Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל התזכורים על יאריס ts בדיון שפתחתי לפני כמה חודשים עשו את העבודה ודי ננעלתי על הרכב. חיפשתי במשך די הרבה זמן יאריס נורמלית ואתמול נסגרתי סופסוף על אחת שהמצב שלה סבבה-פלאס-פלאס.

שנת 03' עם 250 אלף, אמנם ישנה והקילומטראז' גבוה, אבל מבחינת נסיעה/קוסמטיקה - היא לגמרי עברה.

בגדול, היא עוד לא אצלי, אבל "דמי הרצינות" שולמו ומחר נעשה העברה בנקאית והעברת בעלות ;)

אז איפה כדאי להשקיע ברכב בשביל לעשות אותו מפנק יותר? לקרב אותו קצת ל2016, עד כמה שאפשר.

האמת שלא חשבתי להתעסק בקוסמטיקה, אבל אבא, שהרים גבה בהתחלה כשאמרתי לו יאריס, דווקא התלהב מאיך שהיא נוסעת ומהמראה של 3 הדלתות. אז הוא כנראה יפרגן במגנזיום, פחחות (יש לה מכה/שפשוף שמציק בעין, רכב גירד אותה קצת בחנייה) ואולי-אולי-אולי אפילו בצבע, כי יש לו חבר שמתעסק בזה, אבל רק אולי.

מערכת באלפייה-2? דיטיילינג מבפנים - ניקוי כללי, שטיחים חדשים/דוושות וכו'? כלב שמנענע את הראש? הרעיון הוא גם להרגיש שאני מתחדש כזה, זה הרכב הראשון שלי.

אני מניח שאני מוכן להוציא בסביבות ה3~ כזה, כי שוב, זה רק לחלל הפנימי.

תודה מראש וסורי אם יש בלאגן, גם עם גלקסי נוט לא נוח לי בפורומים, איי איי.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם (נערך)

תתחיל מדברים שיתנו מענה בסיסי וגם יוכלו להמשיך איתך לרכב הבא כמו מעמד לפלאפון, מערכת טובה..

אחרי שכבר תתרגל לרכב ותגיד לעצמך וואלה אני לא הולך להחליף אותו בקרוב, אז, תחשוב על שיפורים כמו צנרת וכ'ו שהם יעודיים לרכב.

אני מייעץ לך מהניסיון שלי, ובייחוד כי זה הרכב הראשון שלך, אל תקפוץ לשלישי מהר כל כך. קח את הזמן ולך לפי איך שאתה מרגיש.

תתחדש, רכב מצוין בחרת לך!

:)

עריכה אחרונה על ידי Guy30
פורסם

תודה על התגובה ;)

העניין הוא שחיפשתי יחס של ביצועים-אמינות-פאן וזה כרגע מכסה את כל העסק. אני בדיוק מתחיל תואר של 4 שנים אז לא יהיה לי מאיפה לשלוף כסף לשדרוג. עם זה בגדול "נתקעתי", והכל טוב.

בהתחשב בזה שהמכונית אטמוספרית ומכוונת לחסכוניות/אמינות, אין לי עניין בלהתעסק איתה יותר מדי.. אולי פילטר של k&n - וזה בלחץ.

לגבי מערכת, כל המערכות לרכב הן מודולאריות וניתנות לשימוש חוזר ובאותה נשימה גם יתאימו לכל רכב?

נגיד, אם אשקיע 5 אז בתאכלס ה5 הללו יעברו איתי גם לרכב הבא ואולי גם לזה שאחריו? עד עכשיו ראיתי את המערכת כהשקעה זמנית, מצחיק, לא חשבתי על הקטע של הפירוק.

מה לגבי מצלמת דרך? אזעקת ביפר? מובילאיי? (פחח, סתם.. סתם)

פורסם

יש דברים מהותיים כמו רמקולים ומגבר שכן יוכלו לעבור. עלויות של בידוד (אם תחליט) והתקנה משתנות, אבל עדיין יש תמורה טובה לכסף. בייחוד כשצריך להתמקד.

