Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראשית, לא להכנס מהר ,

עד כאן נכון וזה הדבר היחיד שהנהג ההדיוט יכול וצריך לעשות. כל הוראה אחרת בהתכתבות לא תצא לפועל במצב אמיתי. במצב אמיתי נהג לא מתורגל מאבד עשתונות ופועל לפי ההרגל, כלומר ברקס עם שבירת הגה חזקה לתוך הסיבוב.

לקחת את הסיבוב רחב עם בלימה קלה. במקרה של תת היגוי יש ללחוץ על הבלמים מיידית (בשום פנים ואופן לא לנעול את הגלגלים!!!),לעיתים אף נידרש פימפום על דוושת הבלמים כשההגה בכיוון הפנייה עדיין .זאת בכדי להעביר את משקל הרכב לבולמי הזעזועים הקדמיים וכך יש יותר לחץ על הגלגלים הקדמיים - הפונים. עם הלחיצה על הבלמים (תוך כדי מצב של תת היגוי), אחיזת הצמיגים הקדמיים בכביש משתפרת. חשוב מאוד לא להכנס ללחץ, נעילת גלגלים תחריף את המצב.

ומכאן סלט של חלקי דברים שיש בהם אמת והרבה אי דיוקים וטעויות גסות ולו מהסיבה שבכל מצב צריך לטפל בהתאם לתנאים המיוחדים שלו (מהירות הרכב, הנעה, מידת ההחלקה, שיפוע הכביש, רוחב הכביש ועוד ועוד). בכל מקרה ורק לשם הדגמה, לפמפם זו תמיד שטות ולהשאיר את ההגה בכיוון הפנייה יכול להיות גם מאוד שגוי.

יש כל מיני פעולות שמעבירות משקל לפנים ומשפרות את האחיזה עד לרמה של אובדן אחיזה באחוריים. הנקודה היא שבלי קורס + אימון אף אחד לא יצליח לבצע את פעולות הנ"ל באופן ובתזמון הנכון. האמת היא שגם מי שעבר קורסים והוא מתורגל לא בטוח יצליח, אמאמה, הוא לפחות מבין יותר טוב את מגבלות הרכב ונמנע מכניסה לא נכונה לסיבוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

All this crap about the car and understeer.

The guy was DUI.

end of story

Moti, here in Israel you can drink until you can barely stand up, at any wedding, bar, club or party - then get in your car and drive merrily away

They did a huge mivtsa a few weeks ago , on a friday night - in the party part of tel aviv...police watched people wobbling out of bars & clubs....getting into their car , driving a few meters then the cops stopped them. tv crews watching, the police administered alcohol tests hundreds of legally drunk & proud of it drivers........but only one person got a ticket that whole night

the tv crews interveiwed a lot of the drunkenly honest drivers who almost all said , I can drive ..no problem whats a few taquilas, beers Im fine

And then were allowed to drive away

but drive 110 instead of 90 and they'll rip you a new one

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

נשמע כמו מקרה קלאסי של שני מטומטמים \ שיכורים \ מסוממים שעלו על ההגה שלא היו צריכים.

מענין שהם ישבו חמש שעות בפאב, ואין שם מילה אחת על האפשרות שאולי - אבל אולי - אבל אולי אולי אלוי הם היו שיכורים \ או מסוממים \ או על קוק

או כל דבר אחר.

למיטב הבנתי בגלל שהנהג מת היתה איזו בקשה לא לפרסם פרטים "מכוערים" על התאונה.

את הכתבה כתב מישהו עילג במיוחד, כי להאשים את האוטו בתאונה, לקרוא לאוטו אמסטף או רוטווילר?

מה קרה לכתב הזה? הוא לקח איזה כדור? מאיפה הדימויים האלה? כולה חתיכת פח עם גלגלים.

בשורה התחתונה - יש שאלות שממש לא עונים עליהן בכתבה, ולי זה בעיקר נראה כמו מסע הכפשה של סובארו או איזו קינה למת.

