Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

9 חודשיים עם דיאלים S3 Advance

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אי יודע שפה זה לא פול-גז או(WHEELZ ) אבל עקב שאני כבר חבר פורום כמה שנים והיה ברשותי מכונית וברשותי כרגע קטנוע שמגודר כרכב ע"פי החוק אפרסם את הסיקור הקצר שלי כאן.

אינני אופנען מקצוען לכן שאלות על פניות חדות לא עליי.

לפני 9 חודשיים מכרתי את הסוזי(סוזוקי באלנו מבציר 97 250 אלף +- ק"מ) ב1500 ש"ח אחריי שקניתי קטנוע שבוע לפניי כן.

נקנה בסכום של 23 אלף שכללו בתוכם:

א.500 ש"ח קנייה בחונות האביזרים שלהם(בחיים לא יחזור לשם הגנבים האלו).

ב.ביטוח חובה חינם או תשלום על ביטוח בשווי עד 3165 ש"ח.

ג.קטנוע דיאלים S3 ADVANCE 250CC יד שנייה(יד ראשונה יבואן) על השעון ביום הקבל היה פחות מ50 ק"מ.

ד.טיפול אחריי הרצה חינם.

אביזרים וציוד מגן:

אלבר הביא ההטבה של 500 ש"ח בחנות האביזרים שלהם,כאשר נכנסתי ישר קלטו שמדובר בנהג חדש ועשו עליי מס אשכנזים מכרו לי:

מעיל רב עונתי של ARLEN NESS

קסדת קרבון של BELL מדגם M5

כפפות קיץ ומגני ברכיים של SPARX

מנעול שרשרת של 12 מ"מ ומנעול דיסק של חברת gbh(לא בוטח בשם)

כל זה יצא לי עם הנחות שלהם 3500 ש"ח(שנקנה לא על חשבון הטבה)

וכש רציתי להחזיר (יומיים אחריי זה) על מנת לקנות ציוד במחיר נורמלי לי נאמר שאי אפשר להחזיר עקב שהמבצע היה 1+1 ועקב שקסדה זה חלק שלא ניתן להחזיר אותו(מה שלא נאמר בזמן הרכישה).

וסבל שנקנה על בכספי הטבה בעלות 450 ש"ח.

לאחר מכן הזדקקתי לעוד קסדה (הבת זוג גם צריכה) הבנתי שאליהם אני לא חוזר התחלתי לחפש קסדה מודלרית עם 5 כוכבים(כן זה קיים) נקנתה קסדה של caberg בשווי 1200 ש"ח .

נקנו עוד זוג של כפפות קיץ(שלא בחזיקו הרבה זמן) וזוג של חורף(שעדיין במצב מצויין) מחברת A-PRO איטלקית בסכום כולל של 350 ש"ח.

דיבוריות Q1 TEAMSET מEBAY במחיר של 1000 ש"ח,באחת הדיבוריות נהרסו הרמקולים שבגללם נאלצתי להזמין רמקולים חדשים בעלות של 300 ש"ח+- מEBAY.

ארגז GIVI E33(יד2) ב200 ש"ח(שנתרם אחרכך למישהו מהעבודה) שהתחלף אחר כך בארגז GIVI בנפח 45 ליטר באותו מחיר.

הזעקה האחרונה עלות התקנה 1800 ש"ח(חד פעמית) וכל חודש 60 ש"ח.

סה"כ:9200 ש"ח בלי הזעקה אחרונות של ה60 ש"ח.

טיפולים ובעיות :

טיפול הרצה חינם

טיפול 4 אלף:140 ש"ח(שמם סופק ע"י מוטול 5100 15W50 חצי סינטטי עלות של 85 לליטר נקנו 2 ליטר כלומר 170 ש"ח)סה"כ:310 ש"ח

בין 4 אלף לשמונה אירע התחממות חד פעמית,עקב כך הקטנוע נכנס למוסך ישבתי שעה בזמן שטיפלו בו בלי עלות.

טיפול 8 אלף:כלל שמן שהובא ע"י עוד פעם מוטול בעלות של 80 ש"ח(נשאר מהטיפול הקודם),מסנן אוויר והוחלפה שייבה ריקון בעלות של:330.סה"כ:410 ש"ח.

טיפול 12 אלף:שמן מוטול בעלות של 05 ש"ח(נשאר מהקודם)

טיפול גדול שכולל:מצת,שמן גיר,מסנן אוויר,משקולות וריאוטר,משולשים,רצועה ושייבה ריקון.1000ש"ח

סה"כ:1070 ש"ח.

טיפול 16 אלף:שמן מנוע של קסטרול 15/50 חצי סינטטי 2 ליטר בעלות של 96 ש"ח.

הטיפול כלל:החלפת שמן גיר(בבקשתי לא נלקח כסף עח העבודה רק על השמן) והחלפת שמן מנוע הוחלפה שייבת ריקון.בעלות של 185 ש"ח

סה"כ:281 ש"ח.

