Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חשבתי על לברר על דיטיילר אך אם הסכום שהוא יקח[במינימום] אני יכול לקנות חומרים[עדיין לא קניתי אני בשלבים להסגר על הכל ואז אני אזמין את כל הנדרש] שיספיקו לטווח שימוש לא קטן וגם איך אני אלמד ואהנה מהתהליך[או יתעצבן תלוי איך ילך XD] בכל אופן איפה יש מקומות כאלה אין לי בעיה להביא את כל החומרים ונגיד להשכיר מקום שכזה ששם ידריכו אותי לעבוד נכון[כמו שאמרת],יש משהו באיזור הצפון או הכל מרוכז באיזור המרכז?

אם אתה לוקח את זה כתחביב, אז תקנה חומרים ותפעל בקצב שלך, אם חשוב לך קודם המראה ואז פה ושם שטיפות, אז חבל שתקנה את כל החומרים האלו... יש בחור בפורום ORAN CORROLA והוא עושה אחלה של עבודה, המחירים שלו זולים משמעותית מכל החבר'ה במרכז.. ההחלטה שלך האם לעשות טיפול ראשוני שכולל פוליש אצל מישהו, ואז תמשיך לטפל ברכב בעצמך עם שטיפות ווקס או אוטם פה ושם, זה יוריד לך את עלות החומרים בהרבה, בערך 300~400 שח מספיקים לכפפה,מגבת ייבוש, שמפו ווקס או אוטם.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמת, בשביל פעם אחת שאתה עושה פוליש זה לא משתלם לקנות את כל החומרים האלו, אתה תשתמש בהם פעם אחת, פוליש עושים פעם ב כי אתה יכול לגרום נזק.

ובמיוחד שאתה מתחיל בנושא.

אני בדרך כלל בעד עבודות diy אבל יש פעמים שזה פשוט לא משתלם.

800 ש"ח זה הרבה כסף לחומרים בשביל פעם אחת, אין לך צורך בליטר של פוליש, האמת אני בכלל הייתי קונה אולטימט קומפאונד ואולטימט פוליש.

או הפתרון הטוב יותר לדעתי זה מנזרנה fg400, הוא טוב גם כפוליש סינגל סטייג'.

בכל אופן הייתי מנסה להוזיל בעלויות של החומרים או לחלופין הולך לדיטיילר.

אז בגדול שני אלו אמורים להספיק? לא ראיתי באוטוסטור את הFG400 יש להם רק אתזה שתוייג כגס

פוליש Meguiar's Ultimate Polish

פוליש Meguiar's Ultimate Compound 300ml

ידוע לך על מקומות בצפון שמשכירים מקום+מכונה וגם עושים הדרכה? אני יכול להגיע גם לראשון ואבל זה לעיתים דיי רחוקות[לביקור של משפחה] ואיך הולכת ההשכרה?

ממליץ לוותר על ה WHITE LIGHT, עמידות חלשה אמנם המראה טוב אבל לא מעבר.

במחיר שלו כבר לוקח ווקס או פשוט נשאר עם המנזרנה, למרות שהעמידות שלו היא בערך חודשיים שלושה.

או שאם כבר לקחת את ה white light אז כמובן לצפות אותו מעל במנזרנה ובשטיפות שבועיות לקנח בסונקס BSD.

כן זאת הכוונה,ניקוי יסודי+פוליש וכמובן אחרי זה ציפוי בגלייז,אוטם,אולי ארכוש איזה ווקס נוזלי\תרסיס[שווה כדיי לשמור על האוטם?]

