Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להחליף 206 באופנוע כבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם !

אני מעוניין אחרי החורף להחליף את הרכב שלי (פיג'ו +206 שנת 2011 מחירום 40K) באופנוע 300-500 סמ"ק.

אני אשמח להבהרה בכמה נושאים.

- כלכלי:

1. האם מבחינת עלויות להחזיק אופנוע יותר זול מרכב (דלק, ביטוח, ירידת ערך)

2. כנראה אחרי החורף הנוכחי אני אמכור את הרכב ואקנה אופנוע, ובחורף הבא אני אמכור את האופנוע ואקנה רכב שוב (האם פעולה כזאת גוררת הפסד כלכלי או שאפשר לעשות את זה בלי להפסיד כסף?)

3. האם כדאי לקנות משומש או חדש? (אני מעוניין באופנוע כביש ספורטיבי למתחילים עם הרבה הרבה פוזה, וכמובן הכי חשוב לפני ביצועים- צריכת דלק נמוכה, מחיר ביטוח נמוך והכי חשוב אמינות !!!

- רישיון:

יש ברשותי רישיון דרגה B, וותק של 10 שנים, עשיתי ריענון\חידוש רישיון בשנת 2013, איזו פרוצדרות כרוכות בהוצאת רישיון לאופנוע (תיאוריה, מספר שיעורים מינמלי הכרחי, עלויות, טסט?) והאם אפשר ישר לעשות רישיון ל-300-500 סמ"ק?

תודה, שבת שלום ושבוע טוב !

עריכה אחרונה על ידי tomcoh
פורסם

ביטוח אופנוע יקר מאוד וירידת ערך גם כן גבוהה מאוד לאופנוע .

כמו כן אופנוע הוא מוצר גניב מאוד .

אם אתה מחפש לחסוך , קנה קטנוע 125 סמ"ק .

מגיע לכל מקום והוצאותיו נמוכות יחסית .

פורסם

אתה רוצה אופנוע או קטנוע?

1.יותר יקר להחזיק אופנוע ממכונית - ביטוח, טיפולים, צמיגים.. קטנוע יותר זול מאופנוע אבל עדיין יקר.

2. אף אחד לא קונה אופנוע בסוף הקייץ אז לא תצליח למכור בסוף הקייץ ולעבור למכונית.

אם אין לך רישיון אתה צריך להוסיף עוד כמה אלפים להוצאת הרשיון.

קטנוע 125 סמ"ק קונים בשביל החיסכון, כל דבר אחר זה בשביל הכיף בלי לספור את הכסף

אייל

פורסם

לפי דעתי, לא כלכלי במיוחד כל חורף לקנות/למכור, ואף מאוד מסוכן בארצנו.

יש לי חלום לאופנוע אך אשאר עם הרכב והפקקים.

:arrow:

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

1. לא. להחזיק אופנוע יותר יקר. להחזיק קטנוע קטן יותר זול.

2. כן. יגרור הפסדים עצומים. בכל קנייה ומכירה כזאת אתה כנראה תפסיד כמה אלפים וזה יצטבר להרבה.

3. רק משומש. אלא אם חות מההפסדים של סעיף 2 אתה גם רוצה להוסיף את הירידת ערך הדרסטית של השנה שנתיים הראשונות.

אתה יכול להוציא רישיון לדרגה A1 שזה עד 47 כ"ס. זה יכלול את רוב האופנועים עד איזור ה500 סמ"ק. צריך להוציא טופס ירוק. להחתים רופא עיניים ורופא משפחה. ללכת למשרד הרישוי ולהחתים פטור מתיאוריה. 15 שיעורים. טסט פעם ב3 שבועות. והופה מתחדשת :)

לאחר שנה עם רישיון A1 ואם נדבקת בחיידק אפשר לשדרג לA (כמה שיעורים וטסט, יותר זול).

בנוסף, אתה יכול לעשות במקום A1, רישיון לA2, זה ידרוש ממך רק מבחן שליטה (מבחן רק במגרש ולא טסט בכביש בנוסף) ושיעור או 2. (אבל זה רק עד 15 כ"ס - או בקיצור 125ים).

פורסם

בקצרה - אם אתה חושב על חיסכון, אופנוע כבד זה לא הכיוון.

אתה הולך לשלם כמו נהג חדש על ביטוח חובה (6000 שח וצפונה). על ביטוח מקיף תצטרך למכור כליה.

בנוסף מיגון צריך לך, ולאופנוע (אין מקיף, כזכור)

קטנוע 125 מתאים להתניידות בעיר, 500-1000 שח ואתה עושה טסט - רק להטוטים במגרש, אבל אל תזלזל - הורדת רגל בשמיניות וצריך טסט חדש, עוד 500 שח

לרשיון a1, חובה 15 שיעורים להטוטים במגרש+ טסט בכביש, 2000 שח עד הטסט הראשון.

פורסם

אני הייתי בכיוון שלך וירדתי מזה מהר אסביר לך מדוע בדיוק,

עלויות: חליפה קסדה כפפות ומנעול לאופנוע זה יקר ויד 2 לא תרצה אני בטוח, ביטוח זה יקר מאוד ועם אתה צעיר ויש לך חברה אני מניח שבא לך בסופי שבוע לתת גיחה לצפון לצימר.

תחזוקה: צמיגים יקרים יותר מארבע משלינג לרכב שלך, מרווח טיפולים קצר, שלא לדבר על פלסטיקים במקרה של החלקה על שמן או איזה מעבר חציה, ביטוח נורא יקר ברור לכולנו למה.

