Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום,

אני מעונין במערכת חדשה לטויוטה. כרגע קיימת המערכת המקורית, ומה שהכי מפריע לי זה שאין אפשרות ל AUX ככה שאני כל הזמן שומע רק רדיו. :(

בכל מקרה, מעונין להרכיב מערכת שלמה, אך עקב בעיות תקציב קלות זה יעשה בחלקים.

ההתלבטויות שלי הן כמה:

א. ממה להתחיל? (מניח שמרדיו דיסק) האם כדאי לשלב ביחד עם הרדיו דיסק איטום בדלתות? החלפת רמקולים?

ב. כדאי לקנות רדיו דיסק או להשקיע במערכת מולטימדיה? אם רדיו דיסק חשבתי על pioneer 80prs / CZ703 . אם עדיף מולטימדיה - אין לי כיוון כ"כ, רק שמעתי שכדאי סדרה 5\8 של פיוניר.

בכל מקרה, לגבי הרדיו דיסק, מצד אחד לא מרגיש שיש לי יותר מדי שימוש במערכת דאבל דין, מצד שני מרגיש שהולך אחורה. מאידך, לא רוצה לוותר על איכות סאונד לטובת מערכת דאבל דין.

שומע בעיקר מוזיקה ים תיכונית ופופ.

SPL - SQ אני ממוקם איפהשהוא באמצע.

אשמח לעזרתכם.

שבת שלום ותודה מראש,

אופק

פורסם

אופק,

לדעתי תתחיל בבידוד הדלתות. מערכת צליל לא שווה השקעה על תשתית פסולה.

לאחר מכן מה באמת התקציב?

ועוד שאלה, איזה סמארטפון יש לך?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

מהי עלות משוערת של בידוד איכותי לדלתות? בהנחה שאני מיישם לבד.

לאחר מכן להמשיך בהחלפה של הרדיו דיסק? התקציב הוא דיי זז אפשר להגיד כי אם יהיה משהו ממש כדאי ב1500 ואומר שהתקציב הוא 1000 אז אני אחכה קצת זמן ואעדיף לקחת את הרדיו דיסק ב1500.אבל בגדול, סביבות ה2000 ליחידת ראש.

אני עם גלקסי 5 כרגע. בתקווה לשדרג לאחד הסינים החדשים בקרוב :)

פורסם
אופק,

לדעתי תתחיל בבידוד הדלתות. מערכת צליל לא שווה השקעה על תשתית פסולה.

לאחר מכן מה באמת התקציב?

ועוד שאלה, איזה סמארטפון יש לך?

אני קצת לא מסכים להתחיל בבידוד, לבחור יש מערכת בסיסית ללא חיבורים ובאיכות לא מדהימה, עם האיטום ניתן לחכות לשלב החלפת הרמקולים ובניית המערכת ה"גדולה" ובלבד שכרגע יהיה משהו שאפשר לשמוע איתו מוסיקה באוטו.

בתקציב קטן של 800 עד 2300 ש"ח תוכל לשים HU של פיוניר, דאבל דין זה למען הכיף שלך ואתה צודק שאם העדיפות אצלך זה איכות שמע אז עדיף סינגל דין איכותי אבל הדאבל דין יותר כיף ואתה יכול לקנות פיוניר AVH2650 עם מסך 6.1" בלוטוס, וכל החיבורים וUSB ב1500 ואולי אפילו פחות אם תחפש.(אם תרצה להעלות לאזור ה2100 ש"ח יש פיוניר AVH2750BT שזה מתאים לאנדרואיד יותר טוב.).

זה גם בסיס טוב למערכת עם מגברים וסאב ואיטום בדלתות ועוד.

פורסם

רוצה לרושש אותו?

AVH-X2750BT נמכר החל מ-1300 ש"ח. ב-1900 אפשר לרכוש את ה-5750 שהוא אותו דבר רק מסך "7 במקום "6.1.

כמו כן, יצא כבר דור חדש - ספרה שניה 8. לא יודע מה הזמינות בשוק או מחיר מוצע.

שני הדורות הנ"ל יציעו קרוס 3WAY מלא עם תיקוני זמן והם בהחלט אלטרנטיבה טובה לסינגל דין ככל שזה נוגע ליכולות כיוון, אבל מבחינת איכות נטו, 80PRS יהיה עדיף. התאמה למכשירי סלולרי, היא פרטנית ורצוי לוודא מראש תאימות.

אגב, לא רואה סיבה לצרף לינק חיצוני לפורום לגבי בידוד. יש פה כל כך הרבה מידע זמין בנושא וחיפוש קל יניב עשרות תוצאות.

הנה הודעה שכתבתי לאחרונה, בשרשור לא קשור, אבל עם אוסף קישורים למידע רלוונטי בנושא.

מעבר לכל זה, שים לב לשאלתו האחרונה של אדי.

מי שעוקב קצת אחרי פועלו בפורום מבין שהוא חותר למעשה לשימוש בסמרטפון של פותה"ש כנגן הראשי ושימוש במוצרים אחרים במורד הדרך (מעבדי קול) כדי לאפשר את כל הכיוונים שצריך. כך ההשקעה עוברת לחלקים אחרים במערכת המתוכננת.

פתרון מודרני לזמנים מודרנים.

פורסם

למיטב הבנתי, אם אני קונה את ה80prs בחול, לא ניתן לפתוח את הרדיו לארץ, ועקב מחיר גבוה בארץ דיי ירדתי מהדגם הזה. נשאר לי ה cz703 או ללכת לכיוון הדאבל דין.

כשאתה אומר איכות נטו, מה הכוונה?

אני חושב לעשות את החלפת יחידת הראש והאיטום במקביל. ראיתי שקיט לדלתות עולה בסביבות ה400 שקלים. הקיט שנמכר מספיק כדי לאטום את הדלתות?

אגב, אני תמיד בעד מודרניזציה. אם יש כאן פתרון יותר מודרני - אשמח מאוד לשמוע עליו.

פורסם

אם אתה רוכש את ה-80PRS מאירופה, אין שום בעיה עם התדרים.

אם אתה רוכש את ה-80PRS מארה"ב, חפש פתרון בדמות מסיט תדרים (FM Band Expender/Shifter).

בכל מקרה וודא שתת הדגם שאתה בוחר בו מכיל דיבורית BT בניגוד לזה המוצע בארץ.

איכות מעבדי הקול במכשירי הסינגל דין, ובמיוחד בפיוניר המדובר מתקדמים ועדיפים על אלו שמוצעים כיום במכשירי הדאבל דין השונים.

זה יכול להתבטא בגוון הצליל הסופי או ביכולות הכיוון שכל מכשיר מציע. זה לא אומר שהאפשרות של דאבל דין היא גרועה, אבל הכל בהתאם לצרכים ולדרישות.

לגבי האיטום, נתתי לך קישור עם עוד לינקים לפרוייקטים מקומיים ואלטרנטיבות לחומרי איטום ייעודיים. עיין בהם וגלה עולם ומלואו.

פורסם

לגבי בידוד, הייתי ממליץ לעבור טוב על פוסט של טום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?511986-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A1%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%99%D7%A1-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A1&p=5069096&viewfull=1#post5069096

לאחרונה היו כמה וכמה פרוייקטים יפים בשימוש עם חומרים NO NAME, אבל בשימוש נכון.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• תוכן חדש...