קינה זה אחלה - אבל אם רוצים ללמוד משהו - צריך לחפש סיבה אמיתי לתאונה, ולא לבלבל את המוח בתיאורים רגשניים על הכוח של האוטו.

המזל היחיד הוא שהם הלכו לבד ולא לקחו איתם עוד אנשים.

רון.

-ולא, למי ששואל, לא מענין אותי שמישהו מת פה, מי שנוסע כמו אדיוט אחראי לגורל של עצמו-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
תרשה לי לחלוק על דבריך.

האינסטינקט של כל אחד , אבל כל אחד - אלא אם למד והתנסה מספר רב של פעמים - היא לבלום בעת החלקה.

לא טענתי אחרת.

אבל בלימה שכזאת היא בלימה שנועלת את הגלגלים ברכבים בלי ABS

ולא בלימה עדינה שתספיק בידיוק להעביר משקל לגלגים הקידמיים.

hope for the best, expect the worse.

פורסם

- I have two things to say, one that has been said, one that no one probably thought about

Having a sporty car doesn't mean that it can't be driven as a normal car, for god sake, we're talking about a freaking Impreza here, not a Ferrari 575 Maranello GTC or a Lambo Murcielago... the Impreza is quick but not a road legal racecar or anything, it is the driver's responsability to drive it properly and use the power smartly and I definitely don't consider an acceleration to 100kmh in the middle of the city to be smart, he was driving as an idiot and unfortunately got killed because of it, and as cruel as it sounds, that's what it is - you'll drive like a jackass - you'll pay the price

- My second issue is something that if you never came to the US for a little while you probably wouldn't think about

The hours that clubs and bars are being operated are just too late and not reasonable, people are only going out at midnight and finish their day at early morning time... how many of you do it without sleeping a minute prior to that? how many drink a little and drive home after 22 hours without sleep? I'm sure many, and you don't need to answer, I used to do the same even if I wasn't drinking almost anything... maybe one beer

.It doesn't work like that in the US

Clubs and bars open their doors at 21:00 - 22:00 and are open until 2:00 - 2:30 or so, people go out and come back home in normal hours and not when they are already wasted, there's also a last call for alcohol, a certain time in which after you can not purchase any alcohol, period, no matter how much you want to pay or how bad you want it

Also, it is the club/bar owners and bartenders responsibility to ask someone if they are driving and advice them to slow/stop drinking, giving them water for free to dilute alcohol and such

.It's a different way of thinking, makes much more sense after you're getting used to the idea

.Moti

You know what Moti?

I give the whole respect that a man can give to those who made this low/social agreement! It's simply makes me happy to think about such low in our stupid country... NO No no no wait - why is the country stupid?

I don't believe that the government can take care of those critical accidents, simply no! Because the government is not the god, is not the Hercules or superman - it just a government!!!

Those who have the power to change it, are only us - we can change our selves by our courage to say no to our selves!!!

What is going on with you peopleee???

Are you tired of living? Come to me I'll kill you, at least like this only you will be hurt! You can shout at the HOT dealers on the phone to get some seller, and you can't say to yourself no for such a foolish thing??????????

פורסם

- I have two things to say, one that has been said, one that no one probably thought about

Having a sporty car doesn't mean that it can't be driven as a normal car, for god sake, we're talking about a freaking Impreza here, not a Ferrari 575 Maranello GTC or a Lambo Murcielago... the Impreza is quick but not a road legal racecar or anything, it is the driver's responsability to drive it properly and use the power smartly and I definitely don't consider an acceleration to 100kmh in the middle of the city to be smart, he was driving as an idiot and unfortunately got killed because of it, and as cruel as it sounds, that's what it is - you'll drive like a jackass - you'll pay the price

- My second issue is something that if you never came to the US for a little while you probably wouldn't think about

The hours that clubs and bars are being operated are just too late and not reasonable, people are only going out at midnight and finish their day at early morning time... how many of you do it without sleeping a minute prior to that? how many drink a little and drive home after 22 hours without sleep? I'm sure many, and you don't need to answer, I used to do the same even if I wasn't drinking almost anything... maybe one beer

