Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשתי מחליפה עבודה בימים אלו.

יש לה קרן פנסיה ב'כלל' והיא הייתה חתומה על סעיף 14 (דין התפטרות כפיטורים ושחרור כספי הפיצויים בכל מקרה).

בגמר החשבון אמרו לה אנשי המשא"ן/שכר בעבודה הקודמת שעליה לגשת למס הכנסה ולעדכן אותם שהיא מחליפה עבודה כדי שלא יהיה לה מס על מרכיב הפיצויים שמשתחרר לה, גם אם היא לא עומדת למשוך אותו אלא למזג אותו עם הפנסיה.

האם נכון הדבר?

אני לא מכיר את זה, ולא עדכנתי מעולם את מס הכנסה בחילופי עבודה. וגם לא ביקשתי להעביר את מרכיב הפיצויים לרובריקה אחרת בקרן הפנסיה. האם טעיתי במעשיי?

מה עליה לעשות?

תודה ושבוע נפלא,

משכנתא זה קל

פורסם
שנתיים.

פיצויים כ-22K ש"ח.

אז אני, שאף פעם לא הודעתי או מילאתי שום טופס, בבעיה?

אולי מילאת ומסרת למעסיק לפני עזיבתך?

בכל אופן, לדעתי כדאי להסדיר את העניין.

פורסם

רק במקום אחד, קיבלתי 161 אשר ביקש פטור ממס על כ-90% מכספי הפיצויים. אך לא משכתי ולא הגשתי אותו למס הכנסה.

משכנתא זה קל

פורסם

אני משכתי פיצויים של כ14 אלף, שאלתי את חברת הביטוח על הטופס הנל ונאמר לי שבסכום המדובר אין ניכוי מס, משמע אין צורך בהצהרה. ישנן מדרגות מס לפי סכומים, שווה לבדוק מול חברת הביטוח או מול רשות המיסים.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

לי היו פיצויים של כ-19 אלף ובטופס הייתה בקשה לפטור על 18 מהם. השאלה היא אם לא עושים שום כלום ומשאירים את זה לגיל 67, קורה משהו?

משכנתא זה קל

פורסם
לי היו פיצויים של כ-19 אלף ובטופס הייתה בקשה לפטור על 18 מהם. השאלה היא אם לא עושים שום כלום ומשאירים את זה לגיל 67, קורה משהו?

קורה שבגיל 67 צריך להתמודד עם בעיה שנוצרה לפני 30 שנים בגלל אי מילוי טופס.

טופס 161א הוא הבקשה למה לעשות עם הכסף (ייעוד לפיצויים או לקצבה). ייתכן ובהעדר הצהרה שלך, בגיל 67 הכספים יסווגו לפי ברירת מחדל כלשהי שלא בהחלט מתאימה לרצונותיך. לא יודע. מה שבטוח, שום דבר טוב לא יכול לא לצאת מלא למלא אותו.

גם לפקיד השומה הרלוונטי וסדר את זה. אני מילאתי אותו כשנה אחרי סיום עבודתי ולא הייתה בעיה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אצל אשתי התקבלו ה-161. אך לא מלאים לחלוטין.

כמו כן, ה-161 מהעבודה הקודמת (אי שם ב2013) ללא חותמת החברה.

האם במס הכנסה יעזרו לה למלא אותם? האם יש איזשהו מדריך לעניין?

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...