Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה , 1.2TSI - מס' בעיות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רכשתי רכב זהה כחודש אחריך, גם לי היו אותם סימפטומים- כיוון פרונט ומעט צריכת שמן - הפרונט אצלי נבע מצמיגים עקומים (התעוותו כשהרכב עמד בארץ) לגבי צריכת השמן - ב3000 קמ הראשונים צריך להיות עדין עם המנוע - לכל אלה שמספרים סיפורים שאין דבר כזה הרצה הם טועים ובגדול - אצלי צרך כ200 מל שמן עד 5000 קמ והפסיק כרגע לא צורך בכלל

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברכ G13 עולה 80 שקל לליטר וחצי. שמן מנוע גם יעלה לי סביב ה 130 ש"ח. ועוד נסיעה וחזרה לאשדוד, למה שאני יבזבז מכספי כשיש לי אחראיות מלאה על הרכב ?

פתחתי את השרשור בשביל לשאול למה הנוזל קירור מתחת לקו מינימום..

פורסם (נערך)

לגבי הנוזל קירור - תבדוק נזילות, אם אין תשלים את מה שחסר ותעקוב אחרי זה כמו שצריך, אני מהמר שזה לא ירד שוב.

לגבי השמן - שווה לך לקנות שמן ב 130 ש"ח ולהשלים אם חסר כי אם יקרה מצב שבו יהרס לך המנוע בגלל חוסר שמן, אני לא מאמין שסיאט יחליפו לך מנוע, אחרי הכל, נסעת בלי שמן.

בגלל שהימרתי בעניין הנוזל הקירור אני יהמר גם בעניין השמן שיש מצב שתסבול מצריכה מוגברת רק בגלל שלא ביצעת הרצה מסודרת וכנראה נהגת באגרסיביות עם הרכב כשהוא עוד בחיתוליו.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם
חברכ G13 עולה 80 שקל לליטר וחצי. שמן מנוע גם יעלה לי סביב ה 130 ש"ח. ועוד נסיעה וחזרה לאשדוד, למה שאני יבזבז מכספי כשיש לי אחראיות מלאה על הרכב ?

אחריות כוללת מילוי שמנים למינהם?

בלי קשר מה כוללת אחריות סקודה לשנתיים? (חוץ מגיר ומנוע)

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

מיכל של ליטר וחצי מוהלים בליטר וחצי מי ברז או מים מזוקקים כלומר יש לך 3 ליטר של נוזל קירור למשך מספר שנים עד שתמכור את הרכב.

שמן המנוע יספיק לך גם לכמה הוספות כלומר בסופו של יום תחסוך את הזמן המבוזבז במוסך.

הרי בעוד מספר חודשים תצטרך להוסיף שוב פעם קצת נוזל קירור בכדי שלא יירד מתחת למינימום וגם שמן מנוע אז כול פעם תיסע למוסך ?

לשאלתך (הסברתי זאת בעבר ואני חוזר בתקציר מנהלים)

לאטם ציר משאבת המים יש תקופת RUN IN לכן בהתחלה קיימת נזילה קטנה מחריר ניקוז הנמצא בתחתית המשאבה לאחר שהאטם 'התיישב' הנזילה נעלמת והאטם ממשיך לקבל סיכוך (שימון) של נוזל הקירור ותמיד כמות קטנה של נוזל קירור הולכת לאיבוד דרך החריר.

יישנם ייצרנים אשר מכנים את הנזילה כנזילה קוסמטית.

במוסך לא תקבל הסבר כזה כי הם לא מבינים בתכנון משאבות מים.

משאבת מים.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

פעם בחודש לבדוק נוזלים ברכב בן פחות משנה ? למלא פעמיים שמן בתקופה כזו ? מה אני מפספס?

ב407 אצלינו ב8 שנים לא פתחנו מכסה מנוע פעם אחת והכל תקין טפו טפו,ממתי זה נהיה כל כך שכיח למלא שמן ? לדאוג מנוזל קירור? בסמוראי 97 שלי אני עם העין על שעון חום, לא חושב שברכב כזה אני צריך עדיין לדאוג. כמה שאני חושק בליאון שירוקו או A5 לא אעז להתקרב רק מהפחד

פורסם

צריכת שמן קלה ברכבים עם טורבו עד כמה שאני יודע זה דבר די שכיח, במיוחד אם הרכב עובד קשה.

