Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני חדש פה אני אשמח להצטרף לפורום הבנתי שהוא מאוד רציני ויש לי כמה שאלות.

החלום שלי הוא לנהוג במכונית קלאסית, מרבית הרכבים בישראל המראה שלהם משעמם לדעתי ונדוש.

הרכבים הישנים יותר מדהימים לדעתי אבל הבנתי שיש הגבלות על רכב אספנות ובמיוחד השעות נסיעה, שלי זה מאוד קריטי כי זה נופל על השעות שאני נוסע לעבודה.

1. כמה באמת מקפידים על זה בחוק? אני הבנתי שאף אחד לא מקפיד על השעות נסיעה של רכב אספנות.

2. זה אפשרי לתחזק רכב ישן (80') שיהיה בשימוש יום יומי ויעבוד סביר? או שהם נועדו רק לתצוגות וכ'ו?

3. אם יש פה מישהו שהוא משתמש ברכב אספנות ביום יום לסידורים אני אשמח לשמוע מהנסיון שלכם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפחד הוא שיבטלו לרכבי אספנות את ההטבות בביטוח וברישוי אם כולם יעברו על החוק וינהגו בשעות שאסור.

כמובן שאפשר להשתמש ברכב ישן באופן יום יומי אם הוא מטופל ומתוחזק כמו שצריך. זה לא מתאים לכל אחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה גם מאוד תלוי ברכב, מבחינתי לא כל רכב ישן מתאים לשימוש יומיומי.

אצלנו במשפחה ישנו רכב שעומד להכנס אוטוטו לסטטוס אספנות, זה לא מה שימנע שימוש יומיומי בו.

M-TECH E46

פורסם

קיבלתי, וגם קראתי ברחבי הפורום והרחבתי עוד בנושא.

באמת הבעיה העיקרית שלי עכשיו זה הגבלות על השעות.

מה לגבי רכב שהוא בן 29, ושנה הבאה איני רוצה לרשום אותו כאספנות? אני מחוייב? או שאני יכול להמשיך להשתמש בו כרגיל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מחוייב לרשום כאספנות, הרכב נשאר כ"רכב מיושן" עם חובה ל2 טסטים בשנה.

פורסם
לא מחוייב לרשום כאספנות, הרכב נשאר כ"רכב מיושן" עם חובה ל2 טסטים בשנה.

אם כך אז זהו הפתרון בשבילי, אני אחפש רכב משנות ה 80 המאוחרות ואקווה למצוא משהו טוב.

תודה רבה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו כן, אם מדובר ברכב ליום יום מומלץ לחפש רכב שהיה נפוץ בתקופתו, לא מסובך מבחינה מכאנית ושיש לו זמינות חלקים טובה בארץ.

פורסם

לי יש חיפושית בשימוש יומיומי, וגם cx500 1981

החיפושית מושבתת כי אין לי זמן להחליף פחמים, אבל בכללי דיי סבבה לתחזק אותה, בלי ידע מקדים מטורף, אבל עם הרבה תשוקה

פורסם

החלום שלי הוא לנהוג במכונית קלאסית, מרבית הרכבים בישראל המראה שלהם משעמם לדעתי ונדוש.

הרכבים הישנים יותר מדהימים לדעתי אבל הבנתי שיש הגבלות על רכב אספנות ובמיוחד השעות נסיעה, שלי זה מאוד קריטי כי זה נופל על השעות שאני נוסע לעבודה.

1. כמה באמת מקפידים על זה בחוק? אני הבנתי שאף אחד לא מקפיד על השעות נסיעה של רכב אספנות.

2. זה אפשרי לתחזק רכב ישן (80') שיהיה בשימוש יום יומי ויעבוד סביר? או שהם נועדו רק לתצוגות וכ'ו?

3. אם יש פה מישהו שהוא משתמש ברכב אספנות ביום יום לסידורים אני אשמח לשמוע מהנסיון שלכם.

1.לא מקפידים אבל אנחנו לא מעודדים לעבור על החוק ולכן זה פסול.

