Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני מס' שבועות צירפנות למשפחה פורד SMAX 2012, יד שניה מליסינג, 60K ק"מ, למשפחה.

לאחרונה גילינו שהשטיח בצד הנוסע במשוב הקדמי ספוג במים, בכמויות די רציניות - ברמה שזה פשוט לא מתייבש.

אנחנו די בטוחים שלא נשפח שם שום דבר, בטח שלא בכמות המים המדוברת. איזו תקלות טכניות יכולות להוביל למצב כזה? משהו שקשור למזגן?

אציין שהרטבות התחילה תוך כדי טיול קמפינג בצפון, הרכב (והמזגן) עבדו די קשה בשבוע האחרון.

הרטיבות - רק במושב קדמי, רק בצד הנוסע.

תודה רבה

פורסם

בדקת מפלס מים ברדיאטור? האם למים האלו יש ריח או צבע? מקווה בשבילך שזה לא רדיאטור חימום... יש מצב גם שזה נובע מהמזגן, שהוא פועל אז המים נוזלים לתוך הרכב.

פורסם

שלומי - תודה.

המים נקיים ללא ריח. מפלס מים היה תקין לפני שזה התחיל, אבדוק שוב מחר...

איך אפשר לבדוק רדיאטור חימום או בעיית מזגן?

פורסם

הייתי מתחיל בבדיקת מפלס נוזל הקירור כמו שקודמי ציין.

רדיאטור חימום זו תקלה מהמרגיזות ביותר, אני מקווה שלא זה המקרה.

האם יש סיכוי שהרכב עבר שטיפה? (אולי אחת הגומיות שאוטמות את הדלתות לא עושות את העבודה)

M-TECH E46

פורסם

מנסיון אישי שלי בשני רכבים כמו שכתבו מעלי זה רדיטור חימום

אבל לתופעה הזאת בד"כ מתלווה גם יציאה של אדים מפתחי המיזוג תוך כדי עבודה של המנוע

אם זה המקרה ישנם שני פתרונות

א. לבצע מעקף וע"י כך לבטל מזגן חימום פתרון זול משהו כמו 100-150

ב. זה להחליף את הרדאטור חימום שזה 1000 ש"ח וצפונה תלוי במחיר החלק כי זה דורש פירוק של כל הדשבורד

פורסם

תתחיל לעקוב אחרי מפלס המים של הרדיאטור. מאוד יעזור אם תוכל לנסוע לבינתיים ללא מזגן, ככה תדע שאם מתחיל להיות שם יבש, זה בגלל המזגן.

פורסם

כדאי שתתחיל בייבוש המים עם סמרטוטים. תוציא את השטיחון ושים סמרטוט מתחת לריפוד של הרצפה (שייגע בפח) ותחליף כל פעם. זה יימנע סירחון ועובש בשלב מאוחר יותר. אח"כ סע בלי מזגן ותוכל לשלול נזילה מהמזגן.

זו היתה הבעיה אצלי (לא פורד). סידרתי את זה אצל במוסך רון, היתה בעיה מהצינור של ניקוז המים של המזגן והם נזלו לתוך הרכב במקום החוצה.

פורסם

בעיה קצת מוכרת בsmax. צינור ניקוז מזגן נסתם והמים זולגים לפנים הרכב. נסה לשחרר אותו עצמאית או שתקפוץ למוסך לבדיקה.

ממליץ מאוד על מוסך שי לי באור יהודה. שם אני מטפל בsmax שלי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תגע ברטיבות... נוזל קירור שומני ולרוב בצבע אדום.

אם זה מים אז סביר להניח שזה צינור ניקוז.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תודה על התגובות.

מהתיאורים, נראה שסתימת צינור ניקוז זה ההסבר הכי סביר (מים נקיים, ללא ריח, בעיקר כשחם, וגם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בSMAX - מתואר בכל מיני פורומים בענייני פורד כמו http://www.breakeryard.com/ford-car-parts/s-max/common-problems-with-ford-s-max).

לא מצאתי מדריך/ הסבר איך להגיע לצינור/ חיבור הבעיייתי כדי לבדוק אותו בעצמי לפני שאלך למוסך? אני מבין שאת התיקון עצמו לא כדאי לעשות לבד.

פורסם

אז עדכון מצב - אחרי ביקור במוסך, אכן מדובר בסתימה בצינור הניקוז של המזגן. העניין טופל, אך האוטו פשוט מ-ל-א במים.

הרימו את השטיחים וכו' כדי שיתייבש, בשאיפה בלי להשאיר ריחות, אחזור בעוד כמה ימים כדי שיחזירו את הכל למקום.

בינתיים, אני מספיג עם סמרטוים, סוחט ומחזיר כבר כמה שעות. מרגיש כמו טיול בבניאס...

יש לכם טיפים לייבוש מהיר?

(מעבר להספגת המים והשארת חלונות פתוחים, עד כמה שאפשר...)

• תוכן חדש...