Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרופיל האלומיניום יכול להחליף לחלוטין את יריעות האלומיניום - מדובר על הדופן החיצונית של הדלת בעיקר (זו שגובלת בינך לבין העולם החיצוני).

המטרה הכללית היא להוסיף לדלת עובי ומסה - הסיבה לכך היא שבגלל ששטח הפח הוא גדול והעובי שלו דק מאוד - כאשר רמקול מכה עליו נוצרות הרבה מאוד וויברציות - לרעש הזה קוראים רזוננס - זה בעצם הרעש שנוצר כתוצאה ישירה מהתהודה של הפח.

כאשר אתה מוסיף לפח עובי ומסה אתה גורם לתדר הרזוננס הזה לרדת לתחום בלתי שמיע.

אז הדבקה של פרופיל אלומיניום לדופן החיצונית יכול לחסוך לך הרבה מאוד כסף ויוסיף לדלת מספיק משקל.

או בניגוד לזה הדבקה של שכבת יריעת אלומיניום עם בוטיל בכיסוי שטח של כ50 אחוז עד 70 אחוז לפחות משטח הדלת יעשה את אותה העבודה.

כל הסיפור של יריעות הבידוד על בסיס בוטיל ואלומיניום הוא להוריד את תדר הרזוננס של הפח מתחת לגבול שמיע ובדופן הפנימית גם לסגור מחיצות טכניות ולהפוך את נפח הדלת לתיבה.

לבידוד רעשים לפי הספר - אתה צריך להוסיף שכבת חסם בינך לבין הדלת שעשוי מספוג כלשהוא או ויניל או שניהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

+1 להסבר

פרופיל אלומיניום לא עולא הון כסף ועבודה די פשותה. האם זה מסבך את הסיפור ביחד עם איטום? לא עד כדי כך... מוסיף? הרבה יותר.

מה שאני ממליץ זה כמה פרופילים על חלק החישוני פלוס איטום. לא חייב פה להשתגע עם איטום,כי אלומיניום כבר יתן לך חוזק הרבה יותר גדול ממצב רגיל.

כמובן אם להוסיף לכך סגירה של פטחי שרות וחומר איטום רעש (ספוגי) תקבל תוצאה פנטסתית ביחס למחיר.

ואם יש כמה שותפים לקנייה,אז אפשר להזמין באלקים מכל דבר,לחלק ולצאת בהוצאה לא גדולה במיוחד.

יש חומר נוסף שדי מעניין. STP ALUM ,בעצם חומר אלומיניום בעובי 0.2 כדי לסגור פתחים טכניים. לא משתלם לקנות 3 דפים כאלה לבד. אני חושב שדף, דף וחצי יספיק ל2 דלתות. גודל הדף 75X50

לטעמי איטום דלתות ביחס למחיר/ תמורה הוא מהטובים שמבאים שיפור לסאונד.

IMHO

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני השתמשתי בשתי הדלתות הקדמיות ביריעות GTMAT ארבע יריעות(40 על 80 ס"מ בערך כל אחת) ב 210 שקל באיביי (כולל משלוח, של פדאקס זריז מאוד). הספיק לשכבה פנימית 80 אחוז בערך, לפתחים ולשכבה על חלק הדלת שעליו יושב הדיפון/פלסטיק. ועוד כל מיני תוספות קטנות: לבד, פלציב וכו' . תוצאה סבבה וגם הGTMAT בינתיים לא מאכזב.

אבל הקטע עם הפרופילים קורץ לי ממש לדלתות האחוריות. יש איזה דגשים לגבי הפרופילים? כמה מומלץ ואיזה אורך מאורך הדלת? צריך לעגל אותם טיפה? איזה דבק מומלץ שיעמוד בחום ובויברציות?

פורסם

יש לי חצי באלק של דיינמייט אקסטרים (השחור) שנשאר מהאיטום שלי אם מישהו מעוניין.

