Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע הרכב החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה ימנע את חדירת המפגע עד לפח - מצד שני תהיה לך שריטה מכוערת על גבי הציפוי, והחלפת ציפוי זה לא עסק זול במיוחד... ראה הודעה קודמת שלי.

ג'נטוס, מחזק אותך מאוד על ההחלטה. הטורקיז בלאון זה צבע שהייתי מגדיר בתור mesmerizing ('מטמטם' בעברית? לא יודע נשמע מוזר). תתחדש!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השיקולים של התעשיה לעבור לפנסים מפוליקרבונט במקום זכוכית:

1. מגבלת גודל וצורה שהייתה קיימת בתהליך הייצור של זכוכית ושאינה קיימת בתהליך הייצר של פוליקרבונט, מאפשרת יצירת פנסים גדולים יותר ואוירודינמיים יותר מבעבר.

2. בטיחות - פנסי זכוכית יותר מסוכנים בשעת תאונה הן להולכי רגל והן כמפגע שנשאר על הכביש לאחר מכן.

3. עלות.

מסכים איתך, כל אלו נכונים, בנוסף למה שאני ציינתי, הוזלה בתהליך הייצור עבור היצרן זה גם נמצא ברשימה הזאת.

קבל 590524-jaku-ios-5-a-fistbump.gif על שינוי הצבע בהזמנה.

חיים פעם אחת, לא? :-), אז למה לא להנות :-)

האם ציפוי הניילון מונע שריטות שברברים אוהבים לעשות על מכוניות שנראות טוב?

תראה, אתה לא יודע איפה אותו הברברי יחליט להשאיר לך ''חותמת'' על רכבך, אז מה, תעשה ציפוי על כל הרכב?, זה דיי יקר.

ולשאלה האם מונע שריטות?, הכל תלוי באיזו עוצמה הברברי ''ילחץ'' על מרכב הרכב איפה שיש את ציפוי הניילון.

כעקרון, הניילון הזה הוא דיי חזק, אתה יכול למצוא הרבה סרטונים ביוטיוב על הניילון הזה ועל החוזק שלו, ששם מראים את החוזק שלו בכך שמתעללים בו בצורת שריטות עם מפתח, עם מברג ומה לא,שוב, לפי מה שאני ראיתי הניילון המיוחד הזה הוא דיי אלסטי אך גם דיי חזק ועמיד, תבדוק ותראה בעצמך.

אל תבלבלו בין הניילון המגן הזה לציפויי הויניל הצבעוניים שקיימים בשביל יופי הרכב, זה שני דברים שונים, הניילון המגן יותר חזק ועמיד מהוינילים האלו כי לשם כך הוא נועד, להגנה מירבית על מרכב הרכב.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
כנראה ימנע את חדירת המפגע עד לפח - מצד שני תהיה לך שריטה מכוערת על גבי הציפוי, והחלפת ציפוי זה לא עסק זול במיוחד... ראה הודעה קודמת שלי.

ג'נטוס, מחזק אותך מאוד על ההחלטה. הטורקיז בלאון זה צבע שהייתי מגדיר בתור mesmerizing ('מטמטם' בעברית? לא יודע נשמע מוזר). תתחדש!

תודה לך oryo.

לגבי השריטות המכוערות שיכולות להופיע על הניילון, לא תמיד חובה להחליף את הניילון, שכן זה לא זול אך אם זה חלק אחד ממרכב הרכב אז גם לא הכי יקר, תלוי בארנק של כל אחד.

לידיעתכם, לניילון הזה יש זכרון, ובהרבה מקרים כאשר קרה ויש שריטה מכוערת על הניילון, אז זה ניתן לניקוי ואחרי זה מחממים אותו והוא זוכר את המצב שבו הוא היה והוא חוזר למצב הזה, זאת אחת התכונות של הניילון המגן הזה.

פורסם

הנה דוגמה לניילון המגן הזה שנקרא Protective Film, יש של הרבה חברות, אני בינתיים ראיתי שיש כאלו כמו XPEL, 3M, ויש עוד הרבה.

בסרטון הזה תראו את מה שרשמתי קודם על הניילון המגן הזה, על החוזק והעמידות שלו ועל תכונת הזכרון שלו.

* אני לא מפרסם שום דבר, אני מנסה לעזור לאחרים וגם בעצמי לומד את העניין הזה :-)

פורסם

הציפוי נקרא PPF - Paint Protection Film. אני רוצה רגע לחזור לקטע של פנסים. יש לי אותו כאמור על רכב אחד וברכב השני לא שמתי כי הטמבון צבוע. על טמבון צבוע כבר לא שמים. לא יודע למה. רק על צבע חדש שאין עליו שום ציפוי, אוטם או חומר אחר. כעיקרון החPPF עמיד לשריטות וגם אם יש שריטה היא אמורה להיעלם בחום.

