Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי הרבה התלבטויות, חברה שלי (בת 28, תואר ראשון בניהול ארגוני ופרסום, עשתה עליה לפני שנה) מצאה תחום שמעניין אותה ושהיא רואה את עצמה מתפתחת בו (מבחינת תפקידים ושכר) - מאפיין חוויית משתמש.

אחרי מחקר קצר בנושא, הגעתי דרך חברים ל-2 חבר'ה עם הרבה ניסיון בתחום (ניהלו חברה בתחום, הקימו בית ספר למקצועות ה-UX, עבדו במשרות בכירות ועוד), שלאחרונה פתחו בית ספר משלהם, ואחד הקורסים המרכזיים שהם מעבירים הוא קורס באפיון ועיצוב חוויית משתמש.

מדובר בקורס של כ-160 (פעמיים בשבוע, כחצי שנה), ש-80 שעות ממנו שעות לימוד ועוד 80 שעות זה תרגול על החומר עם מתרגל בכיתה, כאשר כל קורס מכיל כ-15 סטודנטים בלבד, שרובם המוחלט בעלי ניסיון בתחום, וכל מחזור הם לוקחים עוד סטודנט או שניים גג ללא ניסיון.

בקורס עוברים על נושאים כמו טכנולוגיות web, דוגמת html, css, ארכיטקטורת מידע, פסיכולוגיה, ממשקי מובייל, עיצוב מונחה משתמש ועוד ועוד.

חברה שלי התקבלה לקורס הקרוב אחרי מספר מבחנים וראיונות שהם עשו לה (בחלקם גם אני הייתי), והיא צריכה לתת תשובה בימים הקרובים לגבי ההרשמה לקורס.

דיברנו איתם לא מעט על זה שאין לה ניסיון בתחום, ועל זה שהיא לא באה מתחום טכני/הנדסי, אבל לדעתם היא תוכל להצליח (גם מבחינת לימודים וגם מבחינת קריירה) במידה ותשקיע בלימודים ובתיק העבודות (כלומר זה לא משהו דמיוני או בלתי אפשרי, מה גם שהם עושים יישור קו בתחילת הקורס). בנוסף, היא הייתה בשיעור ניסיון, וזה מצא חן בעיניה (ולא הייתה לה בעיה להבין את רוב הדברים בשיעור).

כעת לשאלה - אין לי ספק לגבי מקצועיות שלהם (קיבלתי עליהם המלצות, הרושם שהם עשו, הרקורד שלהם ועוד), ואני מאמין שהם יודעים מה הם אומרים לגבי סיכוי ההצלחה בקורס ובקריירה (ועצם העובדה שהם מכירים אנשים בתעשייה ויכולים לעזור מבחינת תעסוקה גם מוסיפה נקודות).

עם זאת, הייתי שמח לשמוע עוד דעות (בעיקר מאנשים שמכירים קצת את התחום או עוסקים בו ביום יום) האם אפשר להצליח להשתלב ולהתקדם בתעשייה אחרי קורס בלבד (מקיף ככל שהוא לא יהיה), וללא תואר במדמ"ח או בעיצוב למשל?

אגב, אין ממש אלטרנטיבות אחרות (פרט ללימוד עצמי מקדים של מה שאפשר) כדי להשתלב בתחום (היא לא תלך ללמוד תואר ראשון במדמ"ח עכשיו, ותואר שני בעיצוב, שהיא יכולה להתקבל אליו אחרי סמסטר השלמות, לא בטוח שיתרום, שכן מעצב הוא לא בהכרח יכול או אמור לעבוד כמאפיין, למרות שזה קורה לעתים בשטח).

תודה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אני לא מאמין שזה תחום שלומדים ב"קורס" כלשהו, או שזה יסייע לה במיוחד במציאת תפקיד משמעותי בתחום.

אנשי הUX שאני הכרתי התחילו כל אחד כאנשי מקצוע לכל דבר כל אחד בתחומו (אנשי תוכנה\מחשבים\מכונות וכו..), ולאחר מכן נטלו את הנישה של UX לאחר שצברו ניסיון רב בתחום ובמוצר בו הם עוסקים, חווית המשתמש זה תחום עצום והרלוונטיות שונה בכל מוצר באופן מהותי, לכן אנשי UX צומחים בדרך כלל מתוך התחום בו עם עסקו כבר לפני כן.

יכולים לבוא כל מיני "מעצבים" ולהגיד שהם עושים UX לכל מיני אפליקציות שטות, זה לא רלוונטי במיוחד וזה להתעסק בשטויות לדעתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני דיי בטוח שאני יודע על איזה בי"ס אתה מדבר, לא בטוח למה נמנעת מלהשתמש בשם לכן לא אכתוב אותו.

עבדתי עם החבר'ה האלה והם באמת מהתותחים בתחום בארץ - לימוד שם לא יבטיח עבודה כמו שגם לימודים באוניברסיטה לא מבטיחים שום דבר, מה שכן יוצרים שם קליקה ומכירים בכירים בתעשייה וזה כנראה יעזור לפתוח דלתות.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אכן - גם לי לא ברור איך מגיעים מקורס לתפקיד UX שלטעמי רחוק מלהיות תפקיד ראשון טכנולוגי.

זה כמו שיהיה קורס ראשי צוות פיתוח ללא מפתחים...