אני יכול להעיד על סקודה ייטי שקנינו חדשה לפני 3 שנים ועבר הרצה כמו שצריך ורוב הזמן ננהג כרגיל ולא עובד כל כך קשה, הרכב עם 45,000 קילומטר ואף פעם לא יצא לי להוסיף שמן בין טיפולים כי תמיד המדיד על ה MAX.

אני אישית חושב שברוב מנועי ה TSI יש להרבה אנשים צרות רק בגלל שלא מקפידים על הרצה נכונה ב 2000 קילומטרים הראשונים וישר מעמיסים על המנוע, אבל זו רק דעתי.

פורסם (נערך)

עדכון מהיום: הייתי במוסך, קיבל אותי נציג , פירט מה שחסר וכמובן מילאו לי את הנוזל קירור ושמן מנוע בלי תירוצים ובלי סיפורים.

הטענה שלהם זה בגלל שזה רכב חדש נורמלי שהוא יאבד קצת (זה כבר לא קצת, פעמיים בפחות משנה) ויש לי אחראיות ואין מה לדאוג.

לגבי הפורנט לא שאלתי ולא אבדוק כי אני נוסע בכבישים דיי משובשים ולכן לא חושב שיש הצדקה לנצל את זה.

עכשו, תוך כדי שהמנוע חם , בדקתי את מפלס הנוזל קירור והוא מבעבע (הנוזל) בתוך המיכל וממש טיפה מעל ה MAX ,זה נורמלי? מצרף 2 תמונות *שונות*

12314994_1200305863328052_1469122918_o.jpg12333814_1200305843328054_1419868673_o.jpg

עוד שאלה שמטרידה אותי היא, שבספר אחראיות הרכב (ולא ספר רכב) כתוב שהרכב יהיה באחראיות שנתיים של צ'מפיון רק אם הוא מטופל במוסך מורשה שצ'מפיון מכיר בו כמוסך מורשה תחבורה. זאת אומרת, אם הם לא מכירים במוסך X למרות שהוא מורשה, לא תחול לי אחראיות על הרכב, מה אם אני מטפל במוסך רון? שמתחמה ב VW? אם אני יבצע אצלו טיפול ראשון וארצה להשתמש באחראיות, האם צ'מפיון ינסו להתער מזה? ויגידו שלא טיפלתי אצלם?

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
פורסם

רון הוא מוסך מורשה משרד התחבורה, הוא לא מוסך מורשה יבואן.

אתה יכול לטפל שם, זה לא אומר שהם יכבדו את את האחריות על הרכב במידה ותהיה תקלה.

פורסם

עכשו, תוך כדי שהמנוע חם , בדקתי את מפלס הנוזל קירור והוא מבעבע (הנוזל) בתוך המיכל וממש טיפה מעל ה MAX ,זה נורמלי? מצרף 2 תמונות *שונות*

[ATTACH=CONFIG]445127[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]445128[/ATTACH]

תקין בגלל שקיימת סירקולציה של נוזל קירור.

פורסם
תקין בגלל שקיימת סירקולציה של נוזל קירור.

סליחה על הבורות, מה זה סירקולציה? מאז שהתחלתי לעקוב על הנוזל קירור הוא תמיד מבעבע (כשהמנוע חם), נסיעות קצרות עירוניות, טווח העברת הילוכים בין 1800 ל 2300 וממש רגוע על הגז.

פורסם

בקצרה...נוזל הקירור במערכת הקירור נמצא כול הזמן בתנועה מתמדת וזורם דרך הרדיאטור--ראש מנוע--מחליף חום פנימי--וחוזר למיכל העיבוי דרך הצינור העליון במהירות זרימה יחסית גבוהה לכן אתה רואה תנועה של נוזל קירור במיכל.

פורסם

תודה, מה לגבי זה :

עוד שאלה שמטרידה אותי היא, שבספר אחראיות הרכב (ולא ספר רכב) כתוב שהרכב יהיה באחראיות שנתיים של צ'מפיון רק אם הוא מטופל במוסך מורשה שצ'מפיון מכיר בו כמוסך מורשה תחבורה. זאת אומרת, אם הם לא מכירים במוסך X למרות שהוא מורשה, לא תחול לי אחראיות על הרכב, מה אם אני מטפל במוסך רון? שמתחמה ב VW? אם אני יבצע אצלו טיפול ראשון וארצה להשתמש באחראיות, האם צ'מפיון ינסו להתער מזה? ויגידו שלא טיפלתי אצלם?

• תוכן חדש...