.It doesn't work like that in the US

Clubs and bars open their doors at 21:00 - 22:00 and are open until 2:00 - 2:30 or so, people go out and come back home in normal hours and not when they are already wasted, there's also a last call for alcohol, a certain time in which after you can not purchase any alcohol, period, no matter how much you want to pay or how bad you want it

Also, it is the club/bar owners and bartenders responsibility to ask someone if they are driving and advice them to slow/stop drinking, giving them water for free to dilute alcohol and such

.It's a different way of thinking, makes much more sense after you're getting used to the idea

.Moti

תרבות הבילויים המתחילים בחצות נגרמה ע"י חוק מטומטם שהיה פעם ובוטל לפני שנים.

מדובר באיסור על נהגים חדשים לנהוג בין השעות 1-5 בבוקר - המטרה היתה להילחם בתאונות שנגרמו אחרי הבילויים כשצעירים שתויים ועייפים היו נוהגים הביתה ועושים תאונות.

התוצאה היתה כמובן שיוצאים לבילוי מאוחר (חצות), יושבים בפאב/מועדון עד 5:01 בבוקר, ורק אז, שפוכים לגמרי, נכנסים לאוטו ונוסעים הביתה. כמובן שהיתה אותה כמות תאונות, רק שהן התרכזו בשעות 5:01 עד הבוקר, במקום על כל הלילה.

החוק הטיפשי בוטל כמובן, אבל הבילויים נשארו מאוחר ולא חזרו לשעות סבירות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

Wil, unless you're talking about something that was more than 10 years ago than I remember there was some stupid law of that nature 6-7 years ago... that isn't the reason

I got my driver's license in israel 10 years ago and I believe that law didn't exist yet at the time but the hours that we we're going out were still the ones I mentioned above that are just too late

.Moti

פורסם

לדעתי אין קשר לרכב...

גם פיאסטה (טוב אולי אני מגזים), יכולה תוך 200 מטר להאיץ ל100 קמ"ש ומשם הדרך אל העץ וההתרסקות בתוכו לא כל כך ארוכה...

כל רכב מפתה... אפילו סתם הונדה או לאנסר עם מדבקת NO FEAR מאחורה, מפתה אותך ללחוץ על הגז...

זוהי בעיה נפשית חמורה הטבועה היטב בתוך תוכו של האדם עוד מרגע היוולדו..!!!

דברי הבלים אינם מזיקים כאשר אין אוזניים לשמעם...

הדבר הכי מעצבן בעולם זה שאחותי הקטנה פורסת את הלחם עקום! צריך ללמד את זה בביה"ס!!

פורסם
תרבות הבילויים המתחילים בחצות נגרמה ע"י חוק מטומטם שהיה פעם ובוטל לפני שנים.

מדובר באיסור על נהגים חדשים לנהוג בין השעות 1-5 בבוקר - המטרה היתה להילחם בתאונות שנגרמו אחרי הבילויים כשצעירים שתויים ועייפים היו נוהגים הביתה ועושים תאונות.

התוצאה היתה כמובן שיוצאים לבילוי מאוחר (חצות), יושבים בפאב/מועדון עד 5:01 בבוקר, ורק אז, שפוכים לגמרי, נכנסים לאוטו ונוסעים הביתה. כמובן שהיתה אותה כמות תאונות, רק שהן התרכזו בשעות 5:01 עד הבוקר, במקום על כל הלילה.

החוק הטיפשי בוטל כמובן, אבל הבילויים נשארו מאוחר ולא חזרו לשעות סבירות.

וזה מסביר, למה כשקיבלתי את הרשיון, דוד שלי אמר לי שאסור לי לנהוג אחרי 1 בלילה :shock:

עוד סגירת מעגל.

ומה אני אגיד? אם אנחנו כל הזמן מדברים על זה שילדים בני 18 (כמוני), לרוב לא אחראים, ושיקול הדעת שלהם הוא לא מספיק בוגר, ושעדיף שהם לא ינהגו על רכבי ראלי\טורבו\GT כאשר בן אדם מבוגר נשוי עם ילדים ואחיו, עולים על המדרכה ונכנסים בעיר בכזו עוצמה בעמודים ואז בגזע עץ סתם באמצע שום מקום?

