Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברים, צריך את עזרתכם בכיוון ה rainbow beat 4, לפני כמה חודשים עזרתם לי, אבל מאז המשכתי לשחק בכיוונים הגעתי לתוצאה שאני חושב טובה אבל אני לא יודע אם הכיוונים טובים אני לא רוצה שיגרם נזק, מצורפת תמונה בה סימנתי בנקודות אדומות היכן מתבצע החיתוך,

ב lpf קיימות נקודות אדומות על המגבר ושם החיתוך..

כרגע מחובר line driver למגבר עם rca בניגוד לhi level , לכן שמתי על 6v ולא 10v

20160304_120034.jpg

פורסם

גילית בסוף (רשום בחוברת הפעלה?) איזה נקודות חיתוך מייצגות הנקודות על המגבר?

ניסיתי שוב לחפש מידע בענין וטרם מצאתי.

אני מבין שהסאב מחובר לערוצים הקדמיים והקומפוננט לאחוריים?

אם כך, ה-HPF של האחוריים יכול להיות יותר לכיוון הנקודה האדומה במגבר, באופן תואם ל-LPF של הערוצים הקדמיים.

ל-LPF של האחוריים אין משמעות למיקום, כל עוד הכפתור הוא על HPF.

האם כיוונת גיין מחדש אחרי ההעברה לרגישות 6V? מה מיקומו, האם במקס' או בשליש ראשון?

איזה ליין דריבר הותקן?

פורסם

אני עכשיו מול החוברת, ב hpf הנקודה האדומה מציינת 30hz,

ב lpf היא 80hz.

אם אני מוריד לכיוון הנקודה האדומה את הקומפוננט יש עיוותים גדולים בעוצמה יחסית בינונית

שכחתי לסמן כיוונתי מחדש את הגיין לשליש הראשון

פורסם

אוקיי, מוזר לגבי ההבדלים האלו, אבל הגיוני לאור התיאור שלך.

בסה"כ אם כך, נראה שהכיוונים נכונים.

אם אתה רוצה לנסות לרדת יותר נמוך עם ה-HPF של הקומפוננטים, נתק את הסאב (בצע בעת שהמערכת כבויה) ואז תנסה לראות אם אפשר לכוון נמוך יותר בלי שאתה שומע היאבקות שלהם במצב נמוך יותר.

לכיוון מדויק יותר צריך מכשיר ייעודי, למשל כמו SMD CC-1. לא יודע אם יש למישהו בארץ כזה (יוסי אלפין?!).

איזה ליין דריבר הותקן בסוף?

פורסם

כן גם לי זה היה נראה מוזר.. התוצאה נשמעת לי טוב, פשוט רציתי לדעת שזה בסדר כדי שלא יגרם נזק.

הליין דרייבר שהותקן הוא power-bass alc4, מגיע עם בקר חביב שהותקן מקדימה לשליטה בסאב.

תודה על העזרה גם הפעם!

פורסם

שים לב שהבקר הזה שולט על הגברת התדר ב-45Hz. למעשה סוג של באס בוסט. תעבוד איתו בצורה עדינה.

כמו כן, המוצר מאפשר שליטה על הגיין היוצא (לא בטוח אם אותו הגיון כמו בגיין במגבר תקף כאן) ומציע גם נורת ביקורת לקליפינג.

בלי בדיקה וכיול עם ציוד מדויק ו/או ייעודי, אי אפשר להבטיח 100% שלמות בנושא הכיוונים.

אבל על פניו כאמור, נראה פחות או יותר תקין.

פורסם

לא ידעתי שהוא מגביר תדר מסויים המתקין אמר לי שהוא שולט על הווליום, כנראה הוא לא ידע.

בכל אופן הורדתי אותו עד הסוף, ובמגבר הרמתי את הגיין של הסאב יותר.

בליין דרייבר הוא שם את הגיין על ההכי נמוך גם לקדמי וגם לאחורי..

פורסם (נערך)

כך כתוב בחוברת ההפעלה.

אפשר להשתמש בו, אבל בעדינות.

שוב, לא יודע להגיד אם ההגיון בגיין של הליין דרייבר עובד כמו במגבר או להפך. אפשר לבדוק את זה בקלות לדעתי עם מולטימטר.

במגבר סימון מינימום מציין מתח כניסה גבוהה יותר.

בליין דרייבר, מדובר כמובן במתח מוצא. והשאלה היא כאמור, האם סימון מינימום גם הוא בדומה למגבר מהווה את הנתון הגבוה (13V לפי החוברת) או הנמוך (לא יודע מה הנתון). וזה משהו שאפשר כאמור לדעתי לבדוק עם מולטימטר וניגון אות סינוס רלוונטי (ובשילוב הנורת אינדיקציה לקליפינג).

* אני מקווה שאיני טועה לגבי עקרון הפעולה של הגיין בדרייבר (כלומר האם פועל בדומה לגיין במגבר בהתאמה למתח הכניסה מחוטי הרמקולים או שאכן מכוון מתח מוצא/רמת הנחתה של האות).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...