לפחות בחומר שיש לי. (עשיתי אצל דימה ושי בחולון).

אני נוסע כל שבוע כביש 6 הלוך וחזור. בשנתיים שאני נוסע עם הציפוי עוד לא יצא שהברחשים לא ירדו מהפנסים או נשאר עליהם סימן כלשהו.

באוטו אחר שברשותי פחות משנה, ולאחרונה אני נוסע לצפון איתו, יש לי כבר מלא נקודות על הטמבון ומכסה מנוע מקילופי צבע שנגרמו מאבנים וחול. (זה תמיד קורה במהירויות מעל 120 בנסיעות ממושכות) אבל אין כלום לפנסים. הסיכוי היחיד שפנס יינזק זה אם יחטוף וואחדה מטאורית לתוכו.

יחד עם זאת אני חייב לציין שזה לא חומר פלא. הוא יכול להקרע מגרניק בשטיפה ואין על זה אחריות. מה שקרה באוטו של אשתי. (רכב נוסף עם צבע מיוחד).

הוא נקרע ממכות ואז כאמור הנזק גדול יותר כי הלכה עוד אלפיה של ציפוי פאנל. יש לשקול מה לצפות בחוכמה. מראות, טמבון קדמי ומכסה מנוע - חובה אם אתה נמצא הרבה בכביש מהיר. פינות טמבון אחורי גם, אם אתה פוחד משפשופים. אני שמתי בדלתות גם כי בעבודה של אשתי פותחים דלתות. בינתיים זה הצדיק את עצמו.

פורסם

ולשאלה האם מונע שריטות?, הכל תלוי באיזו עוצמה הברברי ''ילחץ'' על מרכב הרכב איפה שיש את ציפוי הניילון.

כעקרון, הניילון הזה הוא דיי חזק, אתה יכול למצוא הרבה סרטונים ביוטיוב על הניילון הזה ועל החוזק שלו, ששם מראים את החוזק שלו בכך שמתעללים בו בצורת שריטות עם מפתח, עם מברג ומה לא,שוב, לפי מה שאני ראיתי הניילון המיוחד הזה הוא דיי אלסטי אך גם דיי חזק ועמיד, תבדוק ותראה בעצמך.

ראיתי גם לא מעט סרטונים על ציפוי ננוקרמי שמפגין עמידות מופלאה בפני שריטוט (לפחות, לפי הסרטונים האלה :-)), אז למה ציפוי ניילון?

שאלה נוספת - מה יקרה עם ציפוי הניילון תחת השמש הישראלית כעבור 4-5 שנים?

פורסם

Ahbarony, תודה על ההסבר שהבאת בנוסף לניסיון האישי על הרכבים שלך.

לרוב הדברים שרשמת אני מסכים איתך, אך לגבי הפנסים עדיין לא ואני אסביר למה:

ראיתי אצל כמה אנשים, פנסים קדמיים שחטפו אבנים כנראה בנסיעה שגרמו לשריטות בפנסים ואף סדקים קטנים, שאחרי זה יכולים להתפתח, והעניין הזה ממש לא נעים.

אז לדעתי, אם כבר מצפים חלקים מסויימים ברכב ב-PPF, אז למה כבר על הדרך לא לצפות גם את הפנסים הקדמיים לפחות, אלו חתיכות ניילון קטנות ביחס לחלקים אחרים והתוספת במחיר לא אמורה להיות יותר מידי יקרה. זאת דעתי.

ברשותך כמה שאלות אליך, אם כבר רשמת שיש לך ניסיון אישי עם PPF:

1. אתה אומר שמצפים רק צבע מקורי, לא צבוע וללא שום הגנה אחרת, נכון?

זה הרי מה ששאלתי נראה לי איפשהו באמצע השרשור, אם אני רוצה לצפות את החלקים הקריטיים ברכב החדש ב-PPF ואת שאר הרכב בקראמיק, האם לדוגמה אותו מכסה המנוע - אני יכול לצפות בהתחלה בקראמיק, ואחרי זה כבר בציפוי PPF?, או שזה מיותר, הקראמיק?

2. כתבת שעשית אצל דימה ושי בחולון, אלו הם האומנות הציפויים?, מה שיש בפייסבוק?, איך הם, מקצוענים בתחום שלהם, אתה מרוצה מהעבודה שהם עשו לך?

3. אתה בטוח שאין אחריות לציפוי הזה בשטיפות?, כי אני דווקה שמעתי שהם חופשי אומרים שהציפוי הזה מחזיק טוב בשטיפות, מה שמעיד שהם חותמים תחת איכות החומר הזה ובעצם נותנים על כך אחריות, תוכל בבקשה לפרט.

