Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

התייעצות קצרה אני פשוט לא יודע איך להמשיך.

לפני כשבוע וחצי קניתי קיה פיקנטו ספורט ת.עלייה לכביש דצמבר 2014.

עד כה גמעה כ20 אלף ק"מ, גיר ידני.

במעמד הרכישה הוסבר לי כי יש אחריות מקיה לכל האוטו למשך 3 שנים ועוד 4 שנים מנוע וגיר. בנוסף המגרש שממנו קניתי את האוטו אמר שהם מבחינתם יש 5 שנים אחריות על הרכב מהם.

בזמן הרכישה באמת האוטו נבדק אומנם לא בצורה מעמיקה אך על פניו הכל היה נראה בסדר חוץ מאיזה בורג שמחבר בין האגזוז למנוע שהיה חסר. לא משהו רציני. בכללי גם האוטו נוסע בסדר גמור אני לא מרגיש משהו מיוחד. נסעתי על פיקנטו 1000 סמק והרגיש לי בערך אותו דבר.

השבוע התקשרתי למוסך מורשה לשאול האם הרכב עבר טיפול היכן מתי וכו' ונאמר לי שאין תיעוד של הרכב במחשבים של המוסך. זאת אומרת אולי לא בוצע טיפול 1000 ק"מ סוף הרצה וגם טיפול 15 אלף ק"מ??

כמובן שברגע ששמעתי את זה קבעתי תור למחר (יום שני) במוסך קיה הבונים בחיפה.. לא מצאתי משהו אחר קרוב.

ישר לאחר מכן התקשרתי למגרש שממנו רכשנו את הרכב ושאלתי איך זה הגיוני שאין תיעוד של הרכב בשום מוסך מורשה ועברה שנה ועד כה 20 אלף ק"מ אולי הוא לא טופל? ביקשתי ממנה שתתקשר לבעלים הקודם של האוטו ושתשאל אותו מה נעשה מתי ואיך. תשובה לא קיבלתי עדיין אך מחר אתקשר בבוקר לפני שאני עובר במוסך.

מה אתם הייתם עושים?

הרי אחריות לא מכסה טימטום של בעלים קודמים.:screwy: ובנוסף הבנתי שאם נעשה טיפול עצמאי באוטו זה מבטל את האחריות(?)

ואם נגרם נזק אני לא חושב שיש לי את המקום לדרוש פיצוי שבקושי נסעתי 500 ק"מ על האוטו.

לפי איך שאני רואה את זה אני הולך לספוג את הטיפול הזה מחר...

אשמח לשמוע דעות.

תודה ולילה טוב :-)

פורסם

הרכב היה צריך לעבור טיפול אחד, דצמבר 15' טיפול 15 אלף מלבד זה כלום.

לא עושים טיפול אחרי הרצה.

יתכן והבעלים עשה את הטיפול שלא במוסך מורשה יבואן.

באם טופל בחלפים מקוריים האחריות צריכה להישמר.

שהמגרש יברר עם הלקוח רק אז תוכל לדעת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אל תבצע טיפולים לבד על מנת שתישמר אחריות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה שלא תבדוק בעצמך? אני מניח שיש ברשותך את פרטי הבעלים הקודמים על הרישיון, פשוט התקשר אליו וברר את העניין.

אם הרכב היה בבעלות ליסינג כלשהו- יש חברות שמבצעות את הטיפולים במוסכים פרטיים ולא במורשה.

לגבי האחריות- לא יודע מה ההשלכות.

פורסם

אין שום טיפול אחרי 1000 או 1500 ק"מ.

לך למוסך ובצע טיפול לפי הספר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רק בגלל שציינת שקנית את הרכב ממגרש הייתי ממהר לדבר עם הבעלים המקוריים של הרכב אולי עוד תגלה היסטוריה פחות נעימה מסתם דילוג על טיפול. דרך אגב דילוג על טיפולים פוטר את קיה מאחריות על הרכב.

פורסם

אין לי ידיעה מה משטר הטיפולים בקיאה, אבל אם הוא דומה למכוניות אחרות אז יש לבצע טיפול כל 15,000 ק"מ או שנה - לפי מה שבא קודם.

