Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

I wish you had any idea how right you are, I'm on my fourth year at the race track right now, I'm instructing people and still learning new things all the time... after my second time at the racetrack I realized how much I don't know

It took me almost four years and many many hours at the track plus dozens of gymkhanas to drive the way I'm driving today and I still have lots of things to learn

People are mostly under the impression that having a driver's license meaning that they know how to drive, it's so not true - very sad reality

.Moti

באמת עניין שמאוד עניין אותי: עד כמה תחום הנהיגה הספורטיבית-תחרותית הוא עמוק??

תמיד הייתי מתייחס לנהיגה ספורטיבית כאל דבר די שיטחי , שניתן להגיע בו לרמות גבוהות תוך זמן קצר ושאין בו עוד הרבה לאן להתקדם.

לאור דבריך , אני מניח שטעות בידי , והתחום הוא יותר מורכב ודורש לימוד ארוך ומעמיק.

אתה יכול לתת דוגמאות לדברים שלנהג ברמתך יש עוד ללמוד?

ואם ניקח לדוגמא , נהג-אמן כמו שומאכר. לנהג ברמתו יש עוד מה ללמוד ולאן להתקדם? או שהוא הגיע כבר למיצוי השיא והיכולות מהרכב וממנו עצמו ובעצם אין לו עוד מה ללמוד\להשתפר?

בתודה מראש , עמרי

וואלאק אתה!!

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נהיגה זה לא בטבע של אף אחד ואף אחד לא נוהג "בטבעיות" - גם לא אתה, גם אם אתה חושב שאתה איזה מין "שומאכר מן הטבע". לאכול זה טבעי, לישון זה טבעי וגם לזייין ולחרבן זה טבעי. נהיגה זה לא טבעי.

וסתם מסקרנות, אלו קורסים כבר עשית?

קודם כל מוטי שוב מגיב לי באנגלית ואני לא מבין .....

חוץ מזה אני לא שומכר ולא נעליים ,אבל לא יעזור לך כלום יש אנשים שמראש מסתדרים יותר טוב בנהיגה ,

כמו שיש ספורטאים ,מוזקאים וכו'. לכל אדם יש אינטילגנציה חזקה אחרת ,ויש כאלה שהנקודת פתיחה שלהם יותר טובה בתחום מסוים .

תהייה בטוח ששומכר (לדוגמה ) לא הגיע לאן שהוא הגיע רק בזכות אימונים אלה גם בזכות זה שיש לא ת'תץ.

אם זה באמת מעניין אותך תקרא את התורה של גרדנר,פסיכולג אמריקאי שמשנה לאט לאט את החינוך בעולם.

לגבי הקורסים עברתי כמה בצבא .

ולמדתי כמה שיותר משיחות עם נהגים טובים יותר ומדריכי נהיגה .

אין ספק שיש לי עוד הרבה ללמוד אבל עד שלא תדע איך אני נוהג (לטוב ולרע ) אל תתלהם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
באמת עניין שמאוד עניין אותי: עד כמה תחום הנהיגה הספורטיבית-תחרותית הוא עמוק??

תמיד הייתי מתייחס לנהיגה ספורטיבית כאל דבר די שיטחי , שניתן להגיע בו לרמות גבוהות תוך זמן קצר ושאין בו עוד הרבה לאן להתקדם.

לאור דבריך , אני מניח שטעות בידי , והתחום הוא יותר מורכב ודורש לימוד ארוך ומעמיק.

אתה יכול לתת דוגמאות לדברים שלנהג ברמתך יש עוד ללמוד?

ואם ניקח לדוגמא , נהג-אמן כמו שומאכר. לנהג ברמתו יש עוד מה ללמוד ולאן להתקדם? או שהוא הגיע כבר למיצוי השיא והיכולות מהרכב וממנו עצמו ובעצם אין לו עוד מה ללמוד\להשתפר?

בתודה מראש , עמרי

Omry, I'm glad you came to that conclusion and hope many more of the readers will realize the same, as it is the truth

Let's seperate it into two because they are different - high performance driving is not competition driving, there is a huge difference between them

- High performance driving means

High level of car control (no I don't mean knowing how to make donuts, that is not car control) I'm talking real control, lower speeds, higher speeds, getting out of dangerous situations, being able to brake properly, cornering techniques, heel/toe downshifting, left foot braking, trail braking, throttle steering... there are so many things to learn, and even more than just learn - to PRACTICE! I doubt you'll find anyone that you can teach the principal of heel/toe downshifting for example, that will be able to perform it in an extreme situation before he or she practices it for a good 6 months all the time

High perf driving also teaches you a whole field of driving psychology that you don't even think of, when to call it off, how to share the road, keeping clear thought while driving, higher level of concentration, let me give you an example

