Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מפקדים בצה''ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר נוסע השיחה על מכוניות צבאיות , אח שלי קצין והציעו לו לקחת או מיצובישי אטרג 2016 שתגיע או קיה ריו 2012 .

מה עדיף לדעתכם המיצובישי מאובזרת וחדשה יותר עם מנוע חלש ומעצבן לעומת הריו שהמנוע " הרבה יותר חזק" חומרים איכותים יותר כביכול אבל מאובזר הרבה פחות .

מה הייתם לוקחים?

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כבר נוסע השיחה על מכוניות צבאיות , אח שלי קצין והציעו לו לקחת או מיצובישי אטרג 2016 שתגיע או קיה ריו 2012 .

מה עדיף לדעתכם המיצובישי מאובזרת וחדשה יותר עם מנוע חלש ומעצבן לעומת הריו שהמנוע " הרבה יותר חזק" חומרים איכותים יותר כביכול אבל מאובזר הרבה פחות .

מה הייתם לוקחים?

אם הקיה מהדור החדש בחיים לא. אם זה מהישן כן.

פורסם
דווקא חשבתי הפוך הדור החדש נראה דווקא ממש טוב מאיזה בחינה אתה אומר שלא כדאי אותו מדובר בדור החדש...

לא הבנת אותי נכון בכלל, אני שואל אותך אם הקיה של אח שלך היא מהדור החדש אז אל תחליף. אם זה מהדגם הישן ברור שכן.

פורסם
סליחה על ההתערבות (לא שירתתי בצבא)

לדעתי מגיע למפקדים רכבים יותר נורמלים. סא"ל או אל"מ מקבילים באזרחי למנכלי"ם של חברות לא קטנות (מבחינת אחריות וסמכות)

באזרחי בקיה פורטה נוהגים פועלי ייצור!!! כל מנהל מתחיל נוסע בסגמנט מנהלים. וכאן אנשים מתבכיינים על רכבים "אומללים" אין לי מילה אחרת. שקצינים בכירים נוהגים בהם.

תא"ל!!!! במאזדה 6? בושה למדינה. באזרחי בתפקיד מקביל הוא היה על רכב פאר גרמני.

אבלשכחתי שראש הממשלה נוסע בראב 4 אז סליחה.)

כשהם ישלמו כמו בן אדם באזרחות יהיה על מה לדבר.

כשיש קצינים שמשלמים 500-600₪ על רכב בחודש, שיסעו בסוזוקי אלטו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחזקת רכב בסביבות 1500-2000 שקל וממש לא 600 שח ..

מכיר כמה קצינים בדרגות גבוהות שויתרו על נהג הבוס שלהם ועל הרכב ונוסעים לבסיס ברכבת עם רכבם הפרטי

GSX-R

מיציבישי חמודה שעושה הרבה בעיות אבל אהובה :-D

פורסם

מכיר כמה קצינים בדרגות גבוהות שויתרו על נהג הבוס שלהם ועל הרכב ונוסעים לבסיס ברכבת עם רכבם הפרטי

מכיר קצינים בדרגת סרן וסגן שקיבלו רכבים במחיר שאמרתי (500-600₪), כדי למשוך אותם.

רס"נים ורנ"גים משלמים בסביבות 1200₪.

ואתה יודע מה, נניח שזה היה 1500-2000₪, זה עדיין חצי - שני שליש מהעלויות באזרחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התיחסות שגויה. צריך לבדוק את חבילת השכר הכוללת (החל בשכר היסוד, דרך הרכב הצמוד ועד תנאי הפנסיה) ולראות אם היא מצליחה לשמר בצבא את האנשים הדרושים. הטבה נפלאה ברכב לצד שכר יסוד ירוד תהיה זולה למדינה, אך לא אטרקטיבית לקצין\נגד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העניין הוא אנשים שמחלקים ציונים בלי לדעת מה השאלות ומה התשובות.

הפאגרו לדעתך הוא גיפ תפנוקים, שיתנו לו סופה 3.

