Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כדי לדעת לשלוט במכונית לא צריך להיות ילד טוב ירושלים, אבל בשביל שתהיה בך מספיק בושה לא לחנות בנכים או לתפוס 2 חניות, אתה צריך לקבל איזשהו חינוך. לזה הם קוראים בכתבות בשם המכובס "עוולות חברתיות".

הרוב מסכימים פה שחינוך הוא דבר חשוב, אבל אי אפשר לחנך מחדש דור וחצי. חוץ מזה אני לא מאמין בזה שיקרה פה שינוי, לצערי ולדעתי האישית, אנחנו הולכים לתיהום של חוסר חינוך ותרבות.

אני לא רואה שום דבר פסול בכלי שמאפשר לדווח ולאמת אוטנטיות של הדיווח ככה שיהיה קביל בבית מפשט. אולי אכן במקום להוציא ישר קנס, אותו רכב יקבל אזהרה או יכנס למאגר כלשהוא על מנת שיהיה אפשר להבין האם זה תפוס נהיגה או תקרית חד פעמית (לא שאני בעד תקריות חד פעמיות).

חינוך זה הפיתרון, כי אנשים צריכים להבין מדוע מעשים כאלה לא מקובלים ולא נסלחים. האכיפה תפקידה לטפל בלא מחונכים, ועדיף שמספרם ישאר נמוך. לא לחנך.

אין אפשרות להחליף את זה בכל מיני עזרים טכנולוגיים שיטילו על האזרחים את החובות של המדינה. זה רק יחמיר את מצב החינוך שיש כיום, אחווה בסיסית בין אנשים תחלש בגלל שההתעסקות בעניינים של האחר ודיווח לרשויות תהפוך ללגיטימית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רגע

נגיד שאני עשיר מספיק

1000 ש"ח לחניה בכניסה למשרד שאליו אני צריך מחיר סביר בעיני. תפסתי אותו ושהנכה יקפוץ לי.

אז האפליקציה לא תעזור במקרה הזה לנכה למצוא חניה.

אז מה עשינו?

לו היה בא היזם ומציע

נקים מחסום לחניה של הנכה ( כמו בכניסה לחניון ) הזרוע תורם כאשר תזהה בתג החניה של הנכה את הצ'יפ , והנה יש לו מקום מובטח.

בונוס

על הזרוע הוא יוכל להקים פרסומות ולקבל כסף מכך.

הנכה מבסוט היזם מבסוט ובא שלום על ארץ עם חינוך ובלי חינוך ובעיקר בלי הלשנות.

טוב פרט למקרה שיחנו חניה כפולה ויחסמו את הכניסה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ושוב, המחסום ימנע את האפשרות להשתמש בחנית הנכה (לפחות בחלקה) כשטח לתמרון כאשר החניון עמוס.

אבל שוב, שלא ניתן לדוגמה להשתלט על השיח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ישה,

אנחנו סוטים מהנושא אבל

1. אם אין חובה לבקש \ לקבל חשבונית, אז למה בכלל יש טעם לדווח על זה.

2. התחכמתי, נכון. כי השאלה נשאלה בצורה לא נכונה.

3. לדעתי האישית, חניה של אדם לא נכה בחנית נכים היא עבירה הרבה הרבה יותר חמורה מהורה שלא חגר את הילד שלו. שלא יחגור, זה נטו באחראיות שלו. אני משתדל לחיות על פי עקרון "החופש שלי נגמר במקום בו מתחיל החופש של אנשים אחרים" ולכן אני לא ארשה לעצמי לחנות בחנית נכה כי אני פוגע בחופש של אדם אחר, אבל אני לא מבין את ההיגיון באכיפה של חגורת בטיחות, כי אם אני נוסע לא חגור - זה נטו בעיה שלי.

4. אשמח לתקנה. עד כמה שידוע לי, יש חובה לעבור טסט שנתי. מעולם לא ידעתי שאסור לי להחליף פילטרים \ פלאגים בחצר האחורית שלי.

אני לא רואה שום דבר פסול בכלי שמאפשר לדווח ולאמת אוטנטיות של הדיווח ככה שיהיה קביל בבית מפשט. אולי אכן במקום להוציא ישר קנס, אותו רכב יקבל אזהרה או יכנס למאגר כלשהוא על מנת שיהיה אפשר להבין האם זה תפוס נהיגה או תקרית חד פעמית (לא שאני בעד תקריות חד פעמיות).

דמגוגיה בסגנון "היום זה הלשנה על חניה בחניית נכים ומחר כל יחד ידווח על השני בגלל שהוא נסעה 2קמש יותר מהמותר" היא.. מצחיקה..

לי אין יותר מה להוסיף.

1. כי המוכר /נותן השירות העלים הכנסות אולי?

3. היה מדובר על חגירת הילד שלך ולא על עצמך לכן אתה פוגע בחופש שלו. עוד פעם תחמון:lol:

4 תקנה 154 בתקנןת התעבורה ושוב פעם אתה עושה טוויסט כי היה מדובר במישהו שמתקן עבורך. ויש בנדון גם צוים שאיןצ לי כוח לחפשם לגבי כשירות והסמכה של מכונאי/ חשמלאי שיכולים לטפל בכלי רכב.

וזה בסדר שאתה לא רואה פסול, על כך הדיון.

אם יעברו את הגיהנום של הכשרת המכשיר ,הכשרת כוח אדם מתאים להפעילו ,וביקורת טכנית מעת לעת שהוא תקין , יש סיכוי שזה יהיה קביל, אבל...

עדיין אותו אחד יצטרך לבוא להעיד אם יידרש.

אלא אם ישנו את החוק בנושא, לא נראה סביר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ממה שהברנש הזה (מייזליש) אומר, אפשר לחשוב שכל הזמן, כל חניות הנכים בארץ תפוסות ע"י מישהו ללא תו. בפועל, למעט במרכזי קניות גדולים א-לה ביג, אין כמעט תפיסות ע"י חסרי תו. כ"כ, כדאי לזכור אין חובה להציג את התו. על סמך מה מבוסס המידע שלו?

אם כבר, הבעיה היא בהקצאת מקומות חניה (בתל אביב במיוחד) ולא באכיפה.

הוא נשמע כמו מתנדב ממורמר במיוחד.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

raiden,

כתבת על חינוך, גם אני וגם אחרים. העניין הוא שיש סתירה לוגית פנימית בגישה שלך.

אתה מבין שיש בעיית חינוך, אתה מבין שיש פה "דור חצי" עם חינוך בעייתי עד לא קיים, אבל אתה מצפה שמהאנשים האלו תבוא האכיפה האזרחית שלך.

אין שום דבר מצחיק בטענה שלי שמחר זה יוביל לתלונות על 2 קמש מעל הממוצע.

כתבתי: כבר היום, בגלל החינוך בכל מה שקשור לכבישים, מבחינת 100% מהמכרים שלי שלא מהתחום, אתה משוגע אם אתה רוצה לנסוע ב-150 באילון, ואתה נורמטיבי לחלוטין כשאתה מתעלם מ"עצור" או כל דבר דומה. וזו רק דוגמא לעניין של החינוך.

אגב, הורה שלא חוגר את הילד ועוד איך פוגע בזכויות של אחרים. בדיוק כמו הורה מכה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אתה מבין שיש פה "דור חצי" עם חינוך בעייתי עד לא קיים[...]מבחינת 100% מהמכרים שלי שלא מהתחום, אתה משוגע אם אתה רוצה לנסוע ב-150 באילון, ואתה נורמטיבי לחלוטין כשאתה מתעלם מ"עצור" או כל דבר דומה.

יבגני, בוא לא נגזים.

תל אביב זה לא יאנגון...

לא שאני חולק על המסקנות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מגזים. אני נוסע יום יום בתל אביב, ומשהו כמו 10% מהנהגים עוצרים ב"עצור".

מנגד, כבר היום כמעט כל רוכב דוג שני שאני רואה לא עוצר אפילו באדום.

זה פרצות. כמו שפעם היו נדחפים פחות בתורים, ואז מישהו גילה שזה מחליק. בהעדר אכיפה נורמטיבית וגישת ה"מגיע לי הכל" והתייחסות מאוד סלקטיבית רק למהירות כעבירה שמפמפמים שהיא מסוכנת, זה קורה.

פורסם

כנראה שאתה חי בתל אביב אחרת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

או שאתה פשוט לא שם לב לדברים שרוב האנשים סביב לא שמים לב אליהם.

שוב, זה ויכוח פרדוכסלי (איפה פלוקסטר שצריך אותו עם הסברים סוציולוגים ופילוסופיים?).

אני לא יודע איך אתה נוהג, אני יודע שאני חוצה את אבן גבירול והאזור בכל יום, ובכל יום כמות עבירות ה"קומבינה" (כמו למשל עקיפה לפני מעבר חצייה, הדחפות אגרסיבית לכל נתיב שיש בו רכב פחות ועוד) שאני רואה היא עצומה. אבל בעולם בו רוב הנהגים סביב בכלל לא רואים בזה עבירה, אז אף אחד גם לא ממש שם לב לזה בהתאם.

פורסם

עכשיו אתה מדבר על עבירות אחרות שבינן לבין עצירה בעצור או מעבר באור אדום הקשר קלוש.

את האחרונה אתה לא רואה בכלל חוץ מגניבת רמזור, אבל לא כאשר האדום כבר דולק שחור ( קרי יותר ממספר שניות ).

שם כולם ממתינים כמו ילדים טובים הדו"ג מזגזגים ותופסים את הpole position

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, שים לב ל"או כל דבר דומה" בהודעה שחן ציטט. חזור להודעה ושים לב ל-"זו רק דוגמא".

אני גם כן רואה כל הזמן רוכבי דוג חוצים באדום מלא - בעיקר ברחובות קטנים יותר, אבל כל הזמן. חלקם גם "סתם" עולים על המדרכה, ורוכבים עליה כדי לתפוס ירוק של הולכי רגל - לא הרבה יותר טוב. זו, בכל מקרה, גם רק דוגמא.

יש קשר ישיר ביותר בין סוגי העבירות, פשוט אתה בוחר לא לראות אותו, בדיוק כמו רוב האנשים סביב. בעייני בעיקר כי הסביבה החברתית שלנו מורכבת מהמון דברים שכולנו מורגלים אליהם, בחלקם אנחנו חוטאים בעצמנו ולכן אנחנו גם פחות שמים לב אליהם.

אין לי איך לשכנע.

פורסם

אני רואה את כל העבירות שמסביבי, גם אני חוטא פה ושם ,אבל אתה מתאר סדום ועמורה.

וברור כשאין חינוך ואין אכיפה הפשיעה גואה.

איך נכנס חן לכאן

אני מתייחס למה שכתבת בהודעה שלך 98

"

אני נוסע יום יום בתל אביב, ומשהו כמו 10% מהנהגים עוצרים ב"עצור".

מנגד, כבר היום כמעט כל רוכב דוג שני שאני רואה לא עוצר אפילו באדום."

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני רואה את כל העבירות שמסביבי, גם אני חוטא פה ושם ,אבל אתה מתאר סדום ועמורה.

אני מתאר את מה שאני רואה, בטח בהשוואה לקילומטרז' שצברתי במדינות אחרות.

התגובה שלך נשמעת לי בעיקר כמו תגובה אינסטינקטיבית כמעט אוטומטית של רוב האנשים שאני מכיר.

אני חושב שסדום ועמורה פה, כן. לא הודו, לא כפרים נדחים ברוסיה, אבל גם לא "מערב". אלא שכולם כל כך רגילים לזה, שבהתאם זה לא נראה להם נורא כל כך.

איך נכנס חן לכאן

אני מתייחס למה שכתבת בהודעה שלך 98

נו, אתה רוצה לנהל ויכוח לשם ויכוח? עשינו את זה כבר בשני שרשורים, לא הספיק?

הודעה 98 לא נכתבה בריק. היא נכתבה בתגובה לחן, שגם הוא הגיב למה שכתבתי לפניי.

פורסם

(איפה פלוקסטר שצריך אותו עם הסברים סוציולוגים ופילוסופיים?).

צילצלת? :) ובכן, נעשה את זה קצר הפעם: עולמנו הוא עולם אירופאי, על כל רבדיו והיבטיו. אירופה עברה תהליך של "תירבות" במאות השנים האחרונות, כשמרכז הכובד נמצא במרכז ומערב אירופה. ככל שמתרחקים משם גיאוגרפית, כך שוככים גלי ההדף וההשפעה של התהליך והולכים.

מה באשר לישראל? כמו שיבגני השכיל לומר, אנחנו לא במוקד התהליך אבל גם לא בשוליו - למזלנו האליטה המדינית באה ממזרח אירופה ובזכותה החיים כאן עדינים ומעודנים יותר מהודו וכו', אבל הסטנדרט עדיין נמוך מהיכן שהתרחש מוקד התהליך. למשל, האירופאים ממשטרים את עצמם במובן זה שכל אחד ירגיש רע אם הוא יזיק לאחר ו\או יעבור על החוק. זה שיאו של התהליך, שכאן בארץ שורשיו חלושים ומנוונים, בעיקר בשל אוכלוסייה לא אירופית שצריכה לבצע catching-up. במקומות פחות מעודנים, אנשים ממשטרים אחד את השני שלא במודע (אלמנט הבושה בחברה). במקומות עוד יותר גסים, יש צורך בהגברת מינונם של כוחות השיטור - אכיפה "מלמעלה".

בשורה התחתונה, ישראל היא מן יצור כלאיים שיש בו קוטביות רבה בין המתרס האירופאי לבין זה שאינו שם עדיין, אם כי מדובר כמובן בספקטרום ולא בחלוקה בינארית (רציפות). הבעיה היא שההשפעות שמקורן באמריקה ומכות כאן גלים מביאות לתנודות רוחביות לא מלבבות - יש התרופפות ניכרת ברמת העידון והריסון ומעין נסיגה מסוימת לאחור. אלו השפעות מקומיות בלבד בתהליך התירבות שנמתח על פני מאות שנים, אבל הן יכו בנו כבומרנג בעתיד: כל השירותים, היכולות והיעילות שמתאפיינת בהם ציוויליזציה מתקדמת תובעים תביעות ריסון קשות מנפש הפרט; ברגע שדור ה-Y כפי שמקובל לכנותו, יהפוך לבגיר, the shit will hit the fan מה שנקרא. אנשים כאלו לא יוכלו להעניק שירותים באופן מקצועי ונאות כמו קודמיהם, וכל זאת בשל חינוכם הלקוי.

:idea:

• תוכן חדש...