Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן. כל מילה בסלע.

אבל... כשאתה יושב באולם תצוגה, רוכש רכב ונותנים לך מתנה איתוראן, אתה קודם כל חותם ולוקח (גם אם לא בשבילך, אלא בשביל מי שירכוש ממך את הרכב בהמשך). אח"כ אתה יכול לנתק...

בעת הרכישה, זו לא שעה שאתה רוצה לפנות לבימ"ש. עדיין...

אלא שהבעייה תיהיה כשתתקין קודן במקום (בנוסף) ובמקרה יהיה צורך בשימוש באחריות הרכב. או אז מתברר שיהיה צורך להגיע לבימ"ש - על כל הבלגן הכרוך בכך ולכן שאלתי את מה ששאלתי.

הבעלים הבא לא מעניין אותי ואין סיבה להתקין במקום אחר, היות ומתקין היבואן הוא אכן המקום הבטוח ביותר לעשות זאת, וזו עוד דרישה שיש מאחוריה טיעון לגיטימי.

מה שלא לגיטימי זה שבעקבות החיוב להתקין אצלם, לחייב לאשר פגיעה בפרטיות שאינך מעוניין בה.

ולרוב לא צריך להגיע לבימ"ש, רק צריך ללמוד להפוך שולחנות.

מסרבים לחתום על התנאי, בהנחה שאתה מוכן לפוצץ את העסקה.

אם אתה לא מוכן, אז אתה לקוח שבוי בעיקר באשמתך.

מזכיר לי זוג שתכנן חתונה.

עמד לסגור עם אולם למעלה מחצי שנה מראש.

האולם דרש חצי סכום במקום והיתרה ביום הארוע.

הזוג סירב. אין שום סיבה שהכסף שלו ישכב בחשבון הבנק של האולם.

מקדמה מסויימת היא הגיונית בגלל שריון התאריך, אבל ללאולם אין כל הוצאה בגין הארוע חודשים לפני שהוא מתקיים ולכן לדרוש חצי זו חוצפה.

ניסו להסביר שזה מקובל וככה זה, אבל כשהבינו שיש עוד אולמות ארועים בארץ ושלזוג אין בעיה לבטל הכל, החליטו שעדיף לא לאבד לקוח.

אז שוב, אם אתה מאלה שנעולים על יבואן מסויים ומוכנים לאכול את כל מה שהוא משחיל, נשאר רק לקטר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ספק שיש כאן בעייה:

מצד אחד, גלאי התאונה זה לא דבר רע ויכול להציל חיים במקרה הקיצוני (ולקבל שיחת טלפון מעצבנת במקרה הקיצוני השני).

הבעייה היא נתוני המיקום.

אני לא דואג מפוינטר או איתורן. אלה חברות מסודרות ומפוקחות שמודעות לנושא הפרטיות. הבעייה היא שהנתון עובר ליבואן ושם..... יש כל מיני גאונים שיכולים לחשוב ולהיות יצירתיים החל מ"חטיפת" לקוח אחרי תאונה אליהם, דרך תזכורות לטיפולים לפי קילומטראז', דרך בדיקת הנהיגה שלך למימוש אחריות וכו'.

אם ניתן היה לוודא שזה משמש רק את המוקד לצרכי בירור במקרה תאונה ולתזכורות על טיפול כשמגיע הקילומטראז' זה היה בסדר.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

בשלב זה ברור לי שאנתק את האיתוראן ברגע שאקבל את הרכב.

לא אכפת לי שיהיה מותקן. ההפך - לשם המכירה הנוחה בעתיד.

עם איתוראן עצמם אין לי בעייה, אבל אני לא מוכן שמידע יועבר ליבואן.

בגלל שחתמתי, אנתק.

לגבי קודן, באולם תצוגה נמסר שיבטל את האחריות.

בשרות ללקוח הכללי לעומת זאת, הפנו אותי למתקין המורשה הקבוע שלהם...

אלא שהמתקין טוען שזה כבר לא קיים יותר במלאי.

כמובן שאין קושי להתקין במקום אחר, אבל יש כאמור סיכון לבלגן... (על השאלות המשפטיות לא נענתי בפורום הזה).

