Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז במקום לחנך לתחזוקה נכונה, בוא נדפוק את כולם. מצוין. גם מאד הוגן.

במכוניות חדשות יש, בכולן, חיישני לחץ אוויר מזה כמה שנים טובות. הטיעון הזה לא רלוונטי מי יודע מה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון, אבל אל תשכח שמגבלות מהירות מתכננים עבור הנהג האידיוט.

למשל, בדוגמה של Stop-Sight distance המהנדסים לוקחים מקדמי בטחון עצומים: יש מצב שנהג שיכור בפורד אנגליה על כביש רטוב עוצר יותר מהר מהמספרים שעליהם הם מתבססים...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בסופו של יום ברוב הכבישים הבינעירוניים הראשיים בארץ, וגם בעולם, מהירות מותרת של 140-150 תהיה סבירה לחלוטין, עבור כל מכלול הנהגים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לא "כבישים בינעירוניים" אלא "דרכים מהירות", וגם בחלק מאלו רצוי שיתבצעו שיפוצים מסוימים קודם לכן.

אבל כן, מגבלות מהירות של 130-140 ורצוי גם טולרנס מכובד באכיפה (מתוך הבנה שגם חריגה מן המהירות הזו זה לא ביג דיל) זה בסדר גמור.

אתה לא מרגיש שהולכים לשם?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
הוא נסע ברכב מושכר של חתן וכלה- הרכב לא אישי שלו.

לצערי יש לי ניסיון לא מועט בעבירות מהירות, כולל פעמיים שתפסו אותי במהירות שמזכה כתבה בעיתון (הייתי צעיר ולא הבנתי את המשמעות)

עובדה, לא קיבלתי כלא.

יותר מכך, תוך 3-4 ימים קיבלתי את הרישיון חזרה מהשלילה המנהלתית+גזר דין בעסקת טיעון.

העונש תמיד היה 1000-1500 קנס+תנאי.

אגב, לדעתי מהירות ממש לא הורגת ויש לא מעט כבישים בארץ שמתאימים ל200 קמ"ש בכיך בשעות הלילה.

אבל- וזה אבל גדול, תרבות הנהיגה בארץ לא מאפשרת זאת וגורמת למהירות כזו להיות מסוכנת בארצנו.

אין נסיעה, גם לא ב4 לפנות בוקר בכביש 6 שאני לא פוגש מתנחלי שמאלי איטיים\רכב מזגזג עכב נהג לא מרוכז ועוד.

אני לא מתחסד, ונוהג יחסית מהר כאשר תנאי הדרך מאפשרים זאת, אבל כיום לא הייתי נוהג על 200 ברכב ויהי מה.

מסכים לגמרי,

תאורטית אפשר להגיד שכביש עוקף קריות אפשר לנהוג שם במהירות XXX, נהגתי שם הרבה פעמים בשעות שונות.

תכלס - נהיגה במהירות כזאת זו סכנה, בכל כביש בארץ, ולו רק בגלל שמהר מאוד תפגוש רכב נוסע על 100 או 110 קמ"ש בנתיב השמאלי, שאולי ייבהל \ ייזגזג או ייזגזג בלי קשר והוא לא ייראה אותך מגיע במהירות כזאת.

ותאונה במהירויות האלה - עדיף לא לדעת.

פורסם

אם פוגשים רכב אז מאטים. בדרך מהירה בוודאי יש זמן לראות רכב שנוסע באותו כיוון מראש. בלילה כמובן תתעורר בעיה אם אורות הרכב לא דולקים או לא עובדים.

לגבי עוצמת ההתנגשות - אם מדובר ברכב שנע איתך באותו כיוון במהירות שיוט סבירה אז זה לא כזה הפרש מהירויות גדול, ותזכור שכמעט תמיד הנהג מספיק להוריד 20-30 קילומטרים לשעה ממהירות הנסיעה הראשונית שלו טרם הפגיעה.

פורסם
לא "כבישים בינעירוניים" אלא "דרכים מהירות", וגם בחלק מאלו רצוי שיתבצעו שיפוצים מסוימים קודם לכן.

אבל כן, מגבלות מהירות של 130-140 ורצוי גם טולרנס מכובד באכיפה (מתוך הבנה שגם חריגה מן המהירות הזו זה לא ביג דיל) זה בסדר גמור.

אתה לא מרגיש שהולכים לשם?

סורי, לא. מה מונע כבר היום לקבוע מגבלה של 150 בכביש 6? מגבלה של 140 בכביש 1, 2 ו-5 עם מערך תימרור אלקטרוני לשעות עומס? 120-130 באיילון עם תימרור אלקטרוני שכבר קיים?