פילטר פתוח תמיד מתקבל בברכה

עוד דבר חשוב הוא מיגון כמו שהעלת, לא מכיר את הנושא אבל ממליץ להקשות על הגנבים.

בנוגע לשאר הדברים שהעלת, זה כבר לפי הצורך שלך.

ממליץ לייחס השקעה לדיטיילינג אחת לתקופה

פורסם

תשקיע ביישור קו מכני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תוודא שענייני בטיחות ללא פשרות. צמיגים איכותיים, מערכת בלימה (והגה) תקינים.

כדאי שתחכה לתגובה של איתמר. חפש את שרשור התחזוקה שלו.

קוסמטיקה וסאונד זה אחלה, אבל רכב עם נסועה כזו חייב לעבור צ'ק אפ אצל מי שמכיר אותו ולודא שאין צינור, או רצועה שיחליטו מחר לסיים את חייהם באמצע נסיעה לילית באיזה חור.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ואוסיף את חצי השנקל שלי -

מנסיון עם שני יאריסים כאלו אצל חבר, נושא הבטיחות מקבל משנה תוקף.

למה שני יאריסים ? כי הראשונה פגשה גדר פלדה בצד הכביש וסיימה את חייה.

מדובר ברכב מהנה וזריז, אך לחלוטין לא ספורטיבי ולחלוטין לא אוחז. כלכך הרבה TS סיימו את חייהם במפגש עם מתכת כלשהי בצד הכביש. תשקיע בצמיגים הכי טובים שהכסף שלך יוכל לקנות, אל תתקוף פניות כאילו יש לך טייפ אר, תזכור שאין לך מערכות אחיזה מצילות חיים ותהנה בקו ישר, לא יותר מזה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

צמיגים.

אין כמו צמיגים טובים לשיפור ההתנהגות של רכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מדובר ברכב מהנה וזריז, אך לחלוטין לא ספורטיבי ולחלוטין לא אוחז. כלכך הרבה TS סיימו את חייהם במפגש עם מתכת כלשהי בצד הכביש.

לא ראיתי טעם להגיב בשרשור הזה, אחרי הכל את כל מה שהיה לי לומר על היאריס אמרתי ב 7 השנים האחרונות, אבל לפנינה שכתבת הייתי חייב.

מה ההגדרה שלך ל"ספורטיבי"? פעם באיזו שיחה שהייתי נוכח בה עיתונאי רכב טען שיש רכב "ספורט" ויש רכב "ספורטיבי". הרהרתי בדבר ואני מסכים עם הקביעה שלו.

היאריס לחלוטין עונה להגדרה רכב ספורטיבי. היא מונמכת ביחס ליאריס רגילה, יש לה צמיגים רחבים וחתך נמוך, היא באה בתצורת 3 דלתות עם קצת שופוני (חצאיות צד, פנסי ערפל, ג'אנטים מגנזיום, ספויילר, לוח מחוונים לבן), גיר קצר ומנוע חזק מהגרסה הרגילה. אם זה לא עונה להגדרה "ספורטיבי" אני לא יודע מה כן.

מה ההגדרה שלך ל"לא אוחז"? ליאריס יש התנהגות כביש פנטסטית. יש לה בסיס גלגלים קצר, מתלים מונמכים ומוקשחים, הגה הידראולי וחוויית נהיגה כללית שמספקת לנהג את כל מה שצריך לדעת על מה שקורה שם למטה. אם חבר שלך הצליח לרסק כזו אז כנראה שהאשמה היא בו, בשיקול הדעת שלו ובמיומנות הנהיגה. הוא דחף את הרכב מעבר למגבלות ואיבד שליטה, שלא יבוא ויאשים את הרכב. עם הצמיגים הנכונים ועם נהג מיומן ניתן להוציא הרבה מהרכב הזה, הרבה מאוד.

