Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

לא מזמן קניתי סיאט לאון שנת 2002 ידנית במצב לא רע ביחס לשנה.

מה שכן קלאץ' שלו שחוק ולעולם לא הוחלף ברכב(!)

רכב נסע רק בתוך העיר וק"מ שלו 140.000

בבדיקה נאמר לי שהוא 50% ואפשר עוד לנסוע איתו שנה לפחות.

השאלה היא מה העלות החלפת קלאץ והאם יש קשר בין קלאץ גמור ולטורים יחסים גבוהים בנסיעה בהילוך 5.

מהירות 90 קמ"מ עושה 2.5 טורים שזה לא נראה לי היגיוני.

Ford Focus mk2 2009 1.6 trend ז"ל

סקודה אוקטביה 1.2 TSI DGS7 שנת 2012 אלגנס wife mode

פורד פוקוס 2007 chia 2.0

פורסם

אין קשר בין הקלאצ לטורים הגבוהים אלא אם כן הוא מחליק אבל לא ניראה כך. האם אתה בטוח שזה הגיר המקורי של הרכב? לפני הכל הייתי משווה לרכב דומה.

פורסם

גיר מקורי.לרכב יש ספר טיפולים מסודר לצערי אין לי אפשרות להשוות לרכב דומה.איך אדע שגיר מחליק?

פורד פוקוס 2007 chia 2.0

פורסם (נערך)

קלאצ מחליק כאשר הטורים עולים שלא ביחס למהירות. כמו כן במצב עמידה אתה יכול לשלב להילוך רביעי לעלות סלד לסביב ה 3000 סלד ולזרוק קלאץ. אם הרכב ניכבה ישר הקלאץ תקין. אם הטורים צונחים לאט ורק אז ניכבה הקלאץ נחוץ החלפה.

עריכה אחרונה על ידי מאור30
פורסם

עשיתי כך בהילוך שלישי (בטעות) ורכב לא נכבה.וכן יש תחושה שלרכב חסר טיפ כח.מה העלות של החלפת קלאץ?

אני מאוד רוצה להשקיע ברכב כי התאהבתי בו ממבט ראשון :)

פורד פוקוס 2007 chia 2.0

פורסם

עלות החלפת מצמד היא 1500 ש"ח בערך (עבודה בלבד). כמובן, יש להוסיף מחירי החלקים.

רצוי גם לבדוק מצבו של גלגל התנופה.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם
גיר מקורי.לרכב יש ספר טיפולים מסודר לצערי אין לי אפשרות להשוות לרכב דומה.איך אדע שגיר מחליק?

אל תיגע בשום חלק שעובד תקין.

אם הבעלים הקודמים היה נהג מיומן והשתמש נכון בקלאץ', 140.000 ק"מ לא אומרים כלום. יכול לעשות עוד 100.000 ק"מ או יותר.

קלאץ' לא יכול להחליק קבוע בשיוט. אין מצב שאתה נוסע שעה במהירות קבועה וסל"ד קבוע וכל הזמן הזה הקלאץ' מחליק.

גיר ידני לא יכול להחליק גם כן בשום מצב. 2500 סל"ד ב 90 קמ"ש זה בסדר גמור, תקין לרכב הזה.

אל תעשה שום בדיקות הרסניות כמו זריקת קלאץ' בסל"ד גבוה ובהילוך גבוה ובדיקה האם המנוע נכבה. זו דרך טובה להרוס קלאץ' וגיר תקינים.

קלאץ' מחליק אתה תזהה מיד בלי שום בדיקה: בנסיעה משלב הילוך 3 או 4 או 5 , משחרר קלאץ', נותן גז. הטורים עולים אבל אין צבירת מהירות בנתאם - קלאץ' מחליק.

כל עוד זה לא קורה, אין רעידות בשילוב, אין דוושה קשה ואין קושי בשילוב הילוכים - הכל תקין.

פורסם

הדרך הכי קלה לזהות קלאץ' מחליק היא בזמן העברת הילוך גם אחרי שעזבת את דוושת הקלאץ' וחזרת לגז הסל"ד עדיין ממשיך לעלות ורק אחרי זה יורד לאט והקלאץ' מתחבר. במילים אחרות, אותו אפקט כאילו חזרת לגז מבלי לעזוב את הקלאץ' לגמרי ורק אחרי החזרה לגז עזבת את הקלאץ' לחלוטין.

חוץ מזה, מה שבוקי אמר. אם אין את התופעה הזאת, אל תיגע.

2.5K סל"ד ב-90 קמ"ש זה סביר לחלוטין. תבדוק על כמה הוא עומד ב-110, אם פחות ב-3.5, הכל בסדר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש לפעמים רעידות אבל יתכן שזה בגלל חוסר נסיון נסיעה בידנית.

ב110 3.300 סלד בערך

פורד פוקוס 2007 chia 2.0

פורסם

אם הסלד הזה תקין למהירות כמו שבוקי אמר אז לא כדאי באמת להילחץ ולרוץ להחליף קלאצ מייד. אך מכיוון שכבר ביצעת את הבדיקה שציינתי והרכב לא ניכבה מייד אלא טורים ירדו לאט אז קח בחשבון שהקלאצ בדרכו ללכת. בכל מיקרה מעולם לא ניתקלתי בנזק שניגרם בבדיקה שכזו חד פעמית.

פורסם
אם הסלד הזה תקין למהירות כמו שבוקי אמר אז לא כדאי באמת להילחץ ולרוץ להחליף קלאצ מייד. אך מכיוון שכבר ביצעת את הבדיקה שציינתי והרכב לא ניכבה מייד אלא טורים ירדו לאט אז קח בחשבון שהקלאצ בדרכו ללכת. בכל מיקרה מעולם לא ניתקלתי בנזק שניגרם בבדיקה שכזו חד פעמית.

הבדיקה הזו מיותרת. גם אם לא נגרם נזק מיידי, אתה שוחק את הקלאץ' בבדיקה הזו כאילו נסעת 5000 ק"מ בשימוש רגיל.

יתכן גם מצב שהמנוע לא יכבה אבל הרכב יזנק קדימה.

כשהקלאץ' מחליק, מרגישים את זה בנסיעה. קשה מאוד לפספס. לא צריך לזה שום בדיקות.

מה גם שהוא שאל על סל"ד בשיוט. קלאצ'ים לא מחליקים בשיוט. בשיוט המומנט המעבר נמוך שלא יכול לגרום להחלקה.

רק תחת עומס של האצה.

• תוכן חדש...