If I told you that on your first day at the race track you will be driving only four 20 minutes sessions it would sound to you like nothing, right? I mean, it's not even an hour and a half so what's the big deal? the big deal is that your brain is not used to concentrate for much longer than 20-25 minutes at the time as a beginner - you need a few minutes to warm it up, you can run it on full blast for about fifteen minutes and then you need to slow it down, much like a car ... by the end of the third time that you do it on your first day you'll need to slow down for the fourth time, your brain is just not going to be able to work at full load

.Competition driving is all the above but to a much higher level

Here there's no slowing down the brain, there are no cool down laps, you need to be in top concentration at all times or you find yourself in serious trouble... you have no idea how many crashes in racing are a result of momentary loss of concentration

Here you need to put down your fastest laps all the time while in performance driving you can lower the pace for a couple minutes and let other drivers pass you by with no harm done

In competition you also have the whole new field of race management - planning passes at the right time, the right area, when to charge, when to lower the pace in order to save the car, when to drive your fastest lap as if the devil is running after you... Omry, there is SO MUCH to learn... I'm still learning some of it myself, especially in the field of competiton driving but also in the field of high perf driving, and as many track hours as I already have, I need a whole lot more practice to get to the level that I want to be, when I'll get there I'd be looking further - there's always more to learn

.Driving is just like any other sport - as much talent as you'll have you need a lot of practice and to learn the techniques

?If I know how to play soccer well enough to beat the guy in my neighbourhood can I play in the UK premier league

.Moti

פורסם

מוטי , תודה רבה על ההסבר! נהניתי לקרוא והשכלתי...

(ד"א , זה גם תרגול טוב לאנגלית שלי... מוטי אני מקווה שאתה כותב ללא שגיאות כתיב ודקדוק :wink:)

וואלאק אתה!!

פורסם

מוטי אתה חייב למצוא דרך לכתוב בעיברית (ראיתי שעשית את זה כמה פעמים)כולם נהנים ממה שאתה כותב ורק אני לא מבין .....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
קודם כל מוטי שוב מגיב לי באנגלית ואני לא מבין .....

חוץ מזה אני לא שומכר ולא נעליים ,אבל לא יעזור לך כלום יש אנשים שמראש מסתדרים יותר טוב בנהיגה ,

כמו שיש ספורטאים ,מוזקאים וכו'. לכל אדם יש אינטילגנציה חזקה אחרת ,ויש כאלה שהנקודת פתיחה שלהם יותר טובה בתחום מסוים .

תהייה בטוח ששומכר (לדוגמה ) לא הגיע לאן שהוא הגיע רק בזכות אימונים אלה גם בזכות זה שיש לא ת'תץ.

אם זה באמת מעניין אותך תקרא את התורה של גרדנר,פסיכולג אמריקאי שמשנה לאט לאט את החינוך בעולם.

לגבי הקורסים עברתי כמה בצבא .

ולמדתי כמה שיותר משיחות עם נהגים טובים יותר ומדריכי נהיגה .

אין ספק שיש לי עוד הרבה ללמוד אבל עד שלא תדע איך אני נוהג (לטוב ולרע ) אל תתלהם.

בו קודם כל נגדיר את המינוח המדוייק למי שיש לו פוטנציאל להיות נהג יותר טוב או אם תרצה כשרון (לא טאץ' ובוודאי שלא אינטיליגנציה). המינוח הוא - כישורים או באנגלית skills והכישורים שהופכים מישהו לנהג טוב בפוטנציה הם ידועים ונבדקים תדיר ע"י צבא הגנה לישראל. לא, לא כשהוא בוחר נהגי בוס אלא שהוא בוחר טייסים. אז נכון שכדי להיות טייס צריך יותר מכישורים פסיכו-מוטורים מצויינים, אבל זה הבסיס. אני מתכוון לדברים כמו קוארדינציה (תיאום יד-עין) ויכולת של המוח לעבד כמות גדולה של נתונים/מצבים בו זמנית ולכן לצפות מה יתרחש ולהגיב לכל אחד מהם בנפרד ובו זמנית.

עכשיו יכול להיות שאתה כשרון גדול בפוטנציה אבל גם הכשרון הכי גדול בעולם מתחיל מרמה אפס כל זמן שהוא לא למד. אם אף אחד לא היה מלמד את שארפובה (אחח, איזה פיגורה) איך משחקים טניס נכון זה לא היה בא לה "טבעי". אם אף אחד לא היה מלמד את מייקל ג'ורדן בהתחלה איך לזרוק נכון לסל זה לא היה בא לו "טבעי" וכנ"ל לגבי שומאכר.

