Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עושים חור בשימשה ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שימשת צד של הרכב שאני מעוניין לעשות בה חור בקוטר של בערך 8 מ"מ

אני מחפש בעל מיקצוע שמסוגל לעשות את העבודה בלי לשבור לי את השימשה

האם זה בכלל אפשרי לעשות חור בשימשה ??

אם אני לא טועה פעם היו עושים חור בשימשה קידמית כדי להעביר אנטנה לדיבורית ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לא נראה לי שמעולם עשו חור בשמשה הקדמית כדי להעביר חיווט לדיבורית.

האנטנה מוצמדת אל השמשה באמצעות דבק, ומהצד הפנימי של השמשה מחובר החלק השני של האנטנה...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני בטוח שפעם היו עושים חור בשימשה כדי להעביר את האנטנה, היום אני יודע שזה עם דבק,

יש לקפרי שלי חלון צד אחורי שניפתח עם מנגנון שמודבק לשימשה עם דבק, הדבק לא מחזיק מעמד ושהוא מישתחרר הזכוכית נופלת, עשיתי חור בחלק שמיתחבר לשימשה עם הברגה ועכשיו אני צריך לעשות חור בשימשה עצמה כדי להעביר בורג דרך השימשה אל המנגנון וכך הוא לא ישתחרר לעולם

יש דגמים של קפרי שיש להם במקור שימשה עם חור, אני פשוט חושב לעשות את זה בעצמי.

להרבה רכבים יש חלון צד ניפתח, איך עושים להם את החור שמיתחבר למנגנון הפתיחה והנעילה ??

אופיר

פורסם

לדעתי פשוט תדביק את זה מחדש בדבק חזק (לא חסרים כאלה) .

אם ויתרת לגמרי על רעיון הדבק , כמו שציינו מעליי, לך לזגג רכב והוא יעשה לך את החור

רק אל תשכח לאטום את החור...

פורסם

האם זכוכיות לרכב עוברות תהליכים כלשהם (סתם לדוגמה -חיסום -אני מאמין שברכבים ממש לא אבל זו רק דוגמה)?

אם כן - אני מאוד סקפטי לגבי יכולת לקדוח חר בזכוכית לאחר התהליך/ים ואם נעשים חורים הם בד"כ יהיו לפני התהליך/ים.

אבל הכי טוב שתלך לזגג ותחזור עם תשובה לפורום. דווקא מעניין לדעת.

פורסם

יש ללכת לזגג ולקדוח עם מקדח יהלום (הוא לא באמת יהלום , אבל הוא מחוסם כך שהוא יותר קשה (לא חזק ,קשה) מזכוכית ומסוגל לקדוח בה.

אני מקווה בשבילך שמדובר בשמשה ישרה , ולא מעוגלת.

זכוכית לרכב לרוב אינה רק מחוסמת , כי אם מסוג ששמו המסחרי הוא TRIPLEX , כלומר שלוש שכבות , כאשר שתי החיצוניות זכוכית ובאמצע יש יריעת ניילון דביקה שקופה.

במקרה תאונה או כל שבר , הזכוכית לא מתנפצת אלא מתפוררת ונשארת דבוקה לניילון. וזאת כדי למנוע מצב שבו כל הרסיסים יעופו לך לפרצוף.

פורסם

מצטער לבאס לך את השועלים העייפים

אבל טריפלקס מצוי רק בשמשה הקדמית...שאר השמשות רגילות לחלוטין....

ואילו הוא רוצה לבצע קידוח בחלון צד....

פורסם

אחרי שנהגתי בקנדה, וגוש מלח פגע לי בשמשה הקדמית (ועשה סדק קטן ומעיק), הלכתי שם לבעל מקצוע, הוא קדח במקום, ומילא אותו בסוג של פולימר כדי שהשמשה לא תיסדק הלאה בגלל הפרשי טמפרטורות.

אז כנראה שאפשר לקדוח בזכוכית

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
יש ללכת לזגג ולקדוח עם מקדח יהלום (הוא לא באמת יהלום , אבל הוא מחוסם כך שהוא יותר קשה (לא חזק ,קשה) מזכוכית ומסוגל לקדוח בה.

אני מקווה בשבילך שמדובר בשמשה ישרה , ולא מעוגלת.

זכוכית לרכב לרוב אינה רק מחוסמת , כי אם מסוג ששמו המסחרי הוא TRIPLEX , כלומר שלוש שכבות , כאשר שתי החיצוניות זכוכית ובאמצע יש יריעת ניילון דביקה שקופה.

במקרה תאונה או כל שבר , הזכוכית לא מתנפצת אלא מתפוררת ונשארת דבוקה לניילון. וזאת כדי למנוע מצב שבו כל הרסיסים יעופו לך לפרצוף.

טריפלקס זה אכן שם מסחרי, והוא דווקא של חלונות מחוסמים במקור...

רק השמשה הקדמית היא שכבתית (laminated ) ומסומנת ברכב אירופי באות E עם שני קווים או שלושה לפי מספר השכבות.ברכב אמריקאי יהיה כתוב laminated. שמשות הצד ברכב מחוסמות, ונקראות safety glass. ברכבים ישנים גם השמשה הקדמית מחוסמת.

בניגוד למה שכתבתי לאותה השאלה בפורום אספנות, לא ניתן לקדוח בזכוכית מחוסמת, גם לא עם מקדח יהלום. במכוניות עם חלון עם חור מכינים אותו טרם החיסום.

נמרוד

פורסם

הפרוייקט הוא כזה, שימשת חלון צד של פורד קפרי

יש לי שמשה של חבר שיש לה חור כפי שרואים בתמונה, יש לי גם את המנגנון של הנעילה שעשיתי לו חור עם הברגה ובורג תואם אצל חרט,

לי אישית יש שמשה בלי חור שהיתה מודבקת עם דבק שמשות שלא מחזיק מספיק טוב כי בשימשה ניסגרת בלחץ גדולעל הגומי בשפת החלון כדי שלא יכנסו מים

אני מעוניין לעשות חור בשימשה שלי כדי שאוכל לסגור את השימשה בבטחה.

אני מציין שיש דגמים של קפרי שהשימשה תפוסה עם בורג כמו אצל חבר שלי.

מה זה החיסום הזה? מה הוא עושה לשימשה שהיא נהית שבירה יותר? איך עושים חיסום אחרי הייצור?

אולי אפשר ליצור חור עם ברנר שיש לו להבה קטנה מאוד ?

מחכה לרעיונות

אופיר

5555.JPG

6666.JPG

8888.JPG

7777.JPG

פורסם

אני חושב שכל זגג פשוט יוכל לעשות את זה.

פעם היה לי מין מכשיר כמו מחוגה שפשפוט מסובבים אותו כמה פעמים ונותים מכה ויש חור.

קניתי את זה מהום סנטר :-)

במבי תראה סופר-צארג'ר!!

פורסם

זכוכית מחוסמת זאת זכוכית העוברת חימום וקרור בחזרה בצורה מבוקרת וכך היא נהיית קשה וחזקה יותר ולכן לא ניתן (כמעט) לחתוך או לקדוח זכוכית מחוסמת. תהליך חיסום נעשה גם לחלונות בעסקים ובבתים ובחלונות ראוה.

הגדרות טכניות:

קשיות - כושר החומר לעמוד בפני חדירת גוף לתוכו (כגון קידוח ניסור וכו').

חוזק - כושר החומר לעמוד בפני שנויים מכניים ככפוף, שבירה.

הזכוכית הנה חומר קשה אבל חלש (לא חזק) ולכן קשה לקודחה אך היא שבירה.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...