Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפ / קרוסאובר עד 220K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הגיע הזמן להחליף את הטיגואן שנת 2009 של הוריי ולכן אני פונה להתייעצות.

ראשית, אציין שהרכב מיועד אך ורק לנסיעות בכביש ולא ירד לשטח לעולם.

הדרישות העיקריות אמינות (הטיגואן לא הייתה אמינה במיוחד), ביצועים (זריז בערך כמו הטיגואן), בטיחות, 5 מקומות ישיבה, בנזין ורכב נוח ומפנק.

הדגמים המועדפים:

טויוטה 2.5L RAV4 הייבריד

מאזדה CX-5 2.5L

קיה ספורטאז' 1.6T

יונדאי טוסון 2.0L

כפי שניתן לראות אלו הגרסאות בעלות האיבזור וביצועים הגבוהים ביותר מכיוון שדרישה זו מאוד חשובה בין היתר בגלל שאנו גרים בירושלים וצריך רכב שיסתדר יפה עם העליות ולא יחנק.

קראתי שירשורי עבר וסקירות למינהן באינטרנט אך לא הצלחתי להגיע כרגע לדגם המועדף, במיוחד כאשר עוד לא ביצענו נסיעות מבחן.

לכן הייתי רוצה לשמוע עליהם רשמים וחוות דעת במיוחד אם קיימים כאן אנשים שמחזיקים בדגמים אלו.

תודה מראש לעוזרים!

Toyota Yaris TS

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

גם גרסאות הבסיס יגיעו לירושלים יפה מאד . כבר עברנו את 1970. כיום אפילו קאיה פיקנטו מצליחה לעלות. כל הרכבים ברשימה דומים. הייתי לוקח עבור אמינות את המאזדה ואת הספורטאז המוגדשת עבור ביצועים. אבל תעשה נסיעת מבחן ותחליט לבד למה אתה מתחבר כי גם השאר יפגינו אמינות טובה.בדגם הבכיר מאזדה גם מגיעה עם בלימה אוטונומית. דלק אצלך בתחתית הרשימה אז לא התייחסתי להיברידית וגם בגלל שבגיל 8 ייתכן שהמצברים ימותו לך. האם אתה מסיע חמישה מבוגרים בכל נסיעה ? במאזדה ספסל אחורי ברוחב נדיב 140 ס"מ.

שוב,בשביל אמינות גבוהה : הייתי בוחר ברכב עם הכי מעט שכלולים ואבזור (וגם ללא טורבו) .מכלולים ישנים ומוכחים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה על ההתייחסות

ידוע שהגרסאות הבסיסיות יסעו בירושלים אבל אנחנו מחפשים את האקסטרה, הכוח הזמין ולא החנק בעליות.

צריכת דלק כמובן חשובה אך כידוע עם ביצועים יותר טובים גם מגיעה העליה בצריכת הדלק ונתון זה נלקח בחשבון (הראב4 בגרסא הבחירה מגיעה עם מנוע היברידי), בכל זאת אשמח לדעת אם ידוע לך איזו מבין הארבעה הכי פחות זוללת? עדיף מנתונים בשטח ולא הצהרות ייצרן למינהן

הרכב ישמש נהג יחיד ברוב הזמן אך יהיו כמובן נסיעות משפחתיות משותפות.

מהנתונים היבשים והקריאה באינטרנט הספורטאז מאוד מושכת גם מבחינת מראה, רמת איבזור גבוהה הרבה יותר מהאחרות, בקרות בטיחות שלא קיימות לכולן והמחיר יותר טוב יחסית לראב4 ולמאזדה, עם זאת אני עדין חושש מאיכות החומרים והאמינות כי זו קיה בסופו של דבר.

Toyota Yaris TS

פורסם

יש רכב אחד ששכחת שהייתי מכניס לרשימת והוא מיצובישי אאוטלנדר PHEV - גם מאובזר יפה, וגם מ-א-ד חסכוני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בדגם הבכיר מאזדה גם מגיעה עם בלימה אוטונומית.

בלימה אוטונומית nגיעה כסטנדרט בכל רמות האיבזור של CX5.

אם יד שניה לא מרתיעה - ב-220K אפשר כבר לקנות מטרייד של Lexus את RX350 ברמת איבזור פרמיום מסוף 2012 - תחילת 2013, עם אחריות שנה של היבואן. צריך לעקוב אחרי האתר של לקסוס - לפעמים יש שם מציאות (מבחינת הקילומטראז').

פורסם
יש רכב אחד ששכחת שהייתי מכניס לרשימת והוא מיצובישי אאוטלנדר PHEV - גם מאובזר יפה, וגם מ-א-ד חסכוני.

המיצובישי לא הוכנס בכוונה תחילה, הרכב נורא עצל וכמו שאמרתי ביצועים מאוד חשובים.

בלימה אוטונומית nגיעה כסטנדרט בכל רמות האיבזור של CX5.

אם יד שניה לא מרתיעה - ב-220K אפשר כבר לקנות מטרייד של Lexus את RX350 ברמת איבזור פרמיום מסוף 2012 - תחילת 2013, עם אחריות שנה של היבואן. צריך לעקוב אחרי האתר של לקסוס - לפעמים יש שם מציאות (מבחינת הקילומטראז').

יד שניה לא רלוונטי, רק חדשות מהחברה.

ד"א עכשיו שמתי לב שצ'רוקי בגירסא הבסיסית גם נכנס בתקציב, אני קצת מסתייג מגירסאות בסיס ואיבזור מינימלי אבל אשמח לשמוע גם עליו חוות דעת.

