Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן מקרה מצער, ,ישנם שקופצים ישר ולועסים את תדמית הספורטיביות.

במקרה זה הספורטיבית , סובארו אימפרזה טורבו, שהיא במקרה הפכה למותג תרבותי בביצה המוטורית המקומית.

:idea: ככל הנראה המשטרה /אגף תנועה, תצא במיבצע "חיסול ממוקד", ו תעצור כל בעל ספורטיבית באשר הוא לביקורת . אחת כמה וכמה ,את בעלי האימפרזה טורבו.(ה EVO לא כל כך מוכרת.... )

היכונו לגל הבא.... :shock:

נ.ב

זכור לי, כי בשנות ה -80' (אם אני לא טועה , זו תאונה שלא קרתה כל כך מזמן , בטח שלא בשנות ה-80) , מי שמכיר את כביש נווה שאנן, שיורד לכיוון העיר, בואכה -צ'ק פוסט. (המשקיף על בתי זיקוק) שם קיים עיקול חד, ללא גדר הפרדה (תקינה), 4 חבר'ה נסעו בלנצ'יה בטא HPE,הגיעו לעיקול, ועעעעעעעעעעעעעפו מההר ישר ל צ'ק פוסט - כולם נהרגו במקום.

ביום שישי האחרון (אתמול) , באותו המקום בדיוק , על כביש רטוב מגשם שלא ירד כבר כמה ימים , חבר שלי איבד שליטה בסיבוב (כאשר הוא עולה מחליסה לנו"ש) נכנס במדרכה השמאלית , וכנראה שמתוך לחץ ותפקוד לא נכון , שבר את ההגה ונכנס גם במדרכה השנייה.

למזלו , ולמזל הנוסעים איתו , הוא סיים רק עם שני גלגלים גמורים (ג'אנטים התעוותו לגמרי) ויצא ללא פגע... חתיכת מזל היה לו...

מאחר ולא הייתי איתו באותו , והתאונה נשמעת לי מאוד הזוייה (מילא להיכנס במדרכה אחת , אבל להיכנס בשתי מדרכות בעוצמה שמעוותת את הג'אנט...) , מישהו יכול להסביר לי איך דבר כזה יכול לקרות? יש לציין (כך גם הנוסעים איתו אמרו) שהנהג לקח את הסיבוב ב-40 קמ"ש ולפי תיאורו פשוט נכנס לתת היגוי חריף (כנראה בסיוע העלייה והכביש החלקלק) והגלגלים הקדמיים פשוט איבדו לחלוטין אחיזה (ההגה מסתובב - האוטו ממשיך ישר).

אם מישהו הבין פחות או יותר את תאור המקרה , הוא יכול להגיד לי מה היה צריך לעשות הנהג באותו הרגע?? ואיך לעזאזל אפשר להכנס בשתי מדרכות בכזאת מהירות נמוכה יחסית??

(ד"א - הרכב בו הוא נהג היה סיטרואן C3 , עם מצב צמיגים לא אידיאלי , יש להניח...)

בתודה מראש , עמרי

וואלאק אתה!!

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עומרי,

קודם כל, לא חבל על הC3 שלו??

אז ככה אני משער שהכביש שאתה מדבר אליו הוא הכביש של יד לבנים והעיקול הוא זה מול נווה יוסף וטורבו דיבר על כביש דורי היורד לכיוון הצ'קפוסט

למה ליסוע המהירות כזו בסיבוב ההוא (אני משער שמדובר על הסיבוב ביד לבנים מול הכניסה לנווה יוסף?)ללא כל ניסיון בנהיגה (הנ"ל נהג חדש מאוד) זה פשוט מתכון לתאונה. במיוחד כשאין לנהג כל

ניסיון בנהיגה בגשם חזק+חושך הרי אם לא היה נוסע במהירות הוא לא היה מאבד אחיזה בכביש הזה

איתי

פורסם

עומרי אתה שמת מילים בפי(המסומנים בציטוט באדום) שלא היו ולא נבראו.

אני לא כתבתי זאת. ככל הנראה אתה צעיר(מאוד) בשנים, ולא ידעת כלל על מקרה זה.

כוונתי למקרה בו עפו לצ'ק פוסט החבר'ה עם הלנצ'יה בטא HPE.בשנות ה-80'.

אבקש ממך(ומכל חבר פורום אחר) בכל לשון של בקשה/אזהרה . לא לנסח בהבאת ציטוט מדברי מחדש.

ולשים מילים בפי שלא נאמרו/נכתבו.