אני לא אתפלא אם פתאום תראו הצעת חוק שלא למכור רכבים "ספורטיבים" בארץ, כי אחרי הכל הובן מהכתבה שאם האימפרזה הייתה רגילה 1.6 היא לא הייתה יכולה להגיע לקצת יותר מ100 ואז להכנס בעץ. וברור שהמעורבים בתאונה היו מלאכים שבסך הכל נתנו קצת יותר מדיי גז בזמן הלא נכון ובמקום הלא נכון.

אני לא רוצה סתם להאשים האשמות, אבל לא הגיוני שבן אדם יסע במהירות כ"כ גבוהה בעיר, יעלה על המדרכה ויבלם סתם כך על ידי העץ מבלי שלקח משהו או שתה קצת יותר מדיי. כי אני (בתקופה הקצרה שאני בעל רשיון ורכב) כבר הספקתי לנהוג ב3 4 ו5 לפנות בוקר ותמיד שמרתי על שיקול דעת ואם עליתי על כביש מהיר אז ידעתי לשמור על הנתיב הימני ולא לחרוג מהמהירות הסבירה שם של 100 קמ"ש. שלא נדבר על נהיגה עירונית בשעות האלו.

ואם הבן אדם נסע הרבה יותר מ100 בעיר, אז הוא באמת משוגע.

ואת האמת? כואב לי יותר על האוטו מאשר עליהם.

ורק אומר ברוך השם שאף עובר אורח אחר לא נפגע מהזלזול הגורף שלהם בכביש ומהבורות שלהם!

ואני אומר שאם הנהג היה יוצא חי, לא משנה באיזה מצב הוא היה, אפילו אם במצב של נכות של 100 אחוז ושיתוק כולל מהצוואר ומטה, היה צריך להכנס לבית הסוהר לכל ימי חייו!

כי מה אשם בעל המשפחה ואב ל4 ילדים שהיה צריך להוריד את הכלב שלו, כרגיל ב5 בבוקר כל יום לפני היציאה לעבודה והיה יכול בקלות להקלע לתאונה הזאת? מה אז ? מה אז אני שואל את הכותב, האם גם אז שני האחים המושלמים היו כ"כ מושלמים? או שאז הם היו רוצחים אכזריים שקטפו חיים של אדם תמים, והשאירו 4 יתומים ואלמנה? (החלק הזה היה דמיוני, אבל היה גם יכול להיות מאוד ריאליסטי, דבר כזה בהחלט יכול לקרות).

הכתב הזה לדעתי היה יותר מדיי סוביקטיבי והאשמה היתה (כך ההרגשה לפחות מהכתבה) יותר מדיי על הרכב מאשר על התנהגות הנהג. מיהרו לחפות על הנהג ש"בסך הכל" פעם אחת בחייו "בסך הכל" עבר רק בקצת את ה100 ב5 לפנות בוקר בעיר. מבלי להתחשב בתוצאות.

יודעים מה? קשה לומר את זה, אבל אולי בסופו של דבר זה הגיע לו.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

קודם כל לגבי ההחלקה ,אין חכם כבעל נסיון .כשלמדתי לנהוג היינוהולכים כמה חבר'ה למגרש החלקה מאולתר ומנסים כל מיני איבודי אחיזה. מאז לא פעם ולא פעמיים ניצלתי את הידע שנרכש שם במצבי חרום .

לכן אני ממליץ לכל מי שאין לו את הנסיון וממי ללמוד(אני מתכוון לאנשים מבוגרים לא לילד אם 4 חודשים רשיון) ללכת כמה פעמים למגרשי החלקות קצת כסף שיכול להציל ת'חיים שלכם .