דווקא בגלל שהרכב הזה נטול כל מערכות בטיחות מתקדמות זה רכב שמחייב את הנהג שלו לדעת לנהוג, לא רק גז, ברקס והגה.

לחבר שקנה את היאריס תתחדש, אתה תהנה ממנה. למרות הרצון שלך לשדרג את האוטו הייתי מתחיל ביישור קו מכני, אין שום סיכוי שרכב עם 250,000 ק"מ תקין לגמריי ושום חלק לא מצריך החלפה. המינימום שהייתי עושה הוא יישור קו מבחינת נוזלים, פילטרים ורצועות. הקפדה על רכב תקין מכנית תמנע הפתעות לא צפויות ויקרות בעתיד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדיוק קיבלתי את הרכב - והוא נוסע פנטסטי.

המוכר צירף קבלות על טיפולים אחרונים, מצבר חדש וצמיגים בני אלפיים ק"מ.

אמר שתיעוד מלא יש במוסך אם ארצה ללכת עוד אחורה ושהרכב היה אצלו 5 שנים. יש משהו ספציפי שכדאי לבדוק? מתי נעשו טיפולים קריטיים כלשהם שעדיף לוודא עם המוסך? או שאתם מתכוונים לאשכרה לעשות לו מיני-טסט..

יש צ'קליסט לרכב - מנוע דלת, תאורת פנים, השפשוף מבחוץ וכו'

מחר אני אצלם את השפשוף ואבא ישלח לאותו פחח שהזכרתי ממקודם והוא יברר על הדרך כמה תעלה צביעה.

אגב, יש בעיה עם העברת צמיגים במידה ואקנה ג'נטים חדשים או שעדיף לחכות עד שאלה יסיימו את חייהם?

פורסם
לא ראיתי טעם להגיב בשרשור הזה, אחרי הכל את כל מה שהיה לי לומר על היאריס אמרתי ב 7 השנים האחרונות, אבל לפנינה שכתבת הייתי חייב.

מה ההגדרה שלך ל"ספורטיבי"? פעם באיזו שיחה שהייתי נוכח בה עיתונאי רכב טען שיש רכב "ספורט" ויש רכב "ספורטיבי". הרהרתי בדבר ואני מסכים עם הקביעה שלו.

היאריס לחלוטין עונה להגדרה רכב ספורטיבי. היא מונמכת ביחס ליאריס רגילה, יש לה צמיגים רחבים וחתך נמוך, היא באה בתצורת 3 דלתות עם קצת שופוני (חצאיות צד, פנסי ערפל, ג'אנטים מגנזיום, ספויילר, לוח מחוונים לבן), גיר קצר ומנוע חזק מהגרסה הרגילה. אם זה לא עונה להגדרה "ספורטיבי" אני לא יודע מה כן.

מה ההגדרה שלך ל"לא אוחז"? ליאריס יש התנהגות כביש פנטסטית. יש לה בסיס גלגלים קצר, מתלים מונמכים ומוקשחים, הגה הידראולי וחוויית נהיגה כללית שמספקת לנהג את כל מה שצריך לדעת על מה שקורה שם למטה. אם חבר שלך הצליח לרסק כזו אז כנראה שהאשמה היא בו, בשיקול הדעת שלו ובמיומנות הנהיגה. הוא דחף את הרכב מעבר למגבלות ואיבד שליטה, שלא יבוא ויאשים את הרכב. עם הצמיגים הנכונים ועם נהג מיומן ניתן להוציא הרבה מהרכב הזה, הרבה מאוד.

דווקא בגלל שהרכב הזה נטול כל מערכות בטיחות מתקדמות זה רכב שמחייב את הנהג שלו לדעת לנהוג, לא רק גז, ברקס והגה.

לחבר שקנה את היאריס תתחדש, אתה תהנה ממנה. למרות הרצון שלך לשדרג את האוטו הייתי מתחיל ביישור קו מכני, אין שום סיכוי שרכב עם 250,000 ק"מ תקין לגמריי ושום חלק לא מצריך החלפה. המינימום שהייתי עושה הוא יישור קו מבחינת נוזלים, פילטרים ורצועות. הקפדה על רכב תקין מכנית תמנע הפתעות לא צפויות ויקרות בעתיד.

