Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני עד לאחרונה היה לי במשך 7 שנים רכב משנת 82 (ראה חתימה)

הרכב היה בשימוש יום יומי מהסיבה שאני אוהב את הצורה הישנה ופחות מתחבר לעיצוב המודרני, את הרכב יכלתי להפוך ב2012 לאספנות אבל לא רציתי להיות מוגבל ורק בשנה האחרונה רשמתי אותו כאספנות וזה אומר שאסור לנסוע משעה 7 בבוקר עד 9 בבוקר בימי א עד ה ואין ביטוח!! בשעות האלה, חוץ מי זה תיסע מתי ולאן שאתה רוצה, אני עובד לילה ובבוקר ישן ואז בשבילי זה היה אחלה ונסעתי איתו כל יום לעבודה.

בקיצור אם אתה צריך את הרכב בשעות 7 עד 9 בבוקר אז תקנה רכב שלא רשום כאספנות או שתקנה אותו כרכב שני ואל תיסע איתו בבוקר, למשל רכבים מסוף משנות ה80 הם עדיין לא כאספנות, רכב שלא רשום כאספנות דורש טסט פעמים בשנה.

אגב בסוף נמאס לי מהכאב ראש ומההתעסקות איתו ומכרתי בצער רב ועברתי כרגע לרכב מסוף ה90' ושתיהיה לי את האפשרות להחזיק 2 רכבים אקנה שוב אספנות אבל הפעם רק כרכב שני!

הרכב שלי היה אמין מאוד אבל עדיין זה היה כאב ראש להשתמש בו ליום יום, אין מזגן, אין הגה כוח, כיסא ששובר את הגב, צריכת דלק גבוהה מאוד,שמן ומים צריך לבדוק כל כמה ימים, צריך כל הזמן לפחד שלא ידפקו אותו וישברו לך איזה חלק ומומלץ לנעול בלילה עם סנדל +מנעול הגה כי הם מאוד גניבים, קשה להשיג חלקי חילוף ולפעמים הרכב יכול לעמוד אפילו חודש עד שתשיג את החלק שצריך.

למשל לסובארו ליאנה או פיאסטה או חיפושית יש חלקים בשפע, בסובארו יש גם דגמים עם הגה כוח, מזגן ורובם עם גיר אוטומט

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני לא יכול לסבול את כל הרעיצובים משנות ה 90-2000 בגלל זה כל הבלאגן פה. חח

יש דגמים של מכוניות שיצאו בשנות ה80 ולא השתנו עיצובית עד תחילת שנות ה90.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
יש דגמים של מכוניות שיצאו בשנות ה80 ולא השתנו עיצובית עד תחילת שנות ה90.

יש הרבה רכבים מאמצע וסוף שנות 90 שנראים כמו מה80'

למשל סובארו טנדר יוצר עד אמצע שנות ה90 ללא שינוי כנ"ל גם פיג'ו 504 טנדר,מיצובישי צ'אמפ שזה הלנסר של שנות 80',דייהו רייסר שזה חיקוי של קדט משנות ה80, פיג'ו 205 יוצרה מ84' עד מודל 98 וחיצונית נראת כמעט אותו דבר, גם 405 שיוצרה עד 97' שנראת כמו מכונית מאייטיז

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

דוגמא קלאסית - פיז'ו 205 שהוצגה בשנת 83 (מכוניות ראשונות בארץ מ 84') ונמכרה ללא שום שינוי עיצובי ואפילו לא מתיחת פנים עד שנת 1998.

זו מכונית שנות ה 80 לכל דבר אבל יש עדיין מכוניות כל הכביש, יש חלפים ואין שום בעיה להשתמש בה יום - יום.

עריכה: נכתב במקביל לתגובה מעלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם גולף דור שני, שחולקת חלקים עם הדור השלישי ועם האיביזה החדשות יותר.

פורסם

,דייהו רייסר שזה חיקוי של קדט משנות ה80,

זה לא חיקוי, זו אופל קדט עם סמלים של דייהו, כנ"ל הפונטיאק לה מנס מאותם שנים. (badge engineering)

פורסם

אכן, לא חיקוי. יש הבדל בין חיקוי - העתקה לא רשמית של דגם כלשהו כמו שעושים לפעמים היצרנים הסיניים לבין העברה או מכירה באופן רשמי של זכויות יוצרים, תוכניות ושרטוטים או פס ייצור בשלמות ליצרן אחר בדרך כלל במדינה פחות מפותחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

טכנית דייהו ואופל תחת בעלות ג'נרל מוטורס, לא? זה לא חיקוי אלא יצור מחדש של דגם ישן, כמו שעושים בדרום אפריקה עם הגולף דור 1, או בסין עם הפסאט b5.

