Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשנה שנתיים האחרונות, שמתי לב ליותר ויותר אנשים שלא מודעים לכמה מצבים:

1. המינורי מביניהם - אי הדלקת אורות ביום בימים חורפיים.

2. חוסר הבדלה בין אורות חניה, לאורות דרך ואורות מעבר.

3. אי הדלקת אורות בכלל (!) גם בלילה.

אני נתקל בנסיעה קצרה במספר כאלו כל יום, ובנסיעה ארוכה יותר בעשרות מדי יום.

רוב הנהגים אפילו לא מבינים מה אני רוצה מהם כשאני מהבהב להם עם האורות, על מנת שישימו לב שהם בלי אורות.

לדעתי זה נובע מ2 דברים

האחד אלו נורות הDRL , שיכולות להטעות אדם שהוא אכן עם אורות דולקים

והסיבה השניה היא תאורה קבועה בלוח המחוונים ברוב הרכבים.

אני אישית נכנס לרכב ואוטומאטית מדליק את האורות, אבל יצא לי לנהוג לאחרונה בטויוטה אוונסיס, שם לוח המחוונים דולק תמיד, אז תהיתי לרגע לפני שהפעלתי את האורות.

מקרה נוסף שקרה לי הוא שהערתי לגברת על כך שהיא נמצאת במצב אורות חניה במקום אור רגיל, אז היא ביקשה ממני להראות לה איך מחליפים ומה ההבדל ביניהם, המקרה רק הוסיף לדאגה שלי אודות הנהגים שנמצאים סביבנו בכביש, שאינם מודעים לחוקי התעבורה, למצבו המכני ושליטה פשוטה ברכבם.

תהייה נוספת - נהגתי גם כן בשברולט אימפלה, שם האורות נדלקים באופן אוטומאטי ברכב, שזהו דבר מבורך.

איזו סיבה יש לרוב היצרנים לא לעשות את ה'פלא' הזה בכל רכב שקיים? לדעתי זה עדיף מנורות DRL, הרי מה החסרון בהדלקת אורות קבועה ? וכבר דנו על זה לפני חודש באשכול אחר :

צריכת חשמל טיפה גבוהה יותר, שריפה ובלאי של המנורות.

זה זניח לעומת היתרון הבטיחותי שיש בנורות דולקות.

מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה , דיון פורה.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגים שלא מדליקים אורות ביום במזג אוויר בעייתי או אפילו בחושך היו קיימים עוד לפני עידן ה- DRL ותאורת לוח שעונים קבועה. מדובר באותם הנהגים שנוסעים בירידות מירושלים עם בלמים עובדים במקום לנסוע על הילוך נמוך (נפוץ בגיר אוטומט), אותם הנהגים שנרדמים בשמאלי על 70 קמ"ש ולא מבינים מהי הבעיה, אותם הנהגים שלא מאותתים בעת מעבר נתיב ועוד ועוד.

הכל עניין של תרבות נהיגה (שאין פה).

פורסם

הנהג הישראלי של היום לא יודע איך מתפעלים את הרכב שלו מלבד לשים דרייב וליסוע.

לא מעניין אותן מצב הצמיגים, כיוון האורות, מנורות שרופות ושאר מרעין בישין.

המחלה של אי הדלקת אורות מתחלקת לשניים, ערסים שמתלהבים מה DRL וחושבים שלא צריך להדליק מנורות (קיה ספורטג')

נהגים חולמנים שלא יודעים מה עושה המוט מצד ימין.

וכן לא מעט פעמים הערתי לבנאדם שהוא נוהג עם אורות ערפל או אורות גבוהים ולא היה לו מושג איך מבטלים אותם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

נתקל בזה הרבה, במיוחד בשנים האחרונות שהתאורה בלוח השעונים דלוקה תמיד.