כבר התחלתי לבדוק אופציות ביטוח ללא אמצעי הגנה כלל...

עוד אמצא את עצמי נועל את ההגה עם המנעול ההוא של לפני 30 שנה או עם הרב בריח על ההילוכים של לפני 20 שנה ;)

פורסם

מצד אחד אני מבין מה שאתה אומר, מצד שני...נשמע לי כאילו אתה סתם מחפש על מה להתלונן.

שורה תחתונה - גם אם ידעו איפה אתה ועל כמה אתה נוסע...אין לזה שום משמעות לכלום, אני מצליח להבין על מה הבלאגן.

פורסם

למה אתה לא מבין

הוא רוצה לנסוע עם חתיכה שאינה אשתו

למה שכל העולם ואשתו יידעו על כך.

לא ברור לי בכלל הרעיון שהיבואן יידע שקרתה לי תאונה בזמן אמת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אלון דור היקר, אתה לא רוצה שאיתוראן יידעו עליך פרטים ולא יידעו את מיקומך אבל תנחש מה?? בכיס יש לך פלאפון שגם עוקב כל שנייה איפה אתה נמצא וגם כל ההודעות והשיחות שלך (אם רוצים) נשמרות ומואזנות.

בנוסף יש לך טלוויזיה בבית? יופי גם עוקבים אחרי כל מה שאתה צופה ומגלים את הרגלי הצפייה שלך.

מחשב יש? נהדר, עוקבים אחרי כל דף אינטרנט שאתה נמצא בו גם אם אתה מנקה היסטוריה ושולחים לך פרסומות בדיוק שמתאימות לצרכיך.

נראה לי הבנת את הפואנטה.. אתה נמצא במאה ה 21 לא בתקופת התנ״ך, אין בעולם יותר סודיות אין פרטיות ותלמד לחיות עם זה.

בהצלחה.

פורסם

אני רוצה להחליט

לקחתי נייד הסכמתי

כאן מכריחים אותך למעקב שאתה לא רוצה בו, כדי שלא לאבד את האחריות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דרך אגב: בהרבה התקנות איתורן מגיעה עם קודנית שלה שמהווה עוד מבחן עבור הנהג .

לדעתי לא תהיה לך בעייה אח"כ להתקשר לאיתורן ולבקש לא להעביר פרטים לצד ג'. בדיוק כמו בפלאפון שאתה מבקש לחסום תוכן שיווקי או לחסום העברת המייל שלך לספקי תוכן שיווקי. אני בטוח שהם יכבדו את הבקשה.

אני אדבר איתם מחר ואשאל אותם .

פורסם

לא שאלתי אם טוב או לא טוב שיבואן הרכב או צד ג' וד' שרק יחפוץ ידע איפה אני מסתובב וכמה אני נוסע, כך שלא בורות לי ההתיחסויות לכך, לעומת אי המענה המשפטי בפורום משפטי לכאורה...

אבל אם כבר, אז יש הבדל בין דברים שמחוייבים במציאות כי אנחנו חיים במאה העשרים ואחת, כמו הפלאפון לדוגמא, שמסייע לי יותר ממה שיכול לגרום לי נזק, לבין דברים מיותרים לחלוטין מבחינתי, שרק יכולים לגרום לי לנזק.

מבחינתי לא לשים אף מערכת מיגון ולשלם יותר ביטוח. לצערי רוב החברות לא מאפשרות זאת וזו הספציפית שכנראה כן מאפשרת, לא אבטח בה לעולם. אבל בגלל איזו חברת ביטוח אני צריך שיבואן רכב יחזיק במאגר מידע עלי? שבמקרה ו... אז נתונים יועברו לצד נוסף? למה בדיוק? על אחת כמה וכמה כשהרכב שאני קונה לא מחוייב ע"י חברת הביטוח באיתוראן, אז לנדב מידע? למה? למי? כדי לקבל זימון לטיפול במוסך?!

פורסם
אלון דור היקר, אתה לא רוצה שאיתוראן יידעו עליך פרטים ולא יידעו את מיקומך אבל תנחש מה?? בכיס יש לך פלאפון שגם עוקב כל שנייה איפה אתה נמצא .