זה נכון גם לכל מי שחושב שהוא יודע לנהוג. עד שלא לימדו אותך את הטכניקה הנכונה באופן מעשי עם תרגול אתה לא יודע לנהוג נכון. נקודה. אם אתה באמת כשרון גדול סביר להניח שתלמד מהר מהשאר, תיישם את מה שנלמד טוב יותר, תזדקק לפחות תרגול על מנת להגיע לרמה טובה ותוכל מוקדם יותר להתחיל ללמוד מעצמך וללמד את העצמך. אבל עד אז, עד שלא קיבלת בסיס טכני מדוייק אתה לא יודע לנהוג.

אף אחד לא יודע איך בולמים נכון מעצמו או מניסוי וטעיה במשך חצי שעה במגרש חניה, שלא להזכיר בעיות מורכבות יותר כמו יציאה מתת היגוי חריף. את כל אלא לא לומדים משיחה ואין לי מושג מה מלמדים בקורסים הרבים שעשית בצבא או אילו עשית (ויש קורסים רלוונטים בצבא) אבל דבר אחד ברור, מי שלא למד לא יודע לא חשוב עד כמה הוא מוכשר בפוטנציה.

מניסיוני אני יכול לאמר לך שכבר פגשתי כמה נהגי מירוץ המתחרים היום בקורס הראשון שלהם והם לא הבריקו מהתחלתו, בלשון המעטה. אבל מה, הם הקשיבו, למדו, התמידו והגיעו לרמות יפות מאוד. ראיתי גם שחצנים צעירים ולחים שחשבו שהם גדולים, סירבו ללמוד והיו עסוקים במשך הקורס בעיקר בלהרים קונוסים אחרי תרגיל מפוספס.

אז גם אני הייתי פעם צעיר לח ושחצן וגם אני חשבתי שאם מידי פעם אני מכניס את המכונית שלי להיגוי יתר ויוצא ממנו אז אני נהג גדול וגם אני בסוף שמתי את המכונית בתעלה. לכשעצמו לא בלתי סביר שיקרה לי גם היום, רק שהבעיה האמיתית היתה שלא היה לי מושג למה הזנב ברח כמו שהוא ברח ולמה לא הצלחתי להשתלט עליו (ועד היום אני לא יודע, רק משער). ומושג לא היה לי כי לא ידעתי לנהוג. כן, הייתי נוהג מהר, כן היה לי ניסיון בנהיגה מהירה אבל לא נהגתי נכון ולכן גם לא נהגתי בטוח. חייתי באשליה שאני שולט ברכב בשעה שחלק גדול מהנהיגה שלי היה מקרי לחלוטין.

אז תעשה עם הדברים מה שאתה רוצה אבל אני אומר לך שבלי הדרכה מקצועית ממדריך מקצועי אף אחד לא נהיה נהג טוב ובטח ובטח שלא בטוח. בכל מקרה אני חושב שאין כמו כמה דקות ליד נהג טוב באמת (כמו און או ראם או רבים אחרים) כדי להכניס אותך לפרופורציות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל לא אמרתי שאני "כשרון גדול" חוץ מזה כך לדוגמה את ג'ורדן תסתכל איך הוא זורק לסל ,ואם אתה יודע קצת כדורסל אז מיד תבחין שהוא למד לזרוק לא לפי התו"ל.

לא יעזור לך כלום בכל תחום יש אנשים שמצליחים ללמוד לבד את הבסיס (ואני מתכוון לבסיס נטו).

אתה יכול לעשות שמניות באוויר אבל זה נכון גם ג'ורדן לא התחיל בשיקגו בולס אלה במגרש עם רשתתו ברזל .

חוץ מזה אני תמיד מוכן ללמוד ולשמוע הערות ,יש לי הרבה מה ללמוד ואין שום ספק שבגיל 22 אני עוד צעיר מספיק בשביל לשנות הרגלים ,אם אתה כזה מבין גדול שאתה יודע אם יש כשרונות או לא אתה בטוח מדריך

בכיר באחד המגרשים (המקצועיים יחסית לארץ) ....

ואני יוסיף ואומר שבכל הודעה שלי בדיאלוג הזה הבארתי שיש לי הרבה מה ללמוד ,ואתה בכל הודעה אמרתה שאני צריך להבין שיש לי מה לילמוד ,אז בבקשה תפסיק לדבר אלי כאילו אני שחצן שלא מוכן לשמוע הערות על נהיגה כי אני תמיד מוכן לשמוע ולהפנים.

פורסם

אני לא מבין בכדורסל בכלל. אני לא יודע איך זה.

אבל אני כן יודע שבנהיגה, הרבה מהדברים והטכניקות הם לא אינטואטיביים, או אף גרוע מזה - מנוגדים לאינסטינקט או הדעה הרווחת.

לכן, בלי לימוד, אתה לא תגיע לשום מקום.

הלימוד, כשלעצמו, נותן רק את הכלים הבסיסיים - הבנה והכרה בתהליכים (כמו העברות משקל, למשל).

