Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

השבוע התחילו לי 2 בעיות:

1)המד מהירות שלי(בריבוע אדום) לא עובד כמו שצריך. מה זאת אומרת? לפעמים הוא מראה את המהירות, לפעמים הוא קופץ בין 0 לבין המהירות, לפעמים נתקע על 0 ולפעמים חוזר למצב "תקין" לזמן מסויים,הוא דיי רנדומלי. יש לציין שזה לרוב קורה רק אחרי זמן מסויים בנסיעה( 5-10 מתחילת הנסיעה אבל לא מחייב).

סקסו לוח שעונים.jpg

2)יום אחרי הבעיה הזאת נוצרה לי עוד בעיה שגם אף פעם לא הייתה - במצב סרק("ניוטרל") הטורים פתאום קופצים בין קצת פחות מ-500 סל"ד לקצת מעבר ל 1100 סל"ד(בתמונה מימין, בין הקווים הצהובים), מרגישים רעידות ומנורת Check engine מהבהבת.

אם אני מכבה את הרכב ומתניעה אחרי כמה דקות זה נעלם והכל "בסדר", אך יכול לחזור באמצע אם האוטו לדוגמא יעצור ברמזור ויהיה על סרק.

קצת פרטים טכניים:

סיטרואן סקסו, שנת 2002 עברה רק 118 אלף קילומטר טימיינג+שמן מנוע ופילטר נעשה לפני שנה. יום ראשון אני הולך למוסך לטיפול (שמן מנוע וכו,פילטר אוויר ופילטר דלק ונוזל בלמים).

רציתי לשאול אחרי החפירה, אם למישהו יש מושג ממה זה יכול לנבוע?מה הטיפול?מה בינתיים אפשר לבדוק בעצמי? אני לא רוצה שיזרקו לי מושגים במוסך ויחרטטו, אלא לפחות להבין מה יכולה להיות הבעיה. דרך אגב חוץ מהתקנת מגבר+ זוג רמקולים(לפני חודשיים) לא נעשה כלום באוטו ועד השבוע הרכב היה נוסע מצויין.

פורסם

לדעתי 2 הבעיות קשורות לאותו עניין. להערכתי (רק מהתיאור שלך) נראה שחיישן מהירות הרכב לא תקין (או משהו בחיווט או בתקע שלו, לא תקינים) ויכול להיות שהוא מקצר או מקוצר בצמה שלו למחשב.

מבלי להיכנס להשערות מיותרות, כנס למוסך שמכיר את הדגם שיבדוק לך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...