Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו תהיה יותר חוות דעת מאשר סיכום, כי קשה ללמוד משהו מ-8 חודשים ו-7 אלף קילומטר.

בכנות, אני רק יכול לחשוב על סוג אחד של אנשים שימצאו את הרכב הזה למתאים- אנשים(בעיקר נשים) שלא מעניין אותם שום דבר בכלל ברכב, רק שיגיע מנקודה לנקודה, ורוצים שנתון גבוה ככול הניתן.

עד כה לא חידשתי יותר מדי. זה גם מה שאני חיפשתי בססטוס שלי בחיים כיום, אז מה הבעיה?

הבעיה שזה באמת באמת(ואני מדגיש- באמת) מיועד לאנשים שלא מעניין אותם שום דבר ברכב.

חווית נסיעה-

על הפנים. המנוע חלש והגיר המעפן כול הזמן מנסה לטפס להילוך רביעי ומסרב להוריד הילוכים עד שלא מצמידים את הדוושה לרצפה. אחיזה גרועה. כול פניה צריך להאט משמעותית אחרת הרכב נותן תחושה שהוא הולך להתהפך

אבזור-

איזה אבזור? לא אכפת לי יותר מדי מאבזור, אני רגיל לרכבים ישנים וספרטניים אז זה לא מה שאני מחפש. אבל שלא יהיה מד סל"ד? שהרמקולים היחידים ברכב זה הטוויטרים הקטנים שנשמעים כמו רמקול של פלאפון?שלא תהיה מראה במגן השמש של הנוסע? כאילו באמת סוזוקי? כמה כסף זה כבר חוסך לכם בתור יצרן? SHAME ON YOU

צריכת דלק-

בנסיעה של 90 אחוז בינעירוני על 100-110 הצריכה הייתה 1 ל-17. כניראה ההילוך הרביעי במנוע הקטן עושה את שלו והרכב נוסע בסל"ד די גבוה (אני משער, אין לי מד סל"ד בשביל לדעת). בנסיעה של 50-50 הצריכה יותר לכיוון 1 ל-15

אמינות-

מוחלטת. שום ציוץ.

הפסדתי בירידת ערך ריאלית- 7 אלף(כי אני "טמבל" שמשלם מחירון על רכב מלוקק, ואחרים לצערי לא כאלה)

עלות ביטוח- מקיף+ חובה- 4.5 אלף(עבר ביטוחי לא מזהיר)

אחזקה- 1100 שקל צמיגים, 1100 שקל טסט

עקב כך שנמאס לי לספוג את העלויות המטופשות האלה של ירידת ערך וביטוח מקיף- נקנתה ניסאן אלמרה 2002 שמורה ב-9 אלף. נקווה לטוב :)

פורסם

היי

אהבתי את הסיכום.

אלטו זה לא רכב ,זה מחזיק מפתחות הודי ..אבל כמו שציינת בעיקר לנשים שלא מעניין אותם שום דבר בכלל ברכב, רק שיגיע מנקודה לנקודה בתוך העיר וגם בזול.

אין יותר אלטו אבל יש סלריו החדשה.

פורסם

יכול להיות רכב שלישי או רביעי במשפחה...ורק לשימושים לוקאליים.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הטעות שלך התחילה בכך שקנית רכב עם מנוע ליטר אטמוספרי ותיבה פלאנטרית.

הידנית בעיר מרגישה זריזה וכיפית. בבינעירוני היא לא נוחה אבל מפצה בצריכת דלק של 1 ל20.

לגבי אבזור. אם היית קופץ שנתון או שתיים קדימה היית מגלה מערכת סבירה ביותר עם בלוטוס ודיבורית, עוד 2 כריות אויר, מושב מתכוונן לגובה, מראה נגד סנוור ועוד.

לגבי אחיזה. לרכב אין אחיזה, אין כאן ויכוח אך אלא אם נוהג אדיוט גמור ברכב, הוא לא יתהפך. הesp פועל מצוין ברכב.

