Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחרונה רכשתי גטס שנת 2007. כאשר כחלק מתהליך יישור קו אני מטפל ברעידות במהירות נמוכה החל מ 50 קמ"ש עד לאזור ה 70 קמ"ש.

הרעידות מורגשות בעיקר בעת הפניה קלה של ההגה כאשר במהירות גבוהה, הרעידות למרבה הפלא, נעלמות.

יש לציין כי המצב היה יותר גרוע וביום שישי האחרון, ניגשתי לפנצרמכר והוא ביצע איזון גלגלים לכל ארבעת הגלגלים. ואף החליף בין הגלגל הנוסף לגלגל תקול אחר - לטענתו הן הגאנט והן הצמיג באותו גלגל - תקולים. הוא צין בפני שהגאנטים בכלל לא במצב מדהים ...

השאלה היא, למה עדיין אני מרגיש רעידות? מה לבדוק בשלב הבא לפני שאני ניגש לחפש גאנטים בפירוקיות?

תודה מראש למגיבים

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

תתחיל מאיזון צמיגים (עד 100 ש"ח)

תבדוק חופשים במוסך שמתמחה בחלקי פרונט (ממליץ על מומופרונט מנסיון טוב מלפני חודשיים)

אם יש סטיה כאשר אתה עוזב את ההגה תעשה פרונט (בערך 250 ש"ח)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קצר,

הוחלפו 4 צמיגים והרעידות עדיין מופיעות בעת האצה בריאה, לאחר 50 קמ"ש ועד ל 90 קמ"ש, כאשר אני עוזב את הגז, הרעידות מפסיקות.

איך אני ממשיך מכאן?

תודה,

פורסם

מאור,

החלפת הצמיגים פתר את הבעיה חלקית כך שהם לא הוחלפו לשווא.... האם במוסך יוכלו לראות שהצירייה פגומה או שההחלפה היא על סמך התחושה בנהיגה?

איך נראית צירייה פגומה ?

פורסם (נערך)

לפי דעתי:לפי מה שאתה מתאר: זה לא ציריות, לא צמיגים לא כיוון פרונט ולא גנטים.

החלפת הצמיגים פתרה לך חלקית זמנית כי הצמיגים חדשים.

תבדוק את הנאבה בשני הגלגלים הקדמיים(נאבה זה החלק שאליו מתחבר הגלגל).

צריך להרים את הרכב על ליפט או לפחות את החלק הקדמי, להניע ולתת לגלגלים להסתובב...

תתחיל לנסוע למהירות של הרעידות וישר רואים שהגלגל מסתובב באליפסה ולא ישר נקי...., אם כך המצב תצטרך להחליף נאבה (או שני צדדים) וכמובן גם צלחות בלימה קדמיים שקרוב לוודאי מעוותות בגלל המצב הזה, אולי גם מייסבים (תלוי איך העסק בנוי בגטס) ובסוף כיוון פרונט הכרחי.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מה הקשר לנאבות? הרכב קיבל איזה מכה מקדימה שתגרום לעיוות של הנאבה? מתוארת פה בעיה של רעידות בהאצה מה שמצביע על חופשים בציריות. צריך להרים את הרכב מספעק אפילו על בוקים, לתפוס את מוט הציריה ולבדוק בה חופשים שזה בדיקה של שניה וחצי. עניין הצמיגים מבחינתי לפחות במיקרה הזה הוא דיי פסיכולוגי, אלא אם הצמיגים היו ממש גמורים בלי קשר לבעיה!

פורסם (נערך)

הקשר הוא שהבחור קנה רכב ולך תדע מה יש לו.

יש מצב שיחליף ציריות באלפייה אפילו שיש בהם חופשים, והבעיה תישאר/תחמיר. היות ורק בין 50 ל 80 יש את הבעיה אז קרוב לוודאי שזה לא ציריות.

יש לבדוק נאבות שני צדדים לפני שניגשים לציריות, קרוב לוודאי שצד אחד גורם לבעיה, אבל צריך לבדוק יכול להיות שצריות כן יפתרו לך..

ממליץ לך לגשת למוסך שמתעסק עם פרונטים בלבד (כגון חושי בצפון).

השאלה גם האם הרעידות בהגה או בריצפה של הרכב...?

האם יש לפעמים רעשים מהברקסים מהחלק הקדמי כאשר בולמים?

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

רעידות המורגשות ברכב או בהגה בזמן האצה זה לרוב חופש מופרז בפעמון צירייה הפנימי או חופש במיסב ביניים של ציר הצירייה, אם יש כזה הרכב.

פורסם

עושה רושם מדבריכם שאכן מדובר בציריות .... מה תחשב עלות סבירה לציריה אחת כזו? האם מדובר בחלק בעל משמעות בטיחותית?

מחפש מוסך באזור רמת גן בני ברק. תודה!

פורסם

אני לפני כשבועיים החלפתי ציריות לאקסנט..עלות כל ציריה כ 300 שח. ציריות סיניות שבנתיים עושות יופי את העבודה. אני מניח שגם אצלך זה ינוע סביב המחיר הזה לציריה.

פורסם
עושה רושם מדבריכם שאכן מדובר בציריות .... מה תחשב עלות סבירה לציריה אחת כזו? האם מדובר בחלק בעל משמעות בטיחותית?

מחפש מוסך באזור רמת גן בני ברק. תודה!

לא בטיחותי באופן ישיר אבל לא כדאי להזניח.

אפשר לבצע שיפוץ של הצירייה הבעייתית.

בדוק עלויות במוסך.

• תוכן חדש...