:evil:

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
עומרי,

קודם כל, לא חבל על הC3 שלו?? הצחקת אותו... הוא מחליף אוטו כל שבועיים (אבא שלו עובד בחברה להשכרת רכב)

אז ככה אני משער שהכביש שאתה מדבר אליו הוא הכביש של יד לבנים והעיקול הוא זה מול נווה יוסף וטורבו דיבר על כביש דורי היורד לכיוון הצ'קפוסט

למה ליסוע המהירות כזו בסיבוב ההוא (אני משער שמדובר על הסיבוב ביד לבנים מול הכניסה לנווה יוסף? אכן)ללא כל ניסיון בנהיגה (הנ"ל נהג חדש מאוד) זה פשוט מתכון לתאונה. במיוחד כשאין לנהג כל

ניסיון בנהיגה בגשם חזק+חושך הרי אם לא היה נוסע במהירות הוא לא היה מאבד אחיזה בכביש הזה

צודק , והתוצאות הסופיות מדברות בעד עצמן , אבל עדיין אני לא מבין איך אפשר לאבד אחיזה בכזו צורה במהירות כזו נמוכה יחסית...

וואלאק אתה!!

פורסם
עומרי אתה שמת מילים בפי(המסומנים בציטוט באדום) שלא היו ולא נבראו.

אני לא כתבתי זאת. ככל הנראה אתה צעיר(מאוד) בשנים, ולא ידעת כלל על מקרה זה.

כוונתי למקרה בו עפו לצ'ק פוסט החבר'ה עם הלנצ'יה בטא HPE.בשנות ה-80'.

אבקש ממך(ומכל חבר פורום אחר) בכל לשון של בקשה/אזהרה . לא לנסח בהבאת ציטוט מדברי מחדש.

ולשים מילים בפי שלא נאמרו/נכתבו.

:evil:

בכבוד רב

אילן פ.

בדיוק בשביל זה השינוי מהמקור שנכתב על ידיך מסומן באדום.

אבל אני מכבד את בקשתך ולא אחזור על כך שנית :roll:

שבוע טוב , עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם
צודק , והתוצאות הסופיות מדברות בעד עצמן , אבל עדיין אני לא מבין איך אפשר לאבד אחיזה בכזו צורה במהירות כזו נמוכה יחסית...

זה לא קשה.

מה עושה בן אדם שמסובב את ההגה, נכנס לתת היגוי ומתחיל להחליק?

מסובב את ההגה עוד ומקטין את האחיזה עוד יותר, כלומר מחריף את תת ההיגוי.

אם הכביש יבש יכול להיות שהמכונית תאט עד לרמה שהיא תחזור לקבל אחיזה.

בכביש רטוב עם אחיזה נמוכה זה נגמר במדרכה.

קלאסי.

ולמרות שזו טעות קלאסית זו אחת הטעויות שהכי קשה להמנע מהן והכי קשה לתקן אותם, אם נכנסת לסיבוב הרבה יותר מדי מהר וכבר נקלעת למצב הלא נעים. כל תורת הנהיגה המתקדמת מבוססת על איך לנהוג על מנת לא להגיע למצב של תת היגוי מעיין זה.

מצד שני זה שהוא הגיע לשתי המדרכות זה באמת כישרון. ההימור שלי: הוא נתן גז במקום ברקס?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה לא קשה.

קלאסי.

ולמרות שזו טעות קלאסית זו אחת הטעויות שהכי קשה להמנע מהן והכי קשה לתקן אותם, אם נכנסת לסיבוב הרבה יותר מדי מהר וכבר נקלעת למצב הלא נעים. כל תורת הנהיגה המתקדמת מבוססת על איך לנהוג על מנת לא להגיע למצב של תת היגוי מעיין זה.

פאק. איזה תזמון היה לך לכתוב את ההודעה הזאת.. היום בבוקר זה קרה לי בפעם הראשונה (והאחרונה אני מקווה) בגלל איזה מסחרית שלא עצרה בעצור. ולכן הייתי צריך לקחת את הסיבוב רחב יותר ואז לסובב את ההגה מהר - מידי.

כמובן שהרכב המשיך בקו ישר וטיפסתי על המדרכה (למזלי המדרכה הייתה נמוכה כזאת - כמו כניסה לחנייה. (משום מה..)) נעצרתי כמה עשרות ס"מ מעמוד חשמל שהיה שם. אני ממש שמח שלא לקחתי את הפנייה הזאת קצת יותר מהר.

hope for the best, expect the worse.