קשקוש. איתורן ופוינטר לא מדאיגים. בדיוק כמו שפלאפון וסלקום שיודעים איפה אנחנו לא מדאיגים.

מה שמדאיג זה שאיזה "ילד מכירות" בצ'מפיון יקבל את המידע (מסלקום או מאיתורן. זה היינו הך) ויחליט מה הוא עושה אתו. זה בעייתי !!!!!!!!! הוא לא מפוקח, אין לו רישיון על מאגר המידע הזה (בשונה מסלקום ואיתורן שיש להם) ועוד ועוד.

אז בסדר - איתורן , השב"כ , פלאפון ואשתי יודעים כל הזמן איפה אני . יופי. זה לא אומר שאני רוצה שכולם יידעו !

פורסם

טוב... התקשרתי לאיתורן ובררתי. בגלל חוק הגנת הפרטיות הם לא יכולים להעביר פרטים לצד ג' ללא אישורך. והאישור ניתן לביטול רק תתקשר אליהם.

דרך אגב: הם אפילו לא מוכנים לתת לי את המיקום שלי ! טוב שיש לי WAZE .

פורסם (נערך)
טוב... התקשרתי לאיתורן ובררתי. בגלל חוק הגנת הפרטיות הם לא יכולים להעביר פרטים לצד ג' ללא אישורך. והאישור ניתן לביטול רק תתקשר אליהם.

דרך אגב: הם אפילו לא מוכנים לתת לי את המיקום שלי ! טוב שיש לי WAZE .

אבל זה בדיוק מה שכתבתי כבר כמה פעמים. אין בעייה עם איתורן או פוינטר. יש בעייה עם היבואן של הרכב שמחתים אותך שאתה מאשר לו להשתמש בנתונים. גם אם היום הוא בסדר, אני לא סומך על שיקול דעתם של גורמים אינטרסנטיים שיווקיים שכל מה שהם רוצים - זה למכור רכב ולקשור אותך אליהם מצד אחד - ולצמצם הוצאות באחריות מצד שני.

רוצה סתם דוגמה למה אולי יקרה עוד 5 שנים ? תגיע לטפל בבעיית מנוע באחריות. מישהו אצל היבואן יעשה שיחזורי מסלול שלך ויתברר שהיית 5 פעמים במוסך מדרכה בשטחים. זה יהיה מנוף להתנער ממך . נכון שזה לא קשור ונכון שתוכל להוכיח שזה לא קשור אבל קודם כל - אולי יתנערו (כמו שחברות הביטוח קודם כל - מתנערות. אח"כ, מי בטוב ומי ברע משלמות).

אז לא בטוח שתרחיש כזה אפשרי (היום בטוח לא) אבל לך תדע. כשיש מידע אצל גורם אינטרסנטי - זה לא טוב.

עריכה אחרונה על ידי micha

פורסם

אכן איתוראן היא לא הבעייה הראשית כאן, אלא היבואניות.

למרות זאת, אישית, נראה לי שאבטחת המידע שם עדיין לא ברמה של חברת סלולר אפילו, כך ששמירת המידע על ידם נראית לי עניין נזיל משהו.

אישית, לא לוקח סיכון שלמרות בקשתי שלא להעביר מידע, כן יעבירו מידע ליבואנית והלאה... ולכן אנתק את האיתורן מידית עם קבלת הרכב.

לעניין היבואנית, היבואנית משלמת על המכשיר ומשלמת גם מנוי בשנה הראשונה, כך שהם "מעין בעלים"...

אמנם לא בטוח שיתן להם זכות ישירה כלשהי, אבל הם לא ממש צריכים אותה, כי יש להם חתימה שלך, אם כמובן אתה רוצה לקחת את המכשיר חינם עם הרכב...

מעבר לזה, יופי שאמרו באיתוראן שלא מוסרים מידע, אבל בעובדה זה לא נכון!

עובדה שמישהו באיזשהו מוקד יודע שעברת תאונה והיכן אתה ומתקשר אליך...

עובדה שמישהו אצל היבואנית יודע כמה ק"מ נסעת ומתקשר להזכיר לך להכנס למוסך...

עובדה שיש חברות (חברת) ביטוח שגם מתחברות למכשיר (באישור כמובן - תמורת הנחה בפרמיה) ומנתרות את אופן הנסיעה שלך...

