Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מצחיק שאנשים קוראים לזה "חינוך". הם חושבים שאם מישהו יתפס במצלמה ע"י אזרח חונה בחניית נכה הוא יגיד "אוי איזה טיפש אני, מגיע לי קנס ומעכשיו אני אשתפר..."

יותר סביר להניח שהוא יקלל את כל העולם, ישלם וימשיך לעשות את זה כי אדם שחונה במודע בחניית נכה לא אכפת לו להיות בסדר עם הסביבה ועם הנכים, אכפת לו לחנות קרוב. זה הכל. אחד כזה יהפוך לפרנואיד כי בכל מטר יש מצלמה פוטנציאלית ועם ההגזמה וההיסטריה הידועה של הישראלים הדקירות לא יאחרו לבוא כמו שכבר נכתב פה.

חינוך זה ללמד את הילד שלך להתחשב בסביבה, שיש עוד אנשים שחולקים איתו את העולם והוא לא מרכז היקום.

בדיוק אותו הדבר כמו עם מצלמות המהירות. כולם נוסעים מעל המהירות המותרת ומאיטים רק כשמגיעים למצלמה כדי לא להיתפס, לא כי הם באמת "חונכו" שזה לא בסדר.

עזבו את הדיון אם המהירות מסוכנת או לא (היא בד"כ לא), זה רק כדי להבהיר את הנקודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ז

חינוך זה ללמד את הילד שלך להתחשב בסביבה, שיש עוד אנשים שחולקים איתו את העולם והוא לא מרכז היקום.

.

זה לכוסיות

למה מי אתה שתגיד לי...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כל דבר דיגיטלי אפשר לזייף בסופו של דבר. מעניין איך הם חושבים לוודא אותנטיות.

חינוך ותרבות זה הפיתרון. להפוך אזרחים לשוטרים לא עובד טוב בד"כ. גורם לניכור בין האזרחים.

לא רואה מה חברתי בזה.

זה נראה לי יותר רעיון של היזם לנצל את חולשת האזרחים על מנת לעשות כסף.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם (נערך)

fizban

כמו שיש חתימה דיגיטלית לחשבוניות PDF או תלושי שכר.

אפשר לחשוב שאדם ממוצע מסוגל לזייף את זה.

ונניח יש רכב שאתה ממש ממש שונא, אז תאמין לי שיש דרכים הרבה יותר פשוטות לגרום לבעל הרכב נזק של 1000ש"ח מאשר לצלם סרטון ולזייף אותו ולשלוח למשטרה.

לא רואה שום דבר פסול באפליקציה הזאת. ולא מבין למה כולם קופצים "להפוך אזרחים לשוטרים". תראו מישהוא שגונב לחם בסופר, תעברו הלאה כי "מה אני שוטר \ מלשין בשביל לקרוא למשטרה \ לדווח לבעל החנות"?

במדינת ישראל חינוך לא עובד. כל אחד מדבר על חינוך וכמה צריך לחנך, אבל מפרץ העצירה לאוטובוס ליד השוורמה של אבי מפוצץ ברכבים, שהנהגים שלהם אוכלים שוורמה, וחוסמים תנועה ומדברים עם חברים שלהם על חוסר תרבות במדינת ישראל.

לא עובד. אז שיטת הענישה וההפחדה, הי לדעתי לגיטימית.

עריכה אחרונה על ידי raiden
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לשסות את האזרחים אחד בשני זו לא שיטה מוצלחת או לגיטימית.

פורסם (נערך)

^

כאשר החינוך לא עובד, וגופי האכיפה לא פועלים - אני מעדיף את השיטה הזאת מאשר כאוס טוטאלי.

ללא ספק, אני אחזור על התקליט השבור שאני ועוד רבים חוזרים עליו, - צריך לחנך.

וצריך לעשות ככה שהמשטרה וגופי האכיפה יעשו את העבודה שלהם. אי יעלות של גופי האכיפה, מונעת מהאזרחים לדווח, או כמו שאומרים פה "להשלין" על עבירות כי בסופו של דבר זה כאב ראש בעיקר למדווח.

אבל רומא לא בונים ביום אחד, ועד אז אני מעדיף שיטות כאלה מאשר כאוס טוטאלי. זה לפחות יגרום לאותו אדם לחשוב לפני שהוא יחנה בחנית נכים, כי במקום להגיד לעצמו "במילא אין פה פקחים בשעות האלה" הוא יגיד לעצמו "ואם יבוא איזה מניאק שיצלם אותי?".

