Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה , 1.2TSI - מס' בעיות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, מדובר בסיאט איביזה AM5 שנת 2015 מנוע 1.2TSI DSG7 (עלייה לכביש 4/2).

חשוב להגיד, שקבעתי תור שבו יסדרו לי את הרכב במסגרת האחראיות ביום ראשון, אני פותח את השרשור בשביל לקבל קצת יותר מידע איך ולמה הרכב הגיע למצב שכזה..

היום בבוקר גילתי שנוזל הקירור (אדום, G13) ס''מ-2 מתחת לקו המינימום, ממה זה קורה ולמה?

מפלס השמן מנוע, בבדיקה כשהמנוע קר (בודק רק בבוקר), הוא לא ב MAX אלא באמצע, לפני 3 חודשים בערך היה לי גם חוסר שמן והוא מולא במסגרת האחראיות, עכשו שוב חסר טיפה.. יש סיבה לדאוג?

יש לי גם כיוון פרונט שצריך לבצע פעם שנייה בפחות משנה, כנראה בגלל הג'אנט סיני ששמו לי..

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהיה חוסר שמן המדיד היה מתחת למינימום? הם מילאו עד שבמדיד היה בmax?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כשהיה חוסר שמן המדיד היה מתחת למינימום? הם מילאו עד שבמדיד היה בmax?

אז זהו, כשהופיעה הנורה לא בדקתי , פשוט הלכתי למלות, גם לאחר המילוי לא בדקתי.. כשאני חושב על זה עכשו, כמה טיפש יצאתי כשלא בדקתי..

אני יכול לצלם רק מחר בבוקר מה הקיבולת הנוכחית לפי המדיד.

פורסם

אי לכך ובהתאם לזאת אי אפשר לדעת אי הייתה ירידה חמורה או ירד מעט שזה הגיוני למנוע חדש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
האם המצב הנוכחי הוא בסדר או שיש חוסר?

כרגע כמות השמן תקינה. שים לב לאמור בספר הרכב. בדרך כלל המדיד מחולק לשלושה איזורים. אם כמות השמן במנוע נמצאת בחצי בספר הרכב זה יהיה כנראה מוגדר כ"ניתן להוסיף שמן". כלומר כמות השמן תקינה, אך אתה יכול להוסיף עד לקו העליון.

מניסיון עם מנוע 1.4 tsi, קיימת צריכת שמן במנועים הללו. בדוק אחת לשבוע או שבועיים, בהתחשב בכמות הנסועה ואופי הנהיגה.

פורסם

תעקוב אחרי זה.

פורסם

חשוב להגיד, שקבעתי תור שבו יסדרו לי את הרכב במסגרת האחראיות ביום ראשון, אני פותח את השרשור בשביל לקבל קצת יותר מידע איך ולמה הרכב הגיע למצב שכזה..

היום בבוקר גילתי שנוזל הקירור (אדום, G13) ס''מ-2 מתחת לקו המינימום, ממה זה קורה ולמה?

מפלס השמן מנוע, בבדיקה כשהמנוע קר (בודק רק בבוקר), הוא לא ב MAX אלא באמצע, לפני 3 חודשים בערך היה לי גם חוסר שמן והוא מולא במסגרת האחראיות, עכשו שוב חסר טיפה.. יש סיבה לדאוג?

יש לי גם כיוון פרונט שצריך לבצע פעם שנייה בפחות משנה, כנראה בגלל הג'אנט סיני ששמו לי..

אני מניח שלא עשית שיעורי ביית וקריאת חוות דעת על הוואגיות בכלל ועל המנועי TSI ששותים לבעל הרכב את כל האנרגיות והעצבים.

זה שקיימת אחריות זו לא סיבה למסיבה כי המוסך ייתייאש עם הזמן יותר מהר ממה שזה ניראה בהתחלה. פשוט לא הגיוני שרכב חדש ייכנס למוסך בשלב כל כך מוקדם של חייו וזה בהחלט מרגיז ומקומם. אני באמת מקווה שלא יהיו לך ביקורים במוסך ושתיהנה כמה שיותר מהרכב. תעדכן בהתפתחויות.