2. על מנת שאפשר יהיה ליעץ תרשום איזה מכוניות מעניינות אותך ומה התקציב לקניה ותחחזוקה.

3. בגדול אין עם זה בעיה כל עוד אתה לא מכסה מרחקים גדולים באופן קבוע ולא תלוי ברכב לצורך העבודה וכו'.

פורסם
אכן, הפתרון בשבילך הוא רכב שלא רשום כאספנות, או לקנות רכב אספנות כרכב שני

אם הרכב לא רשום כאספנות, מה הייתרונות שלו על רכב בא נגיד משנות ה 90?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין יתרונות אבל אם אתה מעוניין בדגם מסויים או במשהו מתקופה מסויימת כמו נגיד גולף דור ראשון או חיפושית או מיני או מוסטנג - הם לא יכולים להיות משנות ה 90.

חוץ מזה, אפשר להסתדר ברוב המצבים גם עם רכב שכן רשום כאספנות תוך התחשבות במגבלת השעות.

פורסם

כנראה לא הבנת את רוח החוק- אם חלילה תעשה תאונה אתה לא מכוסה בביטוח על כל המשמעויות. ההפך, כל חובב רציני מקפיד על השעות האלה כי אין כיסוי ביטחי, וגם בגלל המעבר על החוק.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אני חושב שההקפדה על החוק היא הדבר האחרון שצריך להטריד אותך.

קח בחשבון שאם תעשה תאונה קטנה ותתנגש ברכב חדש שעולה 200K וצפונה בשעות האסורות

חברת הביטוח מייד תגלה שנסעת בשעות האסורות תתנער ממך בשמחה רבה (והפעם גם ילך לה) ואז תמצא את עצמך משלם סכומי עתק למשהו (חברת הביטוח של הרכב השני ) על הנזק שנגרם

וזה המקרה הטוב, אם חלילה בתאונה יהיו גם נפגעים , אזי התשלום למערכת הבריאות לתקופה ארוכה יכול להגיע גם למליונים .

וכעת תעשה חשבון , בשנה האחרונה שלך על הכביש , כמה פעמים ראית משטרה ? , וכמה פעמים ראית תאונה (אפילו תאונה של פח בלבד )

ומה הסיכוי להיתפס על ידי שוטר ומה הסיכוי לתאונה קלה אפילו

(במיוחד שאתה נוסע בחורף ברכב קרוב לוודאי ללא ABS ומערכות עזר נוספות מה שמגדיל את הסיכוי לתאונה)

עריכה : הקדימו אותי , לא ראיתי את התגובה האחרונה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אם הרכב לא רשום כאספנות, מה הייתרונות שלו על רכב בא נגיד משנות ה 90?

אני לא יכול לסבול את כל הרעיצובים משנות ה 90-2000 בגלל זה כל הבלאגן פה. חח

אני חושב שההקפדה על החוק היא הדבר האחרון שצריך להטריד אותך.

קח בחשבון שאם תעשה תאונה קטנה ותתנגש ברכב חדש שעולה 200K וצפונה בשעות האסורות

חברת הביטוח מייד תגלה שנסעת בשעות האסורות תתנער ממך בשמחה רבה (והפעם גם ילך לה) ואז תמצא את עצמך משלם סכומי עתק למשהו (חברת הביטוח של הרכב השני ) על הנזק שנגרם

וזה המקרה הטוב, אם חלילה בתאונה יהיו גם נפגעים , אזי התשלום למערכת הבריאות לתקופה ארוכה יכול להגיע גם למליונים .

וכעת תעשה חשבון , בשנה האחרונה שלך על הכביש , כמה פעמים ראית משטרה ? , וכמה פעמים ראית תאונה (אפילו תאונה של פח בלבד )

ומה הסיכוי להיתפס על ידי שוטר ומה הסיכוי לתאונה קלה אפילו

(במיוחד שאתה נוסע בחורף ברכב קרוב לוודאי ללא ABS ומערכות עזר נוספות מה שמגדיל את הסיכוי לתאונה)

עריכה : הקדימו אותי , לא ראיתי את התגובה האחרונה

קיבלתי, תודה רבה !

• תוכן חדש...