Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורמולה טכניון SAE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שקלנו את זה אוהד, אפילו רצינו ללכת על 34 אינץ' - כמו בתמונה:

Camaro-High-Riser-007.jpg

הבעיה היא שזה יעלה את מרכז הכובד ואז לא נצליח לעבור את בדיקת ההטייה:

12027632_821365751294913_5711660876029212794_n.jpg

הרכב מועלה על משטח ומוטה לזווית של 60 מעלות, מצב זה מדמה פנייה בה מופעל כח צידי של כ1.6 ג'י - המטרה היא שאף גלגל לא ינתק מגע מהמשטח (כמובן שיש אבטוח למקרה של בעיה). בדיקה זו מהווה מדד חשוב מאד לרמת ההנדסה והתכן בפרוייקט - מרכז כובד נמוך מהווה גורם קריטי בכל רכב מירוץ והשפעתו על התנהגות הרכב רבה.

אגב ג'אנטים:

נכון להיום אנחנו משתמשים בג'אנטים אלומיניום 13X7 של חברת OZ עם צמיגי סליקס של hoosier. אם התקציב יאפשר, נשתדרג בקרוב לג'אנטים ממגנזיום - שיורידו קילוגרם שלם של משקל לא מוקפץ בכל פינה.

small-3.jpg

מעבר לזה, אנחנו עובדים על פיתוח של ג'אנט קארבון-אלומיניום בייצור עצמי.

שבוע טוב :-D

עריכה אחרונה על ידי Formula Technion

עקבו אחרי הפרוייקט המדהים שלנו בדף הפייסבוק

https://www.facebook.com/TechnionFSAE/:arrow:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אגב, הכנסתם לחישובים גם את הגמישות (Compliance) של החישוקים?

זה ישפיע לכם על כיוון הגלגלים הדינמי, ואפילו קצת על קשיחות הפניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

[ATTACH=CONFIG]446865[/ATTACH]

הרכב מועלה על משטח ומוטה לזווית של 60 מעלות, המטרה היא לא להתהפך (כמובן שיש אבטוח למקרה של בעיה) בדיקה זו מהווה מדד חשוב מאד לרמת ההנדסה והתכן בפרוייקט - מרכז כובד נמוך מהווה גורם קריטי בכל רכב מירוץ והשפעתו על התנהגות הרכב רבה.

רק לציין, שהמטרה של ההטייה בזוית של 60 מעלות היא בטיחותית נטו.היא באה לוודא שהרכב לא יתהפך תחת כוחות חיכוך גדולים של הצמיג.

זה מדמה פניה עם מקדם חיכוך גבוה, איני זוכר את המספר המדויק, כך שלא יקרה מצב שהגלגלים הקיצוניים ממשיכים לאחוז אך הגלגלים הפנימיים מתרוממים ומתבצעת התהפכות.

ח"ח בעניין חישוקי המגנזיום - צעד מבורך ואני שמח ששמעתם בעצתנו [emoji6]

פורסם (נערך)

חן,

אנחנו לא מתחשבים בנתון הזה מכיוון שלדעתנו ההשפעה של קשיחות הג'אנט זניחה ביחס להשפעה של נתונים אחרים (קשיחות המתלים והשלדה, לדוגמא). בכל מקרה, הנתון הזה לא ידוע לנו, מה שאומר שכנראה נצטרך לבצע ניסוי כדי לגלות אותו, מה שיעלה בזמן וכסף שאנחנו מעדיפים להשקיע במקומות אחרים.

רק לציין, שהמטרה של ההטייה בזוית של 60 מעלות היא בטיחותית נטו.היא באה לוודא שהרכב לא יתהפך תחת כוחות חיכוך גדולים של הצמיג.

זה מדמה פניה עם מקדם חיכוך גבוה, איני זוכר את המספר המדויק, כך שלא יקרה מצב שהגלגלים הקיצוניים ממשיכים לאחוז אך הגלגלים הפנימיים מתרוממים ומתבצעת התהפכות.

ח"ח בעניין חישוקי המגנזיום - צעד מבורך ואני שמח ששמעתם בעצתנו [emoji6]

אכן, הבדיקה מדמה מצב של פניה ב 1.6g למיטב זכרוני. במהלך הבדיקה אסור שאפילו אחד מהצמיגים יפרד מהמשטח. עם זאת, הרכב שלנו לא באמת מגיע ל 1.6g בפניות כך שמדובר בבדיקה מחמירה.

לגבי המגנזיום, הסיבה שהם נקנים רק עכשיו היא תקציבית נטו- הם עולים פי 2 מג'אנטים מאלומיניום, ולכן העדפנו להשתמש בג'אנטים הקיימים. היה ברור שברגע שיעלה צורך לרכוש ג'אנטים חדשים, נעדיף לרכוש את המגנזיום. הבעיה היא שמאז שרכשנו את האלומיניום יצא מודל חדש עם אופסט שונה.

זיו, באיזה קבוצה אתה נמצא/ היית?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

כמדומני זיו בקבוצה של ת"א, לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הרכב שלנו לא באמת מגיע ל 1.6g בפניות כך שמדובר בבדיקה מחמירה.