פורסם
כרגע כמות השמן תקינה. שים לב לאמור בספר הרכב. בדרך כלל המדיד מחולק לשלושה איזורים. אם כמות השמן במנוע נמצאת בחצי בספר הרכב זה יהיה כנראה מוגדר כ"ניתן להוסיף שמן". כלומר כמות השמן תקינה, אך אתה יכול להוסיף עד לקו העליון.

מניסיון עם מנוע 1.4 tsi, קיימת צריכת שמן במנועים הללו. בדוק אחת לשבוע או שבועיים, בהתחשב בכמות הנסועה ואופי הנהיגה.

תעקוב אחרי זה.

אני מניח שלא עשית שיעורי ביית וקריאת חוות דעת על הוואגיות בכלל ועל המנועי TSI ששותים לבעל הרכב את כל האנרגיות והעצבים.

זה שקיימת אחריות זו לא סיבה למסיבה כי המוסך ייתייאש עם הזמן יותר מהר ממה שזה ניראה בהתחלה. פשוט לא הגיוני שרכב חדש ייכנס למוסך בשלב כל כך מוקדם של חייו וזה בהחלט מרגיז ומקומם. אני באמת מקווה שלא יהיו לך ביקורים במוסך ושתיהנה כמה שיותר מהרכב. תעדכן בהתפתחויות.

דווקא אני כן מודע לצריכת השמן במנועים, אני יודע שמנועי 1.4 עם הטייון טורבו לא אמינים בעליל, לאונים למינהם 1.8 יש רינגים וצריכת שמן גבוה, ו 2.0 גם שמן..

אני משאר שהחוסר שמן נובע מכך שגם בהרצה הרכב לא ננהג כמו רופא :D

אבל מ 1.2 לא ציפיתי.. בכל מקרה אני אעדכן בראשון.

פורסם

היי,

אני דווקא לא ממש מסכים עם הקביעה הגורפת בעניין מנועי ה-tsi. בפועל מלבד רכבי הקונצרן, גם פיאט, פורד אירופה, פיג'ו רנו וסיטרואן - כולן עברו למנועי טורבו קטני נפח. אולי לא באופן גורף כמו ואג אבל זה בהחלט משמעותי.

לבוא ולומר שכל מנועי הטורבו של ואג גורמים לכאבי ראש זו הכללה לא הוגנת לדעתי. נכון, יש בעיות, אבל טכנולוגיית ההגדשה היא לא משהו חדש במיוחד ודי עומדת במבחן הזמן. מנועים אלו דורשים קצת יותר "השגחה" מצד בעליהם וזה בהחלט שיקול ברכישה, אבל מפה לבוא ולהגיד שכל מנועי הtsi הם כאב ראש זו הגזמה, לדעתי כאמור.

פורסם

מה בדיוק צריך לסדר ברכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

קנה מיכל של נוזל קירור G13 וגם ליטר שמן מנוע מתאים והוסף במידת הצורך. חבל על בזמן שתבזבז במוסך !! במקרה הטוב יועץ השירות ישלים את החוסרים במקרה הגרוע תמתין שמכונאי מקצועי מומחה להוספת נוזלים ימלא את החוסרים ובזה תם ונשלם 'הדברים שצריך לסדר ברכב'.

האם חשבת שברכב חדש לא צריך להיות חוסר בנוזל קירור או שמן מנוע ?

פעם בחודש תבדוק נוזלים ותהנה מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מאמין שיש לך בעיות כבר עם הרכב :(

לגביי הנוזל קירור, לפני שהחלפתי את האיביזה, גם שמתי לב שהוא ממש על הקו של המינימום, ששאלתי אנשים למה, אמרו שהיה קיץ ממש ממש חם, שיכול להיות בגלל זה, אצלי לא היה מתחת היה ממש על הקזקז של המינימום, פשוט תקנה G13 באוטוסטור ותמלא.

לגביי השמן, יכול להיות שיהיה מפגר לשאול, אבל הרכב עמד ישר עד הבוקר לפני שבדקת??

תמיד אבא אמר לי אם אתה בודק שמן ומים, תחנה אתה רכב שיהיה ישר, לא בטיפה עליה וירידה, נטו ישר.

ולפי מה שאני הבנתי לפחות, הTSI 1.2 לא אמור להיות בעייתית... ה1.4 TSI Twin Turbo זאת המנוע הבעייתית הבנתי לפחות, אני לא יודע עד כמה אני צודק באמת.

בהצלחה!

• תוכן חדש...