Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה הקטע עם טבלט באמצע הדשבורד ועוד אחד במקום שעונים?

לא יכלו לשים שעוני מחוגים ושקע סינגל דין כמו בלנסר?

יכלו ועשו. קוראים לזה פיז'ו 2008.

אן רנו קפצ'ור.

או ניסאן ג'וק

או סוזוקי קרוסאובר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יכלו לשים שעוני מחוגים ושקע סינגל דין כמו בלנסר?

מכל המכוניות בעולם בחרת רכב מיושן שהוצג אי-שם ב 2004/5?

יכלו לשים הכל.

לא רצו.

אין נסיעה שאני לא מקלל את היעדרו של מד הסל"ד או חיווי לחום מנוע (יש לכם כבר צג דיגיטאלי, תעשו מערוף).

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לגבי מד סל"ד אכן הזוי.

לגבי שעון חום המנוע. לפי מה שאני יודע לנורה כמה מצבים. זה לא כמו בנורות המפחידות שהן נדלקות פתאום שכבר מאוחר מדי.

בקטע הזה אין ממש שוני בין שעוני החום המודרניים (שגם הם לא לינאריים אלה בעלי כמה מצבים), לבין הנורה הזו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הבעיה היא שסיטרואן, אם יתחילו להתחרות ברכבים כמו קורטוב, מזדה3 ואפילו פוקוס, הם יפסידו, לכן הם מעדיפים להתמקד ברכבים נישה.

הקקטוס יושבת בתוך נישה גדולה מאוד, יחד עם שאר הסופר מיני המוגדלות. רק בארץ הגיר הידני הופך את הקקטוס למשהו איזוטרי. בחו"ל היא ראש בראש עם מכוניות נפוצות.

לגבי עיצוב הפנים, כשיושבים בפנים רואים כמה מרווח פנים מרוויח העיצוב הזה, ואיך זה משתלב עם הישיבה על הכורסא. למי שאוהב קוקפיט "אוורירי", זה מרגיש שאתה יושב ברכב הרבה יותר גדול ממה שהוא, וזה משתלב עם תחושת הנינוחות הכללית, שבאה לידי ביטוי במנוע הטורבו בנזין גם, שנותן הרבה מומנט בטורים נמוכים.

זו חוויה אחרת לגמרי ממכוניות מקבילות.

גם לי חסר מד סל"ד, וכמו בכל רכב, יש דברים שהייתי מתכנן אחרת, אבל זה לא סתם שכל מיני חובבי רכב, שהיו להם מכוניות מעניינות בעברם, קונים קקטוס. הקקטוס נותנת חווית נהיגה ונסיעה שונה, שלטעמי הרבה יותר מתאימה למכונית משפחתית ממה שעושים האחרים.

כשאני נוסע מפה לשם, תנו לי להעביר את הזמן בנעימים, ואל תשחקו לי אותה "ספורטיבי", כי זה מעניין רק במכונית שלוקחים לנס הרים, והקקטוס עושה נעים בממש מעט כסף. אתה לא מרגיש שחסכו עליך (קצת במתלים הפרימיטיבים, אבל עם המשקל הקל השילוב עובד טוב).

וכן, הטורבו בנזין שותה כשמצליפים בה. אבל היא עדיין חסכונית יחסית לביצועים ומהווה אחלה אופציה למי שכן רוצה מכונית שמגיבה לדוושת הגז, בלי להוציא עוד 40 אלף ש"ח על וואגית או פוקוס או פיז'ו מטורבתות [אבל הייתי בודק את ה-2008 עם הגיר והמנוע החדשים...].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

על חוסר במד סל"ד ומד חום אפשר להתגבר עם קצת תושיה, סמארטפון ודונגל שן כחולה/WIFI.

יש גם ערכות של HUD שאפשר להתקין באותו עיקרון.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

סתם שאלה שאני אולי לא מבין -

מה כזה דחוף לכם מד סל"ד?

נוסע על רכבים ידניים כבר שנים, לא זוכר מתי הסתכלתי על הסל"ד בשביל לקבל איזושהי החלטה. זה לא שאני חושב 'וואו נראה לי המנוע מתאמץ' מסתכל על הסל"ד רואה 5K ומעביר..

מבחינתי זה בגדר 'עדיף שיהיה' סתם מתוך הרגל, אבל ממש לא בגדר MUST.

למי שזה כן חשוב לו - אפשר הסבר מדוע? דוגמא לסיטואציה בה אתה אומר לעצמך 'אוי חבל שאין לי שעון סל"ד'?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שבחים לא היית בסיטואציה שאתה שומע, בא נגיד, פרל ג'אם בווליום שעושה לאוטו PDR מבפנים ופתאום מגלה שאתה "משייט" על 90 בהילוך שלישי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן :o

אתה הרי "מרגיש" את הסל"ד דרך תגובת המצערת.

תוותר על המד הזה בגירה... it's evolution, baby.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סתם התרגלתי מאז 1994 שבכל אוטו שהחזקתי היה מד סלד, וגם מד חום מנוע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

התשובה שאני מניח שברורה לך היא לכל מי שחשוב לו לשמור את הרכב בסל"ד מסוים מסיבות כאלו ואחרות. דוגמה טובה יכולה להיות גרזנים מקצועיים שרוצים ביצועיים, אז מקפידים לנהוג לפי נתונים מדויקים. לי ולך הרבה יותר כיף לנהוג לפי תחושה אבל חבר'ה יותר רציניים אוהבים את זה מדויק.

זה מסוג האנשים האלו שקונים ואגיות ומשתמשים בטלמטריה. אתה יודע על מה אני מדבר.

דיסקו תתחדש!

זו דרישה שאצל אדמינים יהיו קקטוסים? :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כן :o

אתה הרי "מרגיש" את הסל"ד דרך תגובת המצערת.

כשאתה משייט אין תגובת מצערת.

תוותר על המד הזה בגירה... it's evolution, baby.

בדיפולט, אשמח אם יש אבל אני לא פנאטי בענין ולא רק שזה לא דיל ברייקר, אלא שממש לא אכפת לי אם לא יהיה.

רק מציין שיש סיטואציות שבהן מד הסל"ד הוא החיווי היחיד שנקלט אצלי כי הוא ויזואלי בעוד ש"לשמוע את המנוע" דרך הדיסטורשן של הגיטרות ב POWDERFINGER של ניל יאנג זה בילתי אפשרי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם כשאני משייט, שינויי הלחץ על המצערת מועברים בצורה שונה לרכב כתלות בסל"ד - אין דין 2K כדין 3.5K.

זה ה"הכי טוב ניסוחית" שיש לי E:

לי בכל אופן, לא חסר המד סל"ד. אבל ההסבר שלך כן מניח את הדעת.

פורסם

חברים, אני חיברתי דונגל וביצעתי בקרת חום וסל״ד. אחרי כמה נסיעות ניתקתי. זה סתמי ולא תורם דבר. חום המנוע נע בין 100-105 מעלות כל הזמן. זה די סטאטי והנורה והצפצוף חשובים יותר לעניין זה. הילוכים רביעי וחמישי הם הילוכי אובר-דרייב משמעותי. החמישי ביחס 0.66:1 ! השלישי הוא הילוך ישיר. בטורבו בנזין אתה נע על עקומת המומנט בין 1800 ל 4000 סל״ד והמחשב מציע לך לעלות הילוך בסביבות 2200 סל״ד. לאחר שלמדתי את מנעד הסל״ד הבקרה של השעון הפכה להיות מיותרת. זה לא רייסר, זה קרוזר!

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...