אם פוגשים רכב אז מאטים. בדרך מהירה בוודאי יש זמן לראות רכב שנוסע באותו כיוון מראש. בלילה כמובן תתעורר בעיה אם אורות הרכב לא דולקים או לא עובדים.

לגבי עוצמת ההתנגשות - אם מדובר ברכב שנע איתך באותו כיוון במהירות שיוט סבירה אז זה לא כזה הפרש מהירויות גדול, ותזכור שכמעט תמיד הנהג מספיק להוריד 20-30 קילומטרים לשעה ממהירות הנסיעה הראשונית שלו טרם הפגיעה.

לפעמים גם הרבה יותר מ-20-30. מה גם שבכדי לעשות תאונה מהסוג עליו אתה מדבר צריך להיות נהג כ"כ לא מודע לעצמו, שהמהירות היא לא מראשונות הדאגות לגביו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אם זכרוני לא מטעה אותי, יש כמעט בכל הדרכים המהירות בישראל עקומה או שניים שהם בחריגה מן הנורמות לתכנון.

בכביש מספר 6 ספציפית יש גם בעיה של היעדר גדרות בטיחות לאורך קטעים ארוכים, כולל קטעים שיש בהם סכנת נפילה לתעלה, וכן מחסור בתאורה, וגם רוב ה"מפרצים" שיש שם הם צחוק מהעבודה.

יש עוד כבישים עם גדרות בתקן מיושן (גדר W עם צורה "גלית"), ועוד סייגים קטנים יחסית. חוץ מזה, וזה באמת לא כל כך נורא גם בסטנדרטים אירופיים, אתה צודק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אם יש עקומה או שתיים שיוצאות דופן, אפשר להציב תמרור ספציפי לפניה. אפילו עקומה מטומטמת כמו זאת שמעל מחלף עין-תות בכביש 70 מזרח מאפשרת נסיעה במהירות חוקית +, ושם בדיוק אפשר לשים תמרור 100 לפני עין-תות ולהחזיר לאזור ה-140 אחרי אליקים. שום דבר מסוכן לא באמת יצא מזה. אדרבא, אם תהיה קורלציה בין מגבלה למפגע או קטע ספציפי, הדבר עשוי לתרום לציות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מקבל. אבל אתה לא חושב שזה הכיוון בלאו הכי? בקטעים מכביש 6 כבר יש מגבלה חוקית של 120 + טולרנס של אכיפה. זה לא כזה רחוק ממה שאתה מציע, ואם המגמה תימשך זה גם יעלה שוב בהמשך.

יש הגיון שלא להעלות מגבלות מהירות באופן דרסטי בבת אחת. צריך להעלות בקפיצות קטנות ולראות שהכל כתמול שלשום.

פורסם

אם ייקבע היום רף של 140 בכביש 6 זה פשוט ינציח את המצב הקיים, בדיוק כמו 120-130 בכביש 2 או בכביש 1 בחלק לא קטן ממנו. או שכל הציבור טייסי קמיקזה, או שכנראה זה לא כזה מסוכן אם התנועה שוטפת בקצב הזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עדיין ייתכן שאם תעלה את המגבלה החוקית שעל התמרור יהיו לך השפעות על ההתנהגות של ציבור הנהגים והשלכות שלא נצפו מראש.

גם לדעתי זו מהירות סבירה לגמרי (בתנאים המתאימים), וכמו שאמרתי כל עוד התשתית תומכת בזה יש לזה גם יתרונות בטיחותיים, אבל עדיין שווה לעשות את זה בהדרגה. גם ככה אנחנו כבר לא רחוקים מהיעד הזה...

פורסם

"אין גוזרים גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה".

תעלה את המהירות במקומות שאפשר , בעצם תתן גושפנקה חוקית למה שמתבצע בפועל.

תתחיל ללמד אנשים לנהוג ולא לעבור טסט.

ואין מענישים לפני שמזהירים

ראו העלינו את המהירות ל 150 קמ"ש לדוגמה

עונשי מאסר יוטלו על החורגים מהמהירות הזאת ב 20+ קמ"ש

נסבל.

במסגרת מסויימת נסעתי 100 קמ"ש בקרוז קונטרול בכביש 2 מקיסריה לחיפה וחזרה

עקפו אותי כולם

אח"כ נסעתי 120 קמ"ש בקרוז קונטרול עקפתי את רובם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כי מי שנוסע מנתניה ממהר

מי שנוסע לכיוון נתניה אין לו חשק להגיע אז עושה זאת לאט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכבישים בארץ ממש לא גרועים. אני כותב וקורא בשנים האחרונות בפורומים בחו"ל וכולם מתלוננים שהכבישים אצליהם גרועים.

הכבישים בארץ השתפרו המון ב 20 שנה האחרונות.

• תוכן חדש...