לגבי התאונה ,אני מבין את רצון המשפחה לשמור על שמו הטוב של הנהג אבל אנחנו חייבים ללמוד מטעויות של אחרים .ולא משנה כמה זה כואב .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
קודם כל לגבי ההחלקה ,אין חכם כבעל נסיון .כשלמדתי לנהוג היינוהולכים כמה חבר'ה למגרש החלקה מאולתר ומנסים כל מיני איבודי אחיזה. מאז לא פעם ולא פעמיים ניצלתי את הידע שנרכש שם במצבי חרום .

זו, לדעתי, התיזה הכי מסוכנת מכולן. זו שגורסת שמניסיון פיראטי במגרש מאולתר ניתן ללמוד איך לנהוג.

אי אפשר, בדיוק כשם שמי שנכנס לבריכה רדודה ומלמד עצמו לשחות לא ייידע לעולם כיצד שוחים נכון.

מה שכן אפשר לקבל תחושה מזוייפת של ביטחון עצמי שמבוססת על - כלום.

כדי לדעת לנהוג צריך ללמוד איך עושים זאת נכון ואת זה ניתן ללמוד רק ממי שיודע ללמד נהיגה נכונה.

פורסם

אינניי מעודד חס וחלילה מגרשים פיראטיים (ואם כך הובנתי אני מצטער) .

יש אנשים שנהיגה היא בטבע שלהם ,אני לא בא להשתחצן אבל הרבה דברים שהייתי עושה בטיבעיות אחר כך לימדו אותי בכל מיני קורסים או כתבות ההבדל היה שפשוט לא ידעתי איך קוראים לזה .

ואין ספק שרוב האנשים צריכים ללמוד ממדריך,וכמובן שגם לי יש מה ללמוד מהרבה אנשים .

מה שבאתי להגיד בהודעה הקודמת זה שבלי נסיון מחוץ לכביש אי אפשר ללמוד לכן מי שעוד לא למד מומלץ שילך לאיזה קורס .

ואני יחזור ואומר ליתר ביטחון מי שאין לו ידע שלא ינסה ללמוד לבד .כל שלומדים יותר מבינים כמה יודעים פחות...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מה שבאתי להגיד בהודעה הקודמת זה שבלי נסיון מחוץ לכביש אי אפשר ללמוד לכן מי שעוד לא למד מומלץ שילך לאיזה קורס .

ואני יחזור ואומר ליתר ביטחון מי שאין לו ידע שלא ינסה ללמוד לבד. ככל שלומדים יותר מבינים כמה יודעים פחות...

I wish you had any idea how right you are, I'm on my fourth year at the race track right now, I'm instructing people and still learning new things all the time... after my second time at the racetrack I realized how much I don't know

It took me almost four years and many many hours at the track plus dozens of gymkhanas to drive the way I'm driving today and I still have lots of things to learn

People are mostly under the impression that having a driver's license meaning that they know how to drive, it's so not true - very sad reality

.Moti

פורסם
אינניי מעודד חס וחלילה מגרשים פיראטיים (ואם כך הובנתי אני מצטער) .

יש אנשים שנהיגה היא בטבע שלהם ,אני לא בא להשתחצן אבל הרבה דברים שהייתי עושה בטיבעיות אחר כך לימדו אותי בכל מיני קורסים או כתבות ההבדל היה שפשוט לא ידעתי איך קוראים לזה .

ואין ספק שרוב האנשים צריכים ללמוד ממדריך,וכמובן שגם לי יש מה ללמוד מהרבה אנשים .

ואני יחזור ואומר ליתר ביטחון מי שאין לו ידע שלא ינסה ללמוד לבד .כל שלומדים יותר מבינים כמה יודעים פחות...

נהיגה זה לא בטבע של אף אחד ואף אחד לא נוהג "בטבעיות" - גם לא אתה, גם אם אתה חושב שאתה איזה מין "שומאכר מן הטבע". לאכול זה טבעי, לישון זה טבעי וגם לזייין ולחרבן זה טבעי. נהיגה זה לא טבעי.

וסתם מסקרנות, אלו קורסים כבר עשית?

• תוכן חדש...