18אלף: החלפת רפידות קידמיות (בבקשתי) עקב בלימה חלשה, יש לציין שהמוסך אמר שיש עדיין בשר ברפידות בבדיקה מעמיקה שעשית אחרכך התברר שהבעיה הייתה הצמיגים.

צמיגי

קונטיננטל במהירות S

הוחלפו אצל אורן זיתוני בעלות של 1060 ש"ח והכנס חומר נגד פנצ'רים בצמיגים החדשים.

השבוע עברתי טסט עלותו 306 ש"ח אגרה+35 במכון עצמו כלומר 341 ש"ח.

דלק ע"פי אפלקציית פולטנק נמדד 30.72 לליטר אם הרכב עבר עד עכשיו 18528 מדובר בסביבות ה3920 ש"ח במידה וחשב את הדלק ב6.5 ש"ח לליטר.

מהירות סגירה על הסקאלה עומדת על 160 שבחיים אמתיים יתורגמו ל150 +- (לכיוון המינוס יותר).

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

בהחלט טיפול יסודי.

אשמח לראות תמונות

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

הדבר המעניין שטיפולים במרכזי הרבה יותר זולים מבמוסכים מורשים.

טיפול 12 אלף באישימוטו הוצע לי ב1300 ש"ח בעוד שהמרכזי לפני ההנחה שקיבלתי מהן הוצע לי ב1150 ש"ח.

החלפת רפידות קידמיות באסי המהיר הוצע לי ב260 ש"ח לעומת המרכזי לפני ההנחה הציע לי ב200 ש"ח.

מדובר פה בחלפים מקוריים.

הייתה קונספרצייה שרצה ברשת שמטרו איימה על מוסכים מורשים שאם הם יטפלו בדיאלים הם ידאגו להעלת עלות החלפים שלהם.

פורסם

טיפול 12 אלף בחלק מהקטנועים נחשב לטיפול גדול שווה ערך לטיפול טיימינג והצמיגים פשוט יקרים בדו-גלגלי.

אם תראה לי טיפול קטן לרכב במוסך מרכזי שנגמר בפחות מ500 ש"ח אז אגיד שאתה צודק,בסה"כ אם נחשב טיפולים ע"פי הספר וללא דברים שקשורים לבלאי אז נקבל שעל כל 16 אלף קטנוען משלם בממוצע:2071 ש"ח(ואפשר יותר יותר זול מזה אם לחפש).

ודלק 3385 ש"ח כלומר:5456 ש"ח.

זה מן הסתם לפני הביטוח שירד ל2949 חובה ו800 צד ג'.

פורסם
טיפול 12 אלף בחלק מהקטנועים נחשב לטיפול גדול שווה ערך לטיפול טיימינג והצמיגים פשוט יקרים בדו-גלגלי.

אם תראה לי טיפול קטן לרכב במוסך מרכזי שנגמר בפחות מ500 ש"ח אז אגיד שאתה צודק,בסה"כ אם נחשב טיפולים ע"פי הספר וללא דברים שקשורים לבלאי אז נקבל שעל כל 16 אלף קטנוען משלם בממוצע:2071 ש"ח(ואפשר יותר יותר זול מזה אם לחפש).

ודלק 3385 ש"ח כלומר:5456 ש"ח.

זה מן הסתם לפני הביטוח שירד ל2949 חובה ו800 צד ג'.

בבקשה: טיפול 15K לרכב סטנדרטי 380 ש"ח במוסך מורשה יבואן. טיפול "גדול" עם פלגים נניח יעלה 1200 ש"ח.

ביטוח חובה לנהג מעל גיל 24 עולה 1680 בערך, צד ג' לא רחוק מהמחיר שציינת.

הצורך להכנס לטיפול כל 4K ולא 10-15K גורר הפסד של שעות עבודה (שאפשר לטעון שיתקזזו עם שעות הפנאי שהרכב יתקע בפקקים).

החיסכון הבולט כאן הוא כמובן הדלק.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אכן הדלק זה היתרון בדו גלגלי וה250CC שבו הביטוח הוא עדיין סביר ונסבל,הדוגמה שהבאת הוא מוסך מורשה יבואן לא המרכזי.

לא כל הדו-גלגלי הוא כל 4 או 5 אלף יש את הונדה ששם זה כל12 אלף במנועים של 250CC ומעלה ואופנעים כבדים (אם אני לא טועה).

יש לציין שלא אמרתי שאחד יותר טוב מהשני רק שיתפתי בחווית הרכישה מאלבר שלא תמיד מקבלת יחס חיובי מאיתנו(ובצדק).

יש לציין שעקב שהוא יבואן חדש יחסית הוא מטפל יותר טוב ,לדוגמא: עמית בעבודה התקין ארגז בלי סבל וגרם לשבירת הפלסטיקה שעליה ישב הארגז והמוסך החליף את הפלסטיקה בלי לקחת כסף.

אני לא עובד חברת אלבר למי ששואל.

• תוכן חדש...