Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני זמן קצר, אחרי נסיעה בעליה תלולה (חיפה אוניברסיטה), כאשר עצרתי ברמזור, הרמזור התחלף והתחלתי לנסוע: הסל"ד עולה והרכב לא זז. אחרי שניה הרכב התחיל לנסוע.

אם זה היה גיר אוטומטי רגיל, הייתי אומר שהגיר מחליק. אבל זה DSG6 עם המצמדים הרטובים שאמור להיות אמין ומוצלח, חף מהבעיות של DSG7.

הכביש בו זה קרה אינו עלייה (זה אחרי העליה, קצת לפני רחוב חורב למי שמכיר), אלא עם שיפוע לא גדול.

אני בטוח שזה לא מערכת עזר לזינוק בעליה, היא לא מתנהגת ככה.

אחרי כ50 מטר זה קרה שוב. היה צריך לעצור אחרי נסיעה איטית בגלל רכבים משתלבים בכביש צר (מישהו חנה בנתיב הנסיעה). אני נותן טיפה גז ומצפה שהרכב יתחיל לנסוע, הסל"ד עולה, אני נותן עוד גז, הסל"ד קרוב ל2000 (הרבה לדיזל בהילוך ראשון) ורק אז הרכב מתחיל לנסוע וזה נשמע כמו נהג לא מיומן עם גיר ידני שנותן הרבה גז ומשלב את הקלאץ' יותר מידי לאט (זה בדרך כלל מלווה בריח קלאץ' שרוף - אצלי לא היה ריח כזה).

בהמשך הנסיעה הכל היה בסדר והגיר תפקד כראוי. אני נוסע שם כל יום במשך שנה האחרונה עם הרכב וזה מעולם לא קרה.

האמת היה מלחיץ. הרכב עם 29Kק"מ מטופל כל 10K, עוד מעט טיפול שלישי.

למישהו זה קרה או יש רעיון למה זה יכל לקרות? אולי הגיר התחמם (אבל זה לא קרה בימים החמים ביותר של הקיץ והיום לא חם)?

הרכב כמובן באחריות ואלך למוסך לבדוק את זה, אבל לפני זה אם למישהו יש רעיון, זה יכול לעזור כי במוסך יכולים להגיד שלא נרשמה כל תקלה במחשב והכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

במסך היה כתוב D1 כלומר הילוך ראשון. אבל אני יודע שלפעמים מה שמראה המסך זה לא נכון.

בפורומים בחו"ל גם מדברים על בעיה דומה, אבל בעיקר לדגמי בנזין משופרים ובתנאים קצת אחרים.

פעם אחת מזמן, זה לא שילב לי רוורס, לקח לו המון זמן (כתבתי את זה בשרשור מתמשך על הרכב הזה).

עריכה:

מסתבר שאני לא לבד:

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?7095591-DSG-6-Speed-High-speed-Impacts-stand-still-start

ניראה שאותה בעיה קיימת לגיר הזה כבר שנים רבות, לאחד מאנשים שם הרכב מ2008.

מישהו יודע מה דרוש כדי שתיהיה לי אפשרות לבד לקרוא את התקלות? איזה ציוד ותוכנה אני צריך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התחממות מצמד - מצד אחד זה הגיוני, מצד השני אני לא מבין למה באותם תנאים זה היה אמור לקרות. עליתי את העליה על הילוך 5 כל הדרך (סל"ד 2000~2500), המצמד לא אמור להחליק בתנאים כאלה וגם לא שמתי לב להחלקה בשינוי מהירות בעליה.

בפקק ובזחילה אני מניח שהמצמד היה יכול להתחמם, אבל בנסיעה כזאת זה לא אמור להיות. יחד עם זאת מזכירים בכל מיני מקורות בעיות שונות לגיר הזה בהתנהגות כאשר השמן מתחמם לכ105 מעלות. אבל אין לי כרגע איך לנטר את זה.

אני רוצה להשיג כבר OBD, אבל מה שמוכרים באיביי ודיל אקסטרים לא מתאים לדגם שלי, אלא רק לדגמים ישנים יותר. לא מצליח למצוא את המתאים במחיר סביר.

פורסם (נערך)

קרה לי משהו מאד דומה בפולו gti ,אמנם זה גיר dsg 7 אבל בכל זאת. הרכב היה דיי חדש אולי 3000 קמ ואחרי הרצה לפי הספר,עליתי מצמח דרך דרום רמת הגולן עד החרמון דיי התגרזנתי על הרכב. שהגעתי למג'דל עצרתי לרגע בעליה קטנה ושהתחלתי בנסיעה קרה לי בדיוק מה שתארת פעמייים, יחסתי את זה לחימום הגיר או קלאצים.התופעה לא חזרה לי שלוש שנים ו50k עד שמכרתי את הרכב. גם אצלי זה קרה ביום לא חם במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם

תודה. בינתיים התופעה לא חזרה. עוד מעט טיפול, אבקש במוסך לבדוק אם נרשמו תקלות כלשהן במחשב הגיר.

כניראה מעכשיו אצטרך להקפיד לנהוג בעליות באופן מתון יותר כי הגיר הזה לא בנוי לעמוסים כאלה אם עליה גורמת לו להתחמם (מוזר כי לא החלפתי הילוכים בעליה, כל הזמן הילוך 5).

אמשיך לעקוב אחרי זה, מקווה שזה לא יקרה יותר. מה שמענין לא הופיעה שום הודעה ושום נורית אזהרה לא נדלקה בלוח השעונים.

מישהו יודע איזה מתאם obd במחיר סביר מתאים לקריאת תקלות עבור הרכב שלי?  

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון: התקלה לא חזרה מאז. הרכב נבדק במוסך, במחשב גיר לא היה רישום של שום תקלה. איפסו גיר, עכשיו הגיר מתנהג אפילו טוב יותר מבעבר - לא צריך יותר להרים את הרגל מהגז במעברי הילוכים כדי שהסל"ד לא יעלה (כמו גז וקלאץ') - לתומי היתי בטוח שזה התנהגות נורמאלית של הגיר הרובוטי.

המחשבה בהתחלה שייתכן הגיר התחמם לא נכונה מכיוון שאם גיר היה מתחמם, הייתה מופיעה תקלה בלוח שעונים והיה נשמר מידע בלוג. כניראה זה היה משהו תוכנתי.

• תוכן חדש...