לגבי האיטום סה"כ דיי פשוט , מפרקים דיפונים , שכבה אחת על החלק החיצוני של הפח ואחת על הפנימי + כמה חתיכות על הדיפון.

אצלי עושה עבודה מעולה.

2017 Type R

פורסם

איטום ללא כלום גם עושה עבודה. כך גם מקובל בארץ וכך כולם עושים.

אבל אם יש שיטות מוצלחות יותר ואין פה ויקוח שזה ישפר את התוצאה בכמה רמות עם חיזוקים של פרופילים. הרי סה"כ זאת המתרה גם של חומר בידוד כלשהו.

לגבי כמות וגודל של פרופילים ,אין פה נוסחא כלשהי. של חשט שיכסה. מטרה היא אותה מטרה, לתת חיזוק לחלק החיצוני של הדלת,במחיר ממש זול ויעיל יותר מאשר כמה שכבות של בידוד לבד.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

צ'אנדריק, מה זה אומר חצי באלק (בכמויות)? ומה אומר הדגם ה"שחור"?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

באלק זה קיט עירום - זו הכוונה בד"כ אבל במקרה הזה מדובר על שטח כיסוי פנים של 36 רגל רבוע. SQFT

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

שוב, זה סינית בשבילי :-)

הכמות הזו (חצי באלק) תתאים לאיטום 2 דלתות? איפה הדגם השחור ממוצב בסקאלה של דיינמאט?

מחכה כבר לצאת לדרך... :twisted:

עריכה אחרונה על ידי Michael_N

You may kiss the bride.

פורסם

מה שעדיף - את זה אבצע.

אם נדרש איטום על דיפון פנימי וחיצוני אז זה מה שיהיה.

You may kiss the bride.

פורסם (נערך)

כדי לעשות איטום כמו שצריך אתה צריך בערך 4 יריעות לכל דלת, בלק יספיק לך

עריכה אחרונה על ידי george
פורסם

קיים חומר תעשייתי שנמכר בפזקר אם אני לא טועה, גליל עולה באיזור 100 ש״ח, ומספיק לאטום 2 דלתות ויותר, יישמתי את היריעה הזו בשתי הרכבים הקודמים ולא הייתה בעיה בקיץ.

פשוט חבל לזרוק כסף על דיינמייט.

החומר טיפה יותר דק מיריעה של דיינמייט אז פשוט מיישמים 2 שכבות ומקבלים שכבה עבה.

hu: hx-d2- amp's - gensis 4channel, st60, monoblock:clif cd1.1lx , speakers: hat l6 l4 &l1pro, subwofer- 10w3v3

פורסם

ראם, אם זה היה האיטום שהיה בפונטו אז מצויין. אני עדיין צריך להגיע לשמוע את המערכת בקופרה (תתחדש אגב) :)

ד"ש בשטראוס.

You may kiss the bride.

פורסם
קיים חומר תעשייתי שנמכר בפזקר אם אני לא טועה, גליל עולה באיזור 100 ש״ח, ומספיק לאטום 2 דלתות ויותר, יישמתי את היריעה הזו בשתי הרכבים הקודמים ולא הייתה בעיה בקיץ.

פשוט חבל לזרוק כסף על דיינמייט.

החומר טיפה יותר דק מיריעה של דיינמייט אז פשוט מיישמים 2 שכבות ומקבלים שכבה עבה.

אתה מדבר על מיקו-פרו אם אני זוכר נכון?

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא זוכר את השם של המוצר, אני זוכר שהוא מגיע ברוחב של 50 סמ בגליל.

עשה עבודה מצויינת בכלום כסף ואני שוב רוצה להדגיש שעברתי קיץ עם החומר הנל ללא שום בעיה.

hu: hx-d2- amp's - gensis 4channel, st60, monoblock:clif cd1.1lx , speakers: hat l6 l4 &l1pro, subwofer- 10w3v3

• תוכן חדש...