כל מי שאני מכיר שהיה טוב בתפקידים האלו - זה היה אחרי כמה שנים כבודק / מפתח / מעצב / מנהל פרוייקטים או שילוב כזו או אחר שלהם (או עבודה בתחום שבו המוצר מפותח מצדדים אחרים).

גם לא ברור לי כ״כ איזה חברה תגייס אדם כזה.

תיק עבודות של מה? של פרוייקטים תיאורטים על הנייר? של Mockupים וLayoutים?

זה נשמע שיכול להיות אחלה קורס (אם החברה בראשו על הכיפק כמו שאתם אומרים) למשהו שבתחום הטכנולוגי ושוקל להרחיב אופקים / לשפר את העבודה שלו בתוך החברה. אבל למשהו לא טכנולוגי? :|

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני יכול לומר לך שמי שמקצוען וכשרוני בחוויית משתמש יכול לעשות קריירה יפה מאד כשכיר ואחכ כעצמאי.

יש מחסור כרוני במקצוענים שאשכרה יכולים לעצב את מסע המשתמש האפקטיבי ביותר באפליקציה או במוצר.

אם החברה תהיה טובה בזה, הצלחתה מובטחת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מי שרוצה לעבוד ב USER EXPERIENCE צריך EXPERIENCE כ USER, אתה לא חושב ?

הוא צריך להכיר FRAMEWORKS של GUI ואת היכולות שלהם ושל הפלטפורמה שעל בסיסה בונים, הוא צריך להבין מה יהיה השימוש בתוכנה, להכיר את אופי המשתמשים, לתקשר נכון דרישות למפתחים, ועוד...

כמו שליביו אומר, זה נסיון שנצבר מתוך עבודה פרקטית, אתה לא יכול "להנחית" מישהו שאין לו כלל ניסיון טכנולוגי לתפקיד כזה.

ז"א - אתה יכול לעשות הכל אבל הסיכוי שבוגר קורס כזה יתקבל לתפקיד הוא, גם לדעתי, נמוך מאוד.

פעמיים בשבוע, כחצי שנה

טכנולוגיות web, דוגמת html, css, ארכיטקטורת מידע, פסיכולוגיה, ממשקי מובייל, עיצוב מונחה

רק על CSS אפשר להעביר בכיף קורס של פעמיים בשבוע כחצי שנה.

הנה, דוגמה לדרישות למשרה בתחום מלינקדאין:

Job Requirements:

Experience designing **and shipping** web or mobile apps (links to live products are best)

A portfolio which showcases interaction design work, along with visual work

Ability to contribute to high-level product decisions and strategy

Perfect written and spoken English (you’re expected to articulate your design decisions)

Experience in running usability tests and basic knowledge of analytics tools to inform design interactions (MixPanel, KissMetrics, Google Analytics) are strong advantages

Some experience in web or mobile programming is a strong plus

Slight OCD is a plus (we’re proud OCD people!)

אהבתי את ה OCD :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
יש מחסור כרוני במקצוענים שאשכרה יכולים לעצב את מסע המשתמש האפקטיבי ביותר באפליקציה או במוצר.

מחזק! יש מעט מאוד אנשים כאלה. הטובים שאני מכיר בתחום הזה

הגיעו לזה מניסיון מאוד מקיף בעיצוב וציור, יחד עם מנה גדושה של כישרון -

ולמרבה ההפתעה, עם ידע טכני די זעום.

השנקל שלי - אם החברה לא מציירת/משרבטת/מעצבת/צובעת מגיל צעיר ואוהבת את זה, לא הייתי ממליץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
גם לי לא ברור איך מגיעים מקורס לתפקיד UX שלטעמי רחוק מלהיות תפקיד ראשון טכנולוגי.

בהחלט אפשרי - לא נפוץ אבל אפשרי.

מתחילים בחברה לא גדולה בתור ג'וניור (אצלינו מעסיקים כל מיני כאלו - השכר בהתאם מן הסתם), עובדים על פרויקטים קטנים של איזה כלי אינטראקטיבי קטן כזה או אחר, ולאט לאט צומחים. אז נכון, זה כנראה יהיה באיזה סטודיו/agency, ולא בחברת הייטק נחשבת, אבל זו בהחלט דרך אפשרית.

פורסם

להתחיל כJunior תחת משהו שמבין מה הוא עושה זה כבר משהו אחר לגמרי , ובסטודיו שטוחן עבודה יכול להיות בהחלט אחלה Entry point , אבל כמו שאמרת - זה קצת נדיר ואני בטוח שיש ה מ ו ן שהיו ניגשים למשרה כזו ומורידים את התנאים שלהם בכיף להתחיל מלמטה.

האנס - מסכים , רוב הUXים המוכשרים באמת שאני מכיר גם צמחו מעיצוב אבל השלימו כמעט כולם את החומר הנדרש (Human interface guidelines של אפל , Matterial design guide של אנדרואיד וכו) והעמיקו בהמון עבודה שחורה והתעמקות במוצרים.

אכן הכיוון הטכנולוגי הוא יותר נדיר (למרות שפגשתי גם כמה אנשי QA ומנהלי פרוייקטים לא רעים בכלל עם הבנה רחבה - אבל להם בד״כ היה חסר את היכולת לעשות גם את הDesign ולסגור את זה End to end).

הבעיה כמו בכל דבר - שהרוב פשוט גרועים :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...