פורסם
טוב אולי תסבירו לאלה שאין להם מושג על הרכב הזה ,קצת נתונים או קישור ,מה זה אימפרזה טורבו,

:0....

http://www.netcar.co.il/guide/guide.asp?manuf=25&model=140

check out the WRX and STI versions....

this will help u clear up some clouds... wierd first time im hearing some 1 asking about this car.

this will show u some performan guide , will help ya i hope.

פורסם
מאחר ולא הייתי איתו באותו ,והתאונה נשמעת לי מאוד הזוייה (מילא להיכנס במדרכה אחת , אבל להיכנס בשתי מדרכות בעוצמה שמעוותת את הג'אנט...)מישהו יכול להסביר לי איך דבר כזה יכול לקרות?
אני אסביר לך, זה מאוד פשוט, ואפילו נפוץ לצערי. זאת הטעות הקלאסית של נהגים לא מנוסים על כביש רטוב. בא נגיד שחברך רצה לפנות ימינה. הוא סובב את ההגה אבל הרכב המשיך ישר. טעות בסיסית,נפוצה ואינסטינקטיבית היא לסובב את הגלגלים עוד יותר ימינה ולתת יותר גז(כי הלא אתה רוצה שהרכב יפנה ,לא?) . עודף הגז גורם להחלקה יותר חריפה.

ברגע שהגלגלים מורידים מהירות (ותזכור שהוא עוד נותן גז בינתיים,ז"א שהם איבדו מהירות רק כי הם התנגשו במשהוא,המדרכה השמאלית בסיפורנו אנו) פתאום יש להם אחיזה, אלא מה, שהם מסובבים עד הסוף ימינה ודושת הגז לחוצה בחוזקה. באותו הרגע הרכב אץ רץ לו בצורה חדה ופראית ימינה ומכסח את הגלגל הימני על המדרכה הימנית. וזה כל הסיפור. נשמע ארוך ומיגע אבל בשטח מרגע איבוד האחיזה הראשוני,כל זה לוקח איזה 3-4 שניות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה לא חייב לתת גז כדי לאבד שליטה כשאתה מסובב את ההגה יותר מידי בסיבוב.

אם אתה רוצה להגיע למדרכה השנייה..... אז...

פורסם

לילה לא כל כך טוב לכולם בעקבות התקריות הנ"ל.

בכל אופן , כמה מילים על תת היגוי.

תמיד קראתי כתבות על תת היגוי במגזינים, ולא האמהתי שקל להגיע למצב של תת היגוי , אך זה קרה לי בסופו של גבר ונבהלתי. לכן הגעתי למסקנה שאני חייב ללמוד איך להמנע ואיך לצאת ממצב של תת היגוי.

ראשית, לא להכנס מהר ,לקחת את הסיבוב רחב עם בלימה קלה. במקרה של תת היגוי יש ללחוץ על הבלמים מיידית (בשום פנים ואופן לא לנעול את הגלגלים!!!),לעיתים אף נידרש פימפום על דוושת הבלמים כשההגה בכיוון הפנייה עדיין .זאת בכדי להעביר את משקל הרכב לבולמי הזעזועים הקדמיים וכך יש יותר לחץ על הגלגלים הקדמיים - הפונים. עם הלחיצה על הבלמים (תוך כדי מצב של תת היגוי), אחיזת הצמיגים הקדמיים בכביש משתפרת. חשוב מאוד לא להכנס ללחץ, נעילת גלגלים תחריף את המצב.

(נהגי מירוצים לכנסים לפנייה תוך כדי בלימה כדי לשפר את אחיזתם של הגלגלים הקדמיים )

מקווה שעזרתי , תשתדלו שלא להגיע למצב של תת היגוי.

אסף.

album_pic.php?pic_id=971
פורסם

תשמע זה נכון מה שאתה אומר..

אבל כדי לבצע את זה מתוך אינסטינקט צריך הרבה תרגול.

על דפי הפורום זה נשמע פשוט, אבל כל העיניין לוקח בידיוק שלוש שניות עד לעצירה מוחלטת..

(כמובן שאני מדבר על מהירויות סבירות בתוך העיר)

נ.ב.

שחכתי לציין בהועדה הקודמת שהכביש היה רטוב (גשמים)..

פורסם
זה לא קשה.

קלאסי.

מצד שני זה שהוא הגיע לשתי המדרכות זה באמת כישרון. ההימור שלי: הוא נתן גז במקום ברקס?

אכן מה שאתה כותב הגיוני מאוד.

רציתי להבליט מדבריך שהמהירות היא זו שגרמה לו לאיבוד השליטה הזה.