בגדול אחרי שהורדתי את ה205+105 והוספתי תרסיס וואקס, ירד לי באמת 200 שקל

אוטם צבע Menzerna PL

נוזל דיטיילר OPT NO-RINSE Shine 32oz

תרסיס ווקס מהיר Meguiar's Ultimate

אפליקטור ספוג Meguiar's

נוזל הברקה סופי SONAX Xtreme

וליש Meguiar's Ultimate Compound 300ml

גלייז Chemical Guys White Light

610 לא כולל משלוח,אם אני יבוא כבר לרשל"צ[אם יש מקום להשכרה עם ציוד והדרכה באיזור] אז אני יאסוף את זה כבר מחולון

פורסם
אם אתה לוקח את זה כתחביב, אז תקנה חומרים ותפעל בקצב שלך, אם חשוב לך קודם המראה ואז פה ושם שטיפות, אז חבל שתקנה את כל החומרים האלו... יש בחור בפורום ORAN CORROLA והוא עושה אחלה של עבודה, המחירים שלו זולים משמעותית מכל החבר'ה במרכז.. ההחלטה שלך האם לעשות טיפול ראשוני שכולל פוליש אצל מישהו, ואז תמשיך לטפל ברכב בעצמך עם שטיפות ווקס או אוטם פה ושם, זה יוריד לך את עלות החומרים בהרבה, בערך 300~400 שח מספיקים לכפפה,מגבת ייבוש, שמפו ווקס או אוטם.

אוקיי, אני אדבר איתו בפרטי:)

פורסם

אני לא מכיר בצפון, אני מכיר באלישמע אצל tlm ובפתח תקווה אצל יעקב אלטר,שניהם משכירים את המקום.

וכמי שאמרתי מקודם נכון שהfg400 מוגדר כגס אבל הרבה אנשים משתמשים בו כפוליש סינגל סטייג' והוא מעולה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אני לא מכיר בצפון, אני מכיר באלישמע אצל tlm ובפתח תקווה אצל יעקב אלטר,שניהם משכירים את המקום.

וכמי שאמרתי מקודם נכון שהfg400 מוגדר כגס אבל הרבה אנשים משתמשים בו כפוליש סינגל סטייג' והוא מעולה.

יש לך מידע איך הולכת ההשכרה+וההדרכה והעלויות הם פר שעה, איך כל זה הולך?

פורסם

בגדול אחרי שהורדתי את ה205+105 והוספתי תרסיס וואקס, ירד לי באמת 200 שקל

אוטם צבע Menzerna PL

נוזל דיטיילר OPT NO-RINSE Shine 32oz

תרסיס ווקס מהיר Meguiar's Ultimate

אפליקטור ספוג Meguiar's

נוזל הברקה סופי SONAX Xtreme

וליש Meguiar's Ultimate Compound 300ml

גלייז Chemical Guys White Light

610 לא כולל משלוח,אם אני יבוא כבר לרשל"צ[אם יש מקום להשכרה עם ציוד והדרכה באיזור] אז אני יאסוף את זה כבר מחולון

לדעתי הגלייז והווקס המהיר מיותרים לגמרי.

גלייז מיועד למיסוך הסווירלים. אין שום הגיון לשים גלייז אחרי הפוליש, זה גם לא יוסיף מבחינת המראה.

לגבי הווקס מהיר, הדעה שלי אחרי שנה וחצי של ההתנסות עם מוצרים שונים היא שהווקסים המהירים למניהם ובכלל הווקסים הבינוניים מינוס לא שווים את ההשקעה, הן מבחינה כספית והן השקעת הזמן ביישום שלהם. לרוב הם מחזיקים מספר ימים בלבד, לא נותנים את הבידינג/שיטינג כמו שצריך וגם לא משפרים את המראה, במיוחד אם הם מייושמים מעל אוטם איכותי.

אני במקומך הייתי רוכש רק את המנזרנה + אולי BSD. אחרי שתשטפשף קצת בעוד כמה חודשים אם תרצה תוכל לקנות ווקס איכותי לשיפור המראה.

פורסם (נערך)

תודה לכולם,בסוף דיברתי עם אורן ואני אקפוץ אליו בקרוב[השבוע או שבוע הבא] כמובן נעדכן בתמונות לפני אחרי :)

כמו כן בתכנון גם לרכוש:

כפפה

מחדש פלסטיקה Natural Shine מבית Meguiar's

שאמפו Gold של Meguiar's

אוטם מנזרנה PL

וואקס מנזרנה CL

ONR בקבוקון של 250מ"ל

וכמובן מגבות ואפליקייטורים

אשמח שמישהו יביא לי קישור לקוריאני המפורסם מאיבי :)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

אחלה חומרים, אני אישית הייתי קונה אופטיבונד במקום הנטורל שיין, אופטיבונד פשוט טוב להכל, גם לגלגים וגם לפנימי.