כל אחד וההגדרות שלו בחיים. סבא שלי מגדיר את הפיאט ריגטה שלו כרכב מהיר. ההגדרה שלי לרכב מהיר היא פרארי. נו שוין.

לא בהגדרות עסקינן, אם כי בעובדות.

היאריס הזו מתנהגת בדיוק כפי שהיא נראית מבחוץ. גבוהה (ועם כל הכבוד למתלים המונמכים שלה, היא גבוהה), צרה, רכה.

היא רוכנת לצדדים בדיוק כמו האלנטרה שלי. היא מאבדת אחיזה בפניות ולא משרה שום ביטחון, אני כבר לא זוכר אם היה מדובר שם בתת היגוי או היגוי יתר מוגזם, אבל ההרגשה היא שלא נוסעים ברכב שמסוגל לתקוף פניות במהירות מרשימה, אלא בסופר מיני שובבה ותו לא. היא רכה מדי, היא רוכנת מדי, היא פשוט לא "מתנהגת". זו דעתי האישית, סליחה שלא לטעמך.

אני כמובן מצטער שפגעתי ברגשותייך על שכתבתי את דעתי האישית על הרכב שככל הנראה בבעלותך. אך מדובר בהתרשמות האישית שלי, ואין צורך להגיב בהתנשאות העילאית והציניות שאפיינו את תגובתך.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

פות"ש תתחדש! הרכב הזה מעולה לטעמי במיוחד לנהג חדש שרוצה קצת "להתנסות" בנהיגה, אבל כמו שאמרו פה מעליי אל תקפוץ ישר לנס הרים ו458, תתרגל לרכב, תראה מה חסר לך ורק אחרי זה תשפר ותצא לנהיגה יותר אגרסיבית, אה ו... אין תמונה? אין רכב....

עברתי לסקייטבורד

פורסם
כל אחד וההגדרות שלו בחיים. סבא שלי מגדיר את הפיאט ריגטה שלו כרכב מהיר. ההגדרה שלי לרכב מהיר היא פרארי. נו שוין.

לא בהגדרות עסקינן, אם כי בעובדות.

היאריס הזו מתנהגת בדיוק כפי שהיא נראית מבחוץ. גבוהה (ועם כל הכבוד למתלים המונמכים שלה, היא גבוהה), צרה, רכה.

היא רוכנת לצדדים בדיוק כמו האלנטרה שלי. היא מאבדת אחיזה בפניות ולא משרה שום ביטחון, אני כבר לא זוכר אם היה מדובר שם בתת היגוי או היגוי יתר מוגזם, אבל ההרגשה היא שלא נוסעים ברכב שמסוגל לתקוף פניות במהירות מרשימה, אלא בסופר מיני שובבה ותו לא. היא רכה מדי, היא רוכנת מדי, היא פשוט לא "מתנהגת". זו דעתי האישית, סליחה שלא לטעמך.

אני כמובן מצטער שפגעתי ברגשותייך על שכתבתי את דעתי האישית על הרכב שככל הנראה בבעלותך. אך מדובר בהתרשמות האישית שלי, ואין צורך להגיב בהתנשאות העילאית והציניות שאפיינו את תגובתך.

בהודעה הראשונה שלך, לא רציתי להגיב כי חשבתי , כי כמו שאמרת, שהכול זה עניין של הגדרות.

אולי אתה רגיל לרכבים בכמה סדרי רמות גדולים יותר אז בשבילך היאריס הזאת היא צעצוע ותו לא, שזה בסדר גמור.

אבל ברגע שהתחלת להשוות אחיזה לאלנטרה שלך, פה אפשר לקחת את המשך התגובה שלך ולזרוק לפח הזבל הקרוב.

• תוכן חדש...