במציאות יכול להיות שלצבא עולה פחות להחזיק פאג׳רו. יש מצב טוב שבשקלול מחיר רכישה, אחזקה וערך מכירה בסוף - הפאגרו יוצא יותר זול או יותר מתאים. אולי המפעל שמייצר את הסופה בכלל לא ניגש למכרז?!

אבל אין לך מושג מה ההצעות שהם קיבלו ומה היו שיקולים לרכישת הרכב. וכבר קבעת פסק דין. העיקר לזרוק רפש.

אגב, גם לא כתוב בשום מקום שאנשי קבע או עובדי מדינה צריכים להתקיים במינימום תנאים. כן יש מקום לצ׳פר איפה שאפשר כמקובל במגזר הציבורי

קרא שוב את המצוטט אצלך, לא לשם כיוונתי. בהחלט יכול להיות שהפאג'רו גם מתאים גם זול, לא יודע ולאי הידיעה הזו התייחסתי, יותר מכך למה שהבנתי כההסכמה לאותה אי ידיעה. לא סיפור חדש הענין הזה של תקציב הביטחון והצ'יפורים הרבים שמערכת הבטחון מחלקת לאנשיה, במיוחד הבכירים, מתוכו. כשהאפשרות לדעת איך בדיוק התקציב הענק הזה מתגלגל בשדה המעשה היא קרוב לאפסית, אין סיבה שהוא לא יצמח ויתפח וזה כידוע מה שגם קורה. אף אחד לא מדבר על מינימום תנאים, אבל הקצונה הבכירה בצהל, קרבית ושאינה כזו, זוכה לתפנוקים בכלל לא רעים, ודאי יחסית לקצונה הזוטרה ( אנשים בשרות חובה הם סוג של אבק אדם עבור הצבא, אין טעם בכלל להזכיר אותם כאן ). ההבנה וההשלמה שאני מזהה אצל רבים עם הענין הזה, היא הסיבה לתגובה שלי ולהגיונה, הפאג'ארו הוא כמעט מטאפורה בהקשר הזה. ולכן אגב הפתיח אצלך במצוטט כאן למעלה הוא בדיוק שורש הבעיה.

פורסם

נוסעים לבסיס ברכבת עם רכבם הפרטי? מה?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

נושא רכבים צמודים בצבא הוא לא כזה מפואר כמו שרואים מבחוץ. צה"ל הוא צרכן לא קטן של ליסינג ולכן מקבל תנאים בתאם.

SMAX, ורסו או מאזדה 5 יקבלו בעיקר קצינים עם מעל לשלושה ילדים.

מעבר לזה, כל עניין הג'יפים למיניהם, אני בספק אם מישהו מפה מכיר את המכרזים לקניית ציי רכב בצה"ל.

לדוג' מבחוץ נראה שאין שום סיבה הגיונית לקנות בהמות כמו F350, אבל בפועל כלים אלו נרכשים ע"י מענקים אמריקיים.

זה נכון שיש הרבה דברים לשנות בצבא, אבל אל תשפטו מבלי שאתם מכירים את כל התמונה. שוב, אני בספק אם מישהו מפה נחשף למכרזי רכישה לציי רכב או רכבים צמודים (ליסינג).

פורסם

אף אחד לא נחשף. רק יודעים לקשקש.

כספי הסיוע האמריקאים ניתנים לא רק לרכישת נעלים. ספק אם מישהו כאן יודע מה עושים עם המיליארדים האלו.

פורסם

מזכיר לי שכל השירות הצבאי שלי אנשים היו מגיעים לאיזור המחלקה שלי, מעמידים את הרכב, נכנסים לאחד המשרדים לברבר בשכל, ומשאירים את הרכב דלוק אפילו 40 דקות ושעה!

כל פעם שהייתי רואה דבר כזה הייתי פותח את דלת הנהג ומכבה את המנוע, הזריקת *** הזו, וחוסר האכפתיות לא רק כלפי זיהום האוויר, אלא זלזול ברכוש שלא שייך לך, מרגיזה אותי ממש.

יש שלא יסכימו איתי, ויגידו שזה זניח, אבל כשככה רוב בעלי הרכבים הצבאיים מתנהגים, זה מאוד משפיע בתמונה הכוללת.

• תוכן חדש...