מורי נהיגה מלמדים דברים כאלה? כי המורה נהיגה שלי לא לימד אותי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים קונים אוטו חדש במאות אלפי שקלים ולא טורחים לקרוא את ספר הרכב כדי להבין איך שולטים באורות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרו פה זה הכל עניין של (חוסר) תרבות אני רואה הרבה כאלה...

המעצבנים ביותר אלו שמדלקים אורות גבוהים ולא שמים לב או ששמים לב וגם ז' על כולם.

404

פורסם
נתקל בזה הרבה, במיוחד בשנים האחרונות שהתאורה בלוח השעונים דלוקה תמיד.

מורי נהיגה מלמדים דברים כאלה? כי המורה נהיגה שלי לא לימד אותי.

להדליק אורות המורה לימד אותי רק כשנכנסנו לתקופת החורף, בסוף השנה, כשהתחלתי ללמוד בחודש יולי.

לכוון מראות הוא מעולם לא לימד אותי ולמדתי רק באמצעות הפורום, הוא ציפה מילד בן 17 להבין מה עליו לעשות כשהוא אומר 'תשב ותכוון את המראות כדי שתראה כמו שצריך'

לצערי אנימניח שמורי נהיגה רבים נוהגים כך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתמול נסעתי מהמרכז לחיפה, ראיתי לפחות 3 רכבים ללא אורות כלל וזו הייתה כבר שעת ערב.

לא פעם סימנתי לאנשים להדליק אורות, לרוב הבינו אותי.

בכלל, אני רואה לא מעט רכבים שלא ברור לי אם הבעלים פתח בכלל מכסה מנוע בחייו.

רכב מסויים בשכונה כבר חודשים משמיע רעש נוראי ביציאה מהמקום, לא נראה שמתכוונים לטפל בזה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כשהייתי בצבא(נוהג בקיה ריו לבנה עם מדים כחולים) הייתי עוצר ליד אנשים עם אורות ערפל דולקים ושואל אותם אותם למה

רובם נבהלו וכיבו וחשבו שאני שוטר(יש בזה משהו כיף ובאנשים שקולטים אותך וזורקים את הטלפון לרצפה..שאני בכלל חייל).

אבל שמעתי שלל תירוצים מפגרים לחלוטין כמו:

- כי הנורה של הפנס שרופה אז הפנס ערפל מחליף(החבר שלידו דפק לו במרפק ואמר "הוא שוטר! הוא שוטר!" ואז היא כיבה)

- כי יש ערפל!(סתם יום חורפי בערב, אין טיפת ערפל אולי טיפה גשם).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בד"כ ממה שיצא לי לראות אלה נהגים שיש להם ברכב DRL, ואז "מה יש אור דולק כבר אוטומטית, בשביל מה צריך עוד אחד עכשיו"

מה שכן, לאחרונה אני נתקבל בהמוןן רכבים עם אורות גבוהים דולקים. מה הבעיה לכבות אותם כשבא רכב ממול?! גם אם אני מהבהב.....

פורסם

מורי נהיגה מלמדים להדליק אורות? איך ילמדו אם בעצמם לא מדליקים?

הערב, בעודי בריצה, אני רואה רכב "ל" במהלך שיעור ללא אורות. השעה היתה 18:00- בין ערביים לקראת חושך, ללא ספק היה צורך להדליק אורות. אה, סליחה- היה לו DRL.

הכל כבר נאמר, גם פה בשרשור וגם בפורום בכלל- כבר לא איכפת משום דבר, לא מאורות, לא מתקינות של הרכב, לא מנהיגה אדיבה\מתחשבת (סינוור זה חלק מזה). ואתה כבר לא יודע אם זה טמטום של אנשים שלא יודעים לתפעל את הרכב או חוסר איכפתיות. אני מהמר על שילוב של שניהם.

פורסם

נהגים חולמנים שלא יודעים מה עושה המוט

זה של הוישרים?

בלם יד? כיוון ידני של מראה ימנית? ידית עירבוב דלק? מחזיק כוסות? מתלה תחתונים? מעמד לאנט' 750?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...