אי אפשר לומר שזו קדט 1:1 כי מבחינה מכאנית היו שינויים. אפשר לומר שזה דגם של קדט עם טכנולוגיה משופרת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

היו שינויים, בקטנה. מנוע 1.5 במקום 1.6 אבל במבנה דומה, אמצעים למניעת זיהום אוויר כדי לעמוד בתקנים, ואולי כמה חלקי פלסטיק שונים.

פורסם
וזה המקרה הטוב, אם חלילה בתאונה יהיו גם נפגעים , אזי התשלום למערכת הבריאות לתקופה ארוכה יכול להגיע גם למליונים .

פשוט לא נכון. אם תשמיד פרארי ללא כיסוי ביטוחי אכן תשלם פיצויים במליונים. לעומת זאת, כל הנפגעים גופנית מתאונות דרכים מכוסים על ידי קרנית גם אם לנהג הפוגע לא היה ביטוח כלל - נראה לך שאדם הזקוק לניתוחים במאות אלפי שקלים יצטרך לחכות שנהג דל אמצעים יגייס את הכספים?

אני התנהלתי 10 שנים עם רכב מיושן משנות השמונים ללא קושי מיוחד - אבל לדעתי מזגן והגה כח הם חובה. כל אחד והדרישות שלו.

הדבר שהכי בעייתי לדעתי בשימוש היומיומי ברכב מיושן היא הבטיחות - הן הפסיבית והן מערכת הבלימה שלא עומדת בסטנדרטים של היום. פעם אחת נהגת פנתה עלי פרסה ופגעה בי ולא הצלחתי לעצור, עם בלמים טובים יותר הייתי מצליח. וזו רק דוגמה.

לכן החלפתי לאחרונה את הרכב היומיומי לדגם שיצא לשוק בנות השמונים ויוצר עד שנת 1995. (BMW E34) קניתי את האקזמפלר החדש ביותר שיכולתי להשיג. מערכת הבלמים עם ABS טובה פי כמה וכמה ועדיין אני נהנה מתחושת שנות השמונים, למרות 2 כריות אויר וקורות חיזוק בדלתות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
היו שינויים, בקטנה. מנוע 1.5 במקום 1.6 אבל במבנה דומה, אמצעים למניעת זיהום אוויר כדי לעמוד בתקנים, ואולי כמה חלקי פלסטיק שונים.

אתה שוכח את השינוי הכי משמעותי, איכות הרכבה מזעזעת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

וגם לאופל "גרמנית אמיתית" יש יותר ערך, לדעתי לפחות.

לקדט בשנות ה80 היה סלון בצבע חום ודיפוני בד עם דוגמא מיוחדת והכי חשוב, שעון אנלוגי כמו במרצדס!

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
פשוט לא נכון. אם תשמיד פרארי ללא כיסוי ביטוחי אכן תשלם פיצויים במליונים. לעומת זאת, כל הנפגעים גופנית מתאונות דרכים מכוסים על ידי קרנית גם אם לנהג הפוגע לא היה ביטוח כלל - נראה לך שאדם הזקוק לניתוחים במאות אלפי שקלים יצטרך לחכות שנהג דל אמצעים יגייס את הכספים?

צודק וטועה בו"ז ,

צודק שהפצוע לא מחכה אלא מקבל את הכסף מקרנית.

טועה בזה שקרנית לא תגיש תביעה לבית המשפט נגד הפוגע ותנסה למזער את הנזק שלה.

אז נכון לא תשלם ישירות לנפגע , אבל תשלם ובהחלט תשלם את הסכומים הללו לקרנית.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני זוכר מבחן דרכים של הרייסר באחד ממגזיני הרכב כשרק הגיעו לארץ, שורת הסיכום הייתה "המלצה שלנו, תקנו קדט בת שנתיים באותו מחיר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון אבל זה לא הפריע לרייסר להימכר בשנה וחצי בכמות שקדט E לא נמכרה בכל שנות השיווק שלה בארץ (שזה 7-8 שנים).

כרגיל, בזכות המחיר. 50.000 ש"ח למשפחתית בשנת 1994 זה היה מחיר סופר אטרקטיבי, טויוטה קורולה למשל עלתה אז כ 80.000 ש"ח ועד 90.000 לגירסאות מרובזרות. סובארו ומאזדה 323 באיזור 70.000-75.000 ש"ח.

אבל זה סתם דיבורים, אני לא ממליץ כמובן לאף אחד לקנות רייסר בתור רכב נוסטלגי...

אולי פותח השירשור יכול לענות על שאלות ששאלתי בהתחלה: מה הם הדגמים שמעניינים אותך (או לפחות כיוון כללי) ומה התקציב?

• תוכן חדש...