Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי להשתמש בכל המברגים + מברגה שיש ברשותי אבל לא הצלחתי להזיז אפילו מילימטר, ואם אני מפעיל יותר מדי כח אז הראש של הבורג נאכל ומאבד מהצורה שלו.

אז לפני שאני גורם לנזק שלא יאפשר לי בכלל להוציא את הברגים אני פונה למומחים כאן כדי לקבל עצות מה אפשר לעשות כדי לשחרר את הברגים העקשנים האלה?

רב תודות!

20160722_231207.jpg

פורסם

הכל פעם שניסיתי לנצח בורג חלוד הפסדתי, והפתרון תמיד היה לרסס WD-40 לחכות רבע שעה 20 דקות והם נפתחים כמו חדשים.

לגבי ההצעה של הביט והמפתח פטנט, אני פחות ממליץ עליו כי כל הרעיון בבורג פיליפס הוא הכוח האנכי שאתה מפעיל עליו מה שקצת יותר קשה לעשות בפתרון עם התמונה מעלי.

ממליץ לנסות להשתמש ב- WD-40 עזר לי תמיד

פורסם

1. תתחיל עם WD-40

2. אם זה לא מקום רגיש, קרר את הבורג באמצעות פחית הפוכה של אוויר דחוס ע"מ לכווץ את המתכת ולשבור את החלודה.

3. קח גומייה שטוחה דקה, תניח אותה בין הבורג והמברג, תלחץ ותסובב.

פורסם

תשתמש בביט שטוח ולא פיליפס, ראשי הברגים האלו מתאימים גם לביט שטוח ונראה שיש שם בשר

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כמו כן, שים לב שראש הברגים מתאים ל-Pozidriv ולא ל-Phillips. ביט Phillips אכן יצא בקלות, בעוד שביט Pozidriv בגודל המתאים יאפשר מומנט הרבה יותר גבוה בלי שום בעיות. חשוב מאוד להבדיל בין שני הסוגים - ע"י החריצים הקלים ב-45 מעלות לצלב הבורג.

וכפי שנאמר לפני, אפשר לנסות גם עם מברג שטוח לאור זאת שהברגים הללו מאפשרים זאת. למרות שמניסיוני Pozidriv מאפשר מומנט הרבה יותר גבוה בקלות רבה יותר.

פורסם

על ביטים pozidriv חרוט pz ומספר המציין גודל, לפי הבורג pz-2 יתאים.

על פיליפס רשום ph

פורסם

ואם כל השיטות לא יעזרו קודחים את ראש הבורק ואחר כך מוציאים עם ךלאייר את מה שנשאר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עדכון:

קניתי ספריי WD-40 והצלחתי להוציא שני ברגים מתוך ארבעה, שני הברגים האחרים לא זזים אפילו מילימטר לא משנה מה אני מנסה וכמה כח אני מפעיל. הראש של הברגים אכול ואיבד מצורתו ואני מתחיל להרגיש שאני מסובב מבלי שיש לי מומנט.

מה אפשר עוד לעשות?

תודה!

פורסם

לך זה כנראה כבר לא ישנה, אבל למען הדורות הבאים: במצבים כאלה שעדיין יש ראש תקין, הפתרון הטוב ביותר הוא שימוש במברג אימפקט. כזה שמכוונים, נותנים לו מכה עם פטיש ונוצרת תנועה משולבת של מכה וסיבוב. אפקטיבי מאוד גם לברגים עקשנים במיוחד ונועד בדיוק למקרים האלה.

ובשבילך: למזלך אלה ברגים עם ראש בולט. מתחילים עם חירוץ הראש לצורת מינוס ואז אפשר להשתמש במברג אימפקט. קח בחשבון שיש סיכוי גבוה שהראש ישבר. האם יש לך צורך רק לפתוח או גם לסגור?

במידה והראש נשבר אפשר להשחיז אותו ובכך להוריד את המכסה. לאחר מכן לנסות לחלץ עם ג'בקה את מה שנותר. אבל יש סיכוי טוב שזה לא ילך כל כך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אין לי בעיה שהראש ישבר, אני יכול להחליף אותו עם בורג אחר, אבל אני חייב להודות שכל התהליך נשמע מסובך ומורכב ולא בטוח שיש לי בכלל את כל הכלים הדרושים.

צירפתי תמונה של הברגים התקועים, לדעתך (ע"פ התמונות) אפשר עדיין להוציא אותם רק עם מברג אימפקט?

363tled-2.jpg

פורסם

תשתמש בביט ישר כמו שרשמתי

• תוכן חדש...