סיכון: אתה תכלס נותן את החיים שלך אל מול הטכנלוגיה, רכבים חדשים שהבידוד בהם טוב וגורם להם לשכוח שאתה קיים, תוסיף לזה מערכת מולטימדיה שמסיחה תנהג ואייפון, ביחד נשק קטלני עבור האופנוענים, מראות שלדעתי לא כולם מודעים להם, תקפל מראות ברחוב שלם ותראה שלא כולם יחזירו אותם למצב ״נסיעה״ בקיצור הטכנלוגיה מתקדמת וקטנוע יותר ויותר מסוכן.

אין ספק יותר מהנה מנהיגה ברכב אבל זה דבר זמני ככה אני רואה את זה כי לכולם בסוף קוראת תאונה (שלא באשמתם לרוב) ואז החצי השני של החיים זה של אחרי התאונה, של עצמות כואבות וסיכון ענק בשביל מה? בשביל ריגוש? אם אתה שואל אותי אופנוע זה פצצת זמן

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם
אני הייתי בכיוון שלך וירדתי מזה מהר אסביר לך מדוע בדיוק,

עלויות: חליפה קסדה כפפות ומנעול לאופנוע זה יקר ויד 2 לא תרצה אני בטוח, ביטוח זה יקר מאוד ועם אתה צעיר ויש לך חברה אני מניח שבא לך בסופי שבוע לתת גיחה לצפון לצימר.

תחזוקה: צמיגים יקרים יותר מארבע משלינג לרכב שלך, מרווח טיפולים קצר, שלא לדבר על פלסטיקים במקרה של החלקה על שמן או איזה מעבר חציה, ביטוח נורא יקר ברור לכולנו למה.

סיכון: אתה תכלס נותן את החיים שלך אל מול הטכנלוגיה, רכבים חדשים שהבידוד בהם טוב וגורם להם לשכוח שאתה קיים, תוסיף לזה מערכת מולטימדיה שמסיחה תנהג ואייפון, ביחד נשק קטלני עבור האופנוענים, מראות שלדעתי לא כולם מודעים להם, תקפל מראות ברחוב שלם ותראה שלא כולם יחזירו אותם למצב ״נסיעה״ בקיצור הטכנלוגיה מתקדמת וקטנוע יותר ויותר מסוכן.

אין ספק יותר מהנה מנהיגה ברכב אבל זה דבר זמני ככה אני רואה את זה כי לכולם בסוף קוראת תאונה (שלא באשמתם לרוב) ואז החצי השני של החיים זה של אחרי התאונה, של עצמות כואבות וסיכון ענק בשביל מה? בשביל ריגוש? אם אתה שואל אותי אופנוע זה פצצת זמן

חליפה קסדה מנעול וכל שאר החמוצים זה רכישה חד פעמית סה"כ .

ביטוח יקר נכון אך מתקזז עם שאר העלויות .

צמיגים ממש לא יותר יקרים אל תדבר שטויות .

רכבת פעם על אופנוע ? ברגע שאתה עולה על זה כל השאר מתגמד .

Audi A3 8L

פורסם

לא עליתי על אופנוע אבל מספיק לראות מצד תאונות... לגבי מה מתגמד בדיוק? האנשים שאתה אוהב? משפחה? חברים? חברה? ילדים? זה שווה לאבד אותם? בשביל ריגוש?

פורסם

מאור, אתה כנראה לא רכבת על אופנוע.

צמיגים לאופנוע גדול עולים החל מ2500 לזוג ומחזיקים 20-30 אלף קמ.

עם אופנוע קטן תשלם 1600-1700.

עם קטנוע 1000.

ציוד זו לא רכישה חד פעמית, קסדה צריך להחליף פעם בכמה שנים.

ועלות ראשונית של ציוד איכותי מגיעה ל2500 שח בקלות.

ביטוח מקיף נגד גניבות בלבד עולה כ7-10 אחוז מערך הכלי.

ביטוח חובה, ׳מחשבון ביטוח חובה׳ בגוגל יענה לכם, לכו על המחיר היקר מבין השניים, הביטוח הזול זה קומבינת עושק של חברות הביטוח.

דלק אגב, 1 ל25 בקטנועים, 1ל10 באופנועים כבדים.(300 זה לא כבד).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כשאני חושב על הרכב שלי חסכוני מקטנוע מ125 עושה 21 ק״מ לליטר ובטוח בהרבה מקטנוע תמיד שרוכבים עוקפים בדיוק שאני טיפה גולש ימינה לשול כי אני תמיד שומר על הימין, יש להם תגובות מוזרות עם הידיים ותכלס עם עוקפים משמאל, טבע כזה מגעיל כאילו הכביש שלהם... תמיד שהם מנבלים אלי תפה אני פותח במילה ״אתה רוכב על טוסטוס אחי אתה מסתכן שאתה גם עומד ברמזור״ (בפועל הוא רוכב על gsxr1000)

פורסם

רגע, איפה אתה מתכוון לנסוע עם האופנוע? עירוני? בין עירוני?

לפני שעולים על אופנוע, ובטח ובטח על 500 סמ"ק ומעלה חייבים לקחת סדנאת רכיבה רלונטית ששם תלמד לרכב באמת כי אין לך ניסיון ואתה לא יודע איך להתנהג ולמה לצפות מהנהג הישראלי, לפחות כדי להעלות את הכישורים.

אני מכיר לצערי אישית אנשים שרצו לחסוך לעצמם זמן פקקים, קנו אופנוע או קטנוע ושילמו על כך ביוקר ואף בחייהם.

• תוכן חדש...