Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משתעשע ברעיון לקנות 3D Printer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלימודים שלי (מהנדס מכונות) כוללים בתוכם כל מיני פרוייקטים קטנים, בהמשך גם יותר גדולים, שדורשים לבנות ולהרכיב דברים.

האפשרות ליצור חלקים לפי הדרישה שלי במקום לחפש, לברר ולחכות שיגיע נורא קורצת לי.

הבעיה היא שאני סטודנט אחרי הכל ככה שאני לא יכול להרשות לעצמי איזה משהו מפואר ולכן אני פונה אליכם.

מחפש מדפסת שתוכל ליצור חלקים במימדים של 200X200X200 בערך, המהירות לא קריטית בשבילי.

אילו דגמים מומלצים, סוגי חומר וכו?

לא הצבתי לי תקציב מסויים עדיין, אני בנתיים זורם עם רעיונות, אבל מחפש משהו פשוט יחסית בלי להשתגע יותר מדי.

הבנתי שאני יכול ליצור חלקים בSOLIDWORKS ולהעביר אותם ישירות לתוכנה של המדפסת, יש דבר כזה?

They are trying to ban me...

פורסם

200X200X200 אלו מימדי ענק במושגים של מדפסות ביתיות.

האופציה הזולה ביותר היא ה prusa i3 בגודל מלא-

http://shop.prusa3d.com/en/3d-printers/59-original-prusa-i3-kit-with-lcd.html?gclid=Cj0KEQiAqK-zBRC2zaXc8MOiwfIBEiQAXPHrXoI6vlqj60-gSo6DoNvKZ_q8bKAPtNVeLWeJPOOHbTEaAsfu8P8HAQ

(אפשר למצוא אותה גם ב 100 דולר פחות מכל מיני מקומות מפוקפקים יותר)

מגיעה כקיט, ההרכבה לא קשה, הקליברציה קצת סיוט. תוכל לקנות אותה מורכבת ב 850~ דולר (או 700~ ממקומות אחרים)

מעבר לזה- solidoodle 4

http://www.solidoodle.com/Solidoodle4

ואלו פחות או יותר כל האופציות במחיר שפוי לגודל ההדפסה שביקשת. אפשר לשמור דגמים מסוליד כקובץ STL ולהעביר ישירות למדפסת.

פורסם

תודה על התגובה!

אני לא מתכוון להוציא סכום כזה. :)

במידה ואני מתפשר על הגודל, מה יש בשוק שהוא יותר לכיוון 300 דולר? נגיד סביב ה1500 ש"ח "עד הבית".

פורסם

כלום. גם לא כקיט. המדפסות הזולות ביותר הן שכפולים של ה i3 מחלקים באיכות לא משהו, מתחילות ב 250~ דולר לפני משלוח ומיסים.

ולא קונים דבר כזה, התוצאה הסופית דרעק.

פורסם

ראיתי את הMicro 3D ב300$ במאסדרופ, אבל זה היה בתקופת הBF.

אני גם לא יודע כמה אני מרגיש בנוח להזמין משהו כזה מחו"ל.

טוב נחכה שהמחירים ירדו עוד קצת 8)

פורסם

היא עולה כרגע 350$, משלוח עולה עוד כ 60 (חבילה של 2~ קילו. מדפסת ממש קלה) ומיסים זה 17%

סה"כ לא יקר וזו מדפסת מעולה, אבל שטח ההדפסה שלה קטן בהתאם (פחות מ 10X10X10 ס"מ)

פורסם

אם יש תקציב שמנמן, אני ממליץ על אחת מהמדפסות של makerbot, יצא לי לעבוד איתן כמה וכמה פעמים וכל פעם התרשמתי מחדש מהאיכות. כבר כמה פעמים הדפסתי באמצעותן חלקים שחיפשתי ולא היו לי (חלקים של לגו לבן של חבר, אותיות, צמידים שמשנים צבע בשמש ועוד כל מיני). הבעייה- מחיר שעובר את רבבת השקלים.

פורסם
אם יש תקציב שמנמן, אני ממליץ על אחת מהמדפסות של makerbot, יצא לי לעבוד איתן כמה וכמה פעמים וכל פעם התרשמתי מחדש מהאיכות. כבר כמה פעמים הדפסתי באמצעותן חלקים שחיפשתי ולא היו לי (חלקים של לגו לבן של חבר, אותיות, צמידים שמשנים צבע בשמש ועוד כל מיני). הבעייה- מחיר שעובר את רבבת השקלים.

הן שוות בערך חצי ממה שהן עולות, ויש מדפסות לא פחות טובות בשוק במחיר נמוך בהרבה, כמו ה lulzbot mini ואחרות.

פורסם

הייתי בדילמה שלך עד לפני כחודש. נעזרתי בפורום של reprap להתייעצות ועזרו לי מאד שם.

אתה חושב שאתה רוצה מדפסת שמסוגלת ל 20^3 נפח הדפסה. רוב הגברים רוצים בלונדינית עם DD.

ה M3D ממש חמודה, איכות הדפסה סבירה לחלוטין ותופסת כלום מקום. שקלתי ללכת עליה ברצינות, אני יודע היה להם מבצע של כאלו מחודשות עם 3 חודשי אחריות ב 299$, אם תרצה אחפש לך.

אם אתה סטודנט להנדסת מכונות אולי עדיף שתבנה מדפסת לבד.

בסוף קניתי את ה WAN HAO i3 שזו עוד מדפסת מבוססת Prusa i3 רק שהיא משווקת כשהיא מורכבת (מינוס 4 ברגים לחבר את המיטה למסגרת) והיא בנויה סביב מסגרת מפח מכופף ולא עץ/פלסטיק/פרופילים כמו קיטים רבים.

קניתי אותה ב 3dprima (חנות אונליין מבוססת בשבדיה).

הייתי צריך להתחיל מהמילים האלו: הדפסה תלת מימדית זה עסק מסובך, איטי ומייגע.

הדפסתי קוביית ניסיון (10×10×10 מ"מ)בשבוע שעבר, אף מידה לא נכונה, הצירים דורשים כיול.

הראש (extruder) גם דורש כיול בכדי לוודא התאמה של צעדים לאורך חוט שהוא דוחף.

לכל פלסטיק שתקנה יש תכונות ייחודיות, טמפ' עבודה אופטימלית, קצב הדפסה וכו'. שתצטרך לקבוע בעצמך ע"י ניסויים תאימים.

ישנן מורכבויות טכניות לכל סוג חומר שתבחר, הדבקה לא טובה למשטח, התכווצות, התרוממות פינות, גישור גרוע ועוד שלל מרעין בישין.

אתה עדיין רוצה מדפסת תלת מימד?

פורסם

קליברציה צריך לקיטים להרכבה, מדפסות מוכנות לא דורשות את זה.

אני יודע שצריך לשחק בתוכנה עם ה"דחיסות" והמהירות וכו', לא נראה לי כמו משהו שלא אוכל להסתדר איתו.

לגבי גודל- לפעמים צריך מוט מסויים או משהו בסגנון ו10 ס"מ פשוט לא מספיק. (כן אני יודע איך זה יצא :))

וגם המדפסת הכי איטית תהיה מהירה יותר מדואר ישראל :wink:

פורסם

יש מאוורר נוסף ביציאה, כך שהקירור של החומר הוא כמעט מיידי.

זה כנראה קשור לכיול ה extruder, ככל הנראה הוא דוחף יותר חומר מהנדרש.

• תוכן חדש...