שוב תודה לעוזרים!

Toyota Yaris TS

פורסם

נסעתי אי פעם על הקיה\יונדאי למינהם? זה פח אשפה על גלגלים ליד טיגואן.

נכון שקבוצת ולקסווגן מייצרים רכבים לא הכי אמינים, אבל לפחות מרגישים איכות נסיעה, רכבים חיסכונים וחזקים. חוץ מזה אתה קונה רכב חדש עם אחריות, אז זה לא כזה משנה.

יוצאים עכשיו סיאט אלטקה וטיגואן חדשים, תוסיף אותם לרשימה.

פורסם (נערך)

טויוטה RAV4 2.5L הייבריד מספיק חזקה, אבל בפרוש לא ספורטיבית. מה שלא אהבתי ברכב:

1.מאד רועש על אספלט לא אידיאלי (קטע הכביש בין ת"א לאור יהודה, אם אתה מכיר).

2. למרות הקילומטראז' הנמוך, כבר היו קרקושים מהפלסטיקים,

3. אין אף מערכת בטיחות מתקדמת

4. במחיר הזה היית מצפה ל-4x4,

5. מערכת המולטימדיה לא מעוברתת,

6. שימוש נרחב בדמוי עור בעל מראה זול- עמידותו תחת השמש הישראלית אינה ברורה

7. דלת חשמלית (מאחור) מאאאאאאאד איטית.

עריכה אחרונה על ידי vitalyi
פורסם
נסעתי אי פעם על הקיה\יונדאי למינהם? זה פח אשפה על גלגלים ליד טיגואן.

נכון שקבוצת ולקסווגן מייצרים רכבים לא הכי אמינים, אבל לפחות מרגישים איכות נסיעה, רכבים חיסכונים וחזקים. חוץ מזה אתה קונה רכב חדש עם אחריות, אז זה לא כזה משנה.

יוצאים עכשיו סיאט אלטקה וטיגואן חדשים, תוסיף אותם לרשימה.

זה בדיוק מה שאני פוחד ממנו, אומנם הגרמניות יקרות נורא לאחזקה ולא אמינות אבל את הנוחות והאיכות קשה לקחת מהם.

כרגע לא יצא לי לנהוג על הדגמים שהזכרתי, אבל אני הולך לבצע נסיעות מבחן בכל הדגמים המוזכרים בשביל לקבל את ההחלטה.

Toyota Yaris TS

פורסם

מסכים עם קודמי. אחרי הטיגואן אתה צפוי להתאכזב במעבר לרכבים שציינת..ובפרט אם אתה מחפש רמת גימור גבוהה ואיכותית..

פורסם (נערך)

כמו שכבר כתבו בתגובות הקודמות, עפ"י הרשימה שצויינה:

בעדיפות ראשונה הספורטאז 1.6T GT

בעדיפות שנייה המזדה CX-5 2.5

האם תוכל לציין יותר לגבי הכוונה באמינות הטיגואן?

בקרוב מאוד מגיע הדגם החדש.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

אני משער שהוא סבל ממחלות הילדות של מנוע 2.0TSI . אבל נתן לו לספר. בגדול הוא צודק : בקונצרן הגרמני איבדו את האמינות ונשאר רק סלון איכותי.

פורסם
אני משער שהוא סבל ממחלות הילדות של מנוע 2.0TSI . אבל נתן לו לספר. בגדול הוא צודק : בקונצרן הגרמני איבדו את האמינות ונשאר רק סלון איכותי.

היום אני עם סקודה סופרב. טפו ...טפו..... כבר 4 שנים, לא ברור לי לגמרי נושא האמינות......

פורסם (נערך)
היום אני עם סקודה סופרב. טפו ...טפו..... כבר 4 שנים, לא ברור לי לגמרי נושא האמינות......

לא נצלול לויכוח עקר.סתם תריץ ביוטיוב חיפוש על 2.0TSI ותראה מה התוצאות המובילות. בא נמתין לשמוע את החוויה של פותח השרשור.

לגבי פותח השרשור: מעניין לכמה שנים הוא מתכנן להחזיק את הרכב כי אז עולה השאלה איזה רכב יזדקן בכבוד יחסי. פה עדיין הייתי מהמר על המאזדה כי הטורבו של קאיה חדש וטרם ברור איך הוא שורד. אני חושב שזה מנוע טורבו שונה ממה שהם הציגו ב 2011 (T-GDI) ולכן אין עדיין היסטוריה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

החזקנו ומחזיקים מספר רכבים של פולקסווגן וסקודה במשפחה (2 גולפים, סופרב, טיגואן וקאדי) לצערי אף אחת לא גילתה אמינות מופלאה אולי הקאדי שנמצאת אצלנו שנתיים וב"ה חוץ מטיפולים לא הייתה בעיה מיוחדת.

בכל השאר הצרות באות בצרורות - מחשבים, טורבו שהלך, נורות שנדלקות בעיקר מנוע, גירים בעייתים וכו' וכידוע לכם כל תיקון כזה מגיע לסכומים לא קטנים בכלל.

לכן למרות כל האהבה לגרמניות ולנוחות שלהם החלטנו לוותר הפעם ולנסות דגמים אחרים.

בעניין זמן ההחזקה זה משתנה אצלנו מרכב לרכב אבל הטיגואן שרדה 7 שנים ואני מאמין שזו בערך המגמה לגבי הרכב החדש.

Toyota Yaris TS

• תוכן חדש...