Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיאום מס + עסק זעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

חבר מבקש עצה, אז כמובן שהמקום הראשון שמיד עלה לי לראש הוא המיקרוקוסמוס שלנו..

אותו חבר עובד כרגע בעבודה, ומבקש להשלים הכנסה בעוד אחת אשר יעבוד בה מידי פעם, משהו בכיוון של פעמיים בשבוע.

עד כאן הכל בסדר, יבצע תיאום מס ואין בעיה.

אותו חבר מבקש גם לפתוח עוסק זעיר במס הכנסה על מנת שיוכל לבצע עבודות מביתו מידי פעם בתחום בו הוא עוסק.

שאלותי אליכם:

1. האם זה אפשרי מבחינה טכנית?

2. האם זה רווחי, כלומר האם ישנן עלויות נלוות כאשר מדובר בתיאום מס בין שני עבודות + עסק זעיר?

כל פרט שתוסיפו יוכל מאוד לעזור,

תודה!

פורסם

אפשרי.

הוא מבצע תיאום מס בשתי המשרות בהן הוא שכיר.

היות והוא יפתח תיק כעוסק, הוא ידרש להגיש דוח שנתי למס ההכנסה על כלל הכנסותיו הן מבעסק והן מהיותו שכיר. בדוח השנתי יחושב המס לכלל הכנסותיו.

העלויות היחידות שיש לו (אם הוא יבצע את הגשת הדוח השנתי לבד) היא עלות רכישת פנקס קבלות

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

1. אפשרי.

2. עלות דו"ח מס אם הוא יעזר בשירותיו של איש מקצוע. מדובר בהוצאה מוכרת בעסק.

3. אם יהיה עודף תשלום מס הוא יקבל החזר בדו"ח. מצד שני צריך לבדוק אם לא יווצר מצב של גרעון בתשלום מס בגלל הכנסות של עצמאי.

4. חשוב מאוד לקחת בחשבון ביטוח לאומי.

5. בנוגע לרווחיות צריך לבדוק כיצד הוא מתמחר את שירותיו ביחס למס השולי וכמות השעות שהוא משקיע. כל שעה שהוא עובד בבית כעצמאי אחרי שעות העבודה הרגילות זו בעצם שעה נוספת.

פורסם

תודה רבה למגיבים :)

לפי הבנתי, בעצם אין כל כך הבדל בין אדם המועסק במשרה אחת + עוסק זעיר לבין אדם המועסק בשני משרות + עוסק זעיר, מלבד נושא חישוב ההכנסות כמובן.

פורסם

זה אפשרי אבל ביטוח לאומי יזרגג אותו מכל הכיוונים,

צריך להכניס בחשבון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מדרגות המס וביטוח לאומי הן אותו דבר לעצמאי ולשכיר.

שרק יעשה את זה מול רואה חשבון.

מאז שלקחתי רואה חשבון שעושה בשבילי מה שאני צריך החיים שלי התחילו להיות הרבה יותר קלים.

(עצמאי ושכיר בו זמנית)

• תוכן חדש...