Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני אעזור לחבר לבנות גדר מעץ בבית פרטי , גובה הגדר יהיה 2 מטר .

הגדר תתחיל מגובה האדמה , הכוונה שהיא לא תהיה מעל בלוקים או חגורת בטון .

עומק כל בור הוא : 90 ס"מ , קוטר כל בור 50 ס"מ (לכל בור יוכנס עץ 10*10) .

1) כמה בטון נדרש עבור כל בור ? (יהיה בור כל 1.6 מטר ) ? .

2) מה היחס המומלץ להרכנת הבטון ע"מ שיהיה חזק ככל הניתן (מלט,חול

,שומשום) ? .

3) האם מומלץ לקנות בטון מוכן (כזה שצריך להוסיף רק מים ) ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

מספר נקודות: קודם כל על ידידך לברר שבניה שכזו - גם אם נעשית בתוך שטחו - היא חוקית ומקובלת ע"י הרשויות של האזור שלו.

ע"פ החוק היבש, בזמנו, גם פעירת חור בקיר עבור מזגני החלון של פעם היא בגדר עבירה על החוק ו"שינוי מיבנה ללא היתר", כמובן שהחוק לא נאכף אבל שתבין שלכל פיפס, עד כמה שידוע לי, יש צורך באישור. אולי אני טועה.

דבר שני, מדריך להכנות בטון יש ברשת למכביר, כל סוג והשימוש שלו. הבסיס הוא 3 חול ל- 1 מלט.

אל תיקנה בטון מוכן.

לגבי הבחירה בעץ - לדעתי טעות.

פורסם

יותם, אם העמוד בולט 2 מטר מעל האדמה אז צריך להכניס אותו פנימה לפחות 70 ס"מ, ככה שבור של 90 ס"מ לא כל כך מוגזם.

פורסם
יותם, אם העמוד בולט 2 מטר מעל האדמה אז צריך להכניס אותו פנימה לפחות 70 ס"מ, ככה שבור של 90 ס"מ לא כל כך מוגזם.

לפי מה הנתונים האלו?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
בהודעה המקורית של פות"ש כתוב - גובה הגדר 2 מטר.

ואני שואל מאיפה הנתונים שצריך כזה בור בגלל שהעמוד הוא גובה 2 במיוחד שמדובר על גדר לא אטומה שאין לה אפקט מפרש

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

עץ בתוך בטון לא נשמר טוב לאורך שנים, שים ביציקה עמוד ברזל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

רב תודות על התשובות , הגדר תהיה אטומה לחלוטין . הכוונה היא שהקורות האופקיות יהיו ללא רווח בין אחת לשנייה , אלא אם יגידו לי שהדבר יכול לגרום לכך שכל הגדר תיפול מהרוח .

לגבי הכנת הבטון עבור היסודות , אשמח לקבל נוסחא להכנת בטון , ע"מ שהוא יהיה חזק ככל האפשר .

לגבי עמודי העץ 10*10 , שיהיו באדמה , אני מצפה אותם בזפת קרה ע"מ לשמור אותם לאורך שנים .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם (נערך)

א. באחריותך לבדוק את נושא החוקיות טרם הבניה.

ב. איפה בארץ כל הסיפור הזה ממוקם? מה תוואי השטח ברדיוס של קילומטר? 5 ק"מ?

ג. מה סוג האדמה? איך אתה מתכוון להגיע לעומק הנדרש?

ד. לגבי הבטון, הנוסחא השגורה בפיו של כל פועל בניין היא 1:2:3 (חול, מים, צמנט לאו דווקא בסדר הזה), קח בחשבון שכנראה תצטרך טפל'ה בשביל הכמויות האלו.

ה. עדיין בנושא הבטון, יש היום מוצר מדף שאמור להבטיח חוזק של ב-30 במידה והקפדת על כמות מים נכונה, אבל לדעתי חוזק הבטון הוא לא פרמטר קריטי במקרה שלך.

ו. מצד אחד אתה צריך (כי מראש החלטת שככה אתה רוצה) לעגן את העץ היטב בבטון וזה אחלה, מצד שני אתה רוצה להגן על העץ אז אתה מצפה אותו בזפת קרה וגם זה אחלה, רק שזה לא כי זה פוגע בהדבקות התחאורטית בין העץ והבטון, כי אם העץ היה יכול לשתות מים מהבטון הוא היה סופג קצת מיץ בטון (מי עיסה צמנטית זה השם היותר מדויק) והיה מפתח הדבקה טובה יותר לבטון.

דבר נוסף, עם הזמן הבטון יצטמק קצת והגדר תתנדנד קצת קדימה ואחורה ותפרד קצת מהבטון ואז קצת מים/לחות ייכנסו ברווח ולא יהיה להם לאן לצאת.

אגב, אל תשכח שעץ סופח לחות ומתפשט.

ז. באופן עקרוני עדיף לבטן (לקבור בבטון) מראש פלטות עיגון לעמודי העץ וגם להוסיף ברזלים ליצירה כדי להפחית את הסדיקה של הגוש. בכל מקרה אני ממליץ לך בחום לשכור את שירותיו של קונסטרוקטור שמבין בבניה בעץ.

עריכה אחרונה על ידי noogie
פורסם

רק לוודא שאתה מבין- במימדי הבור שתארת אתה מדבר על משהו כמו 400 קילו בטון לבור.

לדעתי אתה יכול להקטין את הקוטר משמעותית ואולי להגדיל מעט את העומק. נראה לי שיש בתים שיושבים על כלונסאות בקוטר חצי מטר...

• תוכן חדש...