פורסם
ראיתי גם לא מעט סרטונים על ציפוי ננוקרמי שמפגין עמידות מופלאה בפני שריטוט (לפחות, לפי הסרטונים האלה :-)), אז למה ציפוי ניילון?

שאלה נוספת - מה יקרה עם ציפוי הניילון תחת השמש הישראלית כעבור 4-5 שנים?

נכון, יש את הציפוי הננוקראמי, יש גם ציפוי זכוכית נוזלית אם אני לא טועה, אבל לדעתי ציפוי הניילון לחלקים הקריטיים של הרכב עדיף כי הוא יותר חזק ויותר עמיד מהציפויים האלו, לפחות זה מה שאני הבנתי משיטוטים ברחבי האינטרנט.

מה יקרה בעוד 4-5 שנים, בינינו - תחדש את הציפוי, תעשה חדש, אם הוא באמת יחזיק טוב 4-5 שנים אז זה כבר טוב, צריך להבין ששום דבר אינו נצחי.

דרך אגב, לפי מה שהבנתי, לציפויים הקראמיים או הננוקראמיים, נותנים אחריות משהו כמו שנתיים, אז תחשוב בעצמך :-)

פורסם
מה יקרה בעוד 4-5 שנים, בינינו - תחדש את הציפוי, תעשה חדש, אם הוא באמת יחזיק טוב 4-5 שנים אז זה כבר טוב, צריך להבין ששום דבר אינו נצחי.

דרך אגב, לפי מה שהבנתי, לציפויים הקראמיים או הננוקראמיים, נותנים אחריות משהו כמו שנתיים, אז תחשוב בעצמך :-)

ברור שאף ציפוי לא ישמש אותי לנצח :-), התכוונתי להבט אחר - כשהניילון יתכלה כעבור 4-5 שנים, האם תהיה אפשרות להסיר אותו ללא נזק לצבע המכונית (הרי תוך 5 שנים הציפוי עלול להפוך לחלק אינטגרלי מהצבע)? ואם כן - האם עלות של הסרת ציפוי הניילון היא שפויה?

פורסם
ברור שאף ציפוי לא ישמש אותי לנצח :-), התכוונתי להבט אחר - כשהניילון יתכלה כעבור 4-5 שנים, האם תהיה אפשרות להסיר אותו ללא נזק לצבע המכונית (הרי תוך 5 שנים הציפוי עלול להפוך לחלק אינטגרלי מהצבע)? ואם כן - האם עלות של הסרת ציפוי הניילון היא שפויה?

את האמת, אני כמוך גם רוצה לדעת תשובות לשאלות האלו.

לגביי, אני אדע אותן ברגע שאני אביא את הרכב החדש שלי לאחת הסדנאות האלו.

אלא אם כן מישהו פה אולי ייתן מענה לשאלות האלו, על מה שאני אודה מאוד.

פורסם
את האמת, אני כמוך גם רוצה לדעת תשובות לשאלות האלו.

לגביי, אני אדע אותן ברגע שאני אביא את הרכב החדש שלי לאחת הסדנאות האלו.

אלא אם כן מישהו פה אולי ייתן מענה לשאלות האלו, על מה שאני אודה מאוד.

אודה לך על השיתוף, אני מקבל את שלי בסוף ספטמבר (אם לא אשנה את דעתי ולא אזמין רכב אחר - שזה יתכן בהחלט :-)).

פורסם
אודה לך על השיתוף, אני מקבל את שלי בסוף ספטמבר (אם לא אשנה את דעתי ולא אזמין רכב אחר - שזה יתכן בהחלט :-)).

זהו שגם אני מחכה לרכב החדש שלי שיבוא, בגלל הצבע (טורקיז) שאין להם אותו כרגע ולא יהיה גם בספינה שמגיעה במאי, אני נאלץ לחכות לספינה הבאה שמגיעה ארצה בסוף יוני, ז''א שאם הכל יהיה טוב וסבבה, אני אקבל את רכבי בערך בסוף יוני - תחילת יולי, אני רק מקווה שאספיק לקבל אותו עד ה-6 ביולי, כי כבר ב-7 אני טס לטיול לארה''ב ל-3 שבועות.., לא כל כך בא לי להשאיר את הרכב החדש שלי עומד אצלם 3 שבועות :-).

לגבי הניסיון עם הציפויים, אני משער שזה יהיה קרוב לתאריך קבלת הרכב שלך (אם לא תחליט על רכב אחר) שזה טוב כעקרון, וכמובן שבמידה ואני אעשה ציפוי כזה או אחר אז אני אשתדל לשתף פה את חברי הפורום :-).