מעבר לחסכון בדלק בגרסה הידנית הוא גם מאוד חסכוני בטיפולים. ראשית כי הוא אמין, ושנית כי אין לו טיפול גדול:

יש לו פלאגים שגורשים החלפה אחת ל105 אלף קילומטר, בנוסף אין לו רצועת טיימנג.

כנראה שהבעיה העיקרית עם הרכב זה שלא עשית סקר נכון טרם הרכישה.

פורסם
הטעות שלך התחילה בכך שקנית רכב עם מנוע ליטר אטמוספרי ותיבה פלאנטרית.

הידנית בעיר מרגישה זריזה וכיפית. בבינעירוני היא לא נוחה אבל מפצה בצריכת דלק של 1 ל20.

לגבי אבזור. אם היית קופץ שנתון או שתיים קדימה היית מגלה מערכת סבירה ביותר עם בלוטוס ודיבורית, עוד 2 כריות אויר, מושב מתכוונן לגובה, מראה נגד סנוור ועוד.

לגבי אחיזה. לרכב אין אחיזה, אין כאן ויכוח אך אלא אם נוהג אדיוט גמור ברכב, הוא לא יתהפך. הesp פועל מצוין ברכב.

מעבר לחסכון בדלק בגרסה הידנית הוא גם מאוד חסכוני בטיפולים. ראשית כי הוא אמין, ושנית כי אין לו טיפול גדול:

יש לו פלאגים שגורשים החלפה אחת ל105 אלף קילומטר, בנוסף אין לו רצועת טיימנג.

כנראה שהבעיה העיקרית עם הרכב זה שלא עשית סקר נכון טרם הרכישה.

נסעתי בכמעט כול רכבי המיני חוץ מהאלטו. רובם הרגישו לי סבירות

הייתי חייב רכב אוטומט בגלל זוגתי, וגיר רובוטי אני לא סובל. אז מכאן הגיע האופציה היחידה בתור האלטו. שיערתי לעצמי שהיא פחות או יותר כמו האחרות, אבל טעיתי.

אז כן, הייתי חייב לנסוע עליה לפני.

פורסם

^ מה שהוא אמר

ג'רמי קלארקסון פעם אמר שהרכב הכי מהיר בכביש זה טויוטה קורולה מהשכרה, הוא צדק. (בקטע של השכרה)

הייתה פעם אלטו צמודה לשבוע כשהייתי בין-רכבים, כי היא הייתה ממש זולה (70 שקל ליום משהו כזה?), וברגע שנכנסתי לmindset הזה שמדובר ברכב שלא שלי והכל על הז שלי הכל היה הרבה יותר קל.

זה הרגיש כמו לפחות 200כ"ס בי-טורבו, אלטו שננהגת על המנתק זה מגניב לגמרי, חוויה שאני ממליץ לכל אחד.

לגבי כל השאר מסכים, עדיין בהיותה דרעק מיט פפר היא החזיקה את ראש טבלאות המסירה במשך הרבה מאוד זמן, ריספקט.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

להלחליף רכב משנת 2010 ועלה ברכב משנת 2002 זה טיפשות לדעתי(יסלח לי פות"ש).

אתה יודע כמה איזה פונטציאל לתקלות יש לאלמרה משנת 2002 על סוזוקי אלטו?

תושבות מנוע וגיר,רדיאטור,גיר,מנוע,משלושים,בולמים וכדומה.

האם אלטו טופלה במסכי חברה או מכרת אותה לפני שהגיעה הזמן לטיפול?

פורסם

דווקא אני חולק על חלק מהמגיבים. יש רכבים, שלא משנה מה תעשה איתם, לא תרגיש שהם זריזים/מהירים. האלטו היא אחת מהן. דוגמה טובה נוספת את פרטנר וקנגו דיזל. תקרע לה את הצורה וזה פשוט מרגיש כאילו היא לא זזה.