אני משער שאינך מכיר את הסיבוב המדובר כי זהו סיבוב שגם הנהג הכי מנוסה לא היה מצליח לקחת אותו כמו שצריך במהירות גבוהה וזאת משום שהוא חד מאוד ונמצא בבזוית הפוכה.

לכן כל מה שהיה עליו לעשות הו למנוע את הבעיה הזו מראש ופשוט ליסוע שם רגוע

איתי

פורסם

- I have two things to say, one that has been said, one that no one probably thought about

Having a sporty car doesn't mean that it can't be driven as a normal car, for god sake, we're talking about a freaking Impreza here, not a Ferrari 575 Maranello GTC or a Lambo Murcielago... the Impreza is quick but not a road legal racecar or anything, it is the driver's responsability to drive it properly and use the power smartly and I definitely don't consider an acceleration to 100kmh in the middle of the city to be smart, he was driving as an idiot and unfortunately got killed because of it, and as cruel as it sounds, that's what it is - you'll drive like a jackass - you'll pay the price

- My second issue is something that if you never came to the US for a little while you probably wouldn't think about

The hours that clubs and bars are being operated are just too late and not reasonable, people are only going out at midnight and finish their day at early morning time... how many of you do it without sleeping a minute prior to that? how many drink a little and drive home after 22 hours without sleep? I'm sure many, and you don't need to answer, I used to do the same even if I wasn't drinking almost anything... maybe one beer

.It doesn't work like that in the US

Clubs and bars open their doors at 21:00 - 22:00 and are open until 2:00 - 2:30 or so, people go out and come back home in normal hours and not when they are already wasted, there's also a last call for alcohol, a certain time in which after you can not purchase any alcohol, period, no matter how much you want to pay or how bad you want it

Also, it is the club/bar owners and bartenders responsibility to ask someone if they are driving and advice them to slow/stop drinking, giving them water for free to dilute alcohol and such

.It's a different way of thinking, makes much more sense after you're getting used to the idea

.Moti

פורסם
אני אסביר לך, זה מאוד פשוט, ואפילו נפוץ לצערי. זאת הטעות הקלאסית של נהגים לא מנוסים על כביש רטוב. בא נגיד שחברך רצה לפנות ימינה. הוא סובב את ההגה אבל הרכב המשיך ישר. טעות בסיסית,נפוצה ואינסטינקטיבית היא לסובב את הגלגלים עוד יותר ימינה ולתת יותר גז(כי הלא אתה רוצה שהרכב יפנה ,לא?) . עודף הגז גורם להחלקה יותר חריפה.

ברגע שהגלגלים מורידים מהירות (ותזכור שהוא עוד נותן גז בינתיים,ז"א שהם איבדו מהירות רק כי הם התנגשו במשהוא,המדרכה השמאלית בסיפורנו אנו) פתאום יש להם אחיזה, אלא מה, שהם מסובבים עד הסוף ימינה ודושת הגז לחוצה בחוזקה. באותו הרגע הרכב אץ רץ לו בצורה חדה ופראית ימינה ומכסח את הגלגל הימני על המדרכה הימנית. וזה כל הסיפור. נשמע ארוך ומיגע אבל בשטח מרגע איבוד האחיזה הראשוני,כל זה לוקח איזה 3-4 שניות.

תרשה לי לחלוק על דבריך.

האינסטינקט של כל אחד , אבל כל אחד - אלא אם למד והתנסה מספר רב של פעמים - היא לבלום בעת החלקה.

אחת הסיבות העיקריות (גם בגלל עניין החסכון במקום עקב ביטול כל מערכת ההינע בגלגלים האחוריים , פינוי מקום בתא הנוסעים עקב סיבוב המנוע לרוחב וכו' - אבל לא רק) למעבר להנעה קדמית ולכיול של כמעט כל המכוניות לתת היגוי בסיסי - היא האינסטינקט הזה.

קודם כל בלימה מעבירה משקל קדימה ומשפרת את הסיכוי לצאת איכשהו בשלום מהחלקה , ומעבר לכך , בלימה ברכב המכוון להיגוי יתר תמיד תגרום להחרפת ההחלקה ולאובדן שליטה , לעומת רכב בתת היגוי , בו בלימה לא תזיק למצב , ובד"כ תפחית את האפקט של ההחלקה.

כמובן שיש סייגים , כמו להימנע מבלימת גלגלים , אבל את עצמי אני לא מצליח ללמד דרך האינטרנט , אז אחרים ? :roll:

• תוכן חדש...