פורסם

ברשותך כמה שאלות אליך, אם כבר רשמת שיש לך ניסיון אישי עם PPF:

1. אתה אומר שמצפים רק צבע מקורי, לא צבוע וללא שום הגנה אחרת, נכון?

זה הרי מה ששאלתי נראה לי איפשהו באמצע השרשור, אם אני רוצה לצפות את החלקים הקריטיים ברכב החדש ב-PPF ואת שאר הרכב בקראמיק, האם לדוגמה אותו מכסה המנוע - אני יכול לצפות בהתחלה בקראמיק, ואחרי זה כבר בציפוי PPF?, או שזה מיותר, הקראמיק?

2. כתבת שעשית אצל דימה ושי בחולון, אלו הם האומנות הציפויים?, מה שיש בפייסבוק?, איך הם, מקצוענים בתחום שלהם, אתה מרוצה מהעבודה שהם עשו לך?

3. אתה בטוח שאין אחריות לציפוי הזה בשטיפות?, כי אני דווקה שמעתי שהם חופשי אומרים שהציפוי הזה מחזיק טוב בשטיפות, מה שמעיד שהם חותמים תחת איכות החומר הזה ובעצם נותנים על כך אחריות, תוכל בבקשה לפרט.

למה לא? הרי מהות הפורום זה שיטוף ידע.

1) אסור לשים ציפוי קראמי או חומר אחר על פאנל שאתה רוצה לשים PPF כי המדבקה לא תדבק. קודם PPF וננו בחלונות (שווה כל גרוש), אחר כך ציפוי פולימרי לצבע (מה שקוראים לו ננו-קראמי, ציפוי נוזלי ושאר שמות).

2) דימה ושי זה carat.co.il. בעבר נקראו אומנות הציפוי. אני מכיר את דימה עוד מהימים שהוא עבד אצל פיליפ ברמת גן. אם אני חוזר אליו כנראה שהוא מקצוען. גם שי די שרוט בקטע פרפקציוניסטי.

3) הציפוי עצמו נורא חזק, ונותנים עליו אחריות 5 שנים שלא יתקלף. אבל אף אחד לא יתן לך אחריות נגד הפעלה של לחץ פיזי ישיר של 160 באר ישירות על החומר.

כמן כן, עלתה כן סוגיה מעניינת של מה קורה לחומר כעבור 5 שנים. הוא מצהיב. גם יכול להיות מצב שהדבק יוכל את הצבע. שמעתי סיפור על הונדה S2000 מהצפון ששם מדבקת מט על כל האוטו והיא ירדה יחד עם הצבע. אבל שם מדובר באוטו ישן שכנראה עבר צביעות. יכול להיות שזאת הסיבה שלא שמים את זה על חלקים שנצבעו מחדש כי יכול להיות שהדבק יהיה יותר חזק מחומר פחחים מתחתיו.

ציפוי ננו לא יעזור נגד שריטות בשיט. שלא תשלו את עצמכם. זה בסך הכול אוטם צבע פולימרי שמתקשה והוא ברמה גבוהה וטוב נגד לשלשת ציפורים ואולי ברחשים שנדבקים לרכב במהירות גבוהה. יש לי נסיון עם החומרים האלה על לפחות 5 רכבים. לכל חומר יש את היתרונות וחסרונות שלו. פורום דיטיילינג יפתח לך עולם ומלואו בעניין.

פורסם

לאחר נסיון של שני רכבים עם ציפוי ננו, מחזק את דבריו של רוני הנ"ל: אצלי ציפוי ננו לא עזר נגד שריטות, סטונצ'יפס, ושאר מפגעים אגרסיביים.

נגד לשלשת, גופות, ושאר דברים עדינים יותר - עשה (ועושה) את העבודה.

כמה זה עדיף על פני יישום אוטם צבע כל חודשיים? קשה לומר.

לדעתי זה פתרון טוב למי שחי באזור עם ריבוי מפגעים קלים יחסית כפי שתוארו לעיל, ושאינו דואג לשטיפת הרכב כל שבועיים/שלושה.

במקרה שלי, אני חושב שהציפוי זה overkill היות ואני שוטף כל שבועיים ומיישם אוטם כל חודש - אבל זה כבר מושך את השרשור חזק לשיח של דיטיילינג אז אחתוך כאן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא לא, אל תחתכו את הדיון, אתם בדיוק עונים לי כאן על שאלות מהותיות ביותר שאני במחלוקת לגביהן, אוטם ננו איכותי או ציפוי וההבדלים, אני מקבל כאן שיעורים מטורפים, תמשיכו רבותיי. [emoji38]

• תוכן חדש...