תודה על הסיכום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האלטו קיבלה ירידת ערך של 7 אלף שקל בשנה, ועוד צורך בביטוח מקיף שעלה לי עוד 2500 שקל

כמה תהיה ירידת ערך של אלמרה שמורה שקניתי ב 9 אלף? אלף שקל בשנה?

כמה טיפולים היא כבר תדרוש ? בטוח שלא סכום של 8.5 אלף.

לעזאזל, אפילו אם אחרי שנה הגיר והמנוע ימותו ואני אמכור אותה לברזל ב-1000 שקל, עדיין היא תעלה לי פחות מהאלטו. אז למה לא?

את האלטו קניתי בדיוק אחרי שהיא עברה טיפול(מתועד בספר טיפולים) ונסעתי בה 8 אלף תוך פחות משנה, ככה שלא הספקתי.

פורסם

האלטו נכון לשנים האחרונות פחות רלוונטית אם נתסכל על המתחרות,כשהיא הגיעה היא הייתה בסדר גמור.

לדעתי אם מיני אז ידנית או רובוטית למי שיכול האוטומטית די מסרסת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהמשך לחפירה של קודם.

היום אם הייתי צריך לקנות שוב רכב ךא הייתי בוחר באלטו, פשוט כי יש אופציות טובות יותר. לפני שלוש שנים זאת היתה האופציה היחידה בקטגוריה במחיר של 35k.

נושא אחר.

חברתי לפני שנה וחצי רצתה רכב באיזור ה15k. דעתי הייתה שיהיה זול יותר לקנות אלטו ב25k מאשר גטס ב15. (שנתון 05 לגטס מול 10 לאלטו). עבר זמן ונראה שאכן צדקתי, מעבר לעלויות הדלק הרכב עבר מאז החלפת רדיאטור, תיבת הילוכים, משולש ועוד. סהכ 7000 שח בתיקונים והרכב עוד לא מושלם ודרושה עוד השקעה. כאן נכנס הפתגם שאומר שזול עולה ביוקר.

פורסם

ברכב ישן זה בילתי נסלח לקנות רכב שאינו מטופל בצורה טובה. רכבים כאלה יעשו את המוות.

רכב שמור ללא מחלות ילדות אמור להיות אמין ברמה סבירה - עיין בסיכום של יונדאי גטס שפתח buki

פורסם

יש לי הרבה כבטד לאלטו, אם כל הכבוד שזה פח על 4 גלגלים, אל תשכחו שהמכונית הזו הביא את הבשורה, ואם לא היא, עדיין היינו משלמים על רכבי מיני לא פחות מ90,000 ש"ח. תקראו לה "גולן טלקום של המכוניות" אם תרצו.

שורה תחתונה, מגיע לה הכבוד הראוי, בזכותה קיבלנו רפורמה במכוניות, כאשר הגדילו שאר היבואנים ליישר קו, ואפשר לראות כיום רכבים רבים בנוף הישראלי, חדשים מהשקית, ועם אחריות יבואן, מבלי להפסיד את התחתונים, כמו ה"דאצ'יה, ספארק, סיטיגו ודומיהם.

למי שמחפש כלי תחבורה פשוט, שכל מה שנדרש ממנו זה להביא את התחת שלנו מא' לב' במינימום הוצאות, אין סיבה לשלם משכורת של שנה וחצי, או לשים פתק בכותל כדי לא ליפול על לימון בשוק היד שניה, תודה לאלטו. אילולי את, היבואנים היו ממשיכים להשתין עלינו בקשת, ולגרום לנו לחשוב שמדובר בגשם.

נ.ב, אתם קולטים שעוד כ3-4 שנים אפשר יהיה לרכוש דאסטר משומש בפאקינג 40,000 שקל???

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תוכן חדש...