פורסם
אפליקציה שכל מטרתה להכניס כסף ולא דווקא לפתור בעיות. לראיה הם בחרו בעברה שהקנס בגינה הוא 1000 ש"ח ובעתיד (מתי ?) יכול גם על עבירות אחרות.

אני חושב שהם התחילו עם זה כי זו עבירת החניה שנתפסת כהכי פחות מוסרית.

לפעמים כאשר יש עיצומים בעיריות, הפקחים מודיעים שיתנו דוחות רק על עבירות חניה בחניות נכים.

לגבי הרעיון - לפי דעתי רעיון טוב, ולאור כל קבוצות הפייסבוק שמוקדשות רק לעניין עבירות חניה - גם יזכה לשיתוך פעולה גדול.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מה יקרה לדעתך ברגע שאחד מהישראלים היפים יתפוס מישהו מצלם לו את הרכב?

מאיפה תוכל לדעת שאחרי שנה לא ירחיבו את האפליקציה ככה שנהגים יוכלו להלשין על בן אדם שעבר את המהירות המותרת ב3 קמ"ש, איפה זה יעצר?

פורסם (נערך)

Mjko

אני מניח שהשאלה מופנית אלי.

אני לא יודע מה יקרה אם ערס יתפוס אותך מצלם לו את הרכב. יש סיכוי שהוא יפוצץ אותך במכות.

אולי הגישה שלך של להעלים עין על עבירות כאלה ואחרות (הרי לא תעיר לערס שמציק לבחורה ברחוב, כי לך תדע אולי ידקור אותך גם), היא לגיטימית, בסופו של דבר אתה תישאר בחיים \ ללא צלקות. השאלה היא איפה עובר הגבול? אם תראה חבורה של ערסים מתחת לבניין שלך ששותים וודקה על הגג של הרכב שלך, לא תעיר להם? ואם אחד מהם חס וחלילה יציק לחברה שלך, לא תגן עליה?

ערס, יכול לדקור אותך גם תעקוף אותו מימין או תנשום עליו בצורה עקומה בתור בסופר, לא חסרים אנשים מפגרים. זה הרי לא מונע ממך לקום בבוקר ולצאת מהבית.

ולא, אני רחוק מלהיות גיבור או אביר שמציל בחורות מידי ערסים, כי בסופו של דבר אני אפעל בהתאם לנסיבות של המקרה הנוכחי. אבל אני לא אוהב להסתתר מאחורי "מה יקרה אם..", כי אחרת לא הייתי יוצא מהבית. לא חסר אנשים, גם פה בפורום שירשור המלצמות, שיצאו מהרכב עם אלה \ מקל בייסבול לעבר המצלם רק כי לא נתן לא להישתלב לנתיב.

במצב הנוכחי, שהאפליקציה מיועדת לדווח על חניה בחנית נכים - היא לדעתי לגיטימית. אם וכאשר יחליטו לאפשר להלשין על נסיעה של 3קמש מעל המותר, נחזור לדיון ואני אגבש את דעתי בנושא.

אתה הרי לא חי בפחד תמידי שאולי מחר יחליטו לעלות את מס ההכנסה ל 40% לכולם? או לצורך הדוגמא, נושא שיותר רלוונטי לחברי הפורום, שיעלו את מס הבלו פתאום בצורה שתייקר ליטר בנזין ל 10ש"ח?

פורסם

אנחנו לא כל כך רחוקים מבריה"מ וגרמניה המזרחית.

להלן דוגמאות:

א.ראש ממשלה כבר 9 שנים.

ב.חומה מסביב לירושלים ואחת שנבנית בדרום בגבול מצרים.

ג.עיתון וערוץ שדואג לפולחן האישיות של ראש הממשלה.

ד.פער חברתי וכלכלי ענק בין העשירון העליון לתחתון.

ה.ייבוא מכוניות של מדינות מתפתחות.

ו.חברי כנסת מושחתים.

מה כבר נשאר להלשין אחד על שני.

בואו נקים מחנות עבודה וזהו,ככה גם היהי לאן לשלוח את העבריינים שחונים בחניות נכים.

או שאנחנו מתקדמים לכיוון מדינות אפריקה מושחתות.

פורסם

^ בעבירות מהירות אני מניח שבכל מקרה תהיה בעיה טכנית לאכיפה ולצילום.

אבל מבחינתי בכיף שירחיבו לאפשרות להלשין / לדווח על כל הזו**ת שחותכות ונדחפות ברמזור שמאלה...