ONR הייתי משתדל לקנות יותר כי הוא טוב להכל.

אבל קודם תתחיל ואם תאהב - תמשיך.

הנה הקוריאני, תתחדש.

פורסם

לומר לך האמת - אני בזמן האחרון פוזל לקראת ציפוי קרמי, במיוחד אם מדובר ברכב חדש.

זה פשוט שווה את ההשקעה, שומר לך על הצבע נקי יותר , אמנם הוא תופס סווירלים עם הזמן אבל עדיין עדיף את זה מאשר הצבע המקורי

חסרון - מחיר יקר יחסית וגם זה שווה את זה.

Opel Adam S 2017

פורסם
אחלה חומרים, אני אישית הייתי קונה אופטיבונד במקום הנטורל שיין, אופטיבונד פשוט טוב להכל, גם לגלגים וגם לפנימי.

ONR הייתי משתדל לקנות יותר כי הוא טוב להכל.

אבל קודם תתחיל ואם תאהב - תמשיך.

הנה הקוריאני, תתחדש.

אפשר קישור לאופטי בונד, לא מצאתי באוטוסטור\אייפקס מוטורס :S

או שאני צריך להזמין מחול?

פורסם

יש מחסור של חומרי אופטימום בארץ, היה יבואן של הרקולס, לא יודע אם הם עדיין עובדים. יש גם חברי פורום שמוכרים מדי פעם.

פורסם
לומר לך האמת - אני בזמן האחרון פוזל לקראת ציפוי קרמי, במיוחד אם מדובר ברכב חדש.

זה פשוט שווה את ההשקעה, שומר לך על הצבע נקי יותר , אמנם הוא תופס סווירלים עם הזמן אבל עדיין עדיף את זה מאשר הצבע המקורי

חסרון - מחיר יקר יחסית וגם זה שווה את זה.

אם זה היה אוטו חדש מיילה, זה משמש כCLEAR COAT נוסף\תחליף לא?

פורסם

איזה שנה הרכב ואיך מצב הצבע? ברגע שאתה עושה פוליש לרכב זה לא כל כך משנה כי אתה חושף שכבת צבע חדשה, יש רכבים שמגיעים עם סווירלים מטורפים מהסוכנות.

וכן בערך אפשר לומר, זו שכבה ננומטרית שטובה מאוד נגד צ'יפים בכבישים ולכלוך, שומר היטב מבחינת חומציות וכדומה כגון שלשלת יונים.

Opel Adam S 2017

פורסם
איזה שנה הרכב ואיך מצב הצבע? ברגע שאתה עושה פוליש לרכב זה לא כל כך משנה כי אתה חושף שכבת צבע חדשה, יש רכבים שמגיעים עם סווירלים מטורפים מהסוכנות.

וכן בערך אפשר לומר, זו שכבה ננומטרית שטובה מאוד נגד צ'יפים בכבישים ולכלוך, שומר היטב מבחינת חומציות וכדומה כגון שלשלת יונים.

2010 מצב הצבע לא בשמיים[יותר קרוב לאדמה], אני יודע בוודאות 2 מקומות לא גדולים שהיה בהם קילוף לאקה, לא שמרו על הרכב כ"כ היה בשימוש בתור סוס עבודה ולא טיפחו אותו, יש דפיקה עם סדקים בטמבון האחורי[רוורס לא הכי מוצלח של הבעלים הקודם] שאר הרכב עם שריטות עדינות וכמות סווירלים לא קטנה[לא שמרו אותו מי יודע מה חיצונית],אני סך הכל רוצה להחזיר חיים וברק,ציפוי CLEAR COAT שמוכרים באוטוסטור מתחיל מאיזור ה400 שקל השאלה עד כמה משתלם זה יהיה,הרי בסופו של דבר גם על הציפוי יהיה צורך לשים אוטם וכל הבא אחריו

[אני רואה את עצמי נכנס לבור של 1500 שקך :S]

• תוכן חדש...