רכבך חרג מעט מטווח השנה, אבל חרג לא מעט ממגבלת הק"מ המרבית ולי זה היה מפריע, אם כי סביר להניח שעדיין לא נוצר נזק למנוע.

נסה לברר אם הבעלים הקודמים החליף שמן מנוע, אגב - גם ללא בירור אתה תוכל לראות אם השמן הוחלף, שלוף את מדיד השמן, קשה להתבלבל בין שמן טרי לבין שמן מנוע שכבר עשה את שלו.

בכל מקרה, גש אל מוסך רשת ובצע לרכב יישור קו, הרבה מעבר לכך אין לך מה לעשות כי רכב בודקים לפני הקניה ולא לאחריה.

פורסם (נערך)

הרכב חדש. אין לו היסטורייה בכלל. לא כל מגרש מנסה לדפוק אותך!

אז לאחר בירור עם הבעלים הקודם של הרכב הוסבר לי כי "טיפול עושים ב20 אלף ק"מ"

וואלה? מי אתה? מוסך קיה? יצרן? לא ברור לי איך הבנאדם החליט על דעת עצמו שטיפול עושים ב20 אלף. למען הסר ספק התקשרתי אפילו למוסך ושאלתי. ואכן כל 15 אלף נדרש טיפול\שנה. לא בוצע ב15 אלף וגם עברה שנה.

המגרש שקניתי ממנו הזמין לי תור למוסך קיה בעכו וכמובן שהסוכן הסביר לי שהטיפול על חשבונם.

מקווה מאוד שלא נוצר שום נזק למנוע.

ואין מה ליישר קו יותר מידי.. טיפול קטן ראשון וזהו.. האוטו אמור להיות בסדר אלא אם נוצרה בעיה כל שהיא.

תודה

עריכה אחרונה על ידי DoctorDamu
פורסם

לא יודע אם נוצר נזק, אין שום סיבה ממשית שיווצר, אבל הבעיה ההרבה יותר גדולה היא שנפתח פתח ליבואן להתנער מאחריות.

נתקלתי ביבואנים שמסרבים לאחריות בגלל חריגה של מאות ק"מ בודדים מהטיפול, כך שקל וחומר חריגה של 5000ק"מ.

למה לעזאזל ברכב כ"כ חדש חסר בורג בסעפת הפליטה, אני הייתי בודק את זה יותר לעומק.

בקש ממוסך מומחה לבדוק אם לא בוצעה שם עבודה יותר מקיפה כי סתם ככה, בורג כזה לא "נופל" מהמקום.

לא מנסה להכניס אותך לסרטים אבל השילוב של הבורג החסר, אי הטיפול, ההרגשה שנוסע כמו 1000, רכב זול וספורטיבי (בכאילו, אבל עדיין) ושהגיע למגרש, גורם לי לחשוד שהמנוע עבר משהוא, עבדו עליו ובסוף העבודה היה חסר בורג, אז ויתרו עליו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קרא שוב לא אמרתי שהוא מרגיש כמו 1000 אלא נסעתי על פיקנטו 1000 סמק והרגשתי בערך אותו דבר. ה1200 היה יותר זריז ומעל ל100 קמש יש הבדל.

לגבי האחריות אני אברר את זה עם סוכנות קיה עכשיו.

אני מקווה מאוד שהם יכירו בזה וחבל שאחריות לא מכסה טיפשות..

את שאר החששות נברר ביום רביעי במוסך קיה עכו. אבקש שהאוטו יעבור בדיקה מקיפה של הכל.. עכשיו שגילתי שלא בוצע טיפול איך בדיוק עף הבורג? גם זה מעניין.

פורסם

וואלה? מי אתה? מוסך קיה? יצרן? לא ברור לי איך הבנאדם החליט על דעת עצמו שטיפול עושים ב20 אלף.

הוא היה בעל הרכב בזמן שהרכב היה בן שנה/ עבר 15 אלף ק"מ והוא יכל גם לשרוף אותו אם הוא רוצה.

אתה לעומת זאת בתור קונה היית צריך לבקש היסטוריית טיפולים לפני הרכישה, זה בערך אחד הדברים הראשונים שמבקשים כשבודקים רכב.

אני מקווה בשבילך שהכל יסתדר ואשמח לעידכון לגבי הבורג.

• תוכן חדש...