בכל מקרה עדכון: הצלחתי לעשות קצת בלגן ולקבל אישור ("בחצי פה") להתקנה של קודן אצל המתקין המורשה של היבואנית וכך מקווה לעשות, שכן מבחינת חברת הביטוח זה מספיק כרגע עם דגש על כרגע...

אני תקווה שביום שזו תיהיה הנחייה גם של חברות הביטוח, תתעורר יותר התנגדות לכך בציבור, מאשר אני רואה בשירשור כאן.

אשמח עם איזשהו עיתונאי ירים את הכפפה ויפעל הנושא.

שימו לב איזה רעש יש בדיוק בימים אלה, כשה-FBI מבקש מ"אפל" פרטים על מכשיר סלולרי של מחבל! ואפל מסרבים לפחות בגלוי... לספק (הם אמרו במפורש שהם מסרבים, כי הפנייה נעשתה אליהם בגלוי ולא בשקט... על כל המשתמע מכך).

פורסם
סוגייה חדשה יחסית, רלוונטית במיוחד לימים אלה ומעניינת לדעתי, שטרם ראיתי דעות וקביעות לגביה...

תחילה נעלמו מהשוק אזעקות הרכב ועתה נעלמות גם הקודניות (עם העלוקות והכספות).

מחליפות אותן מערכות איתור (פשוטות יחסית לאלה המחוייבות ברכבי יוקרה) של איתוראן ופויינטר...

עם קניית רכב חדש, לא ניתנת ברירה אחרת ע"י היבואניות, אלא למיגון זה.

לדבריהן, התקנה אחרת תבטל את אחריות היצרן והיבואן! (המתקינים המורשים של היבואניות, כבר כמעט ולא מחזיקים באותן קודניות).

אקדים ואציין, שחברות הביטוח עדיין לא מחייבות מערכת איתור לכל סוגי הרכבים, אבל הכוון הוא, שזה יהיה המיגון הבלעדי הנדרש בקרוב!

לצורך התקנת מערכות המיגון החדשות, שהן מערכות איתור (פלוס) מתוחכמות, מתבקש הרוכש לחתום על כך שפרטיו יועברו אל חברת האיתור וגם... שימו לב, שחברת האיתור תעביר פרטים שיאספו לגביו - כולל מיקום בזמן אמת וק"מ אל היבואנית.

אגב, היבואן מסביר זאת לצורך מתן סיוע מידי בקרות תאונה וזימון הלקוח לטיפול במועד.

במאמר מוסגר אספר על מקרה בו אמא קיבלה טלפון לשאול מה שלומה ואז התברר לה שביתה עברה תאונה. התאונה הייתה קלה, אבל האמא כבר לא איתנו...

ברור, שלא ניתן או לא מעשי, להתנגד לחתימה המתבקשת ע"י היבואן, שכן המערכת לעיתים כלולה במחיר הרכב, היבואן אף משלם עליה את עלות ההפעלה של השנה הראשונה ואם לא תותקן כלל מערכת המיגון, הרכב לא יבוטח.

למעשה, נוצר מצב שמי שלא מעוניין שפרטי מיקומו וכד' יועברו לצד ג' כלשהו, או שלא יבוטח בחברת ביטוח (אם לא יתקין קודנית), או שרכבו לא יהיה מוגן באחריות (במידה וכן יתקין קודנית).

כל זאת מעבר לסכנה שבהתקפת לב...

מה דעת המשפטנים?

האם אין כאן פגיעה בפרטיות?!

ועוד סוגיות שעולות מן הנושא:

אם חותמים - כדי לקבל את המערכת, מה עושים בכל זאת כדי שלא יועברו פרטים מחברת האיתור לצד ג'?

האם חברת ביטוח יכולה לחייב מיגון ספציפי ולא לתת אופצייה ללא איתור?

האם הדבר כולל מיגון שעליו יש לשלם בנפרד למפעילה אותו?

האם יבואנית רכב יכולה לבטל אחריות יצרן ויבואן עם התקנת מערכת מיגון כלשהיא?

עדיף שתשאר בבית, אם יהיה לך רכב אתה עלול למות בתאונת דרכים

• תוכן חדש...