לא מגיע רק ב-Steady State או גם במהלך שינוי כיוון?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

במתאר של מירוץ, התאוצה הצידית המירבית היא בסביבות ה 1.5g. לא בטוח לגבי מצבי קיצון נקודתיים, אבל אני מאמין שאין הבדל- מה שמגביל את התאוצה הוא בעיקר מגבלות האחיזה של הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

[ATTACH=CONFIG]446865[/ATTACH]

הרכב מועלה על משטח ומוטה לזווית של 60 מעלות, מצב זה מדמה פנייה בה מופעל כח צידי של כ1.6 ג'י - המטרה היא שאף גלגל לא ינתק מגע מהמשטח (כמובן שיש אבטוח למקרה של בעיה). בדיקה זו מהווה מדד חשוב מאד לרמת ההנדסה והתכן בפרוייקט - מרכז כובד נמוך מהווה גורם קריטי בכל רכב מירוץ והשפעתו על התנהגות הרכב רבה.

יש שני דברים שלא מסתדרים לי בתמונה הזאת.

1. אם אני זוכר נכון את ההרצאות של פיזיקה 1 (ואני לא, אז אני מצפה לתיקון מצדך) , בזווית 60 מעלות תקבל 0.86G. הרי שאם הרכב היה ב90 מעלות אז היה מופעל עליו 1G. אז איך אתם מגיעים ליותר מ1G על ידי הטייה סטטית? או שהיא לא סטטית?

2. הכבל הכתום נראה מתוח , בשביל שהבדיקה תצליח הוא לא אמור להיות רפוי? משמע הרכב לא זז?

עריכה אחרונה על ידי ohadohad2
פורסם (נערך)

מה שחשוב זה היחס בין הכוח שפועל הצידה לכוח שפועל למטה (ביחס למכונית, לא ביחס לאדמה). הכוח הצידי ב 60 מעלות הוא אכן 0.86g, אבל הכוח למטה הוא 0.5g, ומקבלים יחס של 1.73. בדיקה חוזרת בתקנון התחרות גילתה שלמעשה הבדיקה אמורה לדמות 1.7g (לא 1.6 כמו שכתוב בהודעה הקודמת :oops:), מה שמסתדר עם החישוב הנ"ל.

אם תסתכל בצד שמאל של התמונה, יש מעין חבל שכנראה מסמן את הגובה הדרוש של קצה הפלטה. הוא לא נוגע ברצפה, כך שכנראה שבתמונה הרכב מוטה ביותר מ-60 מעלות ולכן החבל הכתום מתוח. מן הסתם עברנו את הבדיקה הזו (אם כי מרווח הבטחון היה קטן).

עריכה אחרונה על ידי Formula Technion

פורסם (נערך)

קודם כל רציתי לומר שיהיה לכם בהצלחה לכל אורך הפרוייקט. נראה מדהים. לא מאמין שבארץ יש דבר כזה. עד היום שמעתי רק על קבוצת אונ' בן גוריון שבנו רכב לפני מספר שנים. האם חוץ מהטכניון ואונ בן גוריון יש עוד פרוייקטים כאלו במוסד לימוד אחר- למשל אפקה? אני אשכרה חושב על הסבת מקצוע! (כיום סטודנט לתואר בכלכלה)

עריכה אחרונה על ידי TurboR
פורסם

פיייי, אפילו לסובארו אימפרזה אין כנף אחורית כזאת :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
קודם כל רציתי לומר שיהיה לכם בהצלחה לכל אורך הפרוייקט. נראה מדהים. לא מאמין שבארץ יש דבר כזה. עד היום שמעתי רק על קבוצת אונ' בן גוריון שבנו רכב לפני מספר שנים. האם חוץ מהטכניון ואונ בן גוריון יש עוד פרוייקטים כאלו במוסד לימוד אחר- למשל אפקה? אני אשכרה חושב על הסבת מקצוע! (כיום סטודנט לתואר בכלכלה)

למיטב ידיעתנו, קיימות היום 4 קבוצות FSAE פעילות בארץ: שלנו (מתחרים כל שנה מאז 2013 עם רכב בעירה פנימית), בן גוריון (שמתחרים כל שנה מאז 2011 עם רכב בעירה פנימית ובשנה שעברה גם עם רכב חשמלי), תל אביב (שהתחרו בעבר ואמורים להתחרות השנה) ואריאל.

בעבר היתה קבוצה במכללת אפקה שבנתה רכב חשמלי, אך למיטב ידיעתנו הם מעולם לא התחרו, והקבוצה כבר לא פעילה (שוב, למיטב ידיעתנו. נשמח לגלות אחרת).

פורסם
מה שחשוב זה היחס בין הכוח שפועל הצידה לכוח שפועל למטה (ביחס למכונית, לא ביחס לאדמה). הכוח הצידי ב 60 מעלות הוא אכן 0.86g, אבל הכוח למטה הוא 0.5g, ומקבלים יחס של 1.73. בדיקה חוזרת בתקנון התחרות גילתה שלמעשה הבדיקה אמורה לדמות 1.7g (לא 1.6 כמו שכתוב בהודעה הקודמת :oops:), מה שמסתדר עם החישוב הנ"ל.

אם תסתכל בצד שמאל של התמונה, יש מעין חבל שכנראה מסמן את הגובה הדרוש של קצה הפלטה. הוא לא נוגע ברצפה, כך שכנראה שבתמונה הרכב מוטה ביותר מ-60 מעלות ולכן החבל הכתום מתוח. מן הסתם עברנו את הבדיקה הזו (אם כי מרווח הבטחון היה קטן).

צודק לחלוטין , יחס הכוחות הוא החשוב כאן.

מה עם שיקולי downforce? או שבכוונה הולכים פה על בדיקה פסימית ללא כל downforce?

• תוכן חדש...