אתה הוא זה שלוקח את זה משם הלאה, בעזרת מחשבה (איך אוכל לנצל את התהליכים האלו לטובתי) ובעיקר בעזרת תרגול.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא יעזור לך כלום בכל תחום יש אנשים שמצליחים ללמוד לבד את הבסיס (ואני מתכוון לבסיס נטו).

.

לא אי אפשר ללמוד את הבסיס לבד. איפה רק לגלות את הבסיס לבד ואני בספק רב אם יש לך את היכולת או את הזמן לגלות לבד איך נכון לבלום, לדוגמא, וגם לתקן את הטעויות של עצמך.

וזה שאתה לא מוכן להכיר בעובדה שאין לך את הבסיס כי לא למדת אותו היא הסיבה שאני מתייחס אליך כשחצן ללא כיסוי.

אני סיימתי ואני מקווה שלפחות אחרים כן הפנימו את מה שאתה לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא מבין בכדורסל בכלל. אני לא יודע איך זה.

אבל אני כן יודע שבנהיגה, הרבה מהדברים והטכניקות הם לא אינטואטיביים, או אף גרוע מזה - מנוגדים לאינסטינקט או הדעה הרווחת.

לכן, בלי לימוד, אתה לא תגיע לשום מקום.

Exactly, there are so many of them that aren't natural reflexes or common knowledge, I absolutely agree with your statement

הלימוד, כשלעצמו, נותן רק את הכלים הבסיסיים - הבנה והכרה בתהליכים (כמו העברות משקל, למשל).

אתה הוא זה שלוקח את זה משם הלאה, בעזרת מחשבה (איך אוכל לנצל את התהליכים האלו לטובתי) ובעיקר בעזרת תרגול.

But lots of it, not just once or twice here and there... in order to make it into a second nature you need to do everything a few thousands of times and practice is at all times... the good thing is that for many driving tricks you don't need to drive at speed or break any laws, left foot braking and heel/toe downshifting come to mind

.Moti

פורסם

תראו אני לא מכיר את הנהיגה שלכם ואתם לא את שלי ,אבל עובדה שיש דברים שהבנתי לבד איך לעשות אותם ואח"כ גם שמעתי אותם מפי מדרכי נהיגה ונהגים מקצועיים .

עיקר הדברים הם בנהיגת שטח (לדוגמה שיכוך בורות ע"י העברת משקל).

ואתה מוזמן לשאול מדריכים אם לא קרה להם שהגיעו אנשים להדרכה והיה להם בסיס טוב.

אני מבחינתי סיימתי ואני לא צריך את האישור שלך לאיך אני נוהג ,אני יודע מה אני יודע ואין ספק שישי לי עוד הרבה לילמוד .

פורסם
תראו אני לא מכיר את הנהיגה שלכם ואתם לא את שלי ,אבל עובדה שיש דברים שהבנתי לבד איך לעשות אותם ואח"כ גם שמעתי אותם מפי מדרכי נהיגה ונהגים מקצועיים .

עיקר הדברים הם בנהיגת שטח (לדוגמה שיכוך בורות ע"י העברת משקל).

ואתה מוזמן לשאול מדריכים אם לא קרה להם שהגיעו אנשים להדרכה והיה להם בסיס טוב.

אני מבחינתי סיימתי ואני לא צריך את האישור שלך לאיך אני נוהג ,אני יודע מה אני יודע ואין ספק שישי לי עוד הרבה לילמוד .

יפה מאוד. באמת. :ok:

הלוואי שהייתי כמוך.

:roll:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אין פלא

יש היום נהגים משוגעים בכביש

אני ואחי לפני חודש נסענו מהבית שלנו בקרית גת לאשקלון (ורק לידע כללי הכביש הזה עובר הרחבה לכן הוא בשיפוצים) והיה איזה קטע שבגלל השיפוצים הוא היה צר ועם קו לבן רצוף ממלנו באה משאית ומלפנינו היו 2 מכוניות

פתאום עקף אותנו ואת 2 המכוניות שלפנינו איזה צעיר מטורף עם הונדה סיויק וברגע האחרון הוא לא נכנס במשאית

אין גבול לטירוף של נהגים (במיוחד הצעירים שעקפו אותנו באותו יום)

מה אני יגיד לכם אני בן 17.5 אחי בן 19 ואנחנו לא מתפרעים בכביש ונוסעים לפי החוק

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ככה צריך!

אם אדם הוא בן 17 18 19 עם רשיון זה לא אומר שהנהיגה שלו פרועה.

לפי הכתבה אפשר לראות שבכל גיל מנסים טיפה פה ושם למתוח את הגבולות.

אבל אם אין שיקול דעת זה לא שווה. לעקוף על קו לבן רצוף כשיש משאית מלפנים זה פשוט מטומטם.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...