חוץ מזה שאשמח לדווח על רכב שחונה על מדרכה ובגללה אני צריך לרדת עם עגלת תינוק לכביש.

פורסם

MARK_AVN - אתה מוכן להסביר לי איך דיווח על עבירות אמיתיות לצורך מיצוי הדין עם העבריין הופך מדינה למושחתת יותר?

חוץ מזה שהדיון כבר גולש לעבר האוף-טופיק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
^

כאשר החינוך לא עובד, וגופי האכיפה לא פועלים - אני מעדיף את השיטה הזאת מאשר כאוס טוטאלי.

ללא ספק, אני אחזור על התקליט השבור שאני ועוד רבים חוזרים עליו, - צריך לחנך.

וצריך לעשות ככה שהמשטרה וגופי האכיפה יעשו את העבודה שלהם. אי יעלות של גופי האכיפה, מונעת מהאזרחים לדווח, או כמו שאומרים פה "להשלין" על עבירות כי בסופו של דבר זה כאב ראש בעיקר למדווח.

אבל רומא לא בונים ביום אחד, ועד אז אני מעדיף שיטות כאלה מאשר כאוס טוטאלי. זה לפחות יגרום לאותו אדם לחשוב לפני שהוא יחנה בחנית נכים, כי במקום להגיד לעצמו "במילא אין פה פקחים בשעות האלה" הוא יגיד לעצמו "ואם יבוא איזה מניאק שיצלם אותי?".

אבל ככה בונים כאוס טוטאלי.

השיטה הזאת שוברת את ההפרדה בין גופי האכיפה לאזרחים. כל אחד חושב שבסמכותו להעניש את השני וזה אף פעם לא נגמר טוב.

השיטה שמציעים פה היא לא תחליף לאכיפה וחינוך. מעניין לראות איך תראה החברה אחרי שיתחילו להפעיל את זה בכל הארץ.

פורסם (נערך)

אל תעשה את העבודה של הממשלה.

אתה משלם לה מספיק מיסים כדאי שהיהי מספיק פקחים ושוטרים במדינה,זה שהתנהלות הכלכלית שלהם איננה נכונה לא הופכת אותך לאחראי עברייני תנועה.

למה שלא תתרום לענבל אור כסף אם אתה בקטע של לעזור ליישות שלא יודעים לתנהל עם כסף?

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם (נערך)

SlowRide

לדוגמא, אסף-R רשם שהיה שמח לדווח על אנשים שנדחפים לתור מכוניות ברמזור וכדומה. אתה הרי מבין שאין אפשרות להעמיד שוטר בכל צומת במדינה (או אפילו אם נבודד צמתים בעתיים) שיוודא שאף אחד לא נדחף?

או לצורך הדוגמא להעמיד שוטר \ פקח ליד כל מפרץ אוטובוסים שיש לידם שוורמה או פלאפל?

וכמובן אם תעיר לכל אותם הנדחפים \ חונים במפרץ אוטובוסים הם לא יגידו לך "סליחה אחי, טעיתי, לא יקרה יותר".

אז מה אתה מציע? להשאיר את המצב כמו שהוא?

זה טוב ויפה לצעוק שצריך חינוך, אבל חינוך לא בונים מהיום למחר.

הרי אם היה חינוך, לא היינו צריכים פקחים מלכתחילה. או בתי כלא, כי אנשים מחונכים שומרים על החוק ועל כבוד אחד לשני.

אז מה הפתרון המיידי שלך לבעית הפגנת השרירים ותרבות ה"מה שבא לי" שקיימת היום?

mark_Avn

אף אחד לא הופך אותך לאחראי. הרי לא כופים עליך בכוח לדווח ואין קנס \ מאסר על אי דיווח.

אבל מעניין אותי, האם אתה נגד לדווח על חניה בחנית נכים ספציפית, או שלא תדווח גם אם תראה גנב שפורץ לרכב מתחת לבניין שלך? או שאתה חושב שהמדינה פשוט חייבת להעמיד שוטר ליד כל רכב שיגן על הרכוש הפרטי שלך? או להעמיד שוטר כל 50 מטר שידאגו לסדר ולחופש התנועה שלך?

ברור שזה היה המצב האופטימלי. אבל אתה מבין שזה בילתי אפשרי. או שכן וזה פשוט בגלל המשטרה של מנהלת נכון כלכלית ואני ואתה זורקים כסף לאוויר?

• תוכן חדש...