Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

בשעה טובה שמתי את ידיי על טמבון של 205GTI והוא צריך שיפוץ.

מכיוון שיש לי קצת זמן פנוי , אני מעדיף לעשות לבד.

אני צריך לקנות רצועות פיברגלס + בונדו לפלסטיק +פוליאסטר + מקשה.

ציוד הגנה יש לי .

איפה קונים ? עדיפות לאיזור המרכז.

תודה לעוזרים :)

פורסם

הי מצתרף לשאלה , אני צריך לתקן טמבון במהרה לטסט ... אסף אם אתה מחפש שיתוף פעולה צור קשר

Sent from my SM-G928C using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם

אלגד ברחוב ריב"ל בת"א, הבעלים והצוות מקצוענים ויכוונו אותך למה שצריך.

התרעה אחת: אתה תצא משם עם דברים שלא תכננת לקנות.

אם אתה מעוניין בעזרה טכנית, יש לי ניסיון לא מועט עם פיבר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ביקור קצר באלגד הביא את התוצאות הבאות :

*פוליאסטר + מאיץ + מקשה.

*שתי מברשות 3/4 למריחה.

*כוסות מדידה + מקלות ערבוב.

*יריעות פיברגלס , ניירות שיוף.

מחר אתחיל לעבוד במקום פתוח עם כפפות , מסכה ומשקפי מגן.

8826b31c-5708-48f8-b16e-48d4b387e470.jpg

איתי - אם יש לך ניסיון עם פיבר , אשמח שתרשום פה כדי שכלל חברי הפורום ישכילו גם :)

**הפחיות ספרי בצד לא קשורות ל205 , אלא לC2 שלי שגם שם אעשה כמה דברים קטנים :)

פורסם

מה העלות של הציוד אם אפשר לדעת?

למה קנית יריעות פיבר מפוזר כזה ולא יריעות "שזורות" (כמו בד)?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

העלות היא בכמות החומרים ועלותם כמובן , עלה לי קצת יותר מ300 ש"ח.

למה דווקא בד ? צפיתי בכמה מדריכים ביוטיוב וכולם השתמשו בפיבר המפוזר.

• אחראי פורום
פורסם

איתי - אם יש לך ניסיון עם פיבר , אשמח שתרשום פה כדי שכלל חברי הפורום ישכילו גם :)

יש הרבה לכתוב על התחום הזה והחיבור שלו לעבודות ברכב, בשמחה אכתוב כאן אבל עדיף למקד את זה על הצורך הספציפי שלך.

דוד, היריעות השזורות יקרות בהרבה ממה שאסף קנה, ברמה של פי 2 אם אני זוכר נכון.

הרבה יותר נוח לעבוד איתן כי לא מתרוממים סיבים במעבר עם מברשת ספוגה פוליאסטר/אפוקסי והן עבות יותר ובסוף מתקבלת קליפה אחידה יותר.

זה טוב כשבונים גלשן או מודל שהפיבר בו הוא חיצוני. אם זה פנימי או גם ככה עובר פיסול ופחחות, אז יש לזה פחות משמעות.

פורסם

הערה קטנה לגבי היריעות:

1. יריעת הסיבים הקצוצים נקראת Chopped Strand Mat או בקיצור CSM

2. יריעת הסיבים שתי וערב נקראת Woven Roving או בקיצור WR

הערה: קיים גם בד Complex שמצדו האחד CSM ומצד שני WR

אופן העבודה עם הבדים שונה במקצת בין אם עובדים בשרף פוליאסטר או שרף אפוקסי (מרבית הגלשנים החדשים הם עם שרף אפוקסי)

בעבודה עם שרף פוליאסטר סיבי ה-CSM משמשים כשכבה מקשרת דהיינו היא חייבת להיות השכבה הראשונה והאחרונה. כמו כן לא ניתן להניח שכבת WR על שכבת WR וחייבת להיות שכבת CSM ביניהם

בעבודה עם שרף אפוקסי ניתן לעבוד כמעט בכל קומבינציה בין CSM ל-WR

שכבת ה-WR נותנת את מירב החוזק בכיוון הסיבים בעוד בשכבת CSM מאחר והסיבים יותר קצרים ומבוזרים החוזק מופחת

את כלי העבודה מומלץ לנקות באצטון אחרת הם יתייבשו

כמו כן מומלץ להשתמש ברולר שיסייע להוצאת האוויר מהלמינט שתיצור

ממליץ שתעשה בדיקה של מנה קטנה על מנת שתוכל לוודא שאתה משתמש באחוזי המאיץ והמקשה הנכונים ושמתאימים לאופי העבודה שלך

אם תצטרך ייעוץ נוסף אשמח לעזור

פורסם

דרך אגב, למרות שאינני יודע באיזה רכב בדיוק מדובר, סביר מאוד להניח שהטמבון מיוצר מפלסטיק אחר ולא מפיברגלאס, כך שלא תהיה אדהזיה וחיבור טוב בין הטמבון ותיקון הפיברגלאס

• אחראי פורום
פורסם

פגושים מיוצרים שנים משילוב של PC ו-ABS (הנ"ל הוא פגוש של 205), שני חומרים שמתקשרים עם דבקים בצורה טובה מאוד.

מה שכן, צריך לשייף גס את מקום התיקון והחפיפה בין הפיבר לפלסטיק ולנקות היטב מכל אבק השיוף.

הסיכוי שהוא מפיבר הוא רק אם נעשתה בניה בעבר באופן פרטי, פיברגלאס בחיים לא היה יוצא מבית החרושת בתור פגוש.

• תוכן חדש...