו יכול להסביר איך בדיוק קורה כזה דבר למערכת קירור ברכב,ששמור ומטופל,נעשית החלפת נוזלים ושמנים בזמן ? מהיכן בלאי כזה מגיע לרכב בן פחות מ-7 שנים ועם ק"מ לא ממש מכובד ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל, לא הייתי מפחית בחשיבות גיל הרכב, אחרי הכל הוא כבר 7 שנים על הכביש.

דבר שני, לא ברור לי למה מערכת הקירור עושה כל כך הרבה בעיות. איזה נוזל קירור קיים במערכת ובעיקר מתי ואיך הוא הוחלף לאורך השנים?

מאיפה הנזילה בחלק שבתמונה? האם המתכת נאכלה או שהנזילה היא מאחד החיבורים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מאור,הרכב נרכש מהרץ כשהוא בן שנתיים וחודשיים.לא חושב שבשנתיים של ליסינג ו31,000 ק"מ נעשה כזה נזק.

איתמר,הרכב עבר החלפות נוזל קירור (ירוק איכותי אך לא מקורי של יונדאי) 3 פעמים- פעמיים כאשר הוחלפו הטרמוסטטים הצמודים לרדיאטור ופעם שלישית כאשר הוחלף הרדיאטור לחדש.

וכן,הדליפה היתה מחור,במתכת עצמה ולא משום צינור אחר וזה מה שמאוד מוזר כאן.

פורסם

נוזל ירוק איכותי....AMERICAM EAGLE?

לפי כל מה שאתה מתאר , שימוש בנוזל שלא תואם למפרט של המנוע או אפילו סתם מים.

תעשה לעצמך טובה , אם חשוב לך השימוש ברכב וכבר נגרר והתחמם מספר פעמים , והכל בגלל התחממות , הטיפול בתקלות הוא חובבני.

תעשה טיפול יסודי למערכת מהתחלה עד הסוף ותכניס למערכת רק נוזל מתאים ולא נוזל ירוק איכותי. מה ההבדל אתה שואל? הנה , מה שאתה עובר זה דוגמא. אוצה עוד אחת? בבקשה , לפני שנה מכרתי לפירוק אופל קורסה רובוטית שהלך הגיר. רדיאטור מקורי!! נוזל קירור מורשה יצרן בלבד היה ברכב. 0 התחממויות.

פורסם

הרכב לא נגרר,נסעתי איתו למוסך. איזה טיפול מקיף היית עושה למערכת בנוסף ? מדובר על נוזל ירוק איכותי אם כי אני לא פוסל שימוש בנוזל קירור מקורי של יונדאי.

פורסם

כי כל מה שאתה מתאר זה תקלות שנגרמות משימוש במים ונוזלים שלא מתאימים למנוע.

של מי הנוזל הירוק האיכותי?

ואולי אתה צריך אדום או ורוד? אולי תקן שונה?

הרכבים היום זה לא הסוברו של פעם שמים מהביוב היו טובים לה ולא היה נגרם נזק

היום המנועים עשויים מתרכובות של מתכות וצריכות נוזלים בתקנים שונים.

פורסם

מחזק, אפשר להגיד הרבה דברים על i30, זה הדגם הכי חולני של יונדאי, אבל אין בעיה במערכת הקירור.

הנוזל המקורי של יונדאי עולה רק 60 שקל, לכן אין סיבה לקנות פה משהו אחר.

מה זאת אומרת טרמוסטטים צמודים לרדיאטור? מה בדיוק הוחלף? תוכל לצלם את מה שאתה מתכוון אליו ?

Stay Dirty

פורסם

בתמונות המצורפות החלק האחרון ממתכת שהוחלף- פלאנץ מתכת שמתחבר עם 2 צינורות ויוניט על ראש המנוע.

הטרמוסטט והבית שלו הם בכלל צמודים לרדיאטור למטה (יותר קרובים למשאבת המים ורצועת האביזרים).

פורסם

תסתכל טוב על החלק. הוא מתכת. יש עליו חלודה. 1+1 אומר בבירור נוזל קירור לא מתאים על סף של סתם מים.

כנראה שהיתה נזילה עוד בתקופת הליסינג מסיבה כזו או אחרת והם התחילו עם מים ירוקים או אפילו סתם מים ואתה ממשיך את הקו הזה.

תעשה RESET למערכת. טיפול מקיף כולל שטיפה ואפילו החלפת רדיאטור. תמלא רק נוזל של היונדאי . כל תהליך אחרי זה פלסטר ולא טיפול מלא.

פורסם
מאור,הרכב נרכש מהרץ כשהוא בן שנתיים וחודשיים.לא חושב שבשנתיים של ליסינג ו31,000 ק"מ נעשה כזה נזק.

איתמר,הרכב עבר החלפות נוזל קירור (ירוק איכותי אך לא מקורי של יונדאי) 3 פעמים- פעמיים כאשר הוחלפו הטרמוסטטים הצמודים לרדיאטור ופעם שלישית כאשר הוחלף הרדיאטור לחדש.

וכן,הדליפה היתה מחור,במתכת עצמה ולא משום צינור אחר וזה מה שמאוד מוזר כאן.

אני חותם לך שהחברות קקהמאיייקה האלה מתחזקות את הרכבים כמו הפרצוף שלהם אז תופתע יותר מזה שמערכת הקירור שרדה שנתיים זה יותר מידי למערכת קירור שצריכה נוזל איכותי בלבד!

פורסם
אני חותם לך שהחברות קקהמאיייקה האלה מתחזקות את הרכבים כמו הפרצוף שלהם אז תופתע יותר מזה שמערכת הקירור שרדה שנתיים זה יותר מידי למערכת קירור שצריכה נוזל איכותי בלבד!

העניין הוא,שלפי שגרת הטיפולים הרכב לא היה צריך לעבור בתקופת הליסינג החלפת נוזל קירור ולכן היה המקורי של הרכב עד שהחלפתי את הטרמוסטט הראשון.

ייתכן ואכן הנוזל המקורי של יונדאי עדיף.

פורסם

הכי חשוב זה לשטוף את מערכת הקירור עם צינור גינה עד שהמערכת נקיה לגמרי ורק אז למלא נוזל קירור חדש. לדעתי התקלות שאתה חווה מקורן בנוזל שרמת החומציות שלו כבר מספיק גבוהה בשביל להפוך לתוקפני ואלו הן התוצאות. זה כבר לא משנה אם תשים מים, נוזל קירור כזה או אחר או ויטמינצ'יק - קודם כל לשטוף יסודית את המערכת מהנוזל הישן.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא יודע עד כמה נוזל הקירור אשם או לא אשם פה

ברכב של אבי אוודי A4 יש רק נוזל קירור מקורי של היצרן ובכל זאת ראש המנוע נאכל בחיבור בדיוק כמו פה והדבר מצריך מילוי

לדעתי מדובר במזל רע וזהו

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...