Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

ניקו לי את המצערת בהתזת ספריי במוסך כחלק מטיפול 90000 כשהמנוע פועל,

הבעיה שהמנוע מגמגם/נכבה לפעמים בעצירה. (אם כי אחרי הניקוי והחלפת כבל בוסטר שהיה עם חתך שנכנס למצערת ,לעיתים רחוקות יותר). אין קפיצה של הס"לד.

הייתי במוסך נוסף ואמר שהכיוון זה מצערת/ מנוע צעדים.

אח"כ אם ההחלפה לא עוזרת מחליפים חיישן קאמשפט ...למרות שאין קוד שגיאה במחשב הרכב,

וגם לא אקבל החזר על בית המצערת/ מנוע צעדים ( רצה 600 ש"ח + מע"מ על זה.)

במחשב הרכב אין הודעת שגיאה כלשהי.

לשאלתי.

הייתי רוצה לפרק את המצערת + המנוע צעדים + החיישן חמצן ולנקות בצורה יסודית.

לפני שאני מחילף אותו ולא בטוח שזאת הבעיה,

1. עם איזה חומר לנקות?

2. האם הפעולה היא לפרק לנקות ולהחזיר או שצריך להחליף אטמים אם ישנם?

3. האם צריך לכוון את המנוע צעדים אח"כ? איך זה מתבצע?

במידה וזה לא יעזור , איפה אני משיג מנוע צעדים לבלאנו אוטומטית 2000, כמה זה עולה?

מוכרים את זה כיחידה אחת עם הבית מצערת?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי b2k2
פורסם

הם לא עשו כלום בעצם. אין מה לרסס ספריי כשהמנוע פועל וכשהמצערת מחוברת לסעפת.

תפרק אותה ותנקה יסודי בדיוק כמו שאמרת.

תקנה ספריי קרבורטורים בחנות החלפים הקרובה לביתך. בד"כ האטם ממתכת ואין בעיה לעשות בו שימוש חוזר.

Stay Dirty

פורסם

שלום,

היה בעיה לפני שניקה? האם יצא הודעת שגיאה על המצערת/דלק?

יש גומיה לרוב בין סרעפת היניקה לבית המצערת

תפרק הכל תקנה הכל טוב עם ספריי קרבורטורים מטלית ומברשת שיניים תרכיב הכל חזרה, תאפס מחשב ע"י ניתוק מצבר ואז תבצע פעלות ללימוד בית מצערת מחדש (אמור להיות מדריך לאוטו שלך ספציפית היכנשהו במרשתת)

פורסם

אני רואה שזה מתחיל להיות טרנד לאחרונה של מוסכים שפשוט מחליפים חלקים בלי לראות בעיניים ועוד מודיעים ללקוח שאם הבעיה לא תהיה בינגו אז לא יוחזר כסף! בושה וחרפה! פרק את המצערת לא סיפור וגם את מנוע הצעדים ונקה כמו שצריך עם ספריי קרבורטור. עבודה לא מסובכת בכלל!

פורסם

אין שם אטם גומי

התקלה שלך יותר נשמעת בכיוון של מנוע צעדים שלא עובד! אין מה לנקות אותו.. בלאי מוכר של הבלאנו ,כדי לוודאות זאת ,תוך כדי שהרכב עובד הוצא את הקונקטור ממנו ,ותראה אם יש שינוי בתגובת המנוע.. (במצב תקין הטורים יעלו) ככל הנראה שלא ,ואם כן הוא פשוט לא עובד

לא מיזמן סידרתי בלאנו כזאת אם אותה תופעה בערך ,קניתי מצערת קומפלט עם החיישנים מחוברים ב200 ש"ח מפירוק

בהצלחה

רמי

פורסם

רמי, הרבה פעמים תעלת האויר של מנוע הצעדים ניסתמת כולל הצטברות מישקעים על מנוע הצעדים עצמו וזה לא יהיה מפתיע אחרי שאיזה ליצן ריסס ספריי קרבורטור שהמנוע עובד ודחף את כל הטינופת לכל מקום אפשרי במצערת! ממליץ לנקות ביסודיות לפני הכל.

פורסם (נערך)

למעוניים שיעיינו באשכול הזה בעתיד,

מצאתי סרטון על פירוק והרכבה של המצערת בסוזוקי בלאנו

[video=youtube;89G78-4VsGU]

ומומלץ גם לקרוא את המאמר הבא

[מאמר טכני] רגע לפני שמחליפים מנוע צעדים.....

מהסרטון שמתי לב שלבית מצערת אין אטם.

האם ככה מכוונים גם את המנוע צעדים בבלאנו?

"כשמחליפים מנוע צעדים, מנתקים מצבר קודם כל, מנקים מנוע צעדים +מצערת, לאחר מכן מחזירים את המנוע צעדים, מחזירים מצבר, שמים חצי מפתח -מכבים, חצי מפתח-מכבים ככה 4-5 פעמים, בכדי לאפס את המחשב, ואחרי זה תראה תוצאה"

http://www.psi.co.il/Forum/viewtopic.php?f=7&t=10091#p75659

דבר נוסף בקשר לתמונה המצורפת מהסרטון,

האם החלק שהוא פרק זה המנוע צעדים שעל המצערת? הריבוע המסומן בצהוב.

אם כן,

מה זה החלק שמסומן בעיגול הכחול? כי אותו הוא לא פרק לצורך הניקוי.

האם צריך לפרק גם את זה לצורך הניקוי? או שאסור לגעת בו.

ScreenHunter_11 Jul. 18 17.49.jpg

תודה.

עריכה אחרונה על ידי b2k2
פורסם

אז כל קודם כל הסרטון חובבני ולא נכון לחלוטין!

1 הוא לא פתח את פרפר המצערת במהלך הניקוי ,מה שמאפשר ניקוי קצוות הפרפר ,וחלקי המצערת המוסתרים

2 הוא פירק את חיישן מצב המצערת! זהו חיישן שאין צורך ,ואפ' עדיף לא לגעת בו..

3 דווקא את החיישן החשוב שהוא המנוע צעדים ,הוא לא נגע בו ,ושם קבור הכלב ,מה "שמאור האגדי" התכוון בהודעה למעלה ,מצטבר שם המון המון ג'יפה ,כולל ממש חתיכות אבנית וחלודה במעברי המים(ראיתי במו עיני) וסתימות לכלוך במעברי האוויר הפנימיים

כדי לעשות עבודה כמו שצריך ,יש לפרק 4 ברגי פיליפס קצת עקשניים(עדיף עם ראצ'אט +קונטרה) ואז נשאר לנו ביד החיישן + חלק מהמצערת ששם עוברים המים והאוויר שמחובר אליו,הכל פתוח ונוח לניקוי ,והתוצאה זהב (כל זה במידה והמנוע צעדים עצמו תקין)

יש לשים לב שיש אטם גומי קטנטן בכל הסיפור הזה ,אז להיזהר לא לקרוע אותו ,וכמובן להחזיר אותו לחריץ שלו

בהצלחה

רמי

פורסם

רמי,

אם אני מבין נכון מה שכתבת,

בתמונה המצורפת, החלק העליון במצערת, המסומן בעיגול הכחול בתמונה, זה המנוע צעדים, אותו יש לפרק ולנקות בנוסף למצערת ולתעלות שם,

ולא לפרק בכלל את

חיישן מצב המצערת המסומן בריבוע הצהוב (אין סכנה שהספריי קרבורטורים ייפגע בחיישן?).

דבר נוסף, האם אחרי הפירוק הנ"ל והרכבתו מחדש יש לכוון את המצערת (אם כן, כיצד?) או שזה נעשה אוטומטית ע"י מחשב הרכב בהתנעה?

(או בגלל שלא פירקתי את החיישן מצב מצערת כמו שכתבת אז אין מה לכוון מחדש)

מפרקים , מנקים, מרכיבים , ונוסעים...

ScreenHunter_11 Jul. 18 17.49.jpg

תודה.

פורסם

אכן המיכלול המסומן בעיגול הוא מנוע הצעדים. תיזהר לא לגעת בחיישן מצב המצערת כי יש לו כיוון מהיצרן. לגבי מנוע הצעדים...פרק אותו, נקה טוב עם ספריי קרבורטורים את התעלה שלו וכדי לבדוק אם הוא מתפקד כשורה חבר אותו לשקע שלו שהוא מחוץ למצערת ותן חצי סוויץ תראה שהוא מיתאפס. אם הכל תקין לאחר הניקוי וההרכבה של הכל נתק את אחד הקטבים של המצבר והחזר לאחר מספר דקות ותניע ותן למנוע לעבוד וללמוד את המצערת מחדש!

פורסם

כמו שמאור הקדים אותי ואמר ,פרק רק את מנוע הצעדים ביחד עם כל המעברים של המים והאוויר ,נקה שם הכל טוב מאבנית וג'יפה ,נקה טוב את המצערת כולל כל הסדקים והשיפועים ,פתח את הפרפר ונקה את מה שמאחריו

חבר הכל ,ובבלאנו אין צורך בניתוק מצבר ,אלא תפתח סוויטש ותסגור כמה פעמים ,וכן תניע ותכבה פעם אחת ,והכל יחזור לעבוד כמו שצריך

בהצלחה

רמי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

היי,

פתחתי את המצערת ופרקתי את 4 הברגים המחזיקים את המנוע צעדים בחלק התחתון וגם את ה 2 ברגי כוכב שיש שם,

, ניקיתי עם ספריי קרבורטור את כל המצערת , וגם את הפרפרית של המנוע וגם את הבפנוכו...

גם בדקתי התנגדות בין פינים 2 ו 3 ויש שם התנגדות של סליל כ 50 אום אם אני זוכר נכון (אין נתק)

החזרתי הכל...את הגומיות...

והאוטו עדיין לא מתנהג טוב. אומנם יש שיפור ואין כיבוי כמו מקודם, אבל יש גמגום.

לא תמיד. לפעמים הכל עובד בסדר הסל"ד יציב, ולפעמים יש גמגום ורצון לכבות.

אבל עכשיו נוספה לי גם בעיה שהמנוע לא סוחב לפעמים כאילו אני נותן גז אבל הוא נחנק...

כיוון שמדובר בתופעה אחרת אני אפתח אשכול חדש בנושא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?608209-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%91%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%95-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2&p=5178534#post5178534

אם יש לכם רעיונות אז הגיבו באשכול החדש.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי b2k2
  • 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי רמי

למה במצב תקין הטורים יעלו? אם הטורים נמוכים -כי יש מעבר אוויר צר וניתקת את המנוע צעדיםלמה שיעלו מי מעלה אותם-אגב עשיתי לפי המלצתך וכזכור לי הם